Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Jamo hangsugárzók

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1686

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: -KP- »

a tulaj szerint ez egy s60-as center. pont az a modell, amiről te is beszélsz.

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 277

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Denonavr »

Nem akarok megbántani senkit, de szerintem nézz körül a piacon, mert van élet a Jamo-n túl is. Már ránézésre is elég tré a magassugárzója annak a modellnek.

egy fórumos kolléga volt olyan kedves és szétszedte a centerét, itt vannak a képek:

ezért a pénzért inkább vegyél egy Swans D10-et, vagy D2000-et. Hasonló dobozforma és felépítés, de klasszisokkal minőségibb hangszórókból áll. Vagy akár egy Monitor Audio dobozt. Vagy nézz körül a használt piacon.

ezt a képet már láttam én is, de ha belenézünk egy ilyen sorozatű Jamo centerbe a hátsó subcsövön keresztül, pontosan látszik a magas hangszóró hátulja, és közel sem ilyen! Akkor most ez hogy is van?
Dunaudio Sing4you, TMP Classic, Allo digione signature, Heed Dactilus,

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Jamo hangsugárzók

Nem akarok megbántani senkit, de szerintem nézz körül a piacon, mert van élet a Jamo-n túl is. Már ránézésre is elég tré a magassugárzója annak a modellnek.

egy fórumos kolléga volt olyan kedves és szétszedte a centerét, itt vannak a képek:

ezért a pénzért inkább vegyél egy Swans D10-et, vagy D2000-et. Hasonló dobozforma és felépítés, de klasszisokkal minőségibb hangszórókból áll. Vagy akár egy Monitor Audio dobozt. Vagy nézz körül a használt piacon.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Köszönöm szépen a részletes beszámolót.
Milyen erővel hajtod, illetve milyen erős cucc az ajánlott neki?
Mekkora helyiségben használod?
Mennyi az ajánlott faltól való távolság például oldal irányba?
Használsz még mellette sub ládát, vagy elég amit a frontok produkálnak?

Válaszodat előre is köszönöm

Nem szoktam nagyon hajtani, mert nincs értelme. 24 nm-es helyiségben használom, de ebből, elvesz némileg a bútorzat, egyelőre. 89dB az érzékenysége, ezért, nem kell neki erőmű. A hátsó faltól 50, az oldalsó faltól, illetve, szekrénytől való távolság 60 cm. Van, a két front között egy tv -és hifi állvány, a hangsugárzóktól 30 cm-re. Véleményem szerint, jobb lenne, ennél több levegő körülötte, de sajnos nincs elég helyem. Tervezem, hogy eladom a szekrénysort, ami a nappaliban van és akkor, javul a helyzet. Mozizáskor használok mélynyomót is, egy Jamo SW505E személyében. Egy ideig, nélküle használtam és nem volt mély-hiány úgy sem.
Nem tudom, te, mekkora helyiségben használnád, de szerintem, a 608-as csak hangerőben tud többet és a 25cm-es mély-sugárzók miatt, még sok is lehet a basszus. Szerintem, nem ér annyival többet, hacsak, nem valami tornaterem méretű a szobád. Az általad hallgatott zenétől is függ, hogy melyik válik be. Mindenesetre, hallgasd meg mindkettőt, ha van rá lehetőséged! A 608-asban, megnövelték a mély-sugárzó méretét és egyel több közép-sugárzó is került rá, ugyanakkor, a magas-sugárzó maradt ugyanaz és ugyanannyi, ami a 606-oson van. Emiatt, még némi magas-hiányt is el tudok képzelni, de még egyszer mondom, hogy nem hallottam a 608-ast, így ez, csak feltételezés. A hangváltóval kompenzálhatók a hangszóró-készletben véghezvitt változtatások.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

vation
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: vation »

Szia!

Nekem, 606 van. Nyílt, részletező hangzás jellemzi, jó térleképezéssel. Bírja a nagy hangerőt is. Egy kis finomság még ráférne és akkor, felsőbb osztályba léphetne. Így is, árkategóriája egyik legjobb vétele. Méreténél -és terhelhetőségénél fogva, nagyobb helyiségekbe ajánlott.
A hátsó reflex cső miatt, érzékenyebb a faltól való távolságra, illetve, oldalra sugárzó mély-sugárzói miatt, amúgyis oda kell figyelni az elhejezésre. Szereti, ha van körülötte levegő.

A 608-ast nem hallottam még, de figyelembe véve az azonos hangszórókészletet, (kivéve, hogy a mélysugárzója nem 20, hanem 25 cm-es) hangkaraktere hasonló lehet, nagyobb terhelhetőség mellett. Szerintem, átlagos méretű szobába, bőven elegendő a 606-os.

Köszönöm szépen a részletes beszámolót.
Milyen erővel hajtod, illetve milyen erős cucc az ajánlott neki?
Mekkora helyiségben használod?
Mennyi az ajánlott faltól való távolság például oldal irányba?
Használsz még mellette sub ládát, vagy elég amit a frontok produkálnak?

Válaszodat előre is köszönöm

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Jamo hangsugárzók

Sziasztok,

606 vagy 608-ról tudna valaki valamit mondani?
Jöhet jó is rossz is egyaránt.
Köszi

Szia!

Nekem, 606 van. Nyílt, részletező hangzás jellemzi, jó térleképezéssel. Bírja a nagy hangerőt is. Egy kis finomság még ráférne és akkor, felsőbb osztályba léphetne. Így is, árkategóriája egyik legjobb vétele. Méreténél -és terhelhetőségénél fogva, nagyobb helyiségekbe ajánlott.
A hátsó reflex cső miatt, érzékenyebb a faltól való távolságra, illetve, oldalra sugárzó mély-sugárzói miatt, amúgyis oda kell figyelni az elhejezésre. Szereti, ha van körülötte levegő.

A 608-ast nem hallottam még, de figyelembe véve az azonos hangszórókészletet, (kivéve, hogy a mélysugárzója nem 20, hanem 25 cm-es) hangkaraktere hasonló lehet, nagyobb terhelhetőség mellett. Szerintem, átlagos méretű szobába, bőven elegendő a 606-os.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

vation
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: vation »

Sziasztok,

606 vagy 608-ról tudna valaki valamit mondani?
Jöhet jó is rossz is egyaránt.
Köszi

sac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: sac »

Csumika!
Van két jamo s416 hangfalam.
Sokat állt, porosodott, + a nap kiszívta az egyik fal papírmembránjait.Csak színe változott valamelyest hála.

Szeretném "tuningolni" hoy tisztább legyen a hangja.
Ötleteim:
-Csillapítóanyag a dobozba-vatta vagy szivacs???? //búgás megszüntetésére
-Doboz merevítése
-Kábelcsere vastagabbra

-Egyéb ötleteket várok..
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721

VIII. Jimmy
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: VIII. Jimmy »

Ebben az ársávban azért még bőven van mit hallgatni. Ezek a dobozok amiket kiválogattál egyáltalán nem olcsók, még a tudásukhoz mérten sem.

A milyen hangfalat topikban még szívesen várok néhány ajánlatot ebben az ársávban és kategóriában. Mivel vegyes az ízlés, így "csak" annyi a feltétel, hogy álló legyen, minimum 16cm-es középméllyel, és ne legyen "papírvékony" a doboza. A jelenlegiből (10kg) kiindulva ez azt jelenti, hogy egy 90cm magas hangfal min 14-15kg legyen.

szabo_pitty: köszi a kiegészítést
  • Forrás: HTPC vagy az ERŐSÍTŐ saját DAC-ja (USB vagy DLNA)
    Erősítő: Onkyo Tx-8050
    Hangfal: CAV DP880A  
    Hangfalkábel: Van Damme 268-502-000 (2*2.5mm)
    SUB: TAGA SW10 v.2
    SUB kábel: InAkustik Premium Y Sub 5méter

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Jamo hangsugárzók

Még egy kérdésem lenne: Az S606-nál a mélynek, illetve a közepeknek gumi a pereme, vagy habszél?

Gumi.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Jamo hangsugárzók

Ebben az ársávban azért még bőven van mit hallgatni. Ezek a dobozok amiket kiválogattál egyáltalán nem olcsók, még a tudásukhoz mérten sem.

VIII. Jimmy
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Jamo hangsugárzók

Szia!

Előző hangfalam, egy Yamaha NS-G40 volt. Annál, minden szempontból jobb. Különösen a középtartomány az, amiben sokkal jobb. Jobb térhatás, több részlet, levegősebb megszólalás jellemzi. Az S606-ossal akár jazzt, vagy komolyzenét is lehet hallgatni, míg a Yamaha inkább a rockot szerette (velem ellentétben).

Az Onkyo erősítő, sokak szerint, a legjobb választás Jamo hangfalakhoz.

Most már leredukáltam (sajnos a meghallgatási és beszerzési nehézségek miatt is) 3 hangfalra a "választékomat", persze ha közben jön egy jó használt vételi lehetőség, akkor az lesz:
S606 (sokaknak rossz véleménye van róla, de nem zárom ki, mert valamiért bejön)
M34i
Diamond 10.5

Hallgatás után most már jön a vásárlás...

Még egy kérdésem lenne: Az S606-nál a mélynek, illetve a közepeknek gumi a pereme, vagy habszél?

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Jamo hangsugárzók

Szia!

Köszi a gyors és kimerítő választ Összehasonlításnál nem az ELTAX-ra gondoltam, hanem esetleg korábbi hangfalaidhoz, vagy máshol hallott hangfalakhoz képest. Persze, mint írtad is, ha már az erősítő is más, akkor teljesen eltérő lehet a hangkép...

Erősítő jelenleg Technics van, de a hangfal után (sajnos nem rögtön) az is lecserélésre kerül. Ha JAMO lesz a kiválasztott fal, akkor ezt tervezem hozzá: ONKYO TX-8050. Bár lehet egy kicsit ágyúval verébre esetnek tűnik, de a későbbiekben szerintem a hangfal hamarabb lesz cserélve, mint az erőlködő..

Szia!

Előző hangfalam, egy Yamaha NS-G40 volt. Annál, minden szempontból jobb. Különösen a középtartomány az, amiben sokkal jobb. Jobb térhatás, több részlet, levegősebb megszólalás jellemzi. Az S606-ossal akár jazzt, vagy komolyzenét is lehet hallgatni, míg a Yamaha inkább a rockot szerette (velem ellentétben).

Az Onkyo erősítő, sokak szerint, a legjobb választás Jamo hangfalakhoz.

VIII. Jimmy
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Jamo hangsugárzók

Nem volt alkalmam összehasonlítani a kettőt, sőt, az Eltax eme típusáról nem is tudtam eddig. Viszont, azon már gondolkodtam, hogy ha én terveztem volna az S606-ost, akkor D'Apolitora tervezem....

Szia!

Köszi a gyors és kimerítő választ Összehasonlításnál nem az ELTAX-ra gondoltam, hanem esetleg korábbi hangfalaidhoz, vagy máshol hallott hangfalakhoz képest. Persze, mint írtad is, ha már az erősítő is más, akkor teljesen eltérő lehet a hangkép...

Erősítő jelenleg Technics van, de a hangfal után (sajnos nem rögtön) az is lecserélésre kerül. Ha JAMO lesz a kiválasztott fal, akkor ezt tervezem hozzá: ONKYO TX-8050. Bár lehet egy kicsit ágyúval verébre esetnek tűnik, de a későbbiekben szerintem a hangfal hamarabb lesz cserélve, mint az erőlködő..

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Jamo hangsugárzók

Élőben ugyan az a kettő, a hangszórók sorrendjét kivéve... Láttam a MM-ban. Persze nem emelgettem

Valahol sikerült utánaolvasnom, és azt találtam, hogy az ELTAX a JAMO "leányvállata", de annál egy szinttel lentebb van.

Mivel látom neked S606 van, írhatnál egy pár sort róla.
Ha van (volt) összehasonlítási lehetőséged, akkor mik voltak a tapasztaltaid?

Főként a közép és magas érdekelne... Mélyben biztosan nincs hiány. Mennyire "zavaró" zenénél, hogy a mélyek oldalra néznek és nem előre?

Nem volt alkalmam összehasonlítani a kettőt, sőt, az Eltax eme típusáról nem is tudtam eddig. Viszont, azon már gondolkodtam, hogy ha én terveztem volna az S606-ost, akkor D'Apolitora tervezem.

Ami a hangját illeti, elégedett vagyok vele. Ahogy írtad is, a mélyekben nincs hiány. Ugyanakkor, tiszta magas -és középtartomány jellemzi, a magasak teteje is megvan. Az erősítőn, a hangszínszabályzót, mindig kikapcsolva hallgatom a zenét, sőt, mozizás közben is így teszek. Az oldalra néző mély-sugárzóknak nem érzem hátrányát. Különösen, a középtartomány tetszik, szép az énekhang. Yamaha elektronika van elé kötve. Látom, hogy neked Technicsed van. Amennyiben van rá lehetőséged, próbáld ki, hogy a te elektronikáddal milyen produkciót nyújt. Ezt, azért javaslom, mert egy ismerősömnek, szintén Technics elektronika van a Jamo hangfalak előtt és nekem nem igazán jön be a hangzásvilág. Hiányzik a magasak teteje és jóval kevesebb részlet van, mint nálam. Igaz, neki nem S606 van, hanem S718, ami szerintem, inkább bulihangfal és teljesítményre van kihegyezve, nem annyira minőségre.

VIII. Jimmy
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Jamo hangsugárzók

Nem sikerült az Eltaxról, igazán jó minőségű képet találja a neten, de tényleg nagy a hasonlóság. Nekem is úgy tűnik, hogy csak a hangszórók elrendezésében különbözik, bár a méreteket nem hasonlítottam össze, sem a tömeget.

Élőben ugyan az a kettő, a hangszórók sorrendjét kivéve... Láttam a MM-ban. Persze nem emelgettem

Valahol sikerült utánaolvasnom, és azt találtam, hogy az ELTAX a JAMO "leányvállata", de annál egy szinttel lentebb van.

Mivel látom neked S606 van, írhatnál egy pár sort róla.
Ha van (volt) összehasonlítási lehetőséged, akkor mik voltak a tapasztaltaid?

Főként a közép és magas érdekelne... Mélyben biztosan nincs hiány. Mennyire "zavaró" zenénél, hogy a mélyek oldalra néznek és nem előre?

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Jamo hangsugárzók

Nem sikerült az Eltaxról, igazán jó minőségű képet találja a neten, de tényleg nagy a hasonlóság. Nekem is úgy tűnik, hogy csak a hangszórók elrendezésében különbözik, bár a méreteket nem hasonlítottam össze, sem a tömeget.

VIII. Jimmy
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Jamo hangsugárzók

Ugyan már. Ez egy teljesen általános konstrukció, kismillió terméket gyártanak ilyenre. Vékony doboz, valamelyik oldalba épített mélysugárzóval, és két kisméretű, vagy egy darab középsugárzóval. Ennyi erőből minden koppincs ami így van megépítve.

Igen, valószínűleg a cabinet tervet felhasználják több hangfalnál is (ami természetesen nem először fordulna elő az olcsóbb kategóriában)

Láttam élőben a két dobozt, és hidd el, maga a cabinet kívülről ugyan az, de nem tartom kizártnak, hogy a hangsugárzók is.

A vékony doboz kijelentéssel kapcsolatban egy kicsit szkeptikus vagyok, mert az s606 ~24kg darabonként.
Van azért egy-két "felkapottabb" gyártó terméke az alsó kategóriában, ami csak 10-12 kg álló létére. Na az tuti vékony dobozos. Persze a hangminőséget nem kilóra mérik, de én biztosan nem veszek 15kg alatti állót még egyszer...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Jamo hangsugárzók

Ugyan már. Ez egy teljesen általános konstrukció, kismillió terméket gyártanak ilyenre. Vékony doboz, valamelyik oldalba épített mélysugárzóval, és két kisméretű, vagy egy darab középsugárzóval. Ennyi erőből minden koppincs ami így van megépítve.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Jamo hangsugárzók

Sziasztok!

Ez a hangfal itt, feltűnően hasonlít az S606-ra, csak a magas van a két közép közé helyezve.
Most akkor ki másol kit?
A két "cég" egy lehet?
Van valakinek valami hasznos infoja erről?

Ami biztos, hogy az Eltax is dán.

VIII. Jimmy
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Jamo hangsugárzók

Sziasztok!

Ez a hangfal itt, feltűnően hasonlít az S606-ra, csak a magas van a két közép közé helyezve.
Most akkor ki másol kit?
A két "cég" egy lehet?
Van valakinek valami hasznos infoja erről?

T-Tboy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: T-Tboy »

Az E6 Centert jó párszor hallottam nem egy rossz darab de ha sikerül vhonnan egy E7 Centert jobban jársz vele.Mostanság volt a MM-ban kiszóró akció Concert C60as center is kifoghatsz jó áron.Sok sikert a vásárláshoz.

Köszi a ajánlásokat!

zeuszcinema
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: zeuszcinema »

Sziasztok!
Az alábbi Jamo centerek közül gondolkodom egy újításán. Szerintetek melyik lenne a legjobb választás? Melyiknek jobb a hangja, esetleg hogy jellemeznétek ezek hangvilágát (tisztaság, érthetőség, viszonylag nagy hangerő stb.)?
- Center 200-as,
- Center 160-as,
- Center 18-as,
- vagy E 6 Cen.
A erősítő Onkyo TX-SR605-ös, a frontok meg Jamo Studio 180.
Előre is köszi a hsz.-okat!

Az E6 Centert jó párszor hallottam nem egy rossz darab de ha sikerül vhonnan egy E7 Centert jobban jársz vele.Mostanság volt a MM-ban kiszóró akció Concert C60as center is kifoghatsz jó áron.Sok sikert a vásárláshoz.

T-Tboy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: T-Tboy »

Nekem Heco Vitas szettem volt, és meg voltam vele elégedve. Itt most pont van egy eladó HECO szett 800-as frontokkal.

Köszi a ajánlást, de mivel a 5.0-ás szettem megmaradt hosszas hirdetés után is így perpillanat nem tudnék sokat szánni egy jobb 5.0-ás szettre (+ a helyileg sem tudnék annyi hangfalat kerülgetni itt) így most az a megoldás maradt, hogy csak a centert szeretném vmi jobbra cserélni (hisz a frontok és a surroundok hangjával, erejével még csak-csak elégedett is vagyok), s ha már a frontok Jamo-k akkor következő centernek is vmi Jamo-t szeretnék.
A lentebb írtak közül kellene vmi ami árához, kategóriájához képest jobban szól a jelenlegi Magnat Motion Center 210-esemtől.

kempi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 57

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: kempi »

Nekem Heco Vitas szettem volt, és meg voltam vele elégedve. Itt most pont van egy eladó HECO szett 800-as frontokkal.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”