Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

rel mélynyomó

Vendég

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Látom Newman mióta nálam hallottad a subot, azóta kevesled a mélyeket otthon, ezért kutatsz a REL után...!?

Vendég

rel mélynyomó

REL Quake: Itt egy teszt.
Elkészült a magyar változat! A Fordításért köszönet: DigitalSTD

Home Cinema Choice / November 2002: Rombolók

KICSITÖL A HÁZSÁRTOSIG, A NEHÉZCSONTOZATUTOL A FÉLELMETESIG, ADAM RAYNER KIENGEDI A KUTYÁKAT, MEGNÉZNI MELYIK HARAP NAGYOBBAT

A mély frekvenciás hangok a leglényegesebb vízválasztó abban a tekintetben, hogy egy hallgatózás csupán érdekli az embert, vagy felnyomja a pulzusát, és izzasztani kezdi a tenyerét. Legyen az, a klasszikus háttéri rombolás, mint például űrhajók vagy dinoszauruszok, vagy egy erőteljes robbanás, mélynyomó nélkül az ember hiányolni fogja a filmekben rejlő lényeget, hogy a többcsatornás hangzásról ne is beszéljünk.

Természetesen megfelelő mélyhangokat nem lehet előállítani, anélkül, hogy nagy mennyiségű levegőt meg ne mozgatnánk. Azt, hogy a mélynyomók ezt hogyan teszik, olyan sokrétű, mint ahány féle autó design létezik. Egy kettő a feltüntetett modellek közül "zsebnyomók", mások pedig böhöm nagy batár versenyzők. Az hogy melyik a legjobb választás, az árazáson, a teljesítményen, és azon múlik, hogy milyen szobában tervezed használni! Mind árat, mind méreteket illetően széles a választéka a tesztünknek, ezért valamelyik kicsike biztosan megfelelő lesz, a házimozid újjáélesztéséhez.

REL QUAKE Subwoofer
£350 (140.000 Ft) megközelítőleg (www.rel.net)

REL már régi motoros a mélyhangok sötét világában! Talán a legismertebbek a böhöm nagy referencia termékei által, kevésbé a kisebbek miatt, de mégis régota ismert, hogy nekik sikerült már a lehetetlen is! (itt arra gondol, hogy apró dobozokkal is jó mélyek). A Q széria többi tagja is figyelemreméltó. Ne tévesszen meg a Quake kis mérete!

Külső és felépítés

A mintapéldány ami a képen látható egy 75 fontos (30.000 Ft-os) feláras cseresznye szín, ami nagyon tetszetőssé teszi. A nagyteljesítményű Neutrik Speakon csatlakozó megtalálható rajta, de mégis a drót, ehhez a méretű sub-hoz, külön vásárolható meg! A pénzedért egy ízig-vérig REL mélynyomót kap az ember, minden masszívságot, tulajdonságot, és kivitelezési eszességet nem különben, ami a nagyobb REL mélynyomókra vall. Allen-fejes rögzítés tartja a sok gombos hátsó panelt a házhoz.

Tulajdonságok

Csak úgy, mint a nagyobb típusok esetében, itt is van lehetőség 4 különböző mód közül választani, attól függően, hogy vonalbemenetet vagy LFE csatlakozást választunk. Ezentúl adva van a lehetősége a fázist illetően 0 és 180 fok választási lehetőséggel (ennek az ember akkor veszi hasznát, ha a pozitív póluson kívül negatív póluson is érkezik jel a hangszórókba, ekkor ugyanis egyik oldal "nyomni" fogja a levegőt, másik pedig "szívni"). Továbbá szabályozni lehet a nagyteljesítményű bemenetet, és a kisteljesítményű phono-bement szintjét is! Sőt, ahogy azt külön a REL mélynyomóknál megszokhattuk, mind a kettőt egyszerre is lehet használni, hasznot húzva egymásból!

A hátsó kezelőpanelon még találhatunk egy kapcsolót, ahol választhatunk a "ütős" és a "mély" állás között, amelyből én a mély állást preferáltam (Velodyn-féle DSP?!).. Az erősítőből származó jelek "elkülönítése" 26-106 Hz között lehetséges, ezáltal lehetőségünk van akár ténylegesen nagyobb, méretes hangfalak támogatására is, példának okáért egy 50 Hz-es vágással. A többi REL jellegzetesség, mint a "Safe-Set" biztonsági áramkör kapcsolási séma, ebben a típusban is helyet kaptak, nem különben a hadi-technológia szintet képviselő áramkörrendszer forrasztott lyukakkal (ez nem tudom mi).

Csatlakozók

Ez a kis jószág azonban új terepre is bemerészkedett! A Quake az első REL mélynyomó, amelynél lehetőség van számítógép csatlakoztatására egy micro-jacken keresztül. Elvetemült PC-játékosok ennek még nagy hasznát vehetik! A Speakon nagyteljesítményű bemenete egy hermetikusan zárt bemenet, semmiféle korrodeálódásra nem hajlamos, és kimondatlanul a legjobb minőségű hangfalkábel csatlakozásoknál is hasznát veszik professzionális hangrendszereknél. A phono-bemenet nem rendelkezik +12 db boost-al, de így is könnyen elboldogul a Acurus ACT3 előerősítő relatív gyenge kimeneti teljesítményével.

Teljesítmény

A Quake kimondottan az a "na-ettől-leesik-az-ember-álla" termék. Hogy őszinte legyek, kimondott szerkezeti rombolást nem biztos, hogy végezhet vele az ember, de a kandalló széléről egy-két dolog biztosan repülni fog! A többi REL-hez hasonlóan ez nem csak egy doboz, amibe beleraknak egy mélyhangszórót és egy erősítőt, hanem ez egy ’sub-basszus hangrendszer’. Az egymás mellett elhelyezkedő bemenetek, a rendkívül aprólagos átkapcsoló és rövid utakra korlátozódó áramkörnek köszönhetően gyerekjáték az egész kezelése. Kettő mélynyomó egyidejű használata sem lehetetlen a méretüknél fogva, és kettő mélynyomó egyidejű használatából adódó összhang egyértelműen érzékelhető! Két mintát kaptunk kipróbálásra, az imént említett oknál fogva. Két darab Quake egyidejű használata azonban több javulást hoz, mint szimplán kétszer annyi basszus! Természetesen, egy mélynyomó egyedül is hihetetlen képességekkel ruházza fel rendszerünket, mint például a MARS DTS demó lemezen található mély hangokkal is könnyűszerrel elbánik, amik pedig egészen 15 Hz-ig terjednek! Nem tudni, hogyan teszi ezt, de a puszta tény lenyűgöző!

Ha túlhajtja valaki a Quake-t, akkor az elektronika limitálja a teljesítményt, mindebből vajmi keveset tudatva velünk. A Quake-t nem lehet kinyírni! Mindösszesen a csúcsteljesítményből visszavesz valamelyest, amíg lenyugodnak a kedélyek. Ezért is lehet tehát, hogy a REL 3 éves garanciával ajánlja a Quake-t!

Véleményalkotás

A REL Quake egy kimondottan kisméretű, első osztályú teljesítménnyel, és kiemelkedő külsővel megáldott mélynyomó! Ha van valami hátránya a mélynyomónak az talán az extrém ütőképesség, és a skála, amit lefog. Semmi esetre sem a mélység! Lenyűgöző kis mélynyomó ez, amely biztosítottan elpáholja az összes létező számítógépes megoldást, és kisebb házimozi szobákban lenyűgöz majd mindenkit.

A fordítás szerintem nagyszerű volt. Várjuk a Q150E-s fordítást is.

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Amúgy nem az volt, hogy zavarja a szomszédokat a zaj és nem kell a sub?
Ne terejjé, ne terejjé.

Ez egy "kompakt" sub. Hozzáteszem: ne tévesszen meg a Quake kis mérete! Meg szeretném hallgatni, csak most zárva tart a Hifibarlang.

Nem akartam terelni. Gondoltam azzal, hogy én sem és te sem hallottad, ezzel lezártuk a témát, amíg te meg nem hallgatod. A többi, amit írtam, azok meg vagy megvalósulnak, vagy nem.

Na szóval mi van a szomszédokkal ill. mi nem tetszik a klipszben? :kiraly:

Vendég

rel mélynyomó

Ne terejjé, ne terejjé.

Ez egy "kompakt" sub. Hozzáteszem: ne tévesszen meg a Quake kis mérete! Meg szeretném hallgatni, csak most zárva tart a Hifibarlang.

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

rel mélynyomó

Vendég

rel mélynyomó

Tehát nem hallottad, oké...

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

rel mélynyomó

Állítólag a REL-ek zenére nagyon jók. Én eddig azt tapasztaltam, hogy ami zenére jó, az kevésbé jó házimozira. A régi Sony subommal élvezetesebbek voltak a filmek, mint a Dynamoval, de zenére egyszerűen pocsék volt. Ez mellett ráadásul a méretei sem arra utalnak, hogy nagyot szólna. Még a te szobádban sem! Legyen neked igazad, de én nem sok reményt fűzök hozzá. Ha zenére akarod, akkor jó választás is lehet.

Vendég

rel mélynyomó

Ha jól rémlik a kis Quake kint volt az utolsó HM shown. Nekem egyértelműen az jön le már a méreteiből is, hogy ez inkább egy kiegészítő hangfal mondjuk egy polcsugárzó mellé, ha zenét szeretnél hallgatni. Ne is várj tőle zúzást filmek alatt (meg zene alatt sem). A Dynamo subom valószínűleg sokkal kajakabb volt, de szerintem neked az sem tetszett volna, mert nem érzed a gyomrodban, amiért régebben az egekbe magasztaltad a subodat.
Több helyen feltételes módban beszélsz! Meghallgattad tüzetesen a Házimozi són? Lehetőleg nem 30nm-es szobában, mert h nem is oda való?!

Vendég

rel mélynyomó

Amúgy ha még gyártanak, akkor engem jól átb*sztak, mert nemrég azt mondták, hogy a REL megszűnt.
Ki mondta ezt neked? :kiraly: Most jön az új R szeria (Q helyett, Quake megmarad).

Informatéka/Hifibarlang azt mondta nekem, h Netdepo komolytalan és az egy dolog, h náluk nincs már vagy egy éve, még az online árlista (ami ráadásul rossz is volt), még mindig kint volt és csak az én telefonhívásom után tűnt el a REL kínálat a Netdepo Hangfalak/Mélysugárzó részlegből, de 10 percen belül!

Hifibarlangban van, szeptember 4-től meg is hallgathatom.

Napokon belül jön magyarul a Home Cinema Choice QUAKE test, a lenti linkből, magyarul! (translated by Carl alies DigitalSTD)

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

rel mélynyomó

Amúgy ha még gyártanak, akkor engem jól átb*sztak, mert nemrég azt mondták, hogy a REL megszűnt.

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

rel mélynyomó

Ha jól rémlik a kis Quake kint volt az utolsó HM shown. Nekem egyértelműen az jön le már a méreteiből is, hogy ez inkább egy kiegészítő hangfal mondjuk egy polcsugárzó mellé, ha zenét szeretnél hallgatni. Ne is várj tőle zúzást filmek alatt (meg zene alatt sem). A Dynamo subom valószínűleg sokkal kajakabb volt, de szerintem neked az sem tetszett volna, mert nem érzed a gyomrodban, amiért régebben az egekbe magasztaltad a subodat.

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: tsc »

eBay-en gyakran van Quake.. Meg más Rel is... Szvsz ott is nézz körül.
eBay hogy működik? Tudnál nekem privátba írni egy-két dolgot? Megköszönném.
Több országban van eBay vagy h mondjam... szóval semmit nem tudok róla. Ez ide off lenne, azért kérnélek meg a privátosra.

Van rá topik.. Olvasgasd.

Vendég

rel mélynyomó

eBay hogy működik? Tudnál nekem privátba írni egy-két dolgot? Megköszönném.
Több országban van eBay vagy h mondjam... szóval semmit nem tudok róla. Ez ide off lenne, azért kérnélek meg a privátosra.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

rel mélynyomó

Vendég

rel mélynyomó

Beszéltem a Netdepo-val az imént, REL mélysugárzók után érdeklődve. Azt mondták, h már egy éve nem kerestek náluk ilyen subot és egy éve nem is kaptak árlistát...

Kérdeztem van-e bemutató helységük, mert olvastam már neten, h azt írta valaki: menny el a Netdepo-hoz és hallgasd meg. Most bebizosodott, h ez egy online cég, ahol természetesen nincs lehetőség meghallgatásra.

Azt mondták, h az Informatéka (Hifibarlang) raktárában sincs. Kicsit lelombozódtam. De azért felhívtam őket (bár szeptember 4-ig felújítanak). Hozott az úr egy árlistát, és elkezdte bediktálni a REL Quake-től, de persze a Q150E-nél gyorsan leállítattam, mert ennek már 200eFt az ára (Netdepo-n még 172eFt volt, Quake 112 ). Kérdeztem, h ezekből van? Azt mondta, természetesen meg lehet hallgatni. Most már a Q150E-re maximum csak kíváncsi lehetek, mert így már nagyon magas ára van. Quake is egyértelműen csak ronda feketében jöhetne szóba nagyon magas felár miatt.

Itt egy teszt.
- Röviden mit lehetne elmondani az olvasottakból?
- Ratings táblázatban mi az a Slam?
Ugyanezen tesztekben (Home Cinema Choice), a Q150E drágább 60eFt-al, de nem olyan precíz? És ez elmondható a mégdrágább Q200E-ről és a legdrágább Q400E-ről is. A legolcsóbb Quake a legprecízebb? Ez miben jön ki?

- Mi az a Depth/Slam kapcsoló ezen a képen? A tesztben is említik, de a slam fogalma szótár segítségével sem lett sokkal világosabb.
- És mi ez a Lo és külön Hi level kapcsoló?

UI!
kissé agasztóan hat a 27cm-es kocka méret és a 7kg. :kiraly: vajon mekkora szoba méretig nyújt elegendő teljesíményt egy ilyen rondaság?

Flashman
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: Flashman »

Sziasztok! 
Megrendeltem egy REL XV-40est! Állitolag várni kell rá, de biztosan nagyon jolesz ... majd megirom milyen.

Sziaztok!

Már el is felejtkeztem rola, amikor ma megjött a mélynyomóm, bár azota elegem lett a házimozibol, ugyhogy kivágtam a kukába Szép hangja volt :vazeg: :smile19:

Ahogy kondullt lement kb: 28.7 Hz-ig! Brutálisat nyomott!
Erősítő: Yamaha RX-V640RDS, DVD: Pioneer DV- 656Ad, VHS: Panasonic NV-HD642, TV: 82cm16:9 Philips 32PW 6517, Hangfalak: Wharfedale 8.3 front,8c center,8.1 háttér,WH-2 hátsó center, PC-10 sub, Hangfalak bikábelezve Neotech KS-1034 M és KS-2125 M vezetékekkel. CD játékos tervben!

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Ez a 2 év várakozási idő elég durva, ennyit biztos nem várnék rá. Inkább vennék mást. De szerintem erre ők is rá kell, hogy jöjjenek, hogy 24 hónapos határidővel szállítani manapság nem túl vevőcsalogató dolog.

Lynx
Isten Hozott! :)

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: Lynx »

Sziasztok! 
subot szeretnék venni.
Két jelöltem van:
B&W ASW 600
REL Quake BL
Mindképpen zárt dobozt szeretnék.
A rel lenne az igazi, de ha jól tudom ennek a szállítási ideje elég hosszú.
Ismertek olyan boltot pesten ahol van raktáron?

Egyébként tudtok véleményt mondani a b&w subokról?

Köszi!

Ha esetleg a B&W mellett döntenél, akkor nekem lenne egy egyel nagyobb típusszámú egy ASW650-es eladó. Még van rá 2.5 év gar. ,fekete,nem sokat használtam és mot elköltöztem és nincs helyem hová tenni 155.000 FT-ért vihető.Ha érdekel, akkor csörögj rám a 06704500758-as számon
Thomson 29DF170,Pioneer DV-360S dvd, Onkyo TX-SR700E AV receiver,B&W 603 S3 front ,B&W 601 S3 surr., LCR60 S3 center,ASW 650 SUB.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: arty »

Sziasztok! 
Megrendeltem egy REL XV-40est! Állitolag várni kell rá, de biztosan nagyon jolesz ... majd megirom milyen.

Sziaztok!

Már el is felejtkeztem rola, amikor ma megjött a mélynyomóm, bár azota elegem lett a házimozibol, ugyhogy kivágtam a kukába Szép hangja volt :smile19:

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

tsc
Beköltözött
Beköltözött

rel mélynyomó

Legalább most átélheted azoknak a szörnyűséges nyomorúságát, akik megrendelik az új Aston Martint vagy Lambót, és várniuk kell mire kézzel legyártják nekik. :smile19:

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

komolyra fordítva a szót nekem azt mondták, hogy szeptember közepe.

Valamit nagyon tudnia kell ehhez ennek a SUB-nak...

ppstgt

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: ppstgt »

Ha egyszer majd a szép jövőben megérkezik.
komolyra fordítva a szót nekem azt mondták, hogy szeptember közepe.
Az enyém az egyedüli megrendelés indokkal.

TV: Panasonic TX-P42S10E, Médialejátszó: Dune HD Base 3.0, CD: Philips CD-950 AMP: Jungson JA-88E AVR:Yamaha RX V440, DAC: Hivox Lupus tuning,
front: Etalon Basic, center: Wharfedale Diamond 8C, surr: B&W 601 S2, sub: REL Quake

bicskeia

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: bicskeia »

Ha megjon a cucc erdekelne a velemenyed. En is ezen a markan es tipuson gondolkodom.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

A cég maga simán lehet tíz fős, aztán hogy mennyi alvállalkozót foglalkoztatanak, az már más kérdés.
Lehet, hogy az igazgatótanács tíz fős, és a tényleges munkát az alvállalkozók végzik.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

21st century Digital Boy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: 21st century Digital Boy »

Amúgy maga a REL, mint cég állítólag mind a mai napig kevesebb, mint 10 főt számlál, és a dobozok kézi munkával készülnek.
Remélem nem akarod megmagyarázni azt, hogy egy ilyen cég mint a REL, összesen 10 alkalmazottal dolgozik !

Gondolj bele a cég mindenhova szállít. 10 ember egyszerüen nem tudná kiszolgálni ezt a mennyiséget. Mégha a hangszorókat kompletten vásárolják és csak az összeszerelésse kell foglalkozniuk. Mégha az elektronikát is vásárolják valami beszállítócégtől, akkor sem elég a 10 ember. Marketing , értékesítés, ügyvezető, reklamció, javítás, fejlesztés, termelés, logisztika, minőségirányitás, AUDIT, munkavédelem, és még számtalan sok terület ami egy minőségi termeléshez kell. A REL pedíg minőségi termelést csinál. Ez 10 mberrel nem lehet megvalósítani.

Gondolom a REL fejleszti a hangszoróit, és az erősítőit,,, max ha nem rendelkezik saját gyártósorral, akkor a cég kiadja egy másik cégnek, hogy gyártsa le a kifejlesztett terméket......

A kézi készítésről meg annyit, hogy nem feltétlenül azért csinálják kézzel mert ettől szuperabb lesz a temék, hanem az alacsonyabb darabszám vagy az összeszerelés automatizálása olyan drága, hogy a "biorbot" alkalmazása olcsóbb, és sokkal nagyobb rugalmasságal rendelkezik egy másik termék gyártása esetén.....

Nem gondolod, hogy a tekercseket, filtereket egyéb elektronikai alkatrészeket kézzel tekercselik, föccsöntik, lézerhegesztik. Azokat gépek csinálják nincs mese ..

Ferrarikat is azért szerelik kézzel mert kis darabszám esetén me érdemes automatizálni.

A cég maga simán lehet tíz fős, aztán hogy mennyi alvállalkozót foglalkoztatanak, az már más kérdés.
Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”