Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
-
Vendég
A keret nem olyan szigorúan szabott, valamennyivel meg tudom toldani, de százezreket nem tudok kiadni rá. Max. 50-et.
Ami az erősítőt illeti, még nézelődök, egy Sharp musik centerem van csak, azt szoktam hallgatni, valamint két Videoton DB3048-as hangfalam, amit meglepően jól meghajt. Tulajdonképpen csak a mély hangokat hiányolom, ezért fontolgattam az aktív subládát is, de azt többen nem tartják valami jó megoldásnak. Sajnos saját tapasztalatom nem sok van, a fentebb leírt hangfalakat használom jó húsz éve.
A stílusom inkább a 80-as 90-es évek zenéi, illetve a későbbiekből is vannak kedvenceim, NOX, Unique, pl.
A szobám pedig tetőtéri 5X4-es méretű.
Természetesen a fórumot még olvasgatom, ahogy időm engedi. Köszönöm az eddigieket!
Ha ilyen budget rendszerben gondolkodsz, akkor erősítőből ezeket lenne érdemes megfontolni itt a fórumról:
Rotel
Denon
Dunaudio (HiVox)
HK
Azzal persze, hogy nem ártana összehallgatni a kiválasztott hangfallal.
- b_t
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 372
- Kapcsolat:
Én ezt ajánlanám, ha 50 fele el tudsz mozdulni:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... tandart-1/
http://carbon4copy.blogspot.com/
30E Ft-ért nem veszünk álló hangfalat
Mondjuk lehet szerencséje is. Én annak idején 30-ért vettem a Tannoy M3-at
50-ért már van a használt kínálatban normális vétel.
Erősítőre mennyit szánsz?
Forrás micsoda?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- Andreas04
- Újonc fórumos

- Értékelés: 2
Kedves Andreas!
Szerintem fogadd meg a téma alcímében foglaltakat, és olvasd el az nyitó hozzászólást. Ami a kérdésedet illeti: 30E Ft-ért nem veszünk álló hangfalat, mert ha csak nem kenyérre kell az illetőnek tegnapra a pénz, akkor abból mindent kispóroltak. Azt is jó lenne tudni, milyen erősítővel, milyen zenét, milyen zenehallgatási szokásokkal, stb. Én mindezen infók nélkül, látatlanban és hallatlanban ezt ajánlanám a figyelmedbe, ha tényleg zenét szeretnél hallgatni, és a keret is szabott.
A keret nem olyan szigorúan szabott, valamennyivel meg tudom toldani, de százezreket nem tudok kiadni rá. Max. 50-et.
Ami az erősítőt illeti, még nézelődök, egy Sharp musik centerem van csak, azt szoktam hallgatni, valamint két Videoton DB3048-as hangfalam, amit meglepően jól meghajt. Tulajdonképpen csak a mély hangokat hiányolom, ezért fontolgattam az aktív subládát is, de azt többen nem tartják valami jó megoldásnak. Sajnos saját tapasztalatom nem sok van, a fentebb leírt hangfalakat használom jó húsz éve.
A stílusom inkább a 80-as 90-es évek zenéi, illetve a későbbiekből is vannak kedvenceim, NOX, Unique, pl.
A szobám pedig tetőtéri 5X4-es méretű.
Természetesen a fórumot még olvasgatom, ahogy időm engedi. Köszönöm az eddigieket!
-
Vendég
Üdv mindenkinek, sziasztok! Hangfalakat szeretnék vásárolni otthoni zenehallgatásra, ebben szeretnék tanácsot ill. véleményt kérni. Használt háromutas hangfalakat tervezek, először magyarokra gondoltam, Orion vagy Videoton termékekre. De ahogy böngészgettem a neten, úgy vettem észre, hogy ezek csak a gyűjtők körében kedveltek.
30-ezer körüli összegben gondolkodom, hely van, hangerő sem gond, nem panelban lakunk.
Lenne egy jelöltem, a Sharp CP7700, ha ismeri valaki, szeretnék véleményt kérni róla. Illetve, ajánljátok-e, a magyarokat?
Köszönettel: Andreas
Kedves Andreas!
Szerintem fogadd meg a téma alcímében foglaltakat, és olvasd el az nyitó hozzászólást. Ami a kérdésedet illeti: 30E Ft-ért nem veszünk álló hangfalat, mert ha csak nem kenyérre kell az illetőnek tegnapra a pénz, akkor abból mindent kispóroltak. Azt is jó lenne tudni, milyen erősítővel, milyen zenét, milyen zenehallgatási szokásokkal, stb. Én mindezen infók nélkül, látatlanban és hallatlanban ezt ajánlanám a figyelmedbe, ha tényleg zenét szeretnél hallgatni, és a keret is szabott.
- Andreas04
- Újonc fórumos

- Értékelés: 2
Üdv mindenkinek, sziasztok! Hangfalakat szeretnék vásárolni otthoni zenehallgatásra, ebben szeretnék tanácsot ill. véleményt kérni. Használt háromutas hangfalakat tervezek, először magyarokra gondoltam, Orion vagy Videoton termékekre. De ahogy böngészgettem a neten, úgy vettem észre, hogy ezek csak a gyűjtők körében kedveltek.
30-ezer körüli összegben gondolkodom, hely van, hangerő sem gond, nem panelban lakunk.
Lenne egy jelöltem, a Sharp CP7700, ha ismeri valaki, szeretnék véleményt kérni róla. Illetve, ajánljátok-e, a magyarokat?
Köszönettel: Andreas
-
Vendég
Köszi, akkor tarolyban marad.
Tudtommal fülelek tuningolt már MB Quart dobozt. Kérdezz nála rá, hogy ezt megéri-e megvenni és tuningoltatni. Én a mai fejemmel ezen is elgondolkoznék, ha meglenne még a Q190-es. HiVox tuning topikban keresd.
Én hallottam őket több rendszerben is szólni, s elég sokáig éltem együtt a zárt utas elődjével (Mb Quart Q190). Szerethető hangjuk van, a magasai csodaszépek, de nem a részletek nagymestere. Ártól függően biztos megér egy meghallgatást.
Köszi, akkor tarolyban marad.
Van a Quadralnak olyan hangfala, amelynek hátul is van egy hangszórója. Egyes vélemények szerint kiváló zenére, mivel növeli a térhatást, más vélemény szerint ez zenehallgatásra nem igazán jó. Most melyik áll közelebb a valósághoz szerintetek?
Köszönöm mind a kettőtöknek a center tanáscot elkezdek kutakodni.Tannoy szinte naponta nézem apróba, de csak az mx szériához találtam, de azt nem tartom annyira jó centernek, mármint nem hiszem, hogy a magnatomhoz képest annyira jobb lenne.
-
Vendég
Hahó!
Az MB quart hangfalakról tud valaki érdemlegeset? Quart one típusra gondolok egészen pontosan.
Én hallottam őket több rendszerben is szólni, s elég sokáig éltem együtt a zárt utas elődjével (Mb Quart Q190). Szerethető hangjuk van, a magasai csodaszépek, de nem a részletek nagymestere. Ártól függően biztos megér egy meghallgatást.
Hahó!
Az MB quart hangfalakról tud valaki érdemlegeset? Quart one típusra gondolok egészen pontosan.
A Tannoy centerek közül leginkább a régebbiek amiket én nyugodt lélekkel mernék ajánlani, legalábbis ebben az árszegmensben. Nekem a Dali valóban jól kommunikált a kis tannoy dobozommal is. Megmondom őszintén én erőltetném a komolyabb centert, független attól milyen kategóriát képvisel a front. Elég sok centerem volt már nekem is. A tapasztalat az, h olcsó húsnak hig a leve. Dali Center alá ne add, én ezt javaslom. A Tannoy mellé amit még tudnék ajánlani a Swans RM300, ami most akciós ha jól emlékszem, vagy pecdig a Heco Metas XT Center 31 centere ami hasonló árban kapható újonan, persze ezeknek utána lehet nézni a használtpiacon is, vagy esetleg Phonar Ethos C 140G szintén ebben az árszegmensben.
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Srácok ha hiszitek ha nem segítség kelle.
Adatok:
Denon avr 1910(erősítő)
front Tannoy Venus 507
14,5 m2 szoba
A Tannoy-okat keresd az apróban, de ha nem lenne, a dali Cocept centerét tudnám ajánlani, több rendszerben hallgattam már, ahol általánosan jól simult bele a hangképbe, más márkákhoz. Nyugodt és pontos hangú, a kategóriában és a büdzsébe is belefér könnyedén.
Ezt gyorsan verd ki a fejedből.
Ok, értettem.
A hallgatózással egyedül az a bajom, hogy tapasztalat híján nincs mihez hasonlítani. Az eddigi teljesen gagyi cuccok után nyilván minden jobban fog szólni, szóval e téren kicsit tanácstalan vagyok. De nem lesz más megoldás...
Srácok ha hiszitek ha nem segítség kelle.
Adatok:
Denon avr 1910(erősítő)
front Tannoy Venus 507
14,5 m2 szoba
Le szeretném cserélni a centeremet, (most egy alap magnat van ami a frontokhoz képest sajnos satnya).
Kb. 30.000ft lenne rá talán picit több, de csak picit.
Tannoy center lenne a éegideálisabb, de sehol sem találok, mert igazából használtban gondolkozom.
Ha netán nem Tannoy akkor mit javasolnátok.
A mostani center egy Magnat Motion kis center.
Köszönöm a segítséget.
Esetleg Kef Q1? Találtam is egyet, bár kicsit ijesztő az benyomódás.
Ezt gyorsan verd ki a fejedből.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Szerintem a Phonar még alkudható, de ilyen szűk kör esetén, már tényleg javallott a hallgatózás, mégis a te füled döntsön a végén és érdemes a Yamaha-dal menni.
Kösz a javaslatokat, még nézelődök, olvasgatok. Az említett Altec Lansing Model One szimpatikusnak tűnik, már csak azért is, mert abból a korból származik, mint a zenék, amelyekre elsősorban kellene (funk, soul). Mégis elvetném, mert a zárt doboz miatt nem túl hatékony, az érzékenysége 84dB
Egyelőre a Phonar Compact még a szorítóban van, a hátsó reflexnyílás gond lehet, mert nem biztos, hogy el tudom annyira húzni a faltól, hogy ne zavarjon be.
A Canton GLE sorozatot csak azért erőltetem ennyire, mert kimondottan ehhez a receiverhez ajánlották mint occó hangsugárzót. Nyilván ezt nem lehet kilóra mérni, de maradva a Canton vs Phonar összehasonlításnál: használtan több mint 2x annyiba kerül az utóbbi, ez a különbség élményben/minőségben is megjelenik?
Esetleg Kef Q1? Találtam is egyet, bár kicsit ijesztő az benyomódás.
4-16 ohm, A+B esetén 8-16.
Cantonokról vélemény?
Nem ismerem ezeket.
Webáruház:
Cantonokról vélemény?
Bár nekem Fónumok vannak itthon(többek közt), szerintem ár-érték arányban verhetetlenek.
Az elporladáshoz annyit,hogy a Cantonok gumiperemmel jöttek ki,nem igen szokott velük baj lenni.
Cantonokról vélemény?
Bár nekem Fónumok vannak itthon(többek közt), szerintem ár-érték arányban verhetetlenek.
Az elporladáshoz annyit,hogy a Cantonok gumiperemmel jöttek ki,nem igen szokott velük baj lenni.
Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés
MDA kábelezés
Cantonokról vélemény?
Az én magánvéleményem, hogy ennyiért, már inkább alkudnék kicsit a Phonar-ból és azt venném, de ha szűkül a kör pár db-ra, meg kell hallgatni őket, az a tuti.
Fontos lenne tudni az erősítő hány Ohmos dobozokat tud fogadni és átnézni újra az ajánlott dobozokat ezalapján is.
Cantonokról vélemény?
Elvileg az erősítő 4ohm-ig renben kezeli a dolgokat, de a 400W-os max teljesítményfelvétele alapján 6-8ohm-os hangfalakkal is elegendő dinamika lenne benne a belső megépítettsége szintén erre utal, jó "kis" vas.
Hát, atc nem sok helyet hagyott, a lehetőségek zömét felsorolta, talán még ezekkel kiegészíteném a sort és annyit tennék még hozzá, hogy ekkora légtérben, szerintem egy álló dobozzal stabilabb mélyszekciód lenne.
Nézd meg ezeket is:
http://www.avx.hu/fo...tas-allo-doboz/
http://www.avx.hu/fo...rcury-fusion-3/
De, ha monitor, egy kis alkuval szerintem nagyon jó lehet ez (magánvélemény, én ezt venném):
http://www.avx.hu/fo...onar-compact-2/
Ezek az említett stílusokon jól szerepelnek.
A középsőt nem ajánlanám,de a másik kettőt igen.
Az a Phonar igen jó vétel.
Fontos lenne tudni az erősítő hány Ohmos dobozokat tud fogadni és átnézni újra az ajánlott dobozokat ezalapján is.
Webáruház: