Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

bazsy_
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: bazsy_ »

Akkor viszont éjjel nappal járasd, mert nem férsz bele az időbe.... "Nyersen" meg nem sok hangja van. 

Ha éjjel nem is, nappal sokat fog menni

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

A kölcsönkérésről már lecsúsztam mert már meg is jött, úgy volt hogy mire megjön már elviszik  a JBl -t de máshogy alakult. Annyira ajánlotta mindenki, hogy sokkal jobb a thunder nem is gondoltam arra, hogy nem fog bejönni. de majd kiderül, így meg tudom egy helyen hallgatni mindekettőt és ha nem jön be élek az elállási jogommal.

Akkor viszont éjjel nappal járasd, mert nem férsz bele az időbe.... "Nyersen" meg nem sok hangja van. 
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

bazsy_

Mélysugárzók

Szia!
Azért arra figyelj,hogy egy zárt szub nem fog akkorát tolni,mint egy reflexes,a zárt pontos gyors,nem terjengős mély hangokkal rendelkezik.A reflex,erőteljesebb,hangnyomásban jóval több,terjengősebb.Én azt ajánlom,előbb kölcsönben valakitől és azokkal az anyagokkal amikkel mozizol,hallgasd meg,hasonlítsd össze.Nagyon ízlés dolga melyiket használod!!!!!

A kölcsönkérésről már lecsúsztam mert már meg is jött, úgy volt hogy mire megjön már elviszik  a JBl -t de máshogy alakult. Annyira ajánlotta mindenki, hogy sokkal jobb a thunder nem is gondoltam arra, hogy nem fog bejönni. de majd kiderül, így meg tudom egy helyen hallgatni mindekettőt és ha nem jön be élek az elállási jogommal.

dasein

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: dasein »

Kedves Fórumtársak!
A segítségetekre lenne szükségem egy mélynyomó beállításaival kapcsolatban. Egy Tannoy EFX woofert szeretnék összekötni egy Dali Lektor 6 hangfalpárral (NAD c326-os erősítővel).
((itt a szub: http://informateka.shop.hu/termek/tannoy_efx_sub.html ))
Mivel abszolút nem értek a frekvenciákhoz és egyebekhez kérdésem az lenne, hogy milyen frekire tekerjem a woofert, van-e erre valamilyen arányszám, vagy csak úgy érzéssel próbálkozzak?
Köszönettel,
Tamás

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Valaki biztos szívesen kiküldi neked az övét próbára Angliába!

Egyébként tényleg eléggé best-buy mostanában a T12.

jah,hogy ő is tagbaszakadt hazánk fia...ezt nem tudtam.

Vendég

Mélysugárzók

...előbb kölcsönben valakitől és azokkal az anyagokkal amikkel mozizol,hallgasd meg,hasonlítsd össze...

Valaki biztos szívesen kiküldi neked az övét próbára Angliába!

Egyébként tényleg eléggé best-buy mostanában a T12.

Vendég

Mélysugárzók

Köszönöm a válaszokat. Úgy gondolom én is, hogy erőben bőven elég lenne a T12, a jelenlegi JBL potmétere 50 % on van de filmnél még így is szétszedi a szobát Ha azt mondjátok hogy sokkal jobban fog szólni akkor beruházok egyre valamiért piszkálja a fantáziám a zárt sub
Szia!
Azért arra figyelj,hogy egy zárt szub nem fog akkorát tolni,mint egy reflexes,a zárt pontos gyors,nem terjengős mély hangokkal rendelkezik.A reflex,erőteljesebb,hangnyomásban jóval több,terjengősebb.Én azt ajánlom,előbb kölcsönben valakitől és azokkal az anyagokkal amikkel mozizol,hallgasd meg,hasonlítsd össze.Nagyon ízlés dolga melyiket használod!!!!!

bajnokpityu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 174

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: bajnokpityu »

Koncerten. Jól adta.

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1395

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: szigony »

Kedves Fórumtársak!

Gondolkodóba estem, hogy lecserélném a subomat, jelenleg egy JBL ES250PW van , a kiszemelt egy Dynavoice T12 lenne. Kérdés az lenne, hogy jelentős előrelépés lenne-e a csere? Egy 20 nm szobában lesz használva szóval teljesítményügyileg úgy gondolom nem lesz kevés Előre is köszönöm!

Üdv

A Dynavoice T12 rol en is olvasnek egy kicsit bovebben.
Esetleg valaki probalta zenes anyagokkal hadra fogni?

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 926

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Ja, első nap rohangáltam oda a membránt tapizni, hogy "működik-e ez egyáltalán?"
Az biztos, hogy a reflex után a zárt sokkal másabb hangot ad de az nagyságrenddel jobb az egyszer biztos.
Akkor szólal meg ha kell és odavüt ha kell főleg ha kap egy jó tápkábelt és egy jobb minőségü sub kábelt egyenesen megtáltosodik a rendszer és sokkal tisztább lesz a hangkép....
"Az igazi barát szemből támad."

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Majd úgy 50 óra után értékeld csak a hangját, annyi minimum kell neki, hogy valamennyire bejáratódjon. 
Én egy nagy reflexes Klipsch-ről váltottam és nagyon jó döntés volt. 

Ja, első nap rohangáltam oda a membránt tapizni, hogy "működik-e ez egyáltalán?"
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

Köszönöm a válaszokat. Úgy gondolom én is, hogy erőben bőven elég lenne a T12, a jelenlegi JBL potmétere 50 % on van de filmnél még így is szétszedi a szobát Ha azt mondjátok hogy sokkal jobban fog szólni akkor beruházok egyre valamiért piszkálja a fantáziám a zárt sub

Majd úgy 50 óra után értékeld csak a hangját, annyi minimum kell neki, hogy valamennyire bejáratódjon. 
Én egy nagy reflexes Klipsch-ről váltottam és nagyon jó döntés volt. 
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

bazsy_

Mélysugárzók

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Gondolkodóba estem, hogy lecserélném a subomat, jelenleg egy JBL ES250PW van , a kiszemelt egy Dynavoice T12 lenne. Kérdés az lenne, hogy jelentős előrelépés lenne-e a csere? Egy 20 nm szobában lesz használva szóval teljesítményügyileg úgy gondolom nem lesz kevés Előre is köszönöm!

Igen, jelentős előrelépés lenne. Erőben bőven elegendő (én 24m2-es szobában használom fél hangerőre állítva), minőségben pedig más kategória. Egy AQ Boxer subkábelt azért számolj hozzá, ill egy jó táp sem árt.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Kedves Fórumtársak!

Üdv

mivel zárt amit kinéztél másképpen fog szólni.

ismerem a 250 et az erejével domborít, de nem olyan precíz mint  t12, ami meg lehet erőben tűnik kevesebbnek.

ezt kell mérlegelni

bazsy_

Mélysugárzók

Kedves Fórumtársak!

Üdv

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Köszönöm az ajánlást.Nézegettem.Az olvasottak alapján tetszik..
Úgy tűnik az ár/érték arány is nagyon rendben van.
Mi a különbség az előre és a lefelé sugárzó modellek hatékonysága között?
Te miért ezt választottad?
Ha jól láttam ezek zárt dobozok?
Hány Hz-től indul a buli?

Vendég

Mélysugárzók

Ajánlom figyelmedbe: http://www.bkelec.com/index.htm

Nekem 2db XLS200 FF van, maximális elégedett vagyok velük, direktben én is a gyártótól rendeltem!

Angol sub manufaktúra 20 éve csak subokat gyártanak! Ne lepődj meg ha hasonlítanak a REL subokra, évekig ők gyártották a REL subokat, amíg saját gyárat nem építetett a REL és szétváltak, azóta megy saját név alatt!

DSPeaker-t is ők forgalmazzák nálatok! Egyébkénr nagyon jókat írnak róluk, főleg az Anti-mode 2.0-ról!

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Kíváncsi lennék a subwoofer szakértők véleményére.A kis Quad lite sub-om nincs valami jó formában.Hazaküldtem,hogy otthon megbízható szaki nézze meg.
Állítólag meg is csinálták,de nem működik.Beszéltem a szerelővel.Van rá garancia.Csak újra hazaküldeni és vissza valószínűleg  értelmetlen lenne.
Egyébként nekem tetszett.(Zárt,masszív,távos.pont ment a Quad rendszerhez),de nem tudom,hogy érdemes-e még költenem rá.
Milyen sub-ot tudnátok ajánlani amit később esetleg egy sztereó rendszerben is hadra tudnék fogni?Bár könnyen lehet,hogy a 2.1 csak egy rövid próba lesz.
Ezt a szerkezetet ismeri használja valaki?
http://www.dspeaker.com/en/products/ant ... 8033.shtml
http://www.dspeaker.com/en/products/20-dual-core.shtml
Nem a REL Studio III szintjén keresgélek…Bár most pont van egy £1750-ért  
Nekem anno az eslő HM rendszeremben Monaudio sub volt.Talán ez volt a legelső modeljük.
A Monaudio Double-ról mi a vélemény?Érdemes számításba venni?Van aki használ,használt ilyet?

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Ezt ki fejtenéd tanczi? Tényleg érdekel!!!!!
Mobilon igen ;-)
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

Vendég

Mélysugárzók

Ne tedd, rosszabb lesz. Az erősítős rca szub egyiket kösd rá az egyik line in bemenetre, max y-kábellel mindkét oldali in-t.
Ezt ki fejtenéd tanczi? Tényleg érdekel!!!!!

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Köszi, már tárgytalan.
Amúgy igen, csak a volume-t kell állítani sztereó / hm között.
De ha tárgytalan, tárgytalan ;-)
TÜŰ Bendegúz

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Szép napot kedves fórumtársak.

Volt szerencsém beruházni egy onkyo TX-NR 809-es házimozi erősítőre, és egy Heco Superior Sub 30A mélysugárzóra is.
Az erősítőn dupla sub kimenet van, a mélysugárzó erősítőjébe a bemenet jobb és bal oldal.

Kérdés:

Érdemes rákötni az erősítő mindkét sub kimenetét a mélysugárzó bemeneteire - mert hogy azon jobb bal oldal van - ?

Ne tedd, rosszabb lesz. Az erősítős rca szub egyiket kösd rá az egyik line in bemenetre, max y-kábellel mindkét oldali in-t.
TÜŰ Bendegúz

Vendég

Mélysugárzók

Szép napot kedves fórumtársak.

Volt szerencsém beruházni egy onkyo TX-NR 809-es házimozi erősítőre, és egy Heco Superior Sub 30A mélysugárzóra is.
Az erősítőn dupla sub kimenet van, a mélysugárzó erősítőjébe a bemenet jobb és bal oldal.

Kérdés:

Érdemes rákötni az erősítő mindkét sub kimenetét a mélysugárzó bemeneteire - mert hogy azon jobb bal oldal van - ?

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Vettem egy Magnat Omega 300-as mélynyomót.
Legelső alkalommal amikor bekapcsoltuk működött. Kikapcsoltuk a hátlapi kapcsolóval, azóta nem akar megszólalni. Először a kapcsolóra gyanakodtunk, mivel ha erősen megnyomtuk miközben áttoltuk on/off között akkor bevillant a sárga led a mélynyomón, de be nem kapcsolt.
Szétszedtük. Utána vettük észre,hogy nem húz be a relé. Áthidaltuk. A hangszóró bekapcsolt. Mivel ahoz, hogy hozzáférjünk a reléhez le kelett venni a hűtőbordát a lapról. 10mp múlva égett szagot éreztünk. Túlmelegedett?! Kis szünet után 1-2 másodpercre újra áthidaltuk, még bekapcsolt, reméltük nagy bajt nem csináltunk. Kiforasztottuk a relét bízva benne,hogy az a rossz. Teszt trafóval, behúzta a relét minden gond nélkül..Visszaforrasztottuk. Relé behúz! Mély bekapcsol. Búgó, súgó hang, a mély darál…nem kínozzuk, kikapcs. Kiemelem, hogy semmilyen jel kábel nincs bedugva. Összeraktuk és most ha bedugom a tápot üt egyet a mély és pirosan ég a led. Aktív állapotban zölden kéne neki.
Szerintetek mi lehet a gond?

A kimeneti hangszóróvédelem reléje, alapesetben kimeneten megjelenő egyenfeszültséget, ill. a tápfeszültséget szolgáltató transzformátor AC meglétét figyeli.
Elsőre a védelem meghibásodását feltételezni mindenfajta előzetes mérés nélkül, ráadásul kiiktatni, nagyon kezdőre vall.
Javítási tanácsokat nem adnék, inkább egy hozzáértő szakit keresnék a helyetekben.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”