Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

istvan77
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 148

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: istvan77 »

Sziasztok!

Egy komplett rendszer vásárlásakor hozzá jutottam egy Focal JMlab SW 38 A mélynyomóhoz.

Nekem tul nagy itthonra ezért el szeretném adni.

Szerintetek milyen árat képvisel?

Szerintem egy tizest.És véletlenül holnap pont ráérek elmenni érte.

hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>

lezu
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 49

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: lezu »

Érdekelne a véleményetek, melyik sub lehet a jobb. Jamo J 110 SUB vagy  Klipsch R-12SW?
Előre is köszi.
"Az élet útja mindig rögös, de, ha felérünk a csúcsra, állati szép a kilátás."

anor
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 111

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: anor »

Sziasztok!
Egy komplett rendszer vásárlásakor hozzá jutottam egy Focal JMlab SW 38 A mélynyomóhoz.
Nekem tul nagy itthonra ezért el szeretném adni.
Szerintetek milyen árat képvisel?

menyuslight
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 169
Kapcsolat:

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: menyuslight »

SVS sub akció a Home Movie-nál 
Nézzétek meg
Proci: ............. Lejátszó:Oppo 205 Projektor:Sony VPL XW 7000  Vászon:Screenline: 21:9 microperforált  Tápszűrő: Torus Power  Amp: Primare 30.7 Amp 2: Primare 30.7  Front: MILLER & KREISLER S150  Rear: M&K Sound S150  Atmos M&K Sound MP 150
Sub: SVS 4000

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Én a klipsch sub-ot kb 6hete meg vettem volna alku nélkül ha postázza nekem meg is igérte hogy küldi ,címet mindent megadtam azóta is várom 3dik üzenet utánmeguntam, nekem küldött még fótókat a hátulján a laminálás rendesen le van válva és a membrán is be van nyomódva. ugy hogy ovatosan az eladóval nem szavahihető.

Lehet, hogy az írásképedből nem bírta kisilabizálni, hogy mit szeretnél
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

sanka41
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: sanka41 »

Én a klipsch sub-ot kb 6hete meg vettem volna alku nélkül ha postázza nekem meg is igérte hogy küldi ,címet mindent megadtam azóta is várom 3dik üzenet utánmeguntam, nekem küldött még fótókat a hátulján a laminálás rendesen le van válva és a membrán is be van nyomódva. ugy hogy ovatosan az eladóval nem szavahihető.

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: PrinceHerceg »

Sziasztok.

Kinéztem egy Klipsch rw-12d ládát. Nem mai darab, de elég jó áron 65k (persze mihez képest).
Lehet owerload lesz de azért hátha. 24nm szobába lenne, szeretem ha dübörög de azért tiszta is legyen.
Megérne 1 misét vagy nézzek mást? (Illetve milyen hibát keressek rajta? )

Köszönöm

Szia!

Hibája legfőképpen azt, hogy a jofogáson hírdetik!

De ha elmész és meghallgatod, ott szvsz minden kiderülhet!

BTW, biztosan jól szólhat a cintányérja...

Boresz
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Boresz »

Sziasztok.

Kinéztem egy Klipsch rw-12d ládát. Nem mai darab, de elég jó áron 65k (persze mihez képest).
Lehet owerload lesz de azért hátha. 24nm szobába lenne, szeretem ha dübörög de azért tiszta is legyen.
Megérne 1 misét vagy nézzek mást? (Illetve milyen hibát keressek rajta? )

Köszönöm
Panasonic GT50,Mede8er,Xpenology szerver, Pioneer923k+JBL E 80,25c,20

anonym1s
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -8

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: anonym1s »

Koszonom a hozzaszolasokat!
Most neztem vegig a topik listat es rajottem hogy rossz helyre irogattam eddig.
Szoval koltozok

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1247

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Tul »

A csillapítóanyaggal kapcsolatban Hivoxot vagy Fapacit keresd. Nagyon nem mindegy, hogy mit raksz bele.

A gyari ajanlas 35,5 centi hosszu es 15,24 centi atmeroju cso, de en nem tudtam ekkora csovet szerezni ezert en csinaltam egy 13,5 x 13,5 x 35,5 centi hasabot. Ennek terfogata annyi mint a kerek csonek. Ezt kerdeztem mielott hozzakezdtem, es azt irtatok igy oke lesz.

Jovo heten kibelelem rongyokkal probakeppen, es ha ugy jobb lesz, akkor szerzek majd valami vatta szeru anyagot es felragasztom a falaira. Mas nem jut eszembe.

Zerge83
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 44

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Zerge83 »

Ez nem kèrdèses, PROSON!!!

Morotva
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 42

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Morotva »

Sziasztok!! 

A kettő közül melyek lenne a jobb választás, Polk psw 110  vagy Proson Rumble R10?

Vagy milyen más alternatíva van ebben a kategóriában? 

Ui:Egy 28nm szobába kéne!! Válaszokat előre is köszi!!   
Megjelenítő:Tcl 65c735
Hifi: Denon Pma -600NE+ Wharfedale Diamond 12.2

anonym1s
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Ez 15x15x35cm cső így? A gyári leírás nem 15cm átmérőjű, 35cm hosszú csövet ajánl? Nem mindegy.A gyari ajanlas 35,5 centi hosszu es 15,24 centi atmeroju cso, de en nem tudtam ekkora csovet szerezni ezert en csinaltam egy 13,5 x 13,5 x 35,5 centi hasabot. Ennek terfogata annyi mint a kerek csonek. Ezt kerdeztem mielott hozzakezdtem, es azt irtatok igy oke lesz. 
Jovo heten kibelelem rongyokkal probakeppen, es ha ugy jobb lesz, akkor szerzek majd valami vatta szeru anyagot es felragasztom a falaira. Mas nem jut eszembe.

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Red75 »

136 literes dobozban egy 15 x 35 centi szubcso. A hangszoro adatait mar korabban linkeltem itt.
Ennyi info eleg e a hangolashoz?

Ez 15x15x35cm cső így? A gyári leírás nem 15cm átmérőjű, 35cm hosszú csövet ajánl? Nem mindegy.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

anonym1s
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Hangolásra mi kerekedett ki belőle?Fogalmam sincs, en azt sem tudtam hogy ezt lehet hangolni A hangszoro gyari ajanlasaban van minimum, optimal, meg maximum dobozmeret, ebbol en a maximumot csinaltam. 136 literes dobozban egy 15 x 35 centi szubcso. A hangszoro adatait mar korabban linkeltem itt.Ennyi info eleg e a hangolashoz?

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Egyszeru matt fekete spray festek, 3 dobozzal fujtam ra, de egyet meg elbirt volna csak nem volt mar kedvem ujra blltba szaladgalni. Azert kozelrol latszanak nehol gittelesi es csiszolasi hibak.
A hangjara asszonykam is azt mondta hogy fura, olyan mintha rezonalna valami benne, pedig nem rezonal semmi, nincs az a cirippelos hang amit rezonalaskor lehet hallani. Mi lehet az? Tul nagy a doboz vagy csak ki kell belelni valami csillapito anyaggal?

Hangolásra mi kerekedett ki belőle?

anonym1s
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Ügyes vagy! Mivel festetted, illetve milyen festékkel?
Egyszeru matt fekete spray festek, 3 dobozzal fujtam ra, de egyet meg elbirt volna csak nem volt mar kedvem ujra blltba szaladgalni. Azert kozelrol latszanak nehol gittelesi es csiszolasi hibak.
A hangjara asszonykam is azt mondta hogy fura, olyan mintha rezonalna valami benne, pedig nem rezonal semmi, nincs az a cirippelos hang amit rezonalaskor lehet hallani. Mi lehet az? Tul nagy a doboz vagy csak ki kell belelni valami csillapito anyaggal?

Red75
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Érdemes elolvasni:

A három kívánság: http://www.hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM0510.HTM

A dolog lényege, hogy:
kicsi és jó mélyátvitelű hangsugárzó soha nem lesz érzékeny
kicsi és érzékeny hangsugárzó soha nem lesz jó a mélyátvitelű
érzékeny és jó mélyátvitelű hangsugárzó soha nem lesz kis méretű
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Red75
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Kesz a hangfalam
 Ügyes vagy! Mivel festetted, illetve milyen festékkel?

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Piszok szép darabra sikeredett, szóval grat hozzá, bár szvsz a szomszédaid már biztos megtették előttem is a gratulációt! 

Más:

Skacok, esetlegesen nem tud valaki eladó JBL Studio 150P t. aktív mélyről pl ismerősénél vagy máshol, mert nagyon komoly vevője lennék egy ilyen példánynak, csak sajna hiába adtam fel már régebben hirdetésként is az igényem, egy árva input sem futott be eddig!

Bocsi ha kilógok a totyikból de reményem szerint talán kedvezőbb széljárást tudok kifogni ezáltal!

anonym1s
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Kesz a hangfalam Illetve az erosito meg nincs benne, de maga a hangfal kesz.
Nagyon melyen szol, es olyan erovel hogy a fulem bedugul tole, nagyon brutal
Viszont a hangja mas, mint a masik ket melynyomom hangja. Olyan erzesem van, mintha tul nagy lenne a doboz. Lehet hogy tenyleg tul nagy a doboz, vagy csak ki kene tomni vattaval? Esetleg az erosito miatt? Egy eltax a12r melynyomo erositojere kotottem ra, 250w.

Ja, megjott a laposmarom es korfureszem is mult het elejen. Laposmarobol a legolcsobbat vettem amit talaltam. Azt hittem valami gagyi szar lesz, de szerintem eleg jo minoseg. A korfuresz mar a "kozepso polcrol" van, 2000w-os, a betont is atvagja, prima

tigris
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 119

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: tigris »

Egyébként aki a nyitott reflex rendszerű dobozokat szereti, azoknak is van több lehetőség. Van ugye a hagyományos reflexcsöves megoldás, és van a labirintus elvű amiben nem egy műanyag cső van. A labirintus elvűeknek szerintem jobb a mélye is, és nem puffognak annyira, valamint a portzaj és lényegesen kevesebb, sőt sok esetben nem is hallható. A legtöbb belépő és középkategóriás hagyományos reflex sub esetében hallható és jelen van a portzaj, a labirintus elvűvel ez lényegesen csökkenthető. Persze ez csak saját vélemény, de amiket én hallgattam azoknál ez volt az első amit észrevettem.

Talán ezért is lehet jobb a nemrég emlegetett Taga Platinum SW10 is, mint ahogy az általam hallott Canton Sub10, vagy a Polk Audio DSW, de asszem a Klipsch R112 is ilyen.  
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.

Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.

Larko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 59

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Larko »

Ez így van.
Szintén ilyen elvű mélyládát használok.
használok.Márka is stimmel csak komolyabb kategoriából.
Nem sokat gondolkodtam még a cserén.
Igaz nagy szerencsére asszony is imádja.Pedig nem egy kis darab.
Amikor kell nagyon finom és csak kiegészít de ha az anyag olyan akkor akár a robbanásnál az egész szoba levegőjét meg dolgozza és szó szerint felkavarja.

Esetleg még érdemes kipróbálni a passzív membrános kialakítású dobozokat is.
Az elvileg a kettő között helyezkedik el.

Én meg vagyok vele elégedve és kintről elég jó áron hozzá lehet jutni pl ahhoz ami nekem is van.

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Esetleg még érdemes kipróbálni a passzív membrános kialakítású dobozokat is.
Az elvileg a kettő között helyezkedik el.

Én meg vagyok vele elégedve és kintről elég jó áron hozzá lehet jutni pl ahhoz ami nekem is van.

MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 923

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Ez engem is vagyon érdekelne mert ma gyorsan el kellene dönteni melyik a jobb, tud valaki válaszolni a kérdezőnek

Anno mikor megvettem az első komolyabb sub-mat ami refis volt azt gondoltam mennyire jól tolja
neki, hogy soha nem cserélem le. Ma már mosolygok rajta, mióta megismertem a zárt sub-ok világát és azzal tólom a mozit. Igaz sokkal mélyebben kell a zsebbe nyúlni ( min 2x szorzó ) de a kapott végeredmény sokkal de sokkal jobb. Ha teheted próbáld ki lehetőleg mind a két verziót és utána válassz de aki komolyan fejleszt és hosszú távon gondolkozik az zártat választ.
-
"Az igazi barát szemből támad."

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”