Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
A charon és a challisto II szettet sikerült meghallgatnom. Sztereoban és házimoziban egyaránt.
Házimoziban mind a kettő nagyon jól szuperált, a Gladiátor egyes részeinél a mélyet a gyomromban éreztem, a hang teljesen körbevett, a harc jelenek közben is érteni lehetett mit beszélnek. Egyébként az eladó srác szerint a charon szetthez érdemesebb megvenni inkább a challisto mélyládályát, de igazábol nem tudom, nekem a saját mélyládájával is bejött.
Ezután valami zenei dvd-t hallgattunk. Ott az volt az érzésem mintha egy koncert termben üllnék, elsősorban a challisto szett tetszett nagyon. Minden hang a helyén volt, a challisto szett sokkal részletezőbben szolt a charon szettnél. Ugyan ezt tapasztaltam szteróban is. A callisto mélyei jobban lementek, de a magas és közép is a helyén szolt. Ez gondolom a szélesebb frekvenciának köszönhető. Sajnos még nem sok tapasztalatom van egyéb szettekkel kapcsolatban, így mindkét összeállítás mély benyomást tett rám.
Egyenlőre anyagi okok miatt a charon szettben gondolkozom és ha nem hallottam volna a charonII-t nem is akarnék tovább lépni, de így........
Egy jó húzás a clarustol, hogy ha egy éven belül tovább lépsz akkor beszámolják a meglévő cuccodat árát az újba(nem buksz rajta semmit).
Azért várnék még tőletek ötleteket, hogy mit vegyek szerintetek a 1705-ös Denonhoz?
Még egy kérdés a szettet dipol hátterekkel adják, ki tudja ezt használni az ember? Vagy inkább hátra is frontokat tegyek (így egyébként olcsóbb).
TV: LG Flatron 100Hz Erősítő: Denon-1705 Front: Clarus Charon Center: Clarus Charon Surround: Clarus Charon Sub:Clarus Charon DVD: Dimarson
mivel te már hallottad, a clarusrol irhatnál véleményt, mert nekem még eddig nem sikerült megfülelnem.
A Tannoy-t ajánlanám az említett szettek közül, de hallgass a füledre. Ár/érték arányban a legjobb szerintem. Zenére is kiváló hangja van. A Quadral hangja a Denon lágyabb tónusát ellensúlyozza -többek korábbi véleménye szerint. Clarus-t passzolom, nincs tapasztalatom róla.
Sziasztok!
Végre sikerült vennem egy Denon 1705-ös erősítőt, hosszas keresgélés után.
A következő lépés a hangfalak vásárlása lesz.
A kiszemelt áldozatok:
1 pár Clarus Charon Frontsugárzó (45 800-)
1 db Clarus Charon Centersugárzó (24 800-)
1 pár Clarus Charon Háttérsugárzó (72 800-)
1 pár Quadral Caerul QLX 185 frontsugárzó
1 pár Quadral Caerul QLX 120 háttérsugárzó
1 db Quadral Caerul QLX Base II centersugárzó
(137 900 )
Tannoy mX3-M front (69 900-)
Tannoy mX2-M háttér (47 900-)
center ??????????,
Mordaunt Short MS-904 frontsugárzó (79 800-)
Mordaunt Short MS-902 háttérsugárzó (52 800-)
Mordaunt Short MS-905 centersugárzó (41 800-)
Egyenlőre ezeket nézegetem. A clarust már hallgattam egy pio 812-es erősítővel, a quadralt pedig yamaha 450-es erősítővel.
Nektek milyen tapasztalaitok vannak ezekkel a szettekkel? Vagy mit ajánlotok a 1705-ös Denonhoz?
TV: LG Flatron 100Hz Erősítő: Denon-1705 Front: Clarus Charon Center: Clarus Charon Surround: Clarus Charon Sub:Clarus Charon DVD: Dimarson
Helló Leva.
Sikerült ám megcsinálni a hangfalat,
kiszereltük a középső részt, és
megigazítottuk a kábelt, szerintem
az volt túl közel a membránhoz,
vagy esetleg hozzá is ért.
Lehet, hogy szállítás közben mosdult el a kábel,
de két perc alatt megigízítottuk,
most tökéletes.
Örülök, hogy sikerült.
További jó mozi/zenehallgatást.
Nna ,hát nekem van komplett Klipsch cuccom és:nem olyan rég el akartam adni a mert túl nagyok lettek az új nappalimba. (amely kisebb lett mint a régi, költözés előtt)
Már NEM akarom eladni!
Végignéztem 1-2 üzledet kisebb hangfalak után kutatva, és sajnálkozva állapítom meg, hogy minden egyre sz..rabb..
A műszaki fejlődés arra megy, hogy minél kevesebb anyagból (-még éppen elfogadható minőségben) minél drágább -igaz szemre jól kinéző- hangfalakat gyártsanak, és áruljanak.
Annak idején , még 270, v. több Ft -os dollárr mellett én még 860.000.- Ft os árú hngfalakként vettem a Klipsch Legend Epic CF-4-et. Most nem láttam olyan hangfalat ami kisebb valamive, jobb hangja van, és nem kerül 1,2-1,5 mFT-ba.
Ami jó a középsávban az magasban prezenszes,v. fordítva, v. reszelős a magas.. mély..hát azt hagyjuk...nincs, vagy csak egy kiemelt felsőbasszussal szúrják ki a szmed, akarom mondani füled.
Szóval a pár százezer forintos kategóriában nagyon oda kell figyuzni h. mit választasz, mert CSAK kompromisszumot kötve lehet dobozt választani. esetleg megoldás lehet ha az ember kis dobozt válasz de arra legalább ugyanannyi pénzt kell áldozni, és később ha megint lesz pénze akkor egyszubbal megtámogatja alulról...
Szerintem egy másik szabályt is érdemes követni: NE akarj mindent egyszerre.
DVD: Denon 3910, Pana EH50, Projektor:Sony HS50
Erőlködők: Marantz SR7300 receiver + 1xMA 500, +2xMA 700 monoblokkok, Hangfalak : Klipsch Epic CF-4, RC3, RS-35,
....
Helló Leva.
most tökéletes.
Hello Little!!
Kérdésem a következő!
Yamaha forntot jól szól-e?Lehet e vele zenét hallgatni?Részletező e a magas tartomány??
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721
....
Helló Leva.
most tökéletes.
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
eléggé le vannak árazva.
30-36 ft?
rosszul láttad.mert 38.-
lásd okt 17 és satsystem honlap
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
drágaaa ez is
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
nézd meg Guy eredeti hozzászólását: 2004 Oct 17 , 17:35
oké, leesett!
De most kamion a 603S3 80e/db, meg asszem az LCR 60 olyan 50 körül.
nézd meg Guy eredeti hozzászólását: 2004 Oct 17 , 17:35
system
eléggé le vannak árazva.
30-36 ft?
Most mondok egy példát, csak hogy megértsd...
Nem tudok típust, de 120e helyett 80e/db, példának okádék.
eléggé le vannak árazva.
30-36 ft?
system
B&W CCM 50 hangfal
satsystem-nél most csak 38Ft
micsoda akció:http://www.satsystem.hu/index.php?lap=gyarto&gyid=19
ezt kár kihagyni
Ha esetleg vki B&W-t akar venni mostanában a Westend-ben a mittudomén Sony boltban, eléggé le vannak árazva.
Leva
B&W CCM 50 hangfal
satsystem-nél most csak 38Ft
micsoda akció:http://www.satsystem.hu/index.php?lap=gyarto&gyid=19
ezt kár kihagyni
- GTomi
- V.I.P.
bajcsy zs. úti hangszórós boltban novemberi szállitással SAL komplett házimozi szett(mélynyomó asszem nem, mert fotó van kitéve róla...) - újdonságként - ha jól emlékszem 36.000 .- van hírdetve.....
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
én sem, pláne értelmetlenül.
köszönöm
fejnélküli malackák jobban érdekelnének
Akkor rendben vagyunk.
Tudod még egyenruhás fekvőrendőrt.
és ha kell akkor van egy Nagy VAS is
OFF
Meg van olyan, hogy arc nélküli barbee.
De lehet nem ott ahol a többi.
ON :kiraly:
köszönöm
fejnélküli malackák jobban érdekelnének :kiraly:
Akkor rendben vagyunk.
és ha kell akkor van egy Nagy VAS is
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.
köszönöm
Akkor rendben vagyunk.
- GTomi
- V.I.P.
Akkor közelítsük meg diplomatikusan a dolgot, mert nem szeretek veszekedni, sem vitatkozni.
Nem ajánlom, mert ha hallasz egy kicsit drágább és ráadásul jobb hangfalat, dühöngeni fogsz, hogy miért nem gyu˝jtöttél inkább arra. Vagy kicsit dobsz még az árhoz, és klasszisokkal jobb hangot kapsz használtan.
De tudok szerezni török talpnélküli zoknikat.
köszönöm
Tudnátok segíteni?
Mission m3,m70-a széria, vagy JBL Northridge.
Meghallgatási lehetőségem sajna nincs.
70 százalék mozi. 30 százalék Zene.
A zene vegyes.
Nagyjából ennyi.
Köszi.
hi!
azt hallottam a mission gyártását kínűban csinálják nem rég óta, s a minőség romlására ment...
Húha, ez a mondat azért nem gyenge
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Arban meg belefer ez is Mission Volare v6c vagy M5C, fenne tudja melyik illeszkedik jobban a rendzserbe...
Szerintetek erdemes lehet le cserelni MS905 centerem egy Mission M3C2 centerre.
A front Mission 702 a hatso pedig Mission 701, vajon jobban illeszkedne ide a Mission center??
Gyertek hozzám, gyermekeim. Velem megtapasztalhatjátok a sötét oldal igazi erejét. :smile19:
Yesssss! evil half is back! :smile19:
system