Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Necro
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Necro »

Szia!

Igaz, kicsit túlnyúlik a kereteden, de ennyit talán megéri még rátenni ha van rá lehetőséged, mert ezért az árért nem hiszem, hogy találsz jobb hangfalat az általad preferált zenékre. Persze előbb meg kell hallgatni, ez alap.   (nem én hirdetem, még csak nem is ismerem az eladót)

http://aprod.hu/hirdetes/jbl-l100t-gi-h ... 1ptJW.html

Szia!

Sajnos ez már kívül esik a limiten, pedig lehet jó is lenne, bár kicsit keskenyebb falakat néztem eddig. Igen, meghallgatni mindenképpen meg szeretném, saját erősítővel ha lehet.

rigo.88
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: rigo.88 »

Üdv
Kicsit olyan érzésem van, mintha egy 486dx4-be próbálnék egy GTX Titan-t próbálnék beletuszkolni.
A cuccaim: LG 50PA6500, Yamaha RX-V2600, Magnat motion 990 set, Sony SS-FCR450, frontok ugyanezen szettből háttérsugárzók valamint presence-nek egy genius szettből a kis sugárzók, ugyanebből a szettből az aktív mélyláda. Mindez egy htpc-vel.
Ebben az összeállításban nyilvánvalóan a hangsugárzók a gyenge láncszemek. Persze a tévé sem a leghűde de azt most hanyagoljuk.
Mik lennének a javaslatok?
Első körben szeretnék egy jó centert. Max 30k értékben.
köszi

Necro

Üdv!
Nincs a felsoroltjaid között, de egy Tannoy R2-t, ha van egyáltalán eladó, én kipróbálnék a Marantz-hoz.

Nincs kőbe vésve, hogy csak az a kettő típus lehet, csupán azok voltak szimpatikusak.

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Sziasztok!

Egy ~19-20nm-es szobába (panel) szeretnék a közeljövőben a Marantz PM7200-es erősítőm mellé sztereo zenehallgatásra ( rock, (classic, hard), pop, régi elektronikus (JMJ, Tangerine Dream), klasszikus) valamint filmnézésre álló 8Ohm-os hangfalakat. Egy ideje követem az Adás-Vétel topic-ot és számomra a Jmlab Focal valamint Monitor Audio vált szimpatikussá. Nem vágyom kifejezetten nagy hangerőre, egyelőre jóban vagyok szomszédokkal, de olyan hangfalat keresek, ahol azért nem kell hiányolnom pl egy basszusgitár hangját.
Záró mondatnak jöhet az ár. 70-90eFt között keresgélek, maximum 100.

A segítségeteket szeretném kérni, mit ajánlatok?

Köszönöm előre is.

Üdv!
Nincs a felsoroltjaid között, de egy Tannoy R2-t, ha van egyáltalán eladó, én kipróbálnék a Marantz-hoz.
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

Necro

Sziasztok!

Egy ~19-20nm-es szobába (panel) szeretnék a közeljövőben a Marantz PM7200-es erősítőm mellé sztereo zenehallgatásra ( rock, (classic, hard), pop, régi elektronikus (JMJ, Tangerine Dream), klasszikus) valamint filmnézésre álló (nem állványos, nem polc) 8 Ohm-os hangfalakat. Egy ideje követem az Adás-Vétel topic-ot és számomra a Jmlab Focal valamint Monitor Audio vált szimpatikussá. Nem vágyom kifejezetten nagy hangerőre, egyelőre jóban vagyok szomszédokkal, de olyan hangfalat keresek, ahol azért nem kell hiányolnom pl egy basszusgitár hangját. Az is szempont lenne, hogy ne kelljen figyelembe venni a hangfal mögötti faltávolságot.
Záró mondatnak jöhet az ár. 70-90eFt között keresgélek, maximum 100.

A segítségeteket szeretném kérni, mit ajánlatok?

Köszönöm előre is.

venndi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: venndi »

A CV-kat nem ismerem, az hogy milyen hangszórókészlet a jobb az sok mindentől függ!
Hangszóró minősége, hangdoboz típusa (felépítése), felhasználási terület, stb...
Mindenre van pro és kontra válasz!
Kisebb membrán gyorsabb, pontosabb de kisebb "nyomást gyárt"... nagy membrán lassabb, pontatlanabb (nem törvényszerű ideális helyzetben) te nagyobb élményt tud adni ha ideálisak a körülmények!

Köszi. Az ideális helyzet mitől függ? Hogy az erősítő megtudja-e hajtani? Vagy hogy a szoba elég nagy legyen? Egyébként a youtube-on nézem a cerwineket, általában norvégok vagy dánok(nem tudom pontosan) használják. És hát vannak brutáilis rendszerek . Úgy értve, hogy relatív kis szobában CV XLS215(2db 15"-es méllyel hangfalanként)+  a biztonság kedvéért valami brutális nagy CV sub. Szinte szét esik a ház . A német ebayen nézegetem őket, fel fel bukkannak, most van épp egy régebbi http://www.ebay.de/itm/Cerwin-Vega-E-31 ... 20d7436bbb Bár ez kicsit lehet nagy volna szobámba(12nm sajnos...)
Vagy ehhez hasonlót vennék, vagy mondjuk a lentebb említett xls28(2x20), és ha nem volna elég a mély, akkor melleé még egy sub.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hozzászólás Szerző: Doky »

Heló!

A cerwin vega hangfalakról vélemények érdekelnének, miben más egy régebbi D5E és egy xls28, xls12?
Azért ezekre esett a választás mert több helyen javasolták rockra, metálra és állítólag jó kis mélyhangokkal vannak megáldva...
Még az érdekelne, hogy hangfalanként 2db 8"-es mély, vagy 1db 12"-es a jobb választás?

A CV-kat nem ismerem, az hogy milyen hangszórókészlet a jobb az sok mindentől függ!
Hangszóró minősége, hangdoboz típusa (felépítése), felhasználási terület, stb...
Mindenre van pro és kontra válasz!
Kisebb membrán gyorsabb, pontosabb de kisebb "nyomást gyárt"... nagy membrán lassabb, pontatlanabb (nem törvényszerű ideális helyzetben) te nagyobb élményt tud adni ha ideálisak a körülmények!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

venndi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Heló!

A cerwin vega hangfalakról vélemények érdekelnének, miben más egy régebbi D5E és egy xls28, xls12?
Azért ezekre esett a választás mert több helyen javasolták rockra, metálra és állítólag jó kis mélyhangokkal vannak megáldva...
Még az érdekelne, hogy hangfalanként 2db 8"-es mély, vagy 1db 12"-es a jobb választás?

banderasz77
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: banderasz77 »

Értem. Akkor már csak kettőből kellene választani. Ajánlás? Eddigi hangfalaim közül a Kef iQ7 tettszett a legjobban. Esetleg hasonló?
Vagy ebből a front esetleg? Echotech E-808

banderasz77
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Akkor ez helyből kiesik:CAV DP 265
Értem. Akkor már csak kettőből kellene választani. Ajánlás? Eddigi hangfalaim közül a Kef iQ7 tettszett a legjobban. Esetleg hasonló?

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Hát, olyan 50 m2, de a felében lenne telepítve. Ez olyan konyha ebédlő nappali egyben (10m*5m), tehát 5*5-ben behatárolva.
Akkor ez helyből kiesik:CAV DP 265

banderasz77
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mekkora a szoba?
Hát, olyan 50 m2, de a felében lenne telepítve. Ez olyan konyha ebédlő nappali egyben (10m*5m), tehát 5*5-ben behatárolva.

ozeviktor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: ozeviktor »

Egy gyártósoron készültek, még az is lehetséges, hogy teljesen egyformák.
Úgy látom egyik felvásárolta a másikat. Különbség annyi, hogy picit a tvm gumiszéle mintha keményebb lenne mint az eredeti régi hangszóróé, de ez betudható az öregedésnek. Továbbá a tvm membránja fényes fekete, és a porvédő domború. Hangilag nem hallok különbséget.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Üdv!

Kinéztem magamnak 3 front hangfalat. Ezekből kellene kiválasztanom a legjobbat:

CAV DP 288
CAV DP 265
Echotech L-6

Onkyo TX-NR616 Házimozi erősítőre lenne kötve egyenlőre magában, de zenehallgatás is lesz egy Marantz CD6000-el. Melyiket válasszam?

Üdv.

Mekkora a szoba?

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

ÜDv. Vásároltam két ELAC hangfalat ami Westra mélyekkel van szerelve, azonban az egyik ki van cserélve hozzá nagyon hasonló TVM-re. Van valami rokonság a TVM és Westra között? Westra 160 1368 és TVM 165-05-ről van szó egyébként.
Egy gyártósoron készültek, még az is lehetséges, hogy teljesen egyformák.

ozeviktor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: ozeviktor »

ÜDv. Vásároltam két ELAC hangfalat ami Westra mélyekkel van szerelve, azonban az egyik ki van cserélve hozzá nagyon hasonló TVM-re. Van valami rokonság a TVM és Westra között? Westra 160 1368 és TVM 165-05-ről van szó egyébként.

banderasz77
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Üdv!

Kinéztem magamnak 3 front hangfalat. Ezekből kellene kiválasztanom a legjobbat:

CAV DP 288
CAV DP 265
Echotech L-6

Onkyo TX-NR616 Házimozi erősítőre lenne kötve egyenlőre magában, de zenehallgatás is lesz egy Marantz CD6000-el. Melyiket válasszam?

Üdv.

tiha
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Hozzászólás Szerző: tiha »

Hello!
Egy olyan kerdesem lenne h szerintetek megerne lecserelni a Quadral Rubin Phonoluge MK III-as dobozaimot egy Infinity RS 5001-re?
Koszi elore is!

profenslot

Hozzászólás Szerző: profenslot »

Hello.

Egy Yamaha rx-v457 erősítőhöz szeretnék vásárolni 5.0-ás szettet. Egy Magnat motion 990 szettet néztem ki, hallani még nem hallottam, csak olvastam róla, van aki jókat ír, van aki nem, esetleg tudnátok ajánlani mást ilyen ár körül?(40ezer) 

Üdv:István

citromzsinor

Hozzászólás Szerző: citromzsinor »

Sziasztok! Milyen hangsugárzót? Kettő ajánlat között hezitálok, kérlek segítsetek érvekkel, ellenérvekkel. Az erősítőm egy Yamaha AX-640. Az ajánlatok: 
  Infinity Reference 61 Mk Ii Álló Hangsugárzó Párhttp://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/54440 ... C3%ADnben/

Polk Audio R30http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/53165-polk-audio-r30/

venndi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Heló!

Körülnéztem egy kicsit külföldi oldalakon is. Egy pár helyen rockra és metálra a Klipscheket ajánlották, meg Heco-t és Cerwin Vega-t. Ezekről mi a véleményetek? Ismeritek ezeket?
A Cerwinre azt írták páran, hogy kifejezetten ilyen "mélyhangimádóknak" van mint én. 
Típus szerint a CERWIN VEGA VE 12 érdekelne...

Ülőbika
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 114

Hozzászólás Szerző: Ülőbika »

Köszönöm a véleményed! Ennek már jobban örülök, főleg azért, mert az autóm hátsó ülésén épp most robog hazafelé a cucc! :-)

4you
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1140

Hozzászólás Szerző: 4you »

Nem a kapott válaszoktól tettem függővé a döntést, csak egy megerősítést / elbizonytalanítást szerettem volna. :-)
De mire jött a válasz (én ébredtem fel későn), arra már odaértem meghallgatni és tetszett! :-)
Még egyszer köszi!

Azzal nem értek egyet,hogy tucat hangja van,sőt...nagyon szerethető,tiszta hangú dobozok remek térképzéssel,én mindenképpen ajánlom!

Sok sok mostani sztárolt dobozt lezenél...ebben biztos vagyok.

Komoly elektronikával mögötte,elég jó hangzás lehet elérni vele.
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1

Ülőbika
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 114

Hozzászólás Szerző: Ülőbika »

Nem a kapott válaszoktól tettem függővé a döntést, csak egy megerősítést / elbizonytalanítást szerettem volna. :-)
De mire jött a válasz (én ébredtem fel későn), arra már odaértem meghallgatni és tetszett! :-)
Még egyszer köszi!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6215

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Köszi az információt! Meghallgattam, lehet hogy velem van a baj, de nekem nagyon tetszik. Bár a Reference 61 után baj lenne, ha nem ezt érezném. Meglátjuk!
Valamit nem értek:ha meghallgattad és tetszik akkor minek futni itt a felesleges köröket?Hajrá és hallgasd egészséggel!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”