Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Sziasztok,
az aláírásomban szereplő rendszerhez szeretnék hangfalat, a nyilvánvaló Audio Note J vagy E mellett felkeltette az érdeklődésemet a 47 Lab Lens-e, ill. egy régi Quad sztatikus is, kérdés, h. ezek egyáltalán mennyire passzolnának bele a rendszerbe vagy teljesen idegenek tőle? Talán most a hifi-show-n meg tudok hallgatni vmi sztatikust. Van valakinek tapasztalata ezekkel? A kis hely miatt lenne előnyös a Lens.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6290
Én még ezt sem hagynám ki a számításból:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... par-elado/
Később kis szerencsével ki tudod egészíteni egy pár S20-al surroundnak.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Szerinted is jó hangfalak, Dorian (a Concept 6)?
Különben nem lenne ilyenem Egy kis költségű tuning pedig még rádob egy nagyobb lapáttal a hangminőségre. Mondjuk szombaton volt szerencsém néhány óráig hallgatni egy pár Focal Utopia-t, az azért "egy kicsit" jobb
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Szerinted is jó hangfalak, Dorian (a Concept 6)?
Kép: Epson
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.
Köszi a tippet! Jókat hallottam a Dalikról, csak kicsit drágának találom. Most néztem a Netdepon, meg a Streamaudiónál láttam kb. 190eFt-ért. Szettben pedig 210eFT. Azt hiszem még gyüjtök egy kicsit sokkal jobban megéri szettben. De előtte azért meghallgatom az erősítővel! Használtat nem nagyon találtam.
Érdemes a használt kínálatot nézegetni, ha más is szóba jöhet, mert jóval olcsóbban megúszható a dolog, ill. ha nem sürgős, esetleg felbukkanhat egy extra vétel. Pl. nyáron Dali C6 pár ment el itt 65-ért, egy másik pár meg talán 75-ért.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Köszi a tippet! Jókat hallottam a Dalikról, csak kicsit drágának találom. Most néztem a Netdepon, meg a Streamaudiónál láttam kb. 190eFt-ért. Szettben pedig 210eFT. Azt hiszem még gyüjtök egy kicsit sokkal jobban megéri szettben. De előtte azért meghallgatom az erősítővel! Használtat nem nagyon találtam.
Sziasztok!
Kezdő hifisként szeretnék némi segítséget kérni. NAD C315BEE erősítőhöz szeretnék hangfalakat. Főleg alternatív és klasszikus rockot, valamint elektronikus zenét hallgatnék rajta. Erről pl mi a véleményetek: CAV?
A másik kiszemeltem ez: heco
De szívesen fogadok minden egyéb tanácsot is.
Köszi előre is!
Sziasztok!
Milyen front hangfalakat vennétek 130eFt-ból egy Onkyo TX-NR609-hez. 5.1 lesz belőle, de most csak erre van pénzem. Szépen darabonként felépítem a szettet. 80/20% a mozi/zene, a mozi javára. 20nm a szoba területe ahol hasznáva lenne. A zene legfőképp jazz. Gagyit nem akarok láttam, már ennyi pénzért 5.0-ás szettet, ismert nevű gyártóktól. De ez a kategória még nem elégíti ki a vágyaimat. Az is jó, ha használt de jó állapotban!
Köszönöm a segítségeteket!
Onkyoval szeretik újabban a Dalikat párosítani, gondolom jól megvannak együtt. Egy Dali C6 frontot meg is kapsz kb. ezen az áron, de használtan még egy center is beleférne az árba. Vannak Dalisok akik Onkyoval hajtják a fórumon is, Racepower pld, tőle érdeklődhetsz mennyire illenek össze. Én is Onkyot veszek a Dalim mellé. De ez csak egy tipp volt, ettől még lehet mást is tenni mellé, de a Dali szereti a Jazzt..
Sziasztok!
Milyen front hangfalakat vennétek 130eFt-ból egy Onkyo TX-NR609-hez. 5.1 lesz belőle, de most csak erre van pénzem. Szépen darabonként felépítem a szettet. 80/20% a mozi/zene, a mozi javára. 20nm a szoba területe ahol hasznáva lenne. A zene legfőképp jazz. Gagyit nem akarok láttam, már ennyi pénzért 5.0-ás szettet, ismert nevű gyártóktól. De ez a kategória még nem elégíti ki a vágyaimat. Az is jó, ha használt de jó állapotban!
Köszönöm a segítségeteket!
- VIII. Jimmy
- Újonc fórumos
- Értékelés: 0
Ha mindenáron 2 választás kell, akkor a Hecó 701, és a Mission M34, esetleg a Diamond 10.5 mellett voksolok.
Köszi
- Forrás: HTPC vagy az ERŐSÍTŐ saját DAC-ja (USB vagy DLNA)
Erősítő: Onkyo Tx-8050
Hangfal: CAV DP880A
Hangfalkábel: Van Damme 268-502-000 (2*2.5mm)
SUB: TAGA SW10 v.2
SUB kábel: InAkustik Premium Y Sub 5méter
Pl itt:
http://www.centerpoi...eRadiators.aspx
http://www.humanspea...m/whatis/PR.htm
http://www.aespeaker...0simple%20port?
Köszi!
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.
“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.
Tudom, ezt máshol is mondták. Folyamatosan nézem a használt hirdetéseket is, de eddig:
vagy messze volt(ha nem ismerem hangját, és ott derül ki, hogy mégsem tetszik, akkor bukta az út)
Vagy nem tetszett (mert nem csak a hang lényeges, hiszen naponta látom)
Vagy (nekem) drága volt.
BP-i lakosként könnyebb helyzetben lennék...
Tehát a használt nincs kizárva, de az általam említettek közül azért jó lenne kiválasztani a két legjobban ajánlottat, azaz a két legkevésbé rosszat
Ha mindenáron 2 választás kell, akkor a Hecó 701, és a Mission M34, esetleg a Diamond 10.5 mellett voksolok.
- VIII. Jimmy
- Újonc fórumos
Amennyibe ezek kerülnek annyiért használtan sokkal jobb hangsugárzót kapsz..
Tudom, ezt máshol is mondták. Folyamatosan nézem a használt hirdetéseket is, de eddig:
vagy messze volt(ha nem ismerem hangját, és ott derül ki, hogy mégsem tetszik, akkor bukta az út)
Vagy nem tetszett (mert nem csak a hang lényeges, hiszen naponta látom)
Vagy (nekem) drága volt.
BP-i lakosként könnyebb helyzetben lennék...
Tehát a használt nincs kizárva, de az általam említettek közül azért jó lenne kiválasztani a két legjobban ajánlottat, azaz a két legkevésbé rosszat
Sziasztok!
Sajnos itt helyben nem találtam olyan helyet, ahol meg tudnám hallgatni az alábbi bejáratott! falakat egymás mellett, ezért a véleményeteket kérném:
Wharfedale Diamond 10.5
Mission M34i
Jamo S606
Heco Victa 2 701
Heco Victa 2 501
A szoba 18m2 (panel nagyszoba).
Főként zenére (R&B, chillout, dance, 90'-s Europop, kevés komolyzene, de lenne SADE, GOVI stb.)
A magas hangokra lennék kíváncsi (a mély és a közép a jelenlegi hangfalnál gondolom csak jobb lehet).
Tehát a fentiek közül melyiknek van (lehet) a legrészletezőbb magasa? Pici magas kiemelés nem baj.
Egy M34i-i sikerült meghallgatnom, de nagyon "zártnak", laposnak tűntek a magasai, még az S606 mellett is. Persze az S606 meg tuti kiemel, ami nem baj, ha hosszabb távon nem fárasztó..
Esetleg egy sorrendet is írhatnátok a magas hangok visszaadására kihegyezve.
Tudom összességben kell elfogadni a hangfalat, de ennyi pénzért nem várok csodát, csak a jelenleginél szeretnék jobbat,és lehetőleg az árkategóriában a legjobbat.
Összességben melyik az ajánlott nekem? Ha sikerülne kettőre redukálnom a kínálatot, akkor már sokkal könnyebb dolog lenne.
Sajnos úgy látszik az a divat, hogy az alsó árszegmensben (Pl. S606 és Diamond 10.5) a csillogó felület a menő.
Nem is értem Műanyag, fénylik, karcolódik...
Kell-nem kell, ezt tömik le az ember torkán...
Amennyibe ezek kerülnek annyiért használtan sokkal jobb hangsugárzót kapsz..
- VIII. Jimmy
- Újonc fórumos
Sziasztok!
Sajnos itt helyben nem találtam olyan helyet, ahol meg tudnám hallgatni az alábbi bejáratott! falakat egymás mellett, ezért a véleményeteket kérném:
Wharfedale Diamond 10.5
Mission M34i
Jamo S606
Heco Victa 2 701
Heco Victa 2 501
A szoba 18m2 (panel nagyszoba).
Főként zenére (R&B, chillout, dance, 90'-s Europop, kevés komolyzene, de lenne SADE, GOVI stb.)
A magas hangokra lennék kíváncsi (a mély és a közép a jelenlegi hangfalnál gondolom csak jobb lehet).
Tehát a fentiek közül melyiknek van (lehet) a legrészletezőbb magasa? Pici magas kiemelés nem baj.
Egy M34i-i sikerült meghallgatnom, de nagyon "zártnak", laposnak tűntek a magasai, még az S606 mellett is. Persze az S606 meg tuti kiemel, ami nem baj, ha hosszabb távon nem fárasztó..
Esetleg egy sorrendet is írhatnátok a magas hangok visszaadására kihegyezve.
Tudom összességben kell elfogadni a hangfalat, de ennyi pénzért nem várok csodát, csak a jelenleginél szeretnék jobbat,és lehetőleg az árkategóriában a legjobbat.
Összességben melyik az ajánlott nekem? Ha sikerülne kettőre redukálnom a kínálatot, akkor már sokkal könnyebb dolog lenne.
Sajnos úgy látszik az a divat, hogy az alsó árszegmensben (Pl. S606 és Diamond 10.5) a csillogó felület a menő.
Nem is értem Műanyag, fénylik, karcolódik...
Kell-nem kell, ezt tömik le az ember torkán...
- dominique29
- V.I.P.
- Értékelés: 235
A passzív membrán- kontra reflexnyílás témáról hol tudok olvasni, melyiknek mik az előnyei?
Pl itt:
http://www.centerpoi...eRadiators.aspx
http://www.humanspea...m/whatis/PR.htm
http://www.aespeaker...0simple%20port?
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
A passzív membrán- kontra reflexnyílás témáról hol tudok olvasni, melyiknek mik az előnyei?
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Ha így megmondod, hát rendben, azt fogom tenni a jövőben.
Neked pedig kellemes zenehallgatást kívánok a legújabb kedvenceiddel. 10-15 kHz például között igen élvezetes (mondhatnám kimagasló) hangzásra számíthatsz, és ennek vajmi kevés köze van akár az eredeti akár a módosított hangváltóhoz.
Jó éjt!
Jókívánságaidat köszönöm. Nem azért nem reagáltam mostanáig, mert Csipkerózsika-féle mély álomban voltam, hanem rengeteg volt a munka.
Tanulságos a grafikon. Viszont én zenét hallgatok, nem grafikont.
Szerintem ez a hs 280 tud valamit, amit más hangfalak nem tudnak, és emiatt örülök neki. A középtartományban valahogy nem az a tompa, fakó hang. Az összképe tetszik.
A grafikon azt mutatja meg, hogy mik a hibái. Amikor hallgatom, azt hallom, mik az erényei.
Az alábbi Jamo centerek közül gondolkodom egy újításán. Szerintetek melyik lenne a legjobb választás? Melyiknek jobb a hangja, esetleg hogy jellemeznétek ezek hangvilágát (tisztaság, érthetőség, viszonylag nagy hangerő stb.)?
- Center 200-as,
- Center 160-as,
- Center 18-as,
- vagy E 6 Cen.
A erősítő Onkyo TX-SR605-ös, a frontok meg Jamo Studio 180.
Előre is köszi a hsz.-okat!
Jó rendszeren még a tucc tucc is jobban szól. De a döntés a tiéd.
Bár kicsit OFF, de sztem is így van. A héten IC-t járattam és kicsit belefeledkeztem a Kraftwerkbe... Alíg akartam kijönni...
(Bár, a Kraftwerk azért NEM tucc-tucc...vagy nem annyira)
Akkor ez a megoldás.
Azt pedig, hogy túl sok elvárásod van a keretedhez képest arra értettem, hogy előre megadtad, hogy hány utas, mekkora membránokkal szerelt hangfalakat szeretnél, és ezekkel a paraméterek bíró hangfalak normális minőséget feltételezve bizony elég drágák.
Ja, így már értem. Hát igen, igényeim azok lennének csak a anyagi lehetőségek szabnak bizonyos gátakat szinte mindig.
Köszi a hsz.-aid!
Nem tudom ez van e még Bélánál, mozira elég impozánsnak tűnik, és olcsó is.. Egy fülelést megérne
http://sound.atctrade.com/index.php?pag ... &Itemid=53
Nézegettem ezt is meg a E-808-ast is.
Köszönöm mkinek a hsz.-okat!
Egyelőre próbálok szerezni egy jobb centert és ha az sikerül akkor kicsit kerekebb lesz számomra a világ és nem fog "idegesíteni" e téren semmi sem már.
Vagy legalábbis addig amíg el nem gurul az a bizonyos gyógyszer.
Nyilván, én csak arra írtam, hogy zenén már most is jól szól szerintem, nekem elég.
Anyagi okokból meg egyszerűbb megoldás ha csak a centert cserélem le, ha már egyszer csak annak a hangjával nem vagyok elégedett.
Nem tudom ez van e még Bélánál, mozira elég impozánsnak tűnik, és olcsó is.. Egy fülelést megérne
http://sound.atctrad...emart&Itemid=53
Ez tuc-tuc zenére jó lenne.
Ez is:
Echotech E-808
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1686