Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

wens33
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: wens33 »

Sziasztok!

Olvasgatom szorgalmasan a topicot, de azért csak nem tudok úgy tovább lépni, hogy ne kérjem ki a szakértők véleményét.
Szóval, elég volt a fejhallgatóból, szeretnék vásárolni (egyelőre) két álló hangfalat, később pedig bővíteni (ennek tükrében kellene hozzá erősítő).
Egy kb 16 nm-es panel szobába kellene a szett, zömében elektronikus zenehallgatásra, néha-néha filmezésre. Nem a nagy teljesítmény a lényeg, hanem a hangminőség, az élmény.
A hangfalpárra olyan 110.000 - 120.000 Ft-ot szántam, illetve használtan szeretnék beszerezni mellé egy erősítőt. Azért használtan, mert nincs egy vadiújra több mint százezrem.
A kiszemelt darabok, amiket természetesen vásárlás előtt szeretnék meghallgatni:
- Dynavoice Magic F-7 EX (vagy F-6)
- Tannoy Mercury V4
- Mission M34i
- Polk Audio TSx 330T ?
(- Klipsch RF-42 II)
- esetleg Heco ?
Erősítőből talán nem nyúlnék nagyon mellé egy Denon-nal, egy Harman Kardon-nal, vagy egy Marantz-zal.
Mivel laikus vagyok a témában szívesen fogadok bármiféle tanácsot és szakértői véleményt.

Köszönöm!

Üdv
Norbi

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok,

Cimbora vásárolt egy Pioneer VSX-322-es brutál erősítőt potom pénzért valamelyik licitálós oldalon!

Az lenne a kérdésem, hogy milyen hangsugárzó rendszert tudnátok ajánlani ehhez a fenevadhoz?
Kb. 20nm a szoba ahol használná.

Nézelődött neten látott most valami jó áron Clarus I.o 5.0-ás rendszert szép állapotban.
Én nem igazán tudom, hogy az erősítő rendesen meg tudná-e hajtani a Clarusokat?!

Köszönöm a válaszokat!

Üdv: Podobag

Ha van rá lehetőség akkor hallgassa meg a Clarus-t  mert szerintem nem rossz!
Igaz az IO, a padló... de a Pioneer is!

Mindenképpen könnyen hajtható dobozokat válasszon az ismerősöd ehhez a vashoz!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: Sanci38 »

Szerintem egyenlőre 5.0-ra, mert van egy jamo 210-es subja. De lehet idővel lecserélné. Kérdeztem én is tőle, és 100.000Ft-ot mondott, de az a plafon!
Én a streamaudio kinálatábol valamelyik Proson szettet választanám. Semleges mindenevő mozis karakter árán felül teljesit.

podobag
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: podobag »

5.1 kell? Mennyi a keret?
Szerintem egyenlőre 5.0-ra, mert van egy jamo 210-es subja. De lehet idővel lecserélné. Kérdeztem én is tőle, és 100.000Ft-ot mondott, de az a plafon!
Kép: Epson 
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

5.1 kell? Mennyi a keret?

podobag
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: podobag »

Sziasztok,

Cimbora vásárolt egy Pioneer VSX-322-es brutál erősítőt potom pénzért valamelyik licitálós oldalon!

Az lenne a kérdésem, hogy milyen hangsugárzó rendszert tudnátok ajánlani ehhez a fenevadhoz?
Kb. 20nm a szoba ahol használná.

Nézelődött neten látott most valami jó áron Clarus I.o 5.0-ás rendszert szép állapotban.
Én nem igazán tudom, hogy az erősítő rendesen meg tudná-e hajtani a Clarusokat?!

Köszönöm a válaszokat!

Üdv: Podobag

Kép: Epson 
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Akkor végtére is teljesen mindegy,de egyet remélek,hogy a mostani Akai srh-33-nál szebben fog szólni!Bár azt mondják,hogy annak sincs rossz hangja!
Vegyél inkább használt hangdobozokat, amikről több a tapasztalat, mert az, hogy mit írnak róluk az égvilágon semmire sem garancia.

voges
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 39

Hozzászólás Szerző: voges »

Sajna ezt pedig máshogyan nem fogod megtudni, csak ha meghallgatod. Eleve szubjektív a dolog, ráadásul a hallgatási környezet is befolyásolja. Ebbe még bevonni a más véleményét is, csak még további reszkír.
Akkor végtére is teljesen mindegy,de egyet remélek,hogy a mostani Akai srh-33-nál szebben fog szólni!Bár azt mondják,hogy annak sincs rossz hangja!

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Sziasztok!Egy olyan kérdésem lenne,hogy melyik hangfal érné meg legjobban!1.Tannoy v1 2.Heco victa 301 mindegyikről nagyon jókat írnak!Sajnos meghallgatásra nincsen módom!
Sajna ezt pedig máshogyan nem fogod megtudni, csak ha meghallgatod. Eleve szubjektív a dolog, ráadásul a hallgatási környezet is befolyásolja. Ebbe még bevonni a más véleményét is, csak még további reszkír.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

voges
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 39

Hozzászólás Szerző: voges »

Sziasztok!Egy olyan kérdésem lenne,hogy melyik hangfal érné meg legjobban!1.Tannoy v1 2.Heco victa 301 mindegyikről nagyon jókat írnak!Sajnos meghallgatásra nincsen módom!

Bioka
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Bioka »

Nyugodtan vedd meg. A Kef-nél jobb hangsugárzó. Tipikus "angol" vonalat képvisel, kicsit száraz, de nagyon pontos és gyors, kiváló térleképzéssel.
Persze a jó erősítőt, forrást ő is meghálálja. Ha sikerül megfelelően installálni, különösebb basszusproblémák sem adódnak. Ha tudod, azért hallgasd meg vásárlás előtt, ez csak az én véleményem.

Sajnos kozben a tulaj eladta masnak. Azert koszonom az infot. Ha legkozelebb belebotlok meghallgatom az tuti...

donignatio
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 99

Hozzászólás Szerző: donignatio »

Mi a velemenyetek  a Linn Helixrol? Lehetosegem lenne megvenni egy parat. Nem mai darabok, de attol meg jol szolhat. Igaz hogy nem sokkal kisebb mint a jelenlegi Kef q5... allvannyal meg plane.

Nyugodtan vedd meg. A Kef-nél jobb hangsugárzó. Tipikus "angol" vonalat képvisel, kicsit száraz, de nagyon pontos és gyors, kiváló térleképzéssel.
Persze a jó erősítőt, forrást ő is meghálálja. Ha sikerül megfelelően installálni, különösebb basszusproblémák sem adódnak. Ha tudod, azért hallgasd meg vásárlás előtt, ez csak az én véleményem.
Manley Labs muse electronics Von Schweikert Audio Kimber Kable Astell&Kern Meze Cl

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Vannak tisztességes basszussal rendelkező polcsugárzók, de 30 és 60 ezer közt nehéz lesz ilyet találni. Az említett Linn típust kevesen ismerjük szerintem. De gondolom nem lehet rossz. Linn nem szokta adni a nevét bármihez...

Bioka
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mi a velemenyetek  a Linn Helixrol? Lehetosegem lenne megvenni egy parat. Nem mai darabok, de attol meg jol szolhat. Igaz hogy nem sokkal kisebb mint a jelenlegi Kef q5... allvannyal meg plane.

A fo kerdes igazabol az hogy egy kisebb doboz ami fele 3ad akkora mint a q5-os tud-e ugyan olyan telt hangzast produkalni.  Latszik nem jartam meg bemutato teremben Nagyon kezdo vagyok en ezekben a dolgokban es ezert elofordulhat hogy hulyesegeket kerdezek. Pl vannak kisebb polc sugarzok akar csillagaszati arban is. Ezeknel vegulis tenyleg az ember a magas minosegu szep tiszta hangzast fizeti meg vagy csak a nevet a dobozon? Nyilvan egy Porschet nem lehet osszevetni mondjuk egy Lamborghini traktorral de a hangszoroknal azert igazabol egy alapveto kovetelmeny van ez pedig az hogy ugy szoljon hogy az a tulajdonosnak oromere valjon. A wattok frekvenciak a leirasban pedig hatterbe szorulnak. 

Bioka
Újonc fórumos
Újonc fórumos

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Szerintem nézz egy használt Monitor Audio Bronze Bx monitort. Elég sűrűn szokott lenni az apróban. Most is van...

Bioka
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Tannoy dobozokon nem gondolkoztál?
Mindenevő, semleges karakterű dobozok...
De a kiszemeltek is igen jók!

De. Csak ha no a repertoar akkor meg annyira sem tudok valasztani  . Azert fel szemem rajtuk tartom majd  Bar igy latatlanban vagy inkabb hallatlanban majdnem mindegy. 
Sztem megveszegetem egyenkent es osszehasonlitom. Amelyik jobb az marad a masik megy a levesbe, es johet a kovetkezo. 

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Fokent elektronikus es komolyzene, neha Pink Floyd es tarsai. A szoba kb 12 m2. A penzosszeg attol fugg mennyiert menne el a Kef talan egy picit meg radobnek. Szoval olyan 30-60 korul. Mindenkeppen hasznaltban gondolkodok, es hat ugye a meret a lenyeg de ebben az esetben a kisebb jobb
Tannoy dobozokon nem gondolkoztál?
Mindenevő, semleges karakterű dobozok...
De a kiszemeltek is igen jók!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Harman Kardon HK980
Miért pont ezeket a dobozokat szemelted ki a vasadhoz?
Nagyon sok jó doboz van az aprókban!
Egyébként 16-20 nm-re érdemes monitort, nagy monitort is nézegetni!
Persze pro és kontra...

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ez viszont tény, hogy minden tekintetben jó választás lehetne.
Ha elfogy, akkor ilyen áron többet nem lesz sehol.

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 459
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

Ez viszont tény, hogy minden tekintetben jó választás lehetne.

Ezen az áron nem hogy veszítenél rajta, hanem nyerhetnél is.
6000 EUR ennek a szettnek a német ára.
Ez az 1 szett van csak belőle.

▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Egy ötlet. Veszel 2 pár akciós T600F-et még a februári akcióban. Szerzel hozzá egy Centert. Aztán már csak 1 szub kell...
Ennyiért kíváncsi lennék milyen használtat tudna venni.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Erre én is gondoltam. Jelenleg "batár" dobozok vannak, és nem rossz, de tényleg nem adja ki ahogy kell. 
Atc, swans hangsugárzókat nagyon szívesen vennék, de ez kb a keret másfélszerese. Nem véletlen keresek főleg használt cuccokat, az értékvesztése is minimális, és sokszor nagyon megbecsült  darabokat adnak vesznek. Ezért is vagyok itt a fórumon.

Ezen az áron nem hogy veszítenél rajta, hanem nyerhetnél is.
6000 EUR ennek a szettnek a német ára.
Ez az 1 szett van csak belőle.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Erre én is gondoltam. Jelenleg "batár" dobozok vannak, és nem rossz, de tényleg nem adja ki ahogy kell. 
Atc, swans hangsugárzókat nagyon szívesen vennék, de ez kb a keret másfélszerese. Nem véletlen keresek főleg használt cuccokat, az értékvesztése is minimális, és sokszor nagyon megbecsült  darabokat adnak vesznek. Ezért is vagyok itt a fórumon.

Egy ötlet. Veszel 2 pár akciós T600F-et még a februári akcióban. Szerzel hozzá egy Centert. Aztán már csak 1 szub kell...

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 459
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

Szia!

20 négyzetméterre szerintem ne vegyél batár méretű dobozokat, mert nem fogják kifutni magukat. Inkább kisebb méretű, de minőségileg magasabb kategóriás dobozokat ajánlok egy jó mélyládával.

Ha egy szegedi utat be tudsz vállalni érdemes lenne meghallgatni a Paradigm és a Martin Logan Motion hangfalakat az AV-Galaxis-nál.

▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”