Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fül és Fejhallgatók

Vendég

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok!

Fülhallgató témában teljesen láma vagyok, ezért kérnék egy kis segítséget.
Az alap helyzet az, hogy irodában dolgozom, ahol fülesen keresztül tudok bármit hallgatni. Eddig a számítógép kimenetét használtam egy ipod fülhallgatóval, de szeretnék kicsit tovább lépni.
Az alap ötletem az lenne, hogy kellene egy egyszerűbb usb-s dac és egy bedugós, de nem agyba dugós füles.
Mit tudnátok ajánlani? Normál füles azért nem jöhet szóba, mert akkor tényleg nem hallok semmit és azt a főnököm nem szeretné.
Van itt egy Fiio dac és erősítő eladó, az milyen?
Mit tudnátok ajánlani? Füles és erősítő is érdekelne, hogy kicsit normálisabban tudjak zenét hallgatni.
A válaszokat előre is köszönöm.

Mit ért "normál füles" alatt? Fejhallgatót?

.

Kobak
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 283

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Kobak »

Sziasztok!

Fülhallgató témában teljesen láma vagyok, ezért kérnék egy kis segítséget.
Az alap helyzet az, hogy irodában dolgozom, ahol fülesen keresztül tudok bármit hallgatni. Eddig a számítógép kimenetét használtam egy ipod fülhallgatóval, de szeretnék kicsit tovább lépni.
Az alap ötletem az lenne, hogy kellene egy egyszerűbb usb-s dac és egy bedugós, de nem agyba dugós füles.
Mit tudnátok ajánlani? Normál füles azért nem jöhet szóba, mert akkor tényleg nem hallok semmit és azt a főnököm nem szeretné.
Van itt egy Fiio dac és erősítő eladó, az milyen?
Mit tudnátok ajánlani? Füles és erősítő is érdekelne, hogy kicsit normálisabban tudjak zenét hallgatni.
A válaszokat előre is köszönöm.
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Xiaomi "agybadugós" fülese nekem bevált (leszámítva a túl szögletes sarkokat), most csináltak fejest is, nekem bejön:

http://en.miui.com/thread-77289-1-1.html

Nyitott fejhallgató utcai kivitelben  Ez nagyon rossz ötletnek tűnik...
A fülhallgatója biztos nem játszik a 30-40eFt-os ligában, de ár/értékben valóban kedvező a 6-7eFt-os sávvban.

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY
Fej-, és fülhallgatós találkozó kérdőív

A fülhallgatós csapat részéről elhangzott egy kérés, hogy a vasárnap jobb lenne, mert a közösség egyik prominens tagja akkor érne rá és nagyon el szeretne jönni. Reméljük többeknek is jó a rendhagyó vasárnapi szervezés. 

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

harvester
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: harvester »

A belinkelt oldalon én csak ezt az egy képet találtam róla:

xiaomi.png

Ebből meg nem sokat tudok kinézni. Valahol van még esetleg fellelhető kép erről a fejhallgatóról?

Vendég

Fül és Fejhallgatók

80 USD-t írnak, szóval 100 USD körül gondolnám

Eredeti Xiaomi cuccokat ibuygou.com-ról lehet rendelni csájnából. Nekem a telóm is ez a márka, asszonynak is ilyet hajtok épp

A belinkelt oldalon én csak ezt az egy képet találtam róla:

Ebből meg nem sokat tudok kinézni. Valahol van még esetleg fellelhető kép erről a fejhallgatóról?

harvester
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Fül és Fejhallgatók

Tervezett árról lehet már valamit tudni?

.

80 USD-t írnak, szóval 100 USD körül gondolnám

Eredeti Xiaomi cuccokat ibuygou.com-ról lehet rendelni csájnából. Nekem a telóm is ez a márka, asszonynak is ilyet hajtok épp

Vendég

Fül és Fejhallgatók

Még nem kapható, a design-ra gondoltam.

Az "agybadugós"-ról jókat írnak, 4-5eFt-ért kapható, és 30-40eFt-os fülesekkel van egy szinten külföldi fórumok alapján. A fejes is hasonló jó lesz, gondolom, gagyit nem gyártanak.

Tervezett árról lehet már valamit tudni?

.

harvester
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Fül és Fejhallgatók

És milyen a hangja?

.

Még nem kapható, a design-ra gondoltam.

Az "agybadugós"-ról jókat írnak, 4-5eFt-ért kapható, és 30-40eFt-os fülesekkel van egy szinten külföldi fórumok alapján. A fejes is hasonló jó lesz, gondolom, gagyit nem gyártanak.

Vendég

Fül és Fejhallgatók

most csináltak fejest is, nekem bejön:

És milyen a hangja?

.

harvester
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Fül és Fejhallgatók

Xiaomi "agybadugós" fülese nekem bevált (leszámítva a túl szögletes sarkokat), most csináltak fejest is, nekem bejön:

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Fül és Fejhallgatók

A headfi.org-on sok hülyeséget lehet olvasni, így néha osztani kell kettővel..
Az Audeze (ugyan nem jól) barátságosan, szerethetően tud szólni még egy telefonról is.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3724

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Tehát az alapvető probléma az az, hogy amiket próbáltál azok mind nagyágyúk ehhez a Fiiohoz...nem csak az impedancia számít, hanem a hozzá tartozó érzékenység is!.
Anélkül hogy belegabalyodjak a fejhallgató dzsungelbe:

- nem célom egy újabb high-end audio vonal hajkurászása, nálam csak egy szobai hangfalas-csöves vonal van megelégedettségi szintem, az marad is.

- az X3 kütyüt elsősorban autóba forrásnak szánom, CD váltó és méregdrága felesleges funkciókkal telepakolt fejegység helyett, amibe persze még mindig be kellene dugni egy adathordózót, például pendrivot.

- meglehetős csodálkozást váltott ki számomra a K701 és HD650 gyári hatásfok adatai, K701 105 dB/V, HD650 103 dB/V, melyek független mérőhelyen persze nagyobb eltérést mutatnak, 90dB-re  K701 320mV, Hd650 205mV. A 103-105dB hangnyomás hatalmas hangerőt szokott produkálni szokásos házi akusztikai környezetben hanglaknál, ezek a fejhallgató hangnyomásszintek, szubjektíve 10dB-el halkabbnak tűnnek nekem. X3 egyébként a line out-on 1,7V rms max jelszintet ad ki 0,3ohm kimeneti impedanciával, a fejhallgató kimenet valamivel magasabb feszültséget, tehát villamosan mindkét fejhallgatóhoz elég 105dB hangossághoz.

- további meglepetés volt számomra, a headfi.org több X3-at használó ítésze nagy megelégedettséggel hallgatja HD650-nel, 80-alatti (X3 skála) szinttel, sőt, az X3-tól kategóriában nagyon messze álló Audeze LCD3 planárral is ($2000)

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3012

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: earforce »

Keresgélek a kis mobil FiiO-X3-hoz egy alkalmas fülest. 
Tehát az alapvető probléma az az, hogy amiket próbáltál azok mind nagyágyúk ehhez a Fiiohoz...nem csak az impedancia számít, hanem a hozzá tartozó érzékenység is!
Korábban évekig éltem együtt -persze kompromisszumokkal teli- 3 különböző Meizu lejátszóval, volt hozzá egy csomó különféle fülesem. Végül a legjobb kombót egy Meizu M6/ AKG K550 adta. Utcára, BKV közben tökéletes volt a maga hátrányaival együtt, de kellőképp izolálni tudtam magam, elmerülve a zenében, élvezhető minőségben. Aztán vettem egy autót...   ahol a hang tökszar azóta is de nem érdekel :-)))) - autóhifire pedig nem költünk elvből 
Amivel te próbálkozol az erősen irreális és már az elején izzadságszagú elvárás, hacsaknem egy akksis mobil füleserősítőt akarsz magaddal cipelni út közben az empéháromlejátszódhoz (fúj) (igen láttam már ilyet! ). Amiket a FiiO végére kellene akasztani, azok teljesen zárt, kis impedanciás, érzékeny fülesek, azokkal jól fogja érezni magát.

Persze nem tudom mi a cél. Ami meglepett, hogy dedikált fülesvassal sem nyerte el egyikőtök (elnézést; jav.: egyiküK) tetszését sem. A K701 pedig egy jó füles, igaz karaktere nem az én világom, inkább Sennheiser párti vagyok. Javaslom hogy hallgasd meg a HD600-at, szerintem sokkal nyitottabb karaktere van mint a HD650-nek. A 650 picit laid back sound ahogy az angol mondja és teljesen igaza van. Vagy ott van pl. a HD580 ami majdnem HD600.

Ami tutifix: az ilyen kis portable mobil cuccok nem fogják tudni sem erősítésben, sem hangminőségben, sem sehogy azt a szintet megütni amit egy "kihelyezett" asztali cucc tud. Ez már csak ilyen, itt is meg kell kötni a kompromisszumot.

Viccből persze rákötöttem én is a HD580/HD800 füleseim a Meizu M6-ra (ez még megvan, nem volt szívem megválni tőle és már értelme sincs). Elsírtam magam, hogy milyen pocsék hangot kaptam.
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Keresgélek a kis mobil FiiO-X3-hoz egy alkalmas fülest. Ennek érdekében látogattam gaborka8x8-hoz. Fülesek amik nála vannak:  AkG K-501, AKG K-701 és Sennheiser HD-650. Az X3-at lehet hallgatni a fejhallgató kimenetén és a line-kimenetén is, mindkettőbe mehet a füles közvetlenül, a line out az fix, semmi szabályozás, a másik hangerőben, hangszínben, balanszban szabályozható. A szabályozott 92-es állásban azonos hangerőt ad a line out-tal.Próba 1. A line-out kevésbé torzít, simább, hallgathatóbb mint a füles kimenet, ezért azon hallgattunk tovább.Próba 2. K501, relatíve kevés hangerő, nincs benne semmi megkapó, nincs "ezt vigyük haza" benyomásPróba 3. K701, ez igen fantasztikus finomságok, levegős, nagy-felbontású hang, ez a pozitív. Érzésre nekem olyan mintha 250Hz-től 3-6dB/dekáddal csökkenő basszus és teltség a hangban, és hangerő ugyancsak kevés, úgymint a K501-nél.Próba 4. HD-650, többet vártam tőle, látva azt, hogy a headfi.org-on ez a #1 fejes, ár/hang/gyakoriságban, és nagyon sokan áradoznak a hangjáról. Természetesen van annál jobb hangú füles is csak sokkal drágábban. A jellemzője itt és most, testesebb, majdnem elegendő mély-tartomány, kevésbé levegős és magával ragadó mint a K701, hallhatóan többet is torzít a K701-nél, hangerőben szinte semmi különbség, annak ellenére hogy a HD-650 300ohmos, a K501/K701 60ohm-osak. A három füles sorrendjében én középre tenném.Próba 5. Az X3 line kimenete helyett a fejhallgató kimenetbe dugtuk a három fejhallgatót. A változás annyi, hogy felmehet a hangerő 120 max értékre, már-már elegendőnek tűnik mindhárom fülessel, de a torzítás 92-es hangerőhöz képest megnövekedett, nem érdemes feltekerni 100 fölé.Próba 6. meghallgattuk mindhárom fülest Gábor Beyerdynamic A20 erősítőjével is. Lényeges változás az X3-hanghoz képest, elegendő, bőven elegendő hangerő. A hangkarakterek annyiban változtak, hogy a kisebb hangerőn tapasztalt basszus és testesség hiány az AKG-kon csökkent, de nekem és Gábor véleménye szerint is még mindig nem elegendő.Konklúzió, nagyon kellene egy K701-es hang, bővebb, testesebb basszussal. A HD-650, ennél én valamivel jobb/szebb hangra számítottam. Sajnos egyik füles sem optimális az X3-hoz közvetlenül, annak ellenére, többen javasolják a headfi.org-on a HD650-et X3-hoz, ráadásul 50-80-as hangerőtartományban ???

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

megérkezett a FiiO X3. Próbálgatom, hallgatom, menü és kezelése nem komplikált. Egészen kellemes hangja van, igaz csak egy gagyi fejesem van. Lehet mégis csak érdemes lenne rendes fülest is majd hozzá párosítani. Van létjogosultsága ennek mobil zenehallgatásnak. Igaz, ezen a fülesen nem hallok semmi hangzási differenciát 44k/16b és 192k/24b között.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Egyébként meg nem értem minek ez a sok tekerentyű rá. Az emberek 99%-a ezeket sosem használja majd.

A monitoring jelen esetben szó szerint értendő... A ló (azaz a malac) másik fele...

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Egyébként meg nem értem minek ez a sok tekerentyű rá. Az emberek 99%-a ezeket sosem használja majd.

SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Mind a kettő SPL.

.

Ja igen, én a malacosra gondoltam...   

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Ha  jobban megnézed olyan mint egy kismalac..
Nem vagyok benne biztos, hogy ez a nagy tudás a jó hangot szolgálja.

Hát sosem jutott volna eszembe, hogy malacra hasonlít, de most, hogy mondod, tényleg 

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

Én nagyon óvnék ettől mindenkit. Több éve bringázom a városban és frászt kapok azoktól, akik süket üzemmódban bóklásznak az utcákon. Sajnos még bringásoknál is látom néha, ahogy bedugott füllel hajtanak a dudáló autók alá. Szörnyű jelenség ez, szerintem statisztikailag hamarosan kimutatható lesz a halálokok között.
Erről ez jut eszembe:

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Vendég

Fül és Fejhallgatók

Az Spl elég dizájnos...

Mind a kettő SPL.

.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Fül és Fejhallgatók

Az Spl elég dizájnos...
Nem vagyok benne biztos, hogy ez a nagy tudás a jó hangot szolgálja.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Az Spl elég dizájnos...

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Nem.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”