Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
AS hangdobozok
AS hangdobozok
A Storm holnap valszeg elkel.
A midire is van óvatos érdeklődés, szóval úgy tűnik nem sokáig fog tartatni ez az állapot , hogy egyszerre eladó két AS doboz.
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
AS hangdobozok
Hmmm, 1 éve volt az első és máig egyetlen ilyen helyzet, hogy 2 pár AS dobozt lehetett megvenni egy időben. Lehet, hogy a mostani lesz az utolsó?
AS Midi
STORM
A Storm holnap valszeg elkel.Sajnálni fogom,mert hihetetlenül jó doboz.
Örültem volna,ha mást vittek volna el helyette.
A 4,5 MFt-ba kerülő ATC-vel hasonlítottuk össze.Nekem a Storm jobban tetszett.
Aki megveszi a dobozom,övé volt az ATC régebben,tehát bizonyára tudja mit vesz.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
- hubee
- V.I.P.

- Értékelés: 154
AS hangdobozok
Az a különleges helyzet alakult ki, hogy most 2pár Audiosquare Minit is meg lehet vásárolni jóval ár alatt.
Ez önmagában még nem lenne akkora szám, azonban a 2 pár eladó Mini az utolsó lehetőség rá, hogy valaki ilyen hangsugárzót birtokolhasson, ugyanis az AS Mini (és Midi) "sorozat"gyártása ezennel befejeződött!
Switch az egykori bemutató darabot árulja, én pedig a jelenlegit.
Licitre bocsátom itt:Az utolsó Mini eladó!
A Mini/Midi gyártásának befejezése nem azt jelenti, hogy az Audiosquare megszűnik, de Kalmi egyéb hifis és más elfoglaltságai miatt nem szeretne ezzel a kiválóra sikerült sorozattal tovább foglalkozni, így a bemutatódarabra sincs már szükségünk.
Hmmm, 1 éve volt az első és máig egyetlen ilyen helyzet, hogy 2 pár AS dobozt lehetett megvenni egy időben. Lehet, hogy a mostani lesz az utolsó? AS Midi
STORM
- hubee
- V.I.P.

AS hangdobozok
Köszi szépen! Keresgélem. A Dune-HD.hu -n is van Cat6, de a fotó az nem hasonlít az audioquest.com-on lévővel (lehet csak rossz képet csatoltak)
-
Vendég
AS hangdobozok
Hubee az Audioquest is gyárt már ilyen kábeleket. Esetleg, ha a Belkinről kicsit fejlebb lépnél.
- hubee
- V.I.P.

AS hangdobozok
Hogy ON is legyek: ki milyen állványon járatja a Minijét? Mi ajánlott, ha van egyáltalán olyan?
Az állvány felső lapjának érdemes közel akkorának lennie mint a hangfal, vagy lehet kisebb is?
Most Söund Arts PA 1600 -on vannak, de beruháztam egy Valhalla által készített állványra. Csak még nincs átpakolva, alul feltüskézve stb.
- hubee
- V.I.P.

AS hangdobozok
Nemrég egy szobaátalakítást követően -teszt jelleggel- előbbre húztam a Mini-ket. Így kb. 1m-re van a fal a hangfal hátoldalától. Meg kell mondjam, hogy nagyon sokat számít. (pedig eddig sem volt rátolva) Erősen az a gyanúm, hogy ennyi kell a dobozkának ahhoz, hogy megnyíljon: mind a sztereó tér mélységét, mind a hangszerek korrekt elhelyezését tekintve. Valamint a beforgatás mértékén kicsit enyhítettem, ezt is term. nagyon meghálálta.
Ez off lesz, de amin viszont nagyon meglepődtem: ezeket a változtatásokat követően patch kábelt cseréltem a Router és a Squeezebox Classic-om közt. És hallani! Lehet, hogy az alap Classic-kal nem lehetne, az enyém tuningolt változat. Lehet, hogy csak azért mert 10m hosszú a kábel (ezért van most hálózati lejátszóm). És az is lehet, hogy csak azért mert nagyon gyenge Rolink Cat5e-ről váltottam Belkin Cat6-ra, nem tudom De 2500 ft-ért nagyon megérte. Nem csak én hallom, párom is. (és ugye a nők köztudottan máshogy állnak a témához)
AS hangdobozok
Minimálisán elvárható erősítés teljesítményét hány w-ban határoznád meg?
Üdv
Szoba légköbméter és hallgatási távolság függő. 20 nm-es 260 as belmagasságú szőnyegezett nappaliba elégséges akár a 2X30-40 W / 8 Ohm/ 0,1 % THD is a stabil hangképhez.
- JOE77
- Nincs visszaút

- Értékelés: 15
- Kapcsolat:
AS hangdobozok
Az érzékenysége 84 dB! Átlagos impedanciája 7-8 Ohm között van, egy 5,5 Ohm körüli impedanciaminimummal. Terhelhetőségére nem mondok inkább semmit, mert az nagyon félrevezető is lehet. Inkább azt mondom, ha van agyad, bármekkora erősítőre ráköthető. Egy átlagos fül is elég hozzá, hogy meghallja, mikor fordul át a hangja egy minimális torzításba.
Minimálisán elvárható erősítés teljesítményét hány w-ban határoznád meg?
Üdv
AS hangdobozok
Kösz neked is az infót és a hangdobozt is . Nálam 30nm-en is jól megállja a helyét. Én jobban szeretem a kis monitorokat, mint a nagy állókat. Egyébként elszámoltam. -18dB körül az inkább 1W teljesítmény körül van.
Gyanúsan kevés. Mérni kéne inkább. (:
AS hangdobozok
Mivel már nem találom az AudioSquare topicot, itt kérdezek:
Az AS Mini specifikációiban szeretnék segítséget kérni:
impedancia
érzékenység
terhelhetőség
Köszi
Én megtaláltam
Webáruház:
AS hangdobozok
Kösz neked is az infót és a hangdobozt is . Nálam 30nm-en is jól megállja a helyét. Én jobban szeretem a kis monitorokat, mint a nagy állókat. Egyébként elszámoltam. -18dB körül az inkább 1W teljesítmény körül van.
Digit: Firewire, Logitech Sqeezebox Touch, Lynx AES16
Források: Apogee Mini DAC, Lynx Aurora, Mytek Stereo192 DSD, Sonifex RB-DAC1
HIFI: Csöves EL34 push-pull -> Rubicon RP-63F
Fejhallgatók: AKG K500, K240 DF, K240 Sextett, Beyerdynamic T70, Sennheiser HD540, Shure SRH840, Yamaha HP1
AS hangdobozok
Köszi, már ezek az értékek is sokat segítettek. Azért kérdeztem, mert a 75W-os (8ohmon) erősítőmmel -20dB körül (tehát kb 8W-on) a mélyközép már elég komoly kitéréseket mutat, és féltem, hogy esetleg sok lehet neki.
Az érzékenysége 84 dB! Átlagos impedanciája 7-8 Ohm között van, egy 5,5 Ohm körüli impedanciaminimummal. Terhelhetőségére nem mondok inkább semmit, mert az nagyon félrevezető is lehet. Inkább azt mondom, ha van agyad, bármekkora erősítőre ráköthető. Egy átlagos fül is elég hozzá, hogy meghallja, mikor fordul át a hangja egy minimális torzításba. Na azon a hangerőn nem szabad járatni! Amíg a mélyközépnek van egy egészséges, elsőre akár nagynak is tűnő kitérése, de mindezt torzítás nélkül teszi, addig nincs gond.
Mondjuk 20 nm fölé én eleve nem javaslom.
AS hangdobozok
Kalmi fog tudni pontosat, de kb. ilyesmire emlékszem:
impedancia: 8Ohm
érzékenység: 83dB
terhelhetőség: 80W
Köszi, már ezek az értékek is sokat segítettek. Azért kérdeztem, mert a 75W-os (8ohmon) erősítőmmel -20dB körül (tehát kb 8W-on) a mélyközép már elég komoly kitéréseket mutat, és féltem, hogy esetleg sok lehet neki.
Fejhallgatók: AKG K500, K240 DF, K240 Sextett, Beyerdynamic T70, Sennheiser HD540, Shure SRH840, Yamaha HP1
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.

- Értékelés: 211
AS hangdobozok
impedancia
érzékenység
terhelhetőség
Köszi
Kalmi fog tudni pontosat, de kb. ilyesmire emlékszem:
impedancia: 8Ohm
érzékenység: 83dB
terhelhetőség: 80W
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
AS hangdobozok
impedancia
érzékenység
terhelhetőség
Köszi
AS hangdobozok
Az AS-t mint "márkát" (ha beszélhetünk ilyenről)nem szeretném kútba dobni. Egyrészt elég jó vélemények alakultak ki róla, másrészt azt hiszem bebizonyítottuk, hogy lehet jó hangot csinálni itthon is.
Hangdoboz átalakítással, modofikációval, javítással, továbbra is várok mindenkit, de egyszerűen annyira leköti minden időmet a munkám, hogy már alvás helyett is dolgozom, és ezt így nem szeretném csinálni. A mini és a midi árát igyekeztünk annyira alacsonyan tartani amennyire csak lehet. Szinte már mindenki ingyen dolgozott benne, és ezt nem várhatom el senkitől. Sajnos beigazolódott az, hogy a kínai tömeggyártással nem lehet versenyezni ebben az árkategóriában. Persze adhatnánk mindent drágábban, de a mai gazdasági helyzetben még az eddigi árak is soknak tűntek, és alig volt vásárló.
Az ősszel tartott nyíltnapra több mint 100-an jöttek el! Nagyon örültünk neki, hogy ekkora volt az érdeklődés. Rengeteg elismerő szót kaptunk a miniért és a midiért, megrendelés mégis csak összesen azt hiszem egy volt a nyíltnapnak köszönhetően.
Jelenleg 3 munkahelyen dolgozom és mellette csinálom az AS átalakításokat, valamint a saját itthoni DIY hifimet, de ehhez kevés a nap 24 órája. Ezért és az alacsony vásárlási kedvért úgy döntöttem, hogy átmenetileg felfüggesztjük az AS hangdobozok gyártását. A dió gyökér furnéros bemutató darab egyelőre nem eladó, mert itthon nálam fog szolgálatot teljesíteni, míg el nem készül a nagy 3 utasom. Tervezem hogy később megjelenünk egy vagy kétféle low budget AS dobozzal (kifejezetten kispénzű hifistáknak vagy másodrendszerbe) amik szerényebb külső mellett feltehetőleg még jobb árérték arányt fognak képviselni, de ez a jövő zenéje.
Addig is aki modoltatni szeretne, vagy egyedi dobozt gyártatni, az keressen bátran!
AS hangdobozok
Persze. De az szinte nem is látszik, hogy a zebrano nem gérbevágott dobozzal készült, hanem lapra illesztettel. Csak surlófényben, és csak akkor, ha kifejezetten keresed, illetve tapizod.
A hangsugárzók válogatva vannak, a keresztváltó minőségi alkatrészekből készül, műgyantával ki van öntve, a belső kábel ezüstözött réz, stb, de biztos utána olvastál ebben a topikban ;-)
Persze, az elsőtől posttól az utolsóig végolvastam már Az esztétikai kérdés nálam nem kérdés, a zebrano nagyon szép és különleges
AS hangdobozok
Persze. De az szinte nem is látszik, hogy a zebrano nem gérbevágott dobozzal készült, hanem lapra illesztettel. Csak surlófényben, és csak akkor, ha kifejezetten keresed, illetve tapizod.
A hangsugárzók válogatva vannak, a keresztváltó minőségi alkatrészekből készül, műgyantával ki van öntve, a belső kábel ezüstözött réz, stb, de biztos utána olvastál ebben a topikban ;-)
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.
AS hangdobozok
Az a különleges helyzet alakult ki, hogy most 2pár Audiosquare Minit is meg lehet vásárolni jóval ár alatt.
Ez önmagában még nem lenne akkora szám, azonban a 2 pár eladó Mini az utolsó lehetőség rá, hogy valaki ilyen hangsugárzót birtokolhasson, ugyanis az AS Mini (és Midi) "sorozat"gyártása ezennel befejeződött!
A Mini/Midi gyártásának befejezése nem azt jelenti, hogy az Audiosquare megszűnik, de Kalmi egyéb hifis és más elfoglaltságai miatt nem szeretne ezzel a kiválóra sikerült sorozattal tovább foglalkozni, így a bemutatódarabra sincs már szükségünk.
A leendő tulajoknak sok-sok kellemes és izgalmas zenehallgató órát kívánok, biztos vagyok benne, hogy olyan gazdihoz fognak kerülni, akik becsülni tudják a kategórián messze túlmutató hangélményt.
Üdv.:
Laci
A kettő között esztétikai különbségek vannak csak? Mindkettő ugyanolyan elv szerint válogatott hangszórókat tartalmaz?
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.

- Értékelés: 211
AS hangdobozok
A leendő tulajoknak sok-sok kellemes és izgalmas zenehallgató órát kívánok, biztos vagyok benne, hogy olyan gazdihoz fognak kerülni, akik becsülni tudják a kategórián messze túlmutató hangélményt.
Üdv.:
Laci
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
AS hangdobozok
nem volt nálad sokáig. mi a bajod vele?
Ezek szerint nem olvastad a hírdetést, az okot ott leírtam: sajnos anyagi...
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.
AS hangdobozok
Aki szeretne egy kedvező árú AS Minit, az nézzen be ide:
Hírdetem a Minimet :-(
nem volt nálad sokáig. mi a bajod vele?
AS hangdobozok
Aki szeretne egy kedvező árú AS Minit, az nézzen be ide:
Hírdetem a Minimet :-(