Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

B&W hangsugárzók

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

Üdv!

Nagyjából milyen árat tartanátok reálisnak egy pár B&W 601 s2-ért, nagyon szép állapotban?

Köszi.

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

Strajfa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Strajfa »

Sziasztok. Érdeklödnék hogy valaki valamilyen véleményt tudna mondami ezekkel a dobozokkal kapcsolatban.B&W Bouwers und Wilkins DM100i Egy H/K Erösitöhöz gondoltam.132 es egy vardus centerrel egyenlöre majd a végsö helye hátsó lenne Köszönöm a segitsége
Azért így nehéz véleményt mondani:)  Kiváló kisdoboz a dm100,de csak annyira,amennyire jó az erősítő.  H/K is csinált jó erősítőt...

Strajfa
V.I.P.
V.I.P.

B&W hangsugárzók

Tud-e valaki tapasztalati alapon véleményt nyilvánítani  matrix802 & matrix802s3    között?    

turulka1920
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: turulka1920 »

Sziasztok. Érdeklödnék hogy valaki valamilyen véleményt tudna mondami ezekkel a dobozokkal kapcsolatban.B&W Bouwers und Wilkins DM100i Egy H/K Erösitöhöz gondoltam.132 es egy vardus centerrel egyenlöre majd a végsö helye hátsó lenne Köszönöm a segitsége

Vendég

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Megérkezett a bemutatótermünkbe a Panorama 2 soundbar!

A Panorama 2 drámai előrelépést jelent az eredeti Panorama - hoz képest. Egyszerűen csatlakoztatható és irányítható HDMI aljzatok, az új érintésvezérelt kijelző és a továbbfejlesztett felhasználói felületnek köszönhetően.

A Panorama 2 a Bowers & Wilkins által készített teljes egészében megújult hangszórókat alkalmaz. Ezek a hangszórók jelentős mértékben megnövelik a hangzás élményét. Az új mélyfrekvenciás hangszórók továbbfejlesztett linearitásának eredménye a dinamikusabb hangzás és a mélyebb frekvenciák torzítás nélküli megszólaltatása. A középsugárzók immár szélesebb lesugárzási szögre képesek, mely elősegíti a jobb virtuális surround élményt. természetesen a magassugárzók is átalakultak, hogy egyenletesebben illeszkedjenek a középsugárzókhoz. A végeredmény pedig jelentősen megnövelt akusztikai hangzás, mely ismét egy új kategóriát állít fel a soundbar termékek piacán.
A korszerű meghajtó egységeknek, a legújabb digitális erősítésnek és a digitális jelfeldolgozásnak (DSP) köszönhetően a Panorama 2 nem csupán a TV hangjait fokozza eddig soha nem látott szintekre, hanem képes magával ragadó surround élményt is kelteni, mindezt egyetlen „dobozból”. A Panorama 2 szélesebb lesugárzási zónájának köszönhetően több ember is képest ugyanazt a hangzási élményt megtapasztalni, így egy ideális családi szórakoztatórendszerré válik. Sokaknak a Panorama 2 megszólalása önmagában is csodálatos, azonban egy aktív mélysugárzó hozzáadásával - mint például a Bowers & Wilkins PV1D - sokkal erőteljesebb és még lenyűgözőbb hangzást kaphatunk.
A Panorama 2 csatlakozófelületei is továbbfejlesztésre kerültek, a legújabb HDMI csatlakozások alkalmazásával. Három HDMI bemenet és egy HDMI kimenet teszi lehetővé, hogy a Panorama 2 egy szórakoztató rendszer középpontja legyen. Így nem csak a televízió adások hangját, hanem Blu-ray filmek, zenék vagy játékok hangjait is nagyszerűbbé teheti.
Fogyasztói ár:
599 000 Ft /db

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 220

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

És azért mert álló, jobb is ?

Nem azt mondtam,de másképp fog szólni mint a BX2.Lehet,hogy Bowers hangja közelebb áll Irvine füléhez.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Biztosat csak akkor lehet mondani,ha mindkét dobozt meghallgatja az ember,arról nem is beszélve,hogy míg a BX2 egy állványos doboz,addíg a P4 álló.

És azért mert álló, jobb is ?

Irvine
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Irvine »

Uraim!
Köszönöm az útbaigazítást! Ha lesz rá lehetőségem természetesen meg fogom hallgatni! Nyilván csak az után lehet dönteni.

Üdv: Irvine

Smart845
V.I.P.
V.I.P.

B&W hangsugárzók

Én annak idején megtettem, igaz nem az MA-val, hanem márkán belül, az akkori 600-as sorozat álló tagjával, a típusára nem emlékszem, talán 603, és nem szólt jobban semmilyen tekintetben sem. A Dohány utcai üzletben meg akarták magyarázni, hogy nem hallom jól, hiszen az ára többszöröse a 603-nak. Nem sikerült egymást meggyőznünk a saját igazunkról. Jó pár hónappal később, az egyik angol lap levelezési rovatában, az egyik olvasó, hasonló kérdést tett fel. Nevezetesen előre lépés lenne-e a kisebb modellről erre a drágább P4-re való váltás, és a válasz egyértelmű nem volt, azt írták magyarázatként, amit én is hallottam, hogy hangra egyformák. Hogy , hogyan kapcsolódik ez a történet az MA-hoz? Csak úgy, hogy ez az MA nem rosszabb, a 600-as sorozatnál, ennél fogva a P4-nél sem, így nem fog előrelépést jelenteni.

Biztosat csak akkor lehet mondani,ha mindkét dobozt meghallgatja az ember,arról nem is beszélve,hogy míg a BX2 egy állványos doboz,addíg a P4 álló.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Szia!

Tekintve az akkori új árát(197000.-Ft),ha jó állapotban van,akkor nagyon megéri a 60 ezret.
Ha teheted,hasonlítsd össze a M.A-val.

Én annak idején megtettem, igaz nem az MA-val, hanem márkán belül, az akkori 600-as sorozat álló tagjával, a típusára nem emlékszem, talán 603, és nem szólt jobban semmilyen tekintetben sem. A Dohány utcai üzletben meg akarták magyarázni, hogy nem hallom jól, hiszen az ára többszöröse a 603-nak. Nem sikerült egymást meggyőznünk a saját igazunkról. Jó pár hónappal később, az egyik angol lap levelezési rovatában, az egyik olvasó, hasonló kérdést tett fel. Nevezetesen előre lépés lenne-e a kisebb modellről erre a drágább P4-re való váltás, és a válasz egyértelmű nem volt, azt írták magyarázatként, amit én is hallottam, hogy hangra egyformák. Hogy , hogyan kapcsolódik ez a történet az MA-hoz? Csak úgy, hogy ez az MA nem rosszabb, a 600-as sorozatnál, ennél fogva a P4-nél sem, így nem fog előrelépést jelenteni.

Smart845
V.I.P.
V.I.P.

B&W hangsugárzók

Sziasztok!

A látóterembe került egy B&W P4 hangfal. 60 ezret kérnének érte, az reális ár?
A mostani Monitor Audio Bronz BX2-t érdemes lehet rá lecserélni?
Előre is köszönöm!

Szia!

Tekintve az akkori új árát(197000.-Ft),ha jó állapotban van,akkor nagyon megéri a 60 ezret.
Ha teheted,hasonlítsd össze a M.A-val.

Irvine
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Irvine »

Sziasztok!

A látóterembe került egy B&W P4 hangfal. 60 ezret kérnének érte, az reális ár?
A mostani Monitor Audio Bronz BX2-t érdemes lehet rá lecserélni?
Előre is köszönöm!

Benga
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 21

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Benga »

Amúgy érdekes látni ezt a "hangszorófelfogatási" fröcsöntött módszert, mások meg dupla tömör előlapokat álmodnak meg, pedig ez is működik!

Ezek után, én már nem hiszek senkinek...

"hangszorófelfogatási" fröcsöntött módszert"

Nem fröccsöntött műanyag tartja a hangszórókat!
Ismerem szinte mindegyik B&W felépítését,és pont az S2 a 600-asok közül a legjobban megépített doboz.
Érdemes megnézni még egyszer a képeket,mert láthatók a hangszóró csavar átmenő lyukai a pozdorján.
Egy hosszú "emberes" menetes felfogatócsavar megy keresztül négy rétegen!
Elöszőr egy masszív fémkarikán - hangszórón - műanyagon- és a pozdorját halad keresztül, a végén egy körmös kontra anyával szorítja szendvicsbe a négy réteget. Ennél stabilabb felfogatás nem is nagyon lehetne a rezonancia szempontjából.Sokkal tökéletesebb,mintha a pozdorjába facsavarok tartanák a hangszórót,mint az újabb B&W hangfalaknál.

Már az újabb 604S3-nál is elszomorító hangszóró felfogatási módszert alkalmaztak. Ott simán a fröccsöntött műanyagba tekerték a 20mm-es lemezcsavart és annyi.Elhagyták a stabilitást biztosító robusztus fémkeretet a hangszóró elől és a pozdorjával sem találkozik a hangszóró felfogatása. A most kapható vicc 600-asokról nem is beszélve.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: AVX »

Üdv mindenkinek!!Olyan kérdésem lenne (nem tudom h kapok -e választ):
Ha biampolok egy hangsugárzót (8ohm) ,a sztereo erősítő ami 100w -ot tud csatornánként 8 ohmon,hány ohmosnak fogja úgy érzékelni??4 vagy továbbra is 8 esetleg 16???
Válaszotok előre is köszi

8

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 618

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Morph »

Üdv mindenkinek!!Olyan kérdésem lenne (nem tudom h kapok -e választ):
Ha biampolok egy hangsugárzót (8ohm) ,a sztereo erősítő ami 100w -ot tud csatornánként 8 ohmon,hány ohmosnak fogja úgy érzékelni??4 vagy továbbra is 8 esetleg 16???
Válaszotok előre is köszi
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

Strajfa
V.I.P.
V.I.P.

B&W hangsugárzók

Hopi hopi, csak félre érthető voltam.

(Amúgy érdekes látni ezt a "hangszorófelfogatási" fröcsöntött módszert, mások meg dupla tömör előlapokat álmodnak meg, pedig ez is működik!<br style="color: rgb(28, 40, 55); font-size: 13px; line-height: 19px; background-color: rgb(250, 251, 252); "><br style="color: rgb(28, 40, 55); font-size: 13px; line-height: 19px; background-color: rgb(250, 251, 252); ">Ezek után, én már nem hiszek senkinek... )

Vagyis, általában azt hallom, hogy erős masszív nehéz anyagokból kell "lehet, csak"
építkezni. Mindegy hogy erősítő, hangfal stb... "Mert csak az a tuti amiben van anyag!"

Pedig számtalan példa van az ellenkezőjére is, most is, itt is.

Strajfa egy hajóban dekkolunk...

bocsánat. első hangfalépítős tapasztalataim közé tartozik, mission 733. Egyszerűen építettünk neki egy gyárival megegyező dobozt MDF--ből agyonmerevítve: tisztább hang felborult hangkép,gyenge alsó sávszél, szűkebb tér. MISSION 731 PRO. átkábelezés 15-éve volt annak a V.D. belső kábelnek métere 4000-Ft, hát szörnyű hang. Áldottam az eget,hogy nem vitte el a kukásautó a gyári gagyi sarus kábeleket:) Szóval, nem egyszerű

QBB
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: QBB »

Hopi hopi, csak félre érthető voltam.

(Amúgy érdekes látni ezt a "hangszorófelfogatási" fröcsöntött módszert, mások meg dupla tömör előlapokat álmodnak meg, pedig ez is működik!<br style="color: rgb(28, 40, 55); font-size: 13px; line-height: 19px; background-color: rgb(250, 251, 252); "><br style="color: rgb(28, 40, 55); font-size: 13px; line-height: 19px; background-color: rgb(250, 251, 252); ">Ezek után, én már nem hiszek senkinek... )

Vagyis, általában azt hallom, hogy erős masszív nehéz anyagokból kell "lehet, csak"
építkezni. Mindegy hogy erősítő, hangfal stb... "Mert csak az a tuti amiben van anyag!"

Pedig számtalan példa van az ellenkezőjére is, most is, itt is.

Strajfa egy hajóban dekkolunk...

Strajfa
V.I.P.
V.I.P.

B&W hangsugárzók

Amúgy érdekes látni ezt a "hangszorófelfogatási" fröcsöntött módszert, mások meg dupla tömör előlapokat álmodnak meg, pedig ez is működik!

Szerintem nem kicsit félre van értve,és nem a helyén vannak kezelve ez a téma. Nagyon sokan itt a fórumon technicisták, vagy annak akarnak látszani,és az alkatrészekből megmondják hogy mi a tuti. Érdekes, de több stúdióhangfalaknál használnak műanyag előlapot... JBL pro audio? A farost lemez gáz, de hasra esünk egy Spendor bc1-től ( http://www.mats-enterprise.co.uk/BC1/ ),aztán szétfikázzuk 602-s bowers dobozát,pedig az nagyságrendekkel masszívabb, és ebből azt a következtetést hozzuk le hogy gagyi:) Egy biztos. DM- sorozat nagyon értékálló,és pik-pakk könnyű eladni,ez gondolom azért van,mert jó. Azt meg már egyenesen le sem merem írni, hogy egy Sonus Faber Extrema mellett, és után (extremát eladtam), egy harminc éves műanyag előlapos B&W hallgatok,nem kis megelégedésemre. És nem volt 5x6-szor jobb a Sonus,mint amint az ára indokolta volna. Sőt,de nem szeretnék vitát indukálni, de itt audiofil körökben sok fejlesztés arra megy,hogy meg tudd indokolni az árat.

QBB
Nincs visszaút
Nincs visszaút

B&W hangsugárzók

Ja és mielőtt félreértené valaki, gyerekkori álmom egy komolyabb B&W.

Lesz is nem sokára.

QBB
Nincs visszaút
Nincs visszaút

B&W hangsugárzók

QBB
Nincs visszaút
Nincs visszaút

B&W hangsugárzók

Akár hogy nézem ezt a hangfalat, szerintem ez egy nagy cumi!!!

Ha Budapesti lakos vagy, akkor irány a Kácsa, elmondod mire, elmondják mit...

harvester
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: harvester »

A keresett objektum, és szerintem még az előző tulaj által "elvesztett" szivacs dugó:

Érdemes lenne a műanyag előlapot a 603 S2-n kitölteni bitumen-lapokkal? (belevagdosni kis darabokat)
Lehet én is szétkapom valamikor, milyen hangfalkábel ajánlott belső kábelezésre, ami nem horror pénzekbe kerül?

harvester
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

B&W hangsugárzók

kb 38cm mély center fér el, mert ott a bútor hátulja.. 8-10 cm pedig nagyon kevés a reflex-csőnek, hogy érvényesülhessen, ha hátul van. A bútor tetejére is rakhatnám egy szinttel feljebb, de ott már nagyon magasan lenne, szerintem.

bence0929
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: bence0929 »

A center mögött túl sok hely nem lesz, és bútoron fog állni, szóval a CC6 S2 lehet jobb lenne, mert elöl van rajta a cső?

Mindkét hozzászólásodban jót írtál az LCR jobb alternatíva, de neked a CC6 S2 a megfelelő, ha ilyen elhelyezési problémáknak kell megfelelned. Mit jelent a nem sok hely?

harvester
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

B&W hangsugárzók

B&W DM 603 S2-eseim hangképétől nagyon elütne egy LCR60 S3 centerként használva?
A CC6 S2-nél mindenképp jobb alternatíva, ugye?

Erre senki? 1cm-rel nagyobbak a mélyközepek az LCR60 S3 javára, de drágább is 15eFt-tal.
Linkek a centerekről:
CC6 S2

LCR60 S3

A center mögött túl sok hely nem lesz, és bútoron fog állni, szóval a CC6 S2 lehet jobb lenne, mert elöl van rajta a cső?

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”