Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Klipsch hangsugárzók

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Most viszont az alsóbb kategóriáról volt szó és ott egyértelműen a Klipsch vezet!
???

Ezt a kijelentésedet mire alapozod? Miben vezet?

H.Andras
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: H.Andras »

igen, ez a baj a klipschistákkal, nem tudják belátni hogy egy jó szép de középkategória   
Szerintem ebben nincs igazad. Ha pc-s hangfalakról van szó, akkor nem igazán van az árkategóriájában jobb, sőt ilyen teljesítmény környékén egyáltalán nincs jobb.

A felsőbb kategória az már más tészta. Biztos van nála jobb. Több szettet hallgattam már, de nekem a Klipsch tetszett eddig a legjobban (hála az xmsnek). De sok más márka létezik, ami biztosan felülmúlja a Klipschet, ezt elhiszem.
Most viszont az alsóbb kategóriáról volt szó és ott egyértelműen a Klipsch vezet! Csak az a gond, hogy itthon sokkal drágábbak ezek a hangszórók, mint az usában, így kicsit feljebb kerül árban, a teljesítménye viszont ugyanaz marad. Szóval szerintem ha az eredeti értékét nézzük, akkor ár/érték arányban mindenképpen kiemelkedő.

Kinn USA-ban most minden rohadt olcso. Mikor 300 volt a dollar akkor nem nagyon nezegette senki az arakat. Ausztriaban egy par RF-35 390 000 atszamitva, nalunk 260 000.

Mellesleg szerintem nem igaz, hogy felso kategoriaban nem alljak meg a helyuket, azert az RF-7-eseket oda merem tenni barmi melle, pl: JMlab utopia, pedig harmadannyiba kerul... A Klipschornokrol ne is beszeljunk, csak azokat nem tudjuk demozni, mert nincs akkora helysegunk.. :kiraly:

Nalunk az a tapasztalat, hogy 10 bol 8 ember Klipschet valaszt, meg akkor is, ha vegighallgatta az osszes hangfalat Pesten. Persze ez az arany kicsit csaloka, mert van aki be se jon ide, mert mondjuk B&W-t akar maganak markahusegbol, vagy mert nem tudja, hogy mas is letezik. B&W-t most csak peldanak hoztam fel, lehetne akarmi mas is, mondjuk Sony

Olcso nagy bohom hangfala nincs a Klipschnek, mint pl a quadral QLX, vagy Magnat, vagy Warfedale izek, viszont kozepmezonyben egy bizonyos minosegi igenynel igencsak ott van a szeren. Jo kompromisszumos hangfal, gyakorlatilag minden jol szol rajtuk, es van par szeria ami stilusspecifikus, peldaul az RB-75 ami kifejezetten komolyzenere valo.

Na, reg irtam mar ide, ezt is bepotoltuk

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Ronin »

igen, ez a baj a klipschistákkal, nem tudják belátni hogy egy jó szép de középkategória   
Szerintem ebben nincs igazad. Ha pc-s hangfalakról van szó, akkor nem igazán van az árkategóriájában jobb, sőt ilyen teljesítmény környékén egyáltalán nincs jobb.

A felsőbb kategória az már más tészta. Biztos van nála jobb. Több szettet hallgattam már, de nekem a Klipsch tetszett eddig a legjobban (hála az xmsnek). De sok más márka létezik, ami biztosan felülmúlja a Klipschet, ezt elhiszem.
Most viszont az alsóbb kategóriáról volt szó és ott egyértelműen a Klipsch vezet! Csak az a gond, hogy itthon sokkal drágábbak ezek a hangszórók, mint az usában, így kicsit feljebb kerül árban, a teljesítménye viszont ugyanaz marad. Szóval szerintem ha az eredeti értékét nézzük, akkor ár/érték arányban mindenképpen kiemelkedő.

Bocs, de minden cucc olcsóbb az amcsiknál mint nálunk, tehát nyugodtan nézheted az itteni árakat is.

Slash
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Slash »

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: richies »

mint a rolls/bentley-knél
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Tami »

Klipsch RW-10:
- ez nagyon cool o tesztelte a cuccomat..

- akinek van meg hasonlo ide vele!
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: richies »

- megvettem eletem elso Klipsch hangfalat!
mesélj
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Tami »

- megvettem eletem elso Klipsch hangfalat!
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Geri
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 13

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Geri »

Van egy új Klipsch Multimedia hangsugárzó, méghozzá ez teljesen új fejlesztés, mivel h 2.0-as kiszerelésben, név szerint: Klipsch ProMedia Ultra 2.0 (100 dolcsi  )Úgylátszik a Klipsch nem csak a 4.1, 5.1 terén már a 2.0-as hangfalkszettek terén is hódítani fog)

Vki tud vmit erről, kishazánkba lesz ilyen?

Ha valamire rá van írva, hogy Klipsch, akkor jó? :smile47:

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Van egy új Klipsch Multimedia hangsugárzó, méghozzá ez teljesen új fejlesztés, mivel h 2.0-as kiszerelésben, név szerint: Klipsch ProMedia Ultra 2.0 (100 dolcsi )Úgylátszik a Klipsch nem csak a 4.1, 5.1 terén már a 2.0-as hangfalkszettek terén is hódítani fog)

Ha valamire rá van írva, hogy Klipsch, akkor jó? :smile47:

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Van egy új Klipsch Multimedia hangsugárzó, méghozzá ez teljesen új fejlesztés, mivel h 2.0-as kiszerelésben, név szerint: Klipsch ProMedia Ultra 2.0 (100 dolcsi )
Úgylátszik a Klipsch nem csak a 4.1, 5.1 terén már a 2.0-as hangfalkszettek terén is hódítani fog)

Trancee
Isten Hozott! :)

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Trancee »

Nekem nagyon melegszik!!! Gondolj bele hogy nincs rajta semmi hütőrács csak egy egy baszott vastak vas a hátulján... (Az nagyon minőségi viszont) Még akkor is melegszik ha 2 nap nem használod csak be van kapcsolva... Féltené az ember hogy valami baja lesz, de birja a terhelést... DE az enyémbe egy 200W-os erősítő van és a 5.1-esbe meg 500W!!!... Nem hiszem hogy tönkremegy de azért elég durva hogy nem tudnak rátenni egy hűtőt... Példának nézd meg a Logitech Z-680-as hátulját ( www.gamersdepot.com )... a mélynyomó felét a hűtő foglalja el... Amúgy nem csodálom hogy nem lehet kapni a GMX-et... Az emberek nem kell egy ilyen kis teljesítményű rendszer ennyi pénzért... na ßye

Slash
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Klipsch hangsugárzók

És ez milyen?  GMX 5.1Ezt is javasolták! :kiraly:    :taps: 

Nekem nincs, de én is ilyet akartam venni. Hallottam már élőben. és nekem igencsak megtetszett. Mindig egy baj volt csak vele: régen drága volt, most pedig nem lehet kapni. Egyébként thx-es, igen. Sehol sem kapható már, még külföldön sem, ugyanis már van Promedia Ultra (új típus), de az viszont ide nem fog jönni.

A GMX-et meghallgattam nyáron a Pixelnél. Hát, ha elmész oda, készülj fel, hogy nem lesz olyan a fogadtatás, mint Andrásnál. Nekem az ottani pali betett egy másolt divxet a gépről, aztán mondta, hogy hát ilyen. Nem igazán győzött meg, és az a párszor 10W + 50W-os szub szerintem nem ér 100k-t.

Ha sikerül olyan helyet találni, ahol kapható Promedia (használtan is jó, sőt...még jobb is, hisz olcsóbban kijönnék), akkor légyszi írd meg itt a fórumba! Kösz.

Mért mondod hogy nem lehet kapni a Promedia 5.1-est... Pixelnél és a XMS-nél is bent van az árlistában... Pixelnél már nincs PM 4.1 mert brutto 75-ért árulták és elvitték... Amúgy csatlakozol a pixeles véleményedhez... nekem is rákötöttek a jack bemenetére valami szar mp3-as lejátszót és tök halkan ment még fel sem hangosították... Csak azért vettem meg mert előtte egy 2.1-es műanyag Geniusom volt és ahoz képest még halkan is szebben szólt, meg olvastam a HWSW tesztet hogy milyen hangos és minden Hardvare oldal halálra dicsérte szóval akkor is megvettem volna ha meg se hallgatom :-) A GMX 5.1 a Pixelnél és a XMS-nél is BRUTTO: 64900 FT... nézzétek meg az árlistát... 114990-ért nem csodálom hogy nem kellett senkinek... Ennyiért ha nem lenne a PM 2.1-em talán még én is megvenném... A GMX az nem THX minősítet és a PM Ultra sem... Szerintem tök fölösleges rá a THX címke... A Klipsch biztos nem égeti magát szar termékkel szóval a biztos nem rossz a GMX sem... Csak van egy hibája... Azt hallottam valakitől hogyha odateszed a mobilt és csörög vagy átfutó hívás van akkor elkezd zúgni... Ezt a Promedia nem csinálja... Az le van földelve rendesen...
Jako28: Szerintem ha árát nézzük akkor GMX ha meg valami igazán használhatót akarsz akkor PM 5.1... De ha azt gondolod hogy ezzel házibulikat fogsz csinálni akkor rossz helyen jársz... ERősítője a PM 2.1 nek 1 óra alatt úgy felmelegszik hogy hozzá se lehet érni (ha meghajtód keményen), meg az az éget szag jön ki belőle(mélynyomo)... Gondolhatod hogy 500W hogy felmelegíti a hátát... Ha azért kell PM 5.1 mert annyi pénzed van, hogy a számítógéphez ezt vedd, akkor jó de ha nem csak géphez hanem bulikra is akarod használni, felejtsd el... Nézd meg a Quintetet és a KSW-10-est mélynyomot... 200-ad bányja a zsebed+az erősítő... Sokkal jobban megéri.... Persze ha van erősítőd... és nem nagyobb mint a PM 5.1...

Az egy dolog, hogy van az árlistában (a depo.hu-n pl több helyen is van, elvileg), én minden boltnak írtam nyáron, és sehol sincs, és xmsben mondta András, hogy nem is lesz, elfogyott, nincs többé. Csak az ultra, de ha visszaolvasol egy kicsit, akkor láthatok, hogy a klipschnek is írtam az ultrával kapcsolatban és azt válaszolták, hogy nem lesz a közeljövőben, mert nincs Európában akkora kereslet rá, szóval max kintről lehet megrendelni.

Én nem kifejezettem pc mellé akartam a promediát, igazából házimoziznék is vele, beraktam volna a szobába (kb 20 m2). A pc mellett biztos nagyon jól szól a gmx, de én akkor sem adnék ki 50+50W-ra 115k-t, még a felét sem nagyon. A Promedia még megéri az árát... na jó, azért nem, főleg akkor, ha megnézzük, hogy külföldön (USA) 80-ból is kijön (bruttó), szóval... hogy is mondjam...

Biztos nagyon melegszik, nem árt mellé valami venti. Ha jól emlékszem, a promediának nincs hátul olyan nagy dög rácsa, ugye? Egy-két gyártó alkalmazza, és úgy (gondolom) hatékonyabb a hűtés. Egyébként tényleg ennyire durván melegedne???

Trancee

Klipsch hangsugárzók

És ez milyen?  GMX 5.1Ezt is javasolták!   :kiraly:    :taps:

Nekem nincs, de én is ilyet akartam venni. Hallottam már élőben. és nekem igencsak megtetszett. Mindig egy baj volt csak vele: régen drága volt, most pedig nem lehet kapni. Egyébként thx-es, igen. Sehol sem kapható már, még külföldön sem, ugyanis már van Promedia Ultra (új típus), de az viszont ide nem fog jönni.

A GMX-et meghallgattam nyáron a Pixelnél. Hát, ha elmész oda, készülj fel, hogy nem lesz olyan a fogadtatás, mint Andrásnál. Nekem az ottani pali betett egy másolt divxet a gépről, aztán mondta, hogy hát ilyen. Nem igazán győzött meg, és az a párszor 10W + 50W-os szub szerintem nem ér 100k-t.

Ha sikerül olyan helyet találni, ahol kapható Promedia (használtan is jó, sőt...még jobb is, hisz olcsóbban kijönnék), akkor légyszi írd meg itt a fórumba! Kösz.

Mért mondod hogy nem lehet kapni a Promedia 5.1-est... Pixelnél és a XMS-nél is bent van az árlistában... Pixelnél már nincs PM 4.1 mert brutto 75-ért árulták és elvitték... Amúgy csatlakozol a pixeles véleményedhez... nekem is rákötöttek a jack bemenetére valami szar mp3-as lejátszót és tök halkan ment még fel sem hangosították... Csak azért vettem meg mert előtte egy 2.1-es műanyag Geniusom volt és ahoz képest még halkan is szebben szólt, meg olvastam a HWSW tesztet hogy milyen hangos és minden Hardvare oldal halálra dicsérte szóval akkor is megvettem volna ha meg se hallgatom :-) A GMX 5.1 a Pixelnél és a XMS-nél is BRUTTO: 64900 FT... nézzétek meg az árlistát... 114990-ért nem csodálom hogy nem kellett senkinek... Ennyiért ha nem lenne a PM 2.1-em talán még én is megvenném... A GMX az nem THX minősítet és a PM Ultra sem... Szerintem tök fölösleges rá a THX címke... A Klipsch biztos nem égeti magát szar termékkel szóval a biztos nem rossz a GMX sem... Csak van egy hibája... Azt hallottam valakitől hogyha odateszed a mobilt és csörög vagy átfutó hívás van akkor elkezd zúgni... Ezt a Promedia nem csinálja... Az le van földelve rendesen...
Jako28: Szerintem ha árát nézzük akkor GMX ha meg valami igazán használhatót akarsz akkor PM 5.1... De ha azt gondolod hogy ezzel házibulikat fogsz csinálni akkor rossz helyen jársz... ERősítője a PM 2.1 nek 1 óra alatt úgy felmelegszik hogy hozzá se lehet érni (ha meghajtód keményen), meg az az éget szag jön ki belőle(mélynyomo)... Gondolhatod hogy 500W hogy felmelegíti a hátát... Ha azért kell PM 5.1 mert annyi pénzed van, hogy a számítógéphez ezt vedd, akkor jó de ha nem csak géphez hanem bulikra is akarod használni, felejtsd el... Nézd meg a Quintetet és a KSW-10-est mélynyomot... 200-ad bányja a zsebed+az erősítő... Sokkal jobban megéri.... Persze ha van erősítőd... és nem nagyobb mint a PM 5.1...

Slash
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Klipsch hangsugárzók

És ez milyen? GMX 5.1Ezt is javasolták! :kiraly: :taps:

Vendég

Klipsch hangsugárzók

És ez milyen? GMX 5.1
Ezt is javasolták!

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Sziasztok!
Most javasoltak nekem PC-hez egy cuccost:
Klipsch Promedia 5.1
Mit tudtok róla? (akinek van esetleg)
Érdemes ilyet venni? THX minősítésű? (vagy esetleg jobb?)
Vki?
:kiraly:

Trancee

Klipsch hangsugárzók

Monster kábel...Nekem pl. az van. A Dohány u. elején levő B&W üzletben lehet kapni, több fajta monster is van ott.

De nem Klipsch Monster kábel... Akartam venni a Promediámhoz és nem lehet kapni :-(.. na mind1... Amúgy mennyibe kerül métere és mitől jobb mint a sima réz??? Tudod hol lehet kapni minőségi kábelelket amivel a Pc-t összeköthetném az erősítővel mert csak azokat a szar Hamákat lehet mindenhol kapni...

ernest180

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: ernest180 »

Monster kábel...
Nekem pl. az van. A Dohány u. elején levő B&W üzletben lehet kapni, több fajta monster is van ott.

DVD: Denon 3910, Pana EH50, Projektor:Sony HS50
Erőlködők: Marantz SR7300 receiver + 1xMA 500, +2xMA 700 monoblokkok, Hangfalak : Klipsch Epic CF-4, RC3, RS-35,

Trancee

Klipsch hangsugárzók

Sziasztok! Én is csatlakoznék a Klipsch fórumhoz... Nekem egy Promedia 2.1-em van(3 éve) és én méretéhez képest meg vagyok elégedve... Csak szerintem aki már 150 ért vesz pc-s hangrendszert az már inkább vegyen erősítöt+hagfalak. Láttátok már a GMX 5.1 64900 Ft>>azért annyit már megér... ,de nekem nem tetszik ez a új design. Szerintem a Promedia és a Quintet azok nagyon szép... Én is most készülök Klipsch hangfalakat vásárolni már csak András-tól függ mit veszek Ernest: Nemtom mennyi pénzed van de ennyi pénzért biztos nem RB-75-öst vennék... Most lehet hogy akciós de szerintem az álló hangfalak sokkal esztétikusabbak... De nekem ezek az új Referencia hangfalak nem is tetszenek kivéve az RF-15... Szerintem ennyi pénzért inkább vegyél RF-5-öst... De a te dolgod... De a legszebbek a Dipol háttérsugárzók... Az a jó hogy megjelennek az újabb szériák és igy az elődökből kifutó széria lesz, és ezt kell kihasználni... A Promdeia Ultra meg szerintem úgy se fog megjelenni KIS hazánkban szóval kár beleélni magatokat... olyanok ezek a dolgok mint a Monster kábel, Klipsch hangfaltartók, Promedia dekóder... na bye

ernest180

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: ernest180 »

Klipsch RB 75: Kinek mi a vélemény?? mit szól? Mit szóltok Ti hozzá?

DVD: Denon 3910, Pana EH50, Projektor:Sony HS50
Erőlködők: Marantz SR7300 receiver + 1xMA 500, +2xMA 700 monoblokkok, Hangfalak : Klipsch Epic CF-4, RC3, RS-35,

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: MoBBo »

van hirdetes topik...

itt torolve lesz
ird at oda
o v e r p o w e r e d

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Klipsch Legend Epic CF-4 eladó á.:400 eft a pár, jólis szól nagyot is szól,meg kell hallgatni
(új ára 868 eft volt,assezm még megvan aszámlája is)
FREQUENCY RESPONSE:
34Hz-20kHz±3dB
SENSITIVITY:
102dB @ 1watt/1meter
POWER HANDLING:
300 watts maximum continuous (1200 watts peak)
NOMINAL IMPEDANCE:
8 ohms
ENCLOSURE TYPE:
Bass reflex via dual front-mounted ports
DRIVE COMPONENTS:
Two-way system using one 2" (5.08cm) magnetically shielded, aluminum diaphragm compression driver with a 90°x60° Tractrix® Horn and two 12" (30.48cm) neodymium magnet, poly carbon graphite cone woofers
TWEETER:
K-63-KN 2" (5.08cm) Aluminum diaphragm compression driver
HIGH FREQUENCY HORN:
90° x 60° Tractrix® Horn
HF CROSSOVER:
1500Hz
WOOFER:
Two K-30-KN 12" (30.48cm) Poly carbon graphite cones
DIMENSIONS:
44" (111.76cm) x 17" (43.18cm) x 19" (48.26cm)
WEIGHT:
108 lbs. (48.99kg)
ENCLOSURE MATERIAL:
Medium density fiberboard construction (MDF)
FINISHESBlack Satin

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: cosmo »

oruletes produkcioban volt ma este reszem 
Guns & Roses Tribute Event feat. H.Andras volt az XMS-ben!!!

Oriasi volt
cdrol ment a sweet child of mine, andris meg gitaron nyomta slash szoloit eloben, a mac-en keresztul klipscheken...

Kár, hogy nem hallhattam!

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: MoBBo »

oruletes produkcioban volt ma este reszem

Guns & Roses Tribute Event feat. H.Andras volt az XMS-ben!!!

Oriasi volt
cdrol ment a sweet child of mine, andris meg gitaron nyomta slash szoloit eloben, a mac-en keresztul klipscheken...

o v e r p o w e r e d

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”