Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Sziasztok
A következőben szeretném kérni a tanácsotokat.
Egyszerűbb rendszert szeretnék venni.
Ezeket hasonlítottam össze, közülük gondoltam választani.
Yamaha NS-50F + NS-P60 5.0
Eltax Universe 5.0
TAGA Harmony TAV-406 v2 5.0
Erről nem találok infót, vajon mágnesesen árnyékolt e?
Ezek még a futottak kategória, de a mágneses árnyékolás hiánya zavar, főképp a centersugárzón.
Jamo S 426 HCS 3
Proson Event 5.0
Szóval ezeket néztem, hasonlítottam össze, míg végül a yamaha lett a preferált.
Erősítő Pioneer VSX-423 esetleg Yamaha HTR-3065 lesz mellé.
Kérdezném a hozzáértőket, mi a vélemény?
Esetleg van amit érdemesebb választani?
Nappali kb. 18-20nm.
Nem zárkozom el a használttól sem, de ezeket itt a fórumon nem találom.
üdv
szabi
- goodman
- V.I.P.
- Értékelés: 504
Dokynak igaza van! Gyűjtögess addig míg össze nem jön annyi, hogy venni tudjál egy komolyabb rendszert, addig pedig hallgasd a mostanit. Amint meg van a pénz, ismét jelentkezhetsz és akkor fogunk tudni segíteni, tippeket adni. Addig is olvasgasd a Fórumot, többek között ezt a topikot is mivel így szerezhetsz némi információt, tudást amit aztán majdan felhasználhatsz.
Jó fórumozást!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Hú, köszönöm a sok segítő szándékú hozzászólást.
Ezek szerint akkor nem érdemes foglalkoznom a dobozokkal, bár kb. 3000 forintból teljesen ki lehetne pofozni, így vételárral, javítással helyreállítással együtt kb 13.000 forintban megállna a pár.
Valóban bonyolultak az igények és a szoba adottságai, és Goodman javaslata egybevág az elképzelésemmel, mert én is stereo, vagy maximum 4 hangfalas megoldásban gondolkodtam.
Mivel még nagyon az elején vagyok a dolgoknak, ezért egyelőre nagyon erősítőről sem beszélhetünk, mert egy Philips FW66 HiFi van használatban (kb 40W RMS-t teljesít 6 Ohm-on). Ezekhez gondoltam betenni frontnak a Jamo-t, a gyári FB66 jelzésű hangszórókat pedig hátsó párként gondoltam alkalmazni. Lehet, hogy az elképzelésem több sebből vérzik, mivel még nem vagyok nagyon otthon a témában, ezért ezt nem tudhatom.
Idővel persze majd szeretnék venni egy "normális" szobai erősítőt, lehetőleg 4-8 Ohm impedanciával, a tanácsaitoktól függően, 2 vagy 4 hangsugárzó kimenettel, de ez is olyan hobby, mint az összes többi. Valahol el kell kezdeni.
Nos, így már azért más a helyzet...
Igen, el kell kezdeni és te legalább nem estél abba a hibába hogy bevásároltál "ÚJ" készülékből drágán és bekajálod a buktát!
Nem elkeseríteni, leszólni akarom a "láncot", ezt ne feledd!
Szerintem tisztában vagy a jelenlegi lánc képességeivel...
Szerintem valahogy gyógyítsátok meg most a Jamo-kat (minél olcsóbban de használhatóan hogy később el bírd passzolni!)...
Spórolgass és vadássz valami régebbi nagy monitort (ezek szerintem tökéletesek az általad preferált stílusokhoz... pl Pioneer, Magnat, Quadral) és valami belépő sztereó vasat (15 körül már vannak kellemes használt darabok amivel már lehet muzsikálni!)!
Nem kell kapkodni, addig használd ezeket míg össze jönnek a gombok!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Hú, köszönöm a sok segítő szándékú hozzászólást.
Ezek szerint akkor nem érdemes foglalkoznom a dobozokkal, bár kb. 3000 forintból teljesen ki lehetne pofozni, így vételárral, javítással helyreállítással együtt kb 13.000 forintban megállna a pár.
Valóban bonyolultak az igények és a szoba adottságai, és Goodman javaslata egybevág az elképzelésemmel, mert én is stereo, vagy maximum 4 hangfalas megoldásban gondolkodtam.
Mivel még nagyon az elején vagyok a dolgoknak, ezért egyelőre nagyon erősítőről sem beszélhetünk, mert egy Philips FW66 HiFi van használatban (kb 40W RMS-t teljesít 6 Ohm-on). Ezekhez gondoltam betenni frontnak a Jamo-t, a gyári FB66 jelzésű hangszórókat pedig hátsó párként gondoltam alkalmazni. Lehet, hogy az elképzelésem több sebből vérzik, mivel még nem vagyok nagyon otthon a témában, ezért ezt nem tudhatom.
Idővel persze majd szeretnék venni egy "normális" szobai erősítőt, lehetőleg 4-8 Ohm impedanciával, a tanácsaitoktól függően, 2 vagy 4 hangsugárzó kimenettel, de ez is olyan hobby, mint az összes többi. Valahol el kell kezdeni.
Vegyesen használnám, filmnézésre, és zenehallgatásra egyaránt, az általam hallgatott zenék elég széleskörűek stílusban, inkább az elektronikus műfajokat kedvelem (Deep House, Drum 'n' Bass, Ghetto Funk pl.), de szoktam akusztikus zenét is hallgatni. Nem tudom van-e kompromisszum, ahol mind a film, mind a zene jó hangzást produkálna.
A helység maga nem nagy. Tetőtéri szoba. Ha számít, akkor a tető a badló síkjától indul, szóval ha úgy nézzük, egy háromszög keresztmetszetű helység.
A hangszórók kb 2-2,5 max 3 méterre lehetnek tőlem.
Neked bonyolult igényeid vannak (sok és kontrollált basszus az elektronikus műfajok, szép hangszerhangok az akusztikus zene miatt, háklis szobaakusztika az elhelyezés miatt, szép középtartomány a mozihoz, hogy rendesen érts a párbeszédet). Ezekből egy nagytestű polcsugárzó jön ki. Nézz rá ezekre, hallgatózz pénztárcától függően:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... quart-280/ (ha az erősítő bírja a 4 Ohmot)
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... hgl-white/
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/57799-kef-q4/ (ha mégis befér az álló)
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lad%C3%B3/ (én ezzel kezdeném a hallgatózást, szabott keretből)
Igazság szerint ebben a dobozban nincs hangváltó.
A hangszórók elé forrasztott kondi vágja meg a frekvenciát a hangszórónak.
Meg nem tudom, hogy egy teljesen zárt hangszórót meg lehet-e tekercseltetni.
Ennyire még nem vagyok otthon a dolgokban, sajnos.
Erre a dobozra, és ezt most szó szerint kell érteni, nem érdemes egy huncut fillért sem költeni. Itt a fórumon az apróhirdetések között biztosan találsz egy megfelelő hangsugárzót. Nézz ki párat, írd be ide mit találtál, ami tetszik, aztán majd lesz rá válasz is, megéri vagy nem.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Vegyesen használnám, filmnézésre, és zenehallgatásra egyaránt, az általam hallgatott zenék elég széleskörűek stílusban, inkább az elektronikus műfajokat kedvelem (Deep House, Drum 'n' Bass, Ghetto Funk pl.), de szoktam akusztikus zenét is hallgatni. Nem tudom van-e kompromisszum, ahol mind a film, mind a zene jó hangzást produkálna.
A helység maga nem nagy. Tetőtéri szoba. Ha számít, akkor a tető a badló síkjától indul, szóval ha úgy nézzük, egy háromszög keresztmetszetű helység.
Így van, csak megfelelő infók esetében tudunk ajánlani bármit is, ill a véleményünket elmondani!
Az általad preferált zenékhez jók lehetnek a Jamo-k is (nekem csalódást okoztak, valóban drágák) de én körbenéznék más, adott esetben álló dobozok között is!
Pl. régebbi német dobozok...
De persze azonos paraméterekkel rendelkező hangszóróval helyettesíthető a közép (párban cseréld ha cseréled), de nem érdemes sokat költeni rá szerintem...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- goodman
- V.I.P.
- Értékelés: 504
Szia!
Ahhoz, hogy korrekt módon tudjunk ajánlani meg kéne adnod néhány alap dolgot. Mekkora a helység négyzetméterre, illetve milyen erősítővel hajtod a hangfalakat? Azt már látjuk, hogy milyen stílusú zenéket hallgatsz.
Sajnos a sztereó és a házi mozi között nem nagyon létezik kompromisszum. Azt tudom javasolni, hogy ha nem akarsz több csatornás rendszert kiépíteni akkor maradj a sztereónál. Hidd el azon is nagyon élvezetes tudnak lenni a filmek. Fordítva már nem annyira igaz.
Azért az már sarkítás, hogy a Jamo, mint márka kerülendő... mindössze nem ér annyit, mint amennyibe kerül és a Concert sorozat alatt zenére, hmmm... nevezzük alkalmatlannak
Ajánlani viszont nem lehet csak úgy vakvilágba. Milyen stílust preferálsz? Csak zene vagy filmek is? Melyiknek fontosabb számodra a jó hangzása? Mekkora a helyiség, ahol hallgatod? Milyen árkategóriában gondolkozol?
Azért az már sarkítás, hogy a Jamo, mint márka kerülendő... mindössze nem ér annyit, mint amennyibe kerül és a Concert sorozat alatt zenére, hmmm... nevezzük alkalmatlannak
Ajánlani viszont nem lehet csak úgy vakvilágba. Milyen stílust preferálsz? Csak zene vagy filmek is? Melyiknek fontosabb számodra a jó hangzása? Mekkora a helyiség, ahol hallgatod? Milyen árkategóriában gondolkozol?
Mint mondtam, még kezdő vagyok, és úgy gondoltam, hogy ez a márka jó választás lehet.
Igazság szerint a hangjával nem volt bajom, bár úgy érzem az elektronikus műfajokat nem szereti, inkább az akusztikus témák fekszenek neki jobban.
Pl. ez a track egész szépen szólt rajta:
Ugyanakkor kellemes csalódást okozott a Deep house zenéknél mert a hallgatott számok nagy részét egész jól visszaadta.
Ezek szerint lehet azért, mert nem hallottam még egyetlen általatok kedvelt márkát sem.
Azért kíváncsi lennék, hogy mit javasolsz, melyik gyártótól lenne érdemes hangsugárzót választani.
Remélem, egy vasat sem fizettél ezért a párért, mint ahogy a javítást sem te állod. Veszélyes ipari hulladék. Szerintem vásárlás előtt kérdezz legközelebb. Nem kekeckedés, hanem jó tanács akar ez lenni, szívedre ne vedd!
Mint mondtam, még kezdő vagyok, és úgy gondoltam, hogy ez a márka jó választás lehet.
Igazság szerint a hangjával nem volt bajom, bár úgy érzem az elektronikus műfajokat nem szereti, inkább az akusztikus témák fekszenek neki jobban.
Pl. ez a track egész szépen szólt rajta:
Ugyanakkor kellemes csalódást okozott a Deep house zenéknél mert a hallgatott számok nagy részét egész jól visszaadta.
Ezek szerint lehet azért, mert nem hallottam még egyetlen általatok kedvelt márkát sem.
Azért kíváncsi lennék, hogy mit javasolsz, melyik gyártótól lenne érdemes hangsugárzót választani.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Remélem, egy vasat sem fizettél ezért a párért, mint ahogy a javítást sem te állod. Veszélyes ipari hulladék. Szerintem vásárlás előtt kérdezz legközelebb. Nem kekeckedés, hanem jó tanács akar ez lenni, szívedre ne vedd!
Hát igen. A közhiedelemben még mindig az van, hogy a Jamo egy jó márka.
Üdv,
Remélem jó topikba írok.
A kérdésem a következő:
Vettem egy pár Jamo Studio 135 hangfalat, eléggé fellelt állapotban (szövet szakadozott, a borítás megkopva, műanyagokat ragasztani kell, stb).
Ezek nem nagy tételek, viszont a fő problémám, hogy az egyik doboz középsugárzója nem szól. Műszerrel mértük, és nem a kondi ment ki, hanem maga a sugárzó halott.
A sugárzó fajtája Jamo 20470.
A neten ezeket az adatokat találtam róla:
http://www.parts-express.com/jamo-20470 ... e--299-952
Mivel nem nagyon találtam ilyen sugárzót forgalomban, így szeretnék segítséget kérni abban, hogy mely cég mely hangszóróival lehetne esetleg helyettesíteni a fent említett sugárzót.
Előre is köszönöm a segítséget.
Ha a hangszórója rossz, akkor azt kell elvinni megtekercseltetni.
Ha cserélni akarod, akkor bele kell nyúlnod a váltóba, amihez mérned kell, amihez meg mérőmiki, állvány, szoft, gép, stb, tudás kell.
Igazság szerint ebben a dobozban nincs hangváltó.
A hangszórók elé forrasztott kondi vágja meg a frekvenciát a hangszórónak.
Meg nem tudom, hogy egy teljesen zárt hangszórót meg lehet-e tekercseltetni.
Ennyire még nem vagyok otthon a dolgokban, sajnos.
Üdv,
Remélem jó topikba írok.
A kérdésem a következő:
Vettem egy pár Jamo Studio 135 hangfalat, eléggé fellelt állapotban (szövet szakadozott, a borítás megkopva, műanyagokat ragasztani kell, stb).
Ezek nem nagy tételek, viszont a fő problémám, hogy az egyik doboz középsugárzója nem szól. Műszerrel mértük, és nem a kondi ment ki, hanem maga a sugárzó halott.
Mivel nem nagyon találtam ilyen sugárzót forgalomban, így szeretnék segítséget kérni abban, hogy mely cég mely hangszóróival lehetne esetleg helyettesíteni a fent említett sugárzót.
Ha a hangszórója rossz, akkor azt kell elvinni megtekercseltetni.
Ha cserélni akarod, akkor bele kell nyúlnod a váltóba, amihez mérned kell, amihez meg mérőmiki, állvány, szoft, gép, stb, tudás kell.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Üdv,
Remélem jó topikba írok.
A kérdésem a következő:
Szia,
az M7000F-et milyen zenéhez ajánlanád?
Szerintem ez jó lenne bármihez.
Régebben teszteltük és akkor nagyon tetszett.
A 6002-essel ugrasztottuk össze.
Én is folyamatosan variálok, hogy mit hozzak haza.
Lehet ez lesz az egyik.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Ha lesz egy kis időm, akkor a T600F-et is meghallgatom.
[..]
T600F nyugi, ebből több pár is van
M7000F
Szia,
az M7000F-et milyen zenéhez ajánlanád? Félre téve egy pillanatra, hogy szuper jó áron van, az adatlapja szerint ez "home theater series", ez milyen kompromisszumot jelent zene felől nézve? Eleve bele van kalkulálva, hogy sub is van a rendszerben?
Köszönöm.
- -KP-
- V.I.P.
Nem véletlenül írtam, hogy óvatosan a mosott kifejezéssel.
Az A osztályúval nekem sem volt a kedvencem.
A HEED-del viszont nagyon jó párost alkottak.
Nekem az álló nagyon tetszett.
Nem véletlenül akarom hazahozni.
Már túl sok dobozt félreraktam magamnak.
Már a V8F-en is agyalok.
2 párat biztosan megveszek, de lehet 3 lesz a végén.
Ezek a befutók:
M7000F
V8F
D10F
Nu Scale 226
Én az A osztályúval sose hallottam Ebből a listából a Nuscale 226 szerintem tutira jó mindenre. Nekem a D10F is tetszett, nem csak hangra, de küllemre is nagyon tetszetős. Főleg árához képest. A T600F-et nem ismerem, de 100.000 forintért a hülyének is megéri...
Szia!
Én hallottam a Nuscale 216-ot, nekem nagyon tetszett. De én a korábban említett HEED rendszerrel hallottam. Azt viszont nem tudom, hogy rockzenére mennyire jó, azzal nem próbáltuk. Talán ATC vagy Zét(exatcBP) többet tudna mondani. A többi felsorolt műfajra biztosan nagyon jó. Ha biztosra akarsz menni a D2.1SE-t viszed el. Azzal zúzni is lehet... A Swans T600F milyen lehet azt sajna nem tudom. Baromi nehéz bármi infót/véleményt találni arról a dobozról. Rockzenére, zúzásra nem tudom jó-e, a többi műfajra biztosan. Tudtommal elég jó fajta ribbon magas van benne, szerintem még szép is. Legalábbis nekem nagyon bejön, de sokan frászt kapnak a küllemétől.
Köszönöm a segítséget mindenkinek! A D2.1 se nekem is szimpi és esélyes lenne,de a régi dobozok még megvannak addig meg úgy is tárgytalan,de legalább megismerem mások véleményét. Az is hasznos lehet még.
Szia!
Én hallottam a Nuscale 216-ot, nekem nagyon tetszett.
Nem véletlenül írtam, hogy óvatosan a mosott kifejezéssel.
Az A osztályúval nekem sem volt a kedvencem.
A HEED-del viszont nagyon jó párost alkottak.
Nekem az álló nagyon tetszett.
Nem véletlenül akarom hazahozni.
Már túl sok dobozt félreraktam magamnak.
Már a V8F-en is agyalok.
2 párat biztosan megveszek, de lehet 3 lesz a végén.
Ezek a befutók:
M7000F
V8F
D10F
Nu Scale 226
Webáruház:
- -KP-
- V.I.P.
Hali! Vettem egy Bluenote S1 Signature mk2 erősítőt, és kellene pár észrevétel a hangfal választáshoz! Állványosban gondolkodom kb. 20nm a szoba, és valami "mindenes" doboz kellene mert metal,country,blues,jazz és ezek keveréke,valamint szeretem a csajos énekkel ellátott zenéket (pl. Eilen Jewell). A CD még képlékeny... Valami ötlet? Ja jelenleg egy JMLab Chorus 715 muzsikál több kevesebb sikerrel,bár nem tudtam igazán megszokni a felső tartományt az évek alatt sem. A metal egyszerűen nem megy neki...szerintem. Az ár az nem mindegy, a Chorus ára és még 10-20 ezer lenne rá. Persze előbb el kell adni...
Szia!
Én hallottam a Nuscale 216-ot, nekem nagyon tetszett. De én a korábban említett HEED rendszerrel hallottam. Azt viszont nem tudom, hogy rockzenére mennyire jó, azzal nem próbáltuk. Talán ATC vagy Zét(exatcBP) többet tudna mondani. A többi felsorolt műfajra biztosan nagyon jó. Ha biztosra akarsz menni a D2.1SE-t viszed el. Azzal zúzni is lehet... A Swans T600F milyen lehet azt sajna nem tudom. Baromi nehéz bármi infót/véleményt találni arról a dobozról. Rockzenére, zúzásra nem tudom jó-e, a többi műfajra biztosan. Tudtommal elég jó fajta ribbon magas van benne, szerintem még szép is. Legalábbis nekem nagyon bejön, de sokan frászt kapnak a küllemétől.
Ezért is volt ott a hozzászólásomban, hogy én melyik rendszerben hallottam:
Meg az is, hogy amit írtam, az egy szubjektív vélemény, ami az én értékrendem tükrözi. (Habár eddig még elég egyformán hallottuk azokat, amiket együtt hallgattunk, tehát úgy általában nem tér el jelentősen a véleményünk.)
És higgye el, nekem meg aztán végképp mindegy, hogy ki mit vesz, hiszen én nem árulok semmit.
.
A HEED-del meglepően másképp szólt.
Ezen én is meglepődtem.
Webáruház:
A Nu Scala-t egyszer meghallgattuk HEED erősítővel, akkor ön nem volt ott.
Azzal nem volt mosott, tehát picit óvatosan a mosott jelzővel.
Mivel van más is még hasonló áron, nekem édes mindegy mit visznek el.
A T600 szerintem is jobban megéri.
99%-ban A osztányú Jungsonnal hallgattuk a dobozokat, de nem mindegyik szerette ezt az erősítőt.
Ezért is volt ott a hozzászólásomban, hogy én melyik rendszerben hallottam:
..... kicsit unalmasnak hallottam a nagy Jungson rendszeren.
Természetesen mindez szigorúan csak az én véleményem..
Meg az is, hogy amit írtam, az egy szubjektív vélemény, ami az én értékrendem tükrözi. (Habár eddig még elég egyformán hallottuk azokat, amiket együtt hallgattunk, tehát úgy általában nem tér el jelentősen a véleményünk.)
És higgye el, nekem meg aztán végképp mindegy, hogy ki mit vesz, hiszen én nem árulok semmit.
.
A Diva 6 kivételével mind hallottam. Szerintem a T600F a legjobba felsoroltak közül.
Itt egy cikk róla: http://www.hificity.hu/cikk.php?ident=1454
.
A Nu Scala-t egyszer meghallgattuk HEED erősítővel, akkor ön nem volt ott.
Azzal nem volt mosott, tehát picit óvatosan a mosott jelzővel.
Mivel van más is még hasonló áron, nekem édes mindegy mit visznek el.
A T600 szerintem is jobban megéri.
99%-ban A osztányú Jungsonnal hallgattuk a dobozokat, de nem mindegyik szerette ezt az erősítőt.
Ha mosott lenne a 216-os, akkor én biztosan nem választom az ugyanilyen álló kivitelt.
Webáruház: