Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
Mélysugárzók
Tudja valaki, hogy REL T1 esetén mit hogyan kell bekötni ill. beállítani az erősítő/sub oldalon ha ki akarom próbálni a speakon kábellel?
Érdemes egyáltalán?
http://rel.net/wp-content/uploads/2012/ ... _08-11.pdf 9. oldal ( sárga L+ , fekete L- , piros R+ ), a hangerőt a HI/LOW LEVEL-lel szabályzod. A gyártó is ezt a csatlakozást ajánlja.
CD : Ayon CD1
Amp : Pathos Classic One + Soundcare
Speak : Sonus Faber Olympica I
Cable : Audio Note AN-V, HarmonicTech Pro 11 plus
Power : PS Audio PPP, HarmonicTech Fantasy AC 10, Lessloss DFPC Original & Signature
Akusztikailag kezelt zeneszoba
Mélysugárzók
Tudja valaki, hogy REL T1 esetén mit hogyan kell bekötni ill. beállítani az erősítő/sub oldalon ha ki akarom próbálni a speakon kábellel?
Érdemes egyáltalán?
- Vukkeinstein
- V.I.P.
- Értékelés: 677
Mélysugárzók
Én a linkelt subon gondolkodok, ha van pénzvisszafizetési garancia, mondjuk tavasszal vagy nyáron.
De a jelenlegi subommal 100% megvagyok elégedve. Sőt az egész rendszerrel.
Akkor te kompromisszum képes,vagy egy boldog ember vagy.Persze az is lehet hogy egy kompromisszum képes boldog ember vagy. Mindkét variáció irigylésre méltó a második halmazba szivesen tartoznék én is.
Ui: Saját fülemmel tesztelném le ha nem volna ekkora a távolság,Na jó elhiszem a 100%-ot.Én is megvagyok elégedve a rendszerem hangjával és az összteljesítményével,sőt még a hangnyomással (néha még tüzet is lehetne vele oltani ) is de csak kb 90%-ig. Sajnos még kell egy harmadik erősítő, mert a kb 2900 W rms hez kevés két erölködő.Legalábbis ami nekem van és ahhoz képest, ahogy én szeretném hallani.A plusz a 900 W aktiv pedig már sok a hálózatnak is. A belkin elosztóm néha lekapcsol pedig 3400 W van ráírva.Néha pedig a kismegszakító adja fel a harcot a túlerővel szemben,de a két külön áramkör kiépítésével ez is mogoldódik hamarosan.
Mélysugárzók
Én a linkelt subon gondolkodok, ha van pénzvisszafizetési garancia, mondjuk tavasszal vagy nyáron.
De a jelenlegi subommal 100% megvagyok elégedve. Sőt az egész rendszerrel.
- Vukkeinstein
- V.I.P.
Mélysugárzók
Ami a képen van az azért komolyabb sub, mint az AVX-en árult.
Ebben egyetértünk,de az árcédulája is sokkal komolyabb.
Mélysugárzók
Egynek nem rossz.
Én is csak jókat olvastam róla.
Ami a képen van az azért komolyabb sub, mint az AVX-en árult.
- Vukkeinstein
- V.I.P.
Mélysugárzók
Definitive Technology SuperCube 4000 és 6000
Van vkinek tapasztalata? Amerikai gyártó, amerikában nagyon megy a márka...
Impozáns külső, papíron jó technológia, Velodyne subok volt tervezője is részt vett a tervezésben.
Impozáns külső, papíron jó technológia, Velodyne subok volt tervezője is részt vett a tervezésben.
Ezt az írásomból ollóztam ki,itt a fórumon írtam pár napja.
Holnap abban a szerencsében lesz részem,hogy itt a fórumon árult Definitive Technology - ProSub 1000 10" 300-Watt ládikát fogjuk tesztelni nálam.Nem én veszem meg az egyik barátomnak kerül be a rendszerébe,de a "nyúzás" nálam lesz.Nagyon kíváncsi vagyok a gyári oldalon leírt 18Hz-et mennyire fogja megközelíteni de persze nem csak erre....Vannak spéci szub freki tesztelő Transformerfélegépihangon oda-vissza számlálós szubszomatikus felvételeim is. A filmekről már nem is beszélve.Remélem jól fog szerepelni a légiós szub.Holnap kiderül.
Vasárnap került sor a tesztre, nekem nagyon tetszett a produktuma.Még bejáratós nem akartuk nagyon küldeni.Precíz feszes mélyeket produkált,méretét meghazudtoló módon,zenével és filmekkel is jól teljesített. Mindenképpen ajánlom a márkát.Sőt az Atlantic Technology szubokat is. A Def Tech. pár éve még a satsystem is forgalmazta.Hamar fel is hagytak vele,nagyon kevesen ismerik hazánkban ezt a két márkát.A Velodyn sokkal nagyobb ismertségre tett szert a mozisok táborában,pedig szerintem igen jól teljesítenek e két márka "versenyzői" is.
Mélysugárzók
- Khaosz
- V.I.P.
- Értékelés: 23
Mélysugárzók
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
Mélysugárzók
REL T2 tulajdonos lettem (itthoni hallgatozas utan döntöttem el), ezert is neztem utana (persze vasarlas elött) nehany dolognak. csak zenere hasznalom, monitorok melle, amik papiron "50-55Hz-ig mennek le" (itt mar erdemes lenne meresi görbet latni, hogy mi a valosag, enyemekre lattam mar ilyet :-)
mellekelve egy hasonlo REL szub (REL T1, 2007 dec. HFN, netröl) meresi görbeje, en ezert is a crossover beallitasat a legalacsonyabb frekinel (elvileg 30Hz) tartom
kek görbe: crossover set to 30 Hz
piros: crossover set to 120 Hz
nearfield
jol lathatoan a 30Hz-es beallitasban a csucs kb. 31-32 Hz-en van, de 55Hz-en is ehhez kepest csak kb. -4dB
egyeb szubokrol hasonlo meresi dolgok erdekelnek (akar linkkel) illetve a fenti gondolatmenethez rutinos szubos forumtarsak kommentje is erdekel, köszönöm
Csatolt képek:
Mélysugárzók
Klipsch Rw10-es sub-om van. Leírás szerint az erösítő FTC Névleges teljesítmény = 260W. Ez mit jelent. RMS világos de mi az FTC ? Csak nem a foci csapat.
Federal Trade Commission = Szövetségi Kereskedelmi Bizottság USA
Egyfajta szabványszerű mérésrendszert vezettek be a szórakoztató elektronikában az USA-ban. Hasonlóak mint nálunk a fogyasztóvédelem.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
- Khaosz
- V.I.P.
- Értékelés: 23
Mélysugárzók
Klipsch Rw10-es sub-om van. Leírás szerint az erösítő FTC Rated Power = 260W. Ez mit jelent. RMS világos de mi az FTC ? Csak nem a foci csapat.
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
- robi-k
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 168
Mélysugárzók
Sziasztok!
Egy ideje vadászok M&K Sb12-t, de egyre inkább úgy tűnik, hogy nem fogok találni eladót.
Alternatív megoldásként gondoltam egy Mordaunt Short Aviano 9-re.
Kérdésem: van-e valakinek tapasztalata ezzel a ládával kapcsolatban, megéri-e az árát, aki halott aviano 7-et is--->mennyivel tud többet.
Köszönöm
Én is hasonló cipőben járok.
Igazából egy Rytmik DS1500CI - Direct Servo subwoofer lenne a legjobb megoldás, akár az eredeti házzal, de bőven elég lenne az építő kit is, házat Magyarországon is lehet csináltatni jó asztalos mesterrel (vannak részletes rajzok, hogyan kell megépíteni).
Ez sokkal jobb az M&K-nál, de drágább is.
Mélysugárzók
Sziasztok!
Mint laikus a témában, szeretnék egy kérdésemre választ, illetve véleményt kapni, tőletek guruktól.
Egy kisebb egyszerű, de élvezhető 2.1-es rendszert szeretnék összehozni, olyan univerzálist, hogy zenére is, de főleg a filmek terén élvezhető hangzást adjon.
A mélyládával kapcsolatban szeretném a véleményeteket kikérni.
Mindenképpen egy szép állapotú Wharfedale WH-208-ast vagy 210-est szeretnék, ár-érték arányban egész jók úgy láttam.
30ezernél többet nem tudok most rászánni...
Viszont nem tudom, hogy mi a tényleges különbség a kettő között, mert teljesítményben ugyanazt tudják (100W), előre sugárzósok, csak a 208-as 20cm membránnal van, a 210-es meg 25cm-essel.
Ez az 5cm különbség mennyire lenne érezhető egy 20-25m2-es szobában? vagy igazából elhanyagolható???
Léci írjatok, akinek ebben van tapasztalata!
Köszönöm előre is a véleményeteket!
Üdv: Z
Mélysugárzók
Hali!
Szerintetek melyik jobb használtan? Egy árban vannak:
polk audio psw110
JBL E150P
Mélysugárzók
Sziasztok!
Egy ideje vadászok M&K Sb12-t, de egyre inkább úgy tűnik, hogy nem fogok találni eladót.
Alternatív megoldásként gondoltam egy Mordaunt Short Aviano 9-re.
Kérdésem: van-e valakinek tapasztalata ezzel a ládával kapcsolatban, megéri-e az árát, aki halott aviano 7-et is--->mennyivel tud többet.
Köszönöm
- koosimre70
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 85
Mélysugárzók
Yamaha 315-ös subot akarom majd lecserélni.
Melyik sub lenne az ami már nagymértékü javulást hozna ?
30cm-es subot akarok mindenképp.
De valami jó fajtát , ami tényleg nagységrendekkel jobb mint a Yamaha 315-ös. Persze normális keretek között.
Nem tudom a Velodyne Cht-12Q mit domboritana.
Szia!
Megvan már az utód?
Heed Obelisk Pre-Px-Pas x2
Cambridge audio azur 851n
Falcon Acoustics ram studio 30
Power-R reference
Power-R rca
Furutech FP-314AG
SVS PB 2000
Cambridge audio azur 851n
Falcon Acoustics ram studio 30
Power-R reference
Power-R rca
Furutech FP-314AG
SVS PB 2000
Mélysugárzók
Hello
Szerintetek megéri megvenni ezt a hangcuccot?
http://www.thomann.d...amp_pa_4080.htm ez csak egy leaírás itthon is lehet venni
otthoni zenehallgatásra? house elektronikus zenét hallgatok milyen lenne?
hoppá nem ide akartam látom mélysugárzókról van szó
Mélysugárzók
Yamaha 315-ös subot akarom majd lecserélni.
De valami jó fajtát , ami tényleg nagységrendekkel jobb mint a Yamaha 315-ös. Persze normális keretek között.
Mélysugárzók
Lenne két kérdésem:
1. Az alábbi ládánál a felső keretezett zónában van a "variable notch filter". Mire tudom ezt használni??
2. Ha nincs külön LFE IN bemenet, akkor a vonalbemenet bal vagy jobb csatlakozóját használjam?? (esetleg teljesen mindegy??)
Helló ez a sub a polk psw 110hez képest mennyivel jobb? Amugy a SONY házimozi erösitö jól teljesiti a dolgátt sogorom vette meg és nagyon szereti
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011 CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210
Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.
Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>
Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.
Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.
Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>
Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.
Mélysugárzók
1. Az alábbi ládánál a felső keretezett zónában van a "variable notch filter". Mire tudom ezt használni??Arra tudok gondolni, hogy ha a hallgatási pozícióban van egy makacs mélykiemelés ami szobaakusztikából adódik (rezonancia) akkor a szubon található lyukszűrővel (notch filter) tudod az adott kiemelést mérsékelni/megszüntetni. Persze ezt "fülre" beállítani nehezen vagy egyáltalán nem lehet, megfelelő méréseket kellene végezni mindenképp.
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
Mélysugárzók
Lenne két kérdésem:
1. Az alábbi ládánál a felső keretezett zónában van a "variable notch filter". Mire tudom ezt használni??
2. Ha nincs külön LFE IN bemenet, akkor a vonalbemenet bal vagy jobb csatlakozóját használjam?? (esetleg teljesen mindegy??)
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Mélysugárzók
Nekem SPL-800R van.
Annyi volna mic kalibrálás után nem kell rajta semmit állítani..?
Csak a DSP-t filmekhez akció mozihoz movie-ra tenni, zenét hallgatni minden máshoz jazz/classical használni?
Hát, erre az előre beállított marhaságokra már nem is emlékeztem, de tényleg volt ilyen, szerintem mindegyik beállítás tulajdonképpen egy rögzített program, hogy a vágás, és a hangerő hol álljon. A movie beállításnál emlékszem jól felengedve a vágás, ami nekem nem tetszett, de mozihoz biztos látványos...
A kalibrálást én is megcsináltam, de még kiindulási alapnak is kevés volt, sajnos nem úszod meg a hosszas próbálkozásokat a helyezgetéssel, pakolgatással, és ha nagyjából jó helyen van, akkor a helyes fázis megtalálása. Mindezt csak füllel tudod igazán belőni, de nem 1-2 nap alatt. Legjobb tesztre valami monoton elektronikus zene, ahol ismétlődnek a jó mélyek, így könnyebb lesz. Amikor a teljes hangkép totál kiegyenlítettnek tűnik, csak sokkal stabilabbak a mélyek, akkor van jól beállítva. Nálam mindenki azt kérdezi elsőre, hogy be van kapcsolva a sub? Tehát ne ess túlzásba, észre se lehessen venni, csak akkor, ha leveszed róla a hangerőt, és eltűnik.
Ha csak mozira akarod használni, akkor majdnem mindegy hová teszed, akkor is jól fog szólni, mert az spl már egy nagyon gyors, zárt sub. De ha zenére is, akkor nagyon sokat kell tökölni a helyével, és igazából 2 kellene.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature