Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Genelec
Genelec
És az én hangfalam
Valóban.... Szereted?
Genelec
Azért annak örülök, ha beírod a youtube keresőbe, hogy : Genelec 8050, akkor az én videómat adja első helyen!
http://www.youtube.com/watch?v=en9Mf8R1drY
És az én hangfalam
Genelec
Azért annak örülök, ha beírod a youtube keresőbe, hogy : Genelec 8050, akkor az én videómat adja első helyen!
http://www.youtube.com/watch?v=en9Mf8R1drY
Genelec
Erre szoktam azt mondani, hogy én nem a hifizés miatt hallgatok zenét, hanem a zenehallgatás miatt hifizek. Mindig is próbáltam minimálisra csökkenteni a "kütyüzést", mert a zenehallgatás kárára ment. Persze érdekelni érdekel, hogy milyen másik kábellel, meg másik daccal meg mittudomén, szóval szeretek tesztelni, de az az őrületbe kergetne, hogy állandóan azon agyaljak, hogy hú ha ezt lecserélem akkor ilyenebb lesz a hang, ha meg azt akkor olyanabb, meg hú még egy kicsit jobb erősítőt kéne venni... Áhh És úgy érzem, hogy a megoldást a finnek adták meg.
Az utolsó mondat nálam máshogy alakult, amúgy az összes többivel maximálisan egyetértek!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Genelec
Kezdem elhinni, amit írsz. Kalminál jópárszor hallottam a 8050-et. Én mindig panaszkodtam a sok mélyre nála (asszem ezt aláírja ), ennek ellenére döbbenet a doboz. Úgy, hogy egy szaros IC-s erősítő van benne, 0ft-os kábelekkel... akkor miért is hifizünk?
Erre szoktam azt mondani, hogy én nem a hifizés miatt hallgatok zenét, hanem a zenehallgatás miatt hifizek. Mindig is próbáltam minimálisra csökkenteni a "kütyüzést", mert a zenehallgatás kárára ment. Persze érdekelni érdekel, hogy milyen másik kábellel, meg másik daccal meg mittudomén, szóval szeretek tesztelni, de az az őrületbe kergetne, hogy állandóan azon agyaljak, hogy hú ha ezt lecserélem akkor ilyenebb lesz a hang, ha meg azt akkor olyanabb, meg hú még egy kicsit jobb erősítőt kéne venni... Áhh És úgy érzem, hogy a megoldást a finnek adták meg.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will
Genelec
Én most váltottam 8050ről Adam S3A-ra ...
Elég szegényes az Adam S3A specifikációja. A Genelec monitoroknak sokkal jobb, a JBL stúdió monitoroké még jobb. Normális specifikáció hiányában honnan tudja az ember mit vásárol?
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
Genelec
Ja sokszor írok Utólag nehezen vállalható dolgokat az aktuális érzelmi állapotoknak megfelelően de ezt a hangfalat tényleg érdemes meghallgatni egy tesztre szivesen elvinném
Sajnos fleksz ezt már senki sem hiszi el neked, de jól van ez így!
Genelec
Sajnos az ember a saját rendszerét mindig fejlesztgeti, mindig többet és többet költ rá és a végeredmény addig jó, amíg nem hall egy sokkal drágább sokkal jobbat.
Tapasztalatom, hogy nem kell bedőlni a High-end gyártóknak, mert bizonyos, hogy olcsóbbat és jobbat találtok, ha stúdió cuccokat használtok. Töredék pénzekről beszélek.
Egy ilyen 8050 hangfal a használt piacon 500-600 000Ft.
Hasonló hangú High-End hangfal és hozzá erősítő legalább 3-4 milla. És dinamika ehhez képest semmi.
Kezdem elhinni, amit írsz. Kalminál jópárszor hallottam a 8050-et. Én mindig panaszkodtam a sok mélyre nála (asszem ezt aláírja ), ennek ellenére döbbenet a doboz. Úgy, hogy egy szaros IC-s erősítő van benne, 0ft-os kábelekkel... akkor miért is hifizünk?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Genelec
Nagyon sok múlik a szobaakusztikán.
Flexxxxnél lehet, hogy ez az optimális.
LYNGDORF MP-50
GENELEC 1032, 8030
GENELEC 7070, 7060
SONY VPL-VW270ES
SONY UBP-X800MK2
ZIDDO Z1000 PRO
GENELEC 1032, 8030
GENELEC 7070, 7060
SONY VPL-VW270ES
SONY UBP-X800MK2
ZIDDO Z1000 PRO
Genelec
Én most váltottam 8050ről Adam S3A-ra és most jöttem rá mi az igazi studio hangfal mert a 8050 még nem az. Egyszer hallgas meg ilyet én egy órája sokkos állapotban vagyok pedig volt már sok minden nálam
Sajnos fleksz ezt már senki sem hiszi el neked, de jól van ez így!
Genelec
Bocs, de én ezen már csak nevetni tudok...
Én most váltottam 8050ről Adam S3A-ra és most jöttem rá mi az igazi studio hangfal mert a 8050 még nem az. Egyszer hallgas meg ilyet én egy órája sokkos állapotban vagyok pedig volt már sok minden nálam
Genelec
Üdv mindenkinek!
Olvasom a lent írtakat. Kb 1 éve van nálam egy 8050-es. Előtte is egy nagyon komoly hangfalam volt és amikor a kettőt összehasonlítottam, akkor jöttem rá, hogy mi is a különbség a High-End és a studió cuccok között.
Ha valakinek tényleg fontosak a hangszerhangok és hallgatott élő zenét, az bizony bajban van, amikor szobai láncot épít és keresi ugyanazt az élményt.
Nagyon sok millió forintért sem lehet reprodukálni.
Sajnos az ember a saját rendszerét mindig fejlesztgeti, mindig többet és többet költ rá és a végeredmény addig jó, amíg nem hall egy sokkal drágább sokkal jobbat.
Tapasztalatom, hogy nem kell bedőlni a High-end gyártóknak, mert bizonyos, hogy olcsóbbat és jobbat találtok, ha stúdió cuccokat használtok. Töredék pénzekről beszélek.
Hasonló hangú High-End hangfal és hozzá erősítő legalább 3-4 milla. És dinamika ehhez képest semmi.
Hála istennek a 8050 mellé volt szerencsém beszerezni egy 7070 mélyet is.
Először külön hajtottam és mindent az erősítőben osztottam szét. ( L/ R +SUB )
Aztán a barátom inspirálására bevittem minden csatorna jelet a 7070-be és onnan ő osztja szét a többi hangfalra.
Emberek! Amíg ezt meg nem csináltam, nem is tudtam, hogy egy 8050 valójában mire képes.
Észbontó.....
Szóval azért amikor az ember felmegy a Genelec honlapra, ott ajánlásokat kap a saját szobája méretei, hallgatási pozíció távolsága, Mozi, vagy zene stb, akkor ha azt betartja, nagyon komoly hangot fog kapni.
Stúdiótechnikát otthonra mindenkinek....
Sforza Ferrari.......
Üdv mindenkinek
Genelec
Üdv mindenkinek!
Olvasom a lent írtakat. Kb 1 éve van nálam egy 8050-es. Előtte is egy nagyon komoly hangfalam volt és amikor a kettőt összehasonlítottam, akkor jöttem rá, hogy mi is a különbség a High-End és a studió cuccok között.
Ha valakinek tényleg fontosak a hangszerhangok és hallgatott élő zenét, az bizony bajban van, amikor szobai láncot épít és keresi ugyanazt az élményt.
Nagyon sok millió forintért sem lehet reprodukálni.
Hála istennek a 8050 mellé volt szerencsém beszerezni egy 7070 mélyet is.
Először külön hajtottam és mindent az erősítőben osztottam szét. ( L/ R +SUB )
Aztán a barátom inspirálására bevittem minden csatorna jelet a 7070-be és onnan ő osztja szét a többi hangfalra.
Emberek! Amíg ezt meg nem csináltam, nem is tudtam, hogy egy 8050 valójában mire képes.
Észbontó.....
Szóval azért amikor az ember felmegy a Genelec honlapra, ott ajánlásokat kap a saját szobája méretei, hallgatási pozíció távolsága, Mozi, vagy zene stb, akkor ha azt betartja, nagyon komoly hangot fog kapni.
Stúdiótechnikát otthonra mindenkinek....
Sforza Ferrari.......
Üdv mindenkinek
LYNGDORF MP-50
GENELEC 1032, 8030
GENELEC 7070, 7060
SONY VPL-VW270ES
SONY UBP-X800MK2
ZIDDO Z1000 PRO
GENELEC 1032, 8030
GENELEC 7070, 7060
SONY VPL-VW270ES
SONY UBP-X800MK2
ZIDDO Z1000 PRO
Genelec
Az omnitronic kizárólag subbal használható mert teljesen komolytalan a mélye. Alapzaja elég hangos + az egyik oldal hangosabban szól mint a másik ezzekkel együtt ennyi pénzért igen kellemes de semmi több
A 8050-ről nem mondtam hogy tökéletes, amikor megvettem akkor is írtam hogy hiányzik a magas amit korrigáltam hátul de kevés volt illetve bizonyos értelemben sok de ezt már nem írtam le.
Ha nem vettem meg volna a másik Hondát még mindig itt lenne előttem a Genelec mert mind látványban mind dinamikában nagyon impozáns vagy inkább visszavettem volna a Meyer HD1-t de hamarosan itt lehet egy pár Adam S3A is
Az előttem hozzászólóval egyetértek nagyon érzékeny a Genelec (különösen a 8040) az elhelyezésre
Fura ember vagy te.... de egyben legalább boldog, hogy kellemesebben tudsz zenét hallgatni egy omnitronic-on mint egy 8050-esen. sok pénzt spóroltál.
Nekem 2 pár volt eddig, és mind a kettő pár kizárólag anyagi okokból került el tőlem. Egyszer kocsira kellett a pénz, máskor meg motorra, de a mai napig ha lenne ennyi pénzem, nem vennék mást, csakis 8050-et. Nem hiányzik abból semmi, egy tökéletes cucc, mint ahogy te is mondtad 2 hónapja, csak most már megint mást mondasz....
Genelec
Üdv Mindenkinek!
Én vettem meg kb. 2 éve Kalmi-tól, a GENELEC 8040-es hangsugárzókat,némi tapasztalatom talán összegyűlt róla ezért gondoltam megosztom. Szinte kizárólag klasszikus zenét hallgatok,főleg nagyzenekari műveket,észrevételeim erre a műfajra vonatkoznak. Az hogy hogyan szól Jazz vagy Metál zenén egyáltalán nem érdekel,hiszen nem hallgatok ilyet.
A hangsugárzó elhelyezése: Az egyik legfontosabb dolog(sokat tologattam,húzogattam,mire megtalálta a helyét)ha nem állítod be megfelelően,szarul fog szólni pl.ha túlságosan messze van a hátsó falaktól,fakó,ködös élettelen lesz a hangja.Ha nagy a bázis távolság,akkor olyan lesz mintha két zenekar szólna az egyik jobbról a másik balról. Ha túlságosan befordítod beszűkül a tere ha túlságosan kifelé,eltűnik a magasa stb. lehetne még sorolni,de ha megfelelően van elhelyezve,nagyon szépen fog szólni.
Hangsugárzó állvány: Mivel valamire rá kell helyezni,először egy általam készített fa állványt használtam,amely pozdorja,MDF és rétegelt lemez kombinációja volt,belseje homokkal töltve. Aztán megláttam Gianni fórumtárs Dynaudio stand master állványát,és mivel jó áron árulta és közel is lakunk egymáshoz,gondoltam kipróbálom. DÖBBENET! IsoPod ide vagy oda,egyértelműen jobban szól a Dyno állvánnyal,levegősebb teresebb stb.meg is vettem azóta is ezt használom csak egy gránit tömb van a hangsugárzó és az állvány közé téve,hogy az acousticaxis is a megfelelő magasságban legyen,ha pont jó helyen van az acousticaxis,egyből meghallható a különbség,sokkal inkább egyben lesz a szimfonikus zenekar.
Kábelek, IC.:Próbáltam többfélét(habia,Klotz,straightWire,cordial stb)nem mondom,hogy nem szólt jól ezekkel,szerettem így is zenét hallgatni,de hatalmas minőségi ugrás következett be,amikor bekötöttem a SUPRA EFF-I kábelt. Itt már ténylegesen megjelenik a térmélység a hangszerek külön válnak de a zenekar egyben marad szépek lettek a hangszínek és jó felvétel esetén tényleg megjelenik a 3D. hatás. Táp: Itt is a Supra kábelét használom,az egyeres tűzállót cseréltem le erre,egyértelműen meghálálta ezt is a rendszer.
Elektronikák: Valaki egyszer írta,hogy nagyjából úgy fog szólni a Genelec,amilyenek az elé kötött elektronikák és én ezzel egyet is értek,ha élesebb karakterű Dac-ot(cd játszót,átalakítót,stb)kötsz be elé,akkor úgy is fog szólni,ha fakó hangut,akkor fakón fog szólni,ha megtalálod az ízlésednek(és pénztárcádnak) megfelelőt,akkor mosolyogni fogsz :-)
Összefoglalás :-) Én nagyon megszerettem ezeket a hangsugárzókat és nagyon szeretek velük zenét hallgatni,az akusztika nálam enyhén szólva nem a legideálisabb,egy időben ezért, teljesen átálltam a fejhallgatós zenehallgatásra(innen a nick név)de ezekkel a hangsugárzókkal azonban semmi problémám nincsen.
Szép napot,kellemes zenehallgatást kívánok mindenkinek:
Üdv:
Ákos
CD lejátszó:Audio Analogue Paganini
Tuner : Micromega FM tuner
Előfok:Audio Analogue Bellini(remote) Végfokok:Audio Analogue Donizetti monoblockok
Hangsugárzó : Sonus Faber Signum
Kábelek,Supra Lorad,VDH Waterfall,VDH Revelation
Állvány:Sonus Faber Stand FixedLeather (hangsugárzó),Sound Organisation(készülék)
Genelec
Márpedig komolyze, jazz, rock, pop, minden szerepelt abban a 3órás tesztelgetésben amit studiós barátommal ejtettünk meg.(legutóbb megkaptam, hogy leginkább csak elektronikus zenével szoktam) Eddig volt kb. 200 hangfalam és közel se a 8050 volt a legdrágább van összehasonlítási alapom Egyszerűen valami hiányzik a 8050ből - talán a lelke a zenének - mintha azt sugalná a hangfal, hogy ezzel dolgozz
Belebotlani nem volt nehéz a 8050be mert kb 10et hírdettek az elmúlt szűk egy évben (ebből 3 Kalmi). Ha jól tudom az 520e Ft-os itt hírdetett 2007es darabok szolnokról indultak pár hónapja és már a harmadik új gazdája van
Én újra elfogadnék egy párat belőle mert tud olyat amit más nem de vannak hiányosságai.
Fura ember vagy te.... de egyben legalább boldog, hogy kellemesebben tudsz zenét hallgatni egy omnitronic-on mint egy 8050-esen. sok pénzt spóroltál.
Nekem 2 pár volt eddig, és mind a kettő pár kizárólag anyagi okokból került el tőlem. Egyszer kocsira kellett a pénz, máskor meg motorra, de a mai napig ha lenne ennyi pénzem, nem vennék mást, csakis 8050-et. Nem hiányzik abból semmi, egy tökéletes cucc, mint ahogy te is mondtad 2 hónapja, csak most már megint mást mondasz....
Genelec
Márpedig komolyze, jazz, rock, pop, minden szerepelt abban a 3órás tesztelgetésben amit studiós barátommal ejtettünk meg.(legutóbb megkaptam, hogy leginkább csak elektronikus zenével szoktam) Eddig volt kb. 200 hangfalam és közel se a 8050 volt a legdrágább van összehasonlítási alapom Egyszerűen valami hiányzik a 8050ből - talán a lelke a zenének - mintha azt sugalná a hangfal, hogy ezzel dolgozz
Belebotlani nem volt nehéz a 8050be mert kb 10et hírdettek az elmúlt szűk egy évben (ebből 3 Kalmi). Ha jól tudom az 520e Ft-os itt hírdetett 2007es darabok szolnokról indultak pár hónapja és már a harmadik új gazdája van
Én újra elfogadnék egy párat belőle mert tud olyat amit más nem de vannak hiányosságai.
Nekem nincs ekkora összehasonlítási alapom, de azt nem értem mit akarsz ezzel mondani? Végigolvastam a fórumot és elég sok mindent írtál már a Genelecekről, savaztad őket, aztán meg a mennybe mentek nálad. Jobban zenél a 17e Ft-os Omnitronic, de azért elfogadnád újra a 8050-et. Ez nekem kicsit fura. A lényeg az, hogy biztosan vannak rendszerek azonos áron amiken adott zene jobban szól mint a 8050-en, de én nem tehetem meg azt, hogy több rendszerem legyen, ezért egy olyan kell ami allrounder. A szintet eddig csak a 8050 ugrotta meg. Az hogy hányadik új gazdája van, az finoman szólva sem érdekel. Remélem mindegyik gazdája vigyázott rá. Az, hogy másoknak nem tetszett az nem az én bajom. Az ilyen audiofil maszlagok hogy ilyenkábel meg olyankábel meg jajj mp3 sosem érdekeltek. Hallom amit hallok, más meg keresse a csodát és élvezze a placebot, én köszönöm és zenét hallgatok
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will
Genelec
Megpróbálok ehhez érdemben hozzászólni. Szerintem amit írsz az nagyban függ attól, hogy milyen zenét hallgatsz. Biztosan lehet találni olyan zenét ami neked jobban tetszik az C60-on, de általánosságban kijelenteni azt, hogy kellemesebb rajta zenét hallgatni szerintem nem biztos hogy jó ötlet. Nekem voltak a hifizésben időszakaim, amikor "audiofil" irányba mentem el, meg amikor a "veretős" irányba. Azt vettem észre, hogy mindig olyan zenéket hallgatok amik jól szólnak az adott hangfalon. Eddig talán a Klipsch RF82 volt az egyetlen hangfalam amin minden stílusú zenét meghallgattam, az sem volt egy finomkodós cucc, eddig az volt a legjobb hangfalam, bár minden szinten elmaradt a 8050-től. Egészen a 8050ig azt mondtam, hogy nincs olyan hogy egy hangfal nem válogat a stílusok között. Most már tudom, hogy van csak ára is van. Szerintem ez nagyon nagyon ritka dolog, hogy egy hangfal azt adja vissza ami maga a zene, és az adott zenére jellemző sajátosságok. Én nagyon sokféle zenei stílust hallgatok, és még nem hallottam olyan rendszert ami ilyen szinten magát a zenét mutatná meg és nem a saját maga karakterét. Sok olyan rendszert hallottam már, hogy ment a Rebecca Pidgeon, csodálatos... Alan Taylor, elképesztő, Oscar Peterson trio húúdefrankó, aztán jöttem én mint a favágó, hogy na akkor tegyünk be egy kis Metallicát Az eredményt talán nem kell ecsetelni. Lapos, élettelen hang, gitárok cincognak, dobokat simogatják a seprüvel. Én rázom a fejem, hogy ez egy SZAR, a többiek pedig: mégis mit vártam? Ez csak egy rockzene. Mit vártam? Azt vártam, hogy úgy szóljon mint egy rockzene.. De hát ez audiofil hangfal, kapom a választ. Ja akkor én kértem bocsánatot, hogy prosztó zenéket is hallgatnék. Aztán persze volt olyan rendszerem is amin meg csak úgy sütött a metál, meg drum and bass, de hát azon meg a Harcsa Veronika is rokkerlánnyá alakult át, élvezhetetlen produkciót nyújtva. De elfogadtam, hogy úgysincs olyan rendszer ami mindenre jó. Szerencsére belebotlottam a 8050-be, ami viszont úgy adja át a zenéket ahogy azokat kell. Rebecca, Alan, Dave Brubeck? Szépen megfontoltan, teresen, öltönyben ahogy illik. Clawfinger? B@sszunk oda a húroknak rövdigatyában Na ez az amit egyetlen rendszer sem tud amit eddig hallottam és a Genelec tudja, és egészen jó minőségben. Sok sok érvet el lehet puffogtatni pro és kontra, mindenki a saját ízlése szerint választ hangfalat. Ezek az én szempontjaim.
Genelec
Iszonyatosan dinamikus: Én is ezt imádtam benne
Én eladtam a sajátomat kocsivásárlás miatt, eleinte hiányzott pont az említett dinamika de az igazság az, hogy még amikor itt volt AB teszteltem a fórumon 17e-ft-ért vásárolt Omnitronic C-60a aktív monitorszerűséggel (korrekt driverek vannak benne, LM ic 1db kondi a magashoz) és mindenben jobb a Genelec mint a C-60A kivéve a magasát és a térábrázolást amikkel felvette a versenyt sőt Kellemesebb magasa van az Omnitronicnak pedig filléres cucc. Lehet közel sem lineáris az átvitele de zenét hallgatni egyszerűen jobb rajta. Teljesen más hangok jönnek ki rajta annyira különböző karaktere van a 8050nek. (mintha hiányozna a teteje)
Egy fórumtag karbantartó említette aki 8050-t árult, hogy "
A térbeli mélységében csalódtam,egy ötvenezres passzív rendszeré is jobb." Ezt nem állítom de lehet benne valami.
Egyik legmeglepőbb élményem egy 13 éves 12e Ft-os (akkor sok volt) PC hangfalhoz kötődik melybe valami nagyon eltalált magasat rakhattak véletlenül mert olyan varázslatos tere volt felül amivel azóta se találkoztam sokkal komolyabb monitoroknál sem.
Megpróbálok ehhez érdemben hozzászólni. Szerintem amit írsz az nagyban függ attól, hogy milyen zenét hallgatsz. Biztosan lehet találni olyan zenét ami neked jobban tetszik az C60-on, de általánosságban kijelenteni azt, hogy kellemesebb rajta zenét hallgatni szerintem nem biztos hogy jó ötlet. Nekem voltak a hifizésben időszakaim, amikor "audiofil" irányba mentem el, meg amikor a "veretős" irányba. Azt vettem észre, hogy mindig olyan zenéket hallgatok amik jól szólnak az adott hangfalon. Eddig talán a Klipsch RF82 volt az egyetlen hangfalam amin minden stílusú zenét meghallgattam, az sem volt egy finomkodós cucc, eddig az volt a legjobb hangfalam, bár minden szinten elmaradt a 8050-től. Egészen a 8050ig azt mondtam, hogy nincs olyan hogy egy hangfal nem válogat a stílusok között. Most már tudom, hogy van csak ára is van. Szerintem ez nagyon nagyon ritka dolog, hogy egy hangfal azt adja vissza ami maga a zene, és az adott zenére jellemző sajátosságok. Én nagyon sokféle zenei stílust hallgatok, és még nem hallottam olyan rendszert ami ilyen szinten magát a zenét mutatná meg és nem a saját maga karakterét. Sok olyan rendszert hallottam már, hogy ment a Rebecca Pidgeon, csodálatos... Alan Taylor, elképesztő, Oscar Peterson trio húúdefrankó, aztán jöttem én mint a favágó, hogy na akkor tegyünk be egy kis Metallicát Az eredményt talán nem kell ecsetelni. Lapos, élettelen hang, gitárok cincognak, dobokat simogatják a seprüvel. Én rázom a fejem, hogy ez egy SZAR, a többiek pedig: mégis mit vártam? Ez csak egy rockzene. Mit vártam? Azt vártam, hogy úgy szóljon mint egy rockzene.. De hát ez audiofil hangfal, kapom a választ. Ja akkor én kértem bocsánatot, hogy prosztó zenéket is hallgatnék. Aztán persze volt olyan rendszerem is amin meg csak úgy sütött a metál, meg drum and bass, de hát azon meg a Harcsa Veronika is rokkerlánnyá alakult át, élvezhetetlen produkciót nyújtva. De elfogadtam, hogy úgysincs olyan rendszer ami mindenre jó. Szerencsére belebotlottam a 8050-be, ami viszont úgy adja át a zenéket ahogy azokat kell. Rebecca, Alan, Dave Brubeck? Szépen megfontoltan, teresen, öltönyben ahogy illik. Clawfinger? B@sszunk oda a húroknak rövdigatyában Na ez az amit egyetlen rendszer sem tud amit eddig hallottam és a Genelec tudja, és egészen jó minőségben. Sok sok érvet el lehet puffogtatni pro és kontra, mindenki a saját ízlése szerint választ hangfalat. Ezek az én szempontjaim.
Genelec
Iszonyatosan dinamikus: Én is ezt imádtam benne
Én eladtam a sajátomat kocsivásárlás miatt, eleinte hiányzott pont az említett dinamika de az igazság az, hogy még amikor itt volt AB teszteltem a fórumon 17e-ft-ért vásárolt Omnitronic C-60a aktív monitorszerűséggel (korrekt driverek vannak benne, LM ic 1db kondi a magashoz) és mindenben jobb a Genelec mint a C-60A kivéve a magasát és a térábrázolást amikkel felvette a versenyt sőt Kellemesebb magasa van az Omnitronicnak pedig filléres cucc. Lehet közel sem lineáris az átvitele de zenét hallgatni egyszerűen jobb rajta. Teljesen más hangok jönnek ki rajta annyira különböző karaktere van a 8050nek. (mintha hiányozna a teteje)
Egy fórumtag karbantartó említette aki 8050-t árult, hogy "
A térbeli mélységében csalódtam,egy ötvenezres passzív rendszeré is jobb." Ezt nem állítom de lehet benne valami.
Egyik legmeglepőbb élményem egy 13 éves 12e Ft-os (akkor sok volt) PC hangfalhoz kötődik melybe valami nagyon eltalált magasat rakhattak véletlenül mert olyan varázslatos tere volt felül amivel azóta se találkoztam sokkal komolyabb monitoroknál sem.
Genelec
Én abszolút nem is értem ezt az egészet. Kalminál lepődtem meg először tavasszal, hogy mekkorát zenél a Genelec, de azóta ugye nem hallottam 8050-et, de sokat olvasgattam utána, és már kezdtem félni, hogy biztos én hallottam rosszul, de francokat. Iszonyatosan dinamikus hangja van, persze ha a zene szar akkor szar. Nekem volt Klipsch RF82-m, amiről azt gondoltam, hogy ez aztán dinamikus, de hát semmi sem volt a 8050-hez képest. Igaz nem is ugyanaz az árkategória, de ezek után már tényleg csak arra tudok gondolni, hogy akiknek a Genelec hangzása lapos, azok a több millió forintos rendszerekhez hasonlítják a hangját. Pl. a Swans M6 maga a sivatag a Genhez képest, pedig erősítővel együtt azonos árkategória.
Erről pofázok évek óta....
Genelec
Igen, Tomiét vettem meg.
Jester
az itt is hirdetettet vetted meg?
az öthúszast?
- dualcs5000
- Fórumlakó
- Értékelés: 378
Genelec
Jester
az itt is hirdetettet vetted meg?
az öthúszast?