Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Monitor Audio hangsugárzók
Monitor Audio RS6 hangfalhoz melyik integrált erósítőt ajáljátok NAD vagy Arcam?
Nálam RS1 párhoz Arcam AVR200-as van és gyönyörű. Volt előtte rákötve pár másik (Pio AX5/AX3, Denon AVR3805) de most a legjobb. QED Silver Anniversary XT hangfalkábellel megy egyébként.
A Primare még jól is mehet a MA-hoz annak tükrében ahogy a Primare teljesít és ahogy zenél.
- Batka
- V.I.P.
- Értékelés: 202
Monitor Audio RS6 hangfalhoz melyik integrált erósítőt ajáljátok NAD vagy Arcam?
Szerintem egyikkel se tudsz nagyon mellényúlni.
Én is e kettő között hezitáltam, aztán bejött a képbe egy Primare.
Házimozim: TV: Panasonic P65VT60 - AVR: Primare SPA23 - Front Speakers: Vienna acoustics BEETHOVEN Concert Grand - Center Speaker: Vienna acoustics MAESTRO Grand - Rear Speakers: Vienna acoustics WALTZ Grand - Speaker Cable Front: Acoustic Zen Absolute Silver - Speaker Cable Center & Rear: OehlBach Silver Stream 4mm2, MS Audio 5N pure silver bananas - Blu-ray Player: OPPO UDP-205 CFW - Media Player: Dune HD Solo 4K - Cables: AudioQuest Carbon HDMI 1m & 3m, Acoustic Zen Absolute Silver RCA 1m, Luxor Gold IC RCA 0.8m - Mains Filter: Lab12 Gordian - Black Matt - Power Chords: Valhalla AgIIi, CuAgIIi, CuIVi, Cu-X - Headphone: Beyerdynamic DT1770 Pro & Kimber (Russ Andrew's) GQ-24-4m - Headphone Stand: Fodesz 101 - Remote: Logitech Harmony 650 - PC Speakers: Genelec M040 - DAC: Furutech ADL Stratos - USB Card: JCAT USB Card FEMTO - Speaker Cables: Oyaide FTVS-910 XLR 1m - USB Cable: Kimber B BUS Ag 1.5m
http://www.audiomark...555680729_g.jpg
Egy ilyet lehet,hogy veszek:
Monitor Audio / PL 100
Preis: 2.600,00 EUR
ha tud valaki egy ilyet olcsóbban,vevő lennék rá.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
A vásárlást nem mostanra tervezem, ezért az árkategória sincs még belőve. Kb. mi lenne az, ami jól illeszkedne hozzájuk?
Hangfalkábel: ez ügyben is örömmel vennék pár tippet! Pl. az RX6-osok mennyit profitálnak a bi-wireból? Vagy érdemesebb drágább, single kábelezést választani?
Nem mindegy, hogy 50 ezerből akarsz erősítőt venni, vagy 250 ezerből.
Kábelt szerintem csak az erősítő után vegyél, azzal fogod hangolni a rendszert.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
A vásárlást nem mostanra tervezem, ezért az árkategória sincs még belőve. Kb. mi lenne az, ami jól illeszkedne hozzájuk?
Hangfalkábel: ez ügyben is örömmel vennék pár tippet! Pl. az RX6-osok mennyit profitálnak a bi-wireból? Vagy érdemesebb drágább, single kábelezést választani?
1.
Mennyi pénzből szeretnéd kihozni?
2.
A hangfalkábelek megvannak már vagy azt később veszed meg, majd ha már meglesz az erősítő?
ha a hangfalkábel adott, akkor írd meg, milyen fajta.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
pl:
NAD T785HD
DENON AVR-4810CI
DENON AVR-5308CI
Ezeknek az áruk is "szép". Olcsóbban kijövök egy használt integrált + hm erősítőből.
- Batka
- V.I.P.
Konkrétan melyik Denonra vagy Nadra gondoltál?
pl:
NAD T785HD
DENON AVR-4810CI
DENON AVR-5308CI
Házimozim: TV: Panasonic P65VT60 - AVR: Primare SPA23 - Front Speakers: Vienna acoustics BEETHOVEN Concert Grand - Center Speaker: Vienna acoustics MAESTRO Grand - Rear Speakers: Vienna acoustics WALTZ Grand - Speaker Cable Front: Acoustic Zen Absolute Silver - Speaker Cable Center & Rear: OehlBach Silver Stream 4mm2, MS Audio 5N pure silver bananas - Blu-ray Player: OPPO UDP-205 CFW - Media Player: Dune HD Solo 4K - Cables: AudioQuest Carbon HDMI 1m & 3m, Acoustic Zen Absolute Silver RCA 1m, Luxor Gold IC RCA 0.8m - Mains Filter: Lab12 Gordian - Black Matt - Power Chords: Valhalla AgIIi, CuAgIIi, CuIVi, Cu-X - Headphone: Beyerdynamic DT1770 Pro & Kimber (Russ Andrew's) GQ-24-4m - Headphone Stand: Fodesz 101 - Remote: Logitech Harmony 650 - PC Speakers: Genelec M040 - DAC: Furutech ADL Stratos - USB Card: JCAT USB Card FEMTO - Speaker Cables: Oyaide FTVS-910 XLR 1m - USB Cable: Kimber B BUS Ag 1.5m
Nekem az integrált hm vonal fekszik a legjobban. Mindig is utáltam több eszközt fenntartani hasonló célra, csak bonyolítja a mindennapos használatot, vételt, eladást, több kábel, több hely, több kütyü porosodik stb-stb :-) Vannak olyan integrált hm erősítők (Arcam, Primare, NAD, nagyobb Denonok stb) amik hozzák a külön proci + végfok minőséget moziban és sztereóban is izmosak! Ráadásul most már a legújabbak modulárisak, így ha kihoznak két év múlva valami új hangszabványt, akkor csak meg kell várni a gyártót, hogy kihozza az upgrade kártyát és azt megvenni. Persze mindenki máshogy gondolkozik, de pl én a mostani erőlködőm nem cserélném el semmire.
Konkrétan melyik Denonra vagy Nadra gondoltál?
Apropó:
Szerintetek milyen sztereot lenne érdemes néznem a Marantz és az RX6-osok közé? Sztereo végfok, két monoblokk, vagy akár egy masszív integrált?
1.
Mennyi pénzből szeretnéd kihozni?
2.
A hangfalkábelek megvannak már vagy azt később veszed meg, majd ha már meglesz az erősítő?
ha a hangfalkábel adott, akkor írd meg, milyen fajta.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Apropó:
Szerintetek milyen sztereot lenne érdemes néznem a Marantz és az RX6-osok közé? Sztereo végfok, két monoblokk, vagy akár egy masszív integrált?
Szia Acme!
Megy privát!
- rozoga62
- V.I.P.
- Értékelés: 95
Nekem pont ez van, Denon 3805 és szerintem passzol az M.A.-hoz. Dinamikában nem éri el a volt sztereó erősítőmet(AA), de finomabb hangjával élvezhető a zene is. Szerintem.
Én is HM erősítőt akartam venni, de lehet, meggondolom magam és marad a sztereó. Az Onkyo trió dinamikus is, finom is, és mivel van rajta sub kimenet, legfeljebb 2.1-ben megy a mozi. Inkább gyűjtök hozzá egy komolyabb hangdobozra...
Apropó:
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
Én a pre-outos AVR + sztereo végfok/integrált mellett döntöttem.
A külön proci, sok.1-es végfok, sztereo végfok párosítás egy dobozzal több, kábelből is több kell, és emiatt drágább. Ráadásul kommersz márkákból jó áron lehet akár minőségibb AVR-t venni használtan, mert a leggyorsabban értékvesztő Hi-Fi komponens. Már csak ezért sem érdemes túl sokat költeni procira, inkább egy jó sztereo végfok, az sokáig kiszolgál.
Nekem más az igényem mozira és sztereora, mozinál a szolgáltatások, zenében a minőség fontosabb.
A Marantz SR6003 jól boldogul az RX6-osokkal, olyannyira, hogy a sztereo végfokot el is napoltam egy időre!
Ez engem is érdekelne. Melyik jobb megldás? Processzor és különálló többcsatornás végfok vagy sztereó erősítő + hm erősítő összekapcsolva. Esetleg ajánlat márka szerint? pl: Rotel RMB 1066 + Rotel RSP 1069. Vagy a másik alternativa Arcam, NAD sztereó erősítő + ???? milyen hm erősítő?
- Batka
- V.I.P.
Nekem az integrált hm vonal fekszik a legjobban. Mindig is utáltam több eszközt fenntartani hasonló célra, csak bonyolítja a mindennapos használatot, vételt, eladást, több kábel, több hely, több kütyü porosodik stb-stb :-) Vannak olyan integrált hm erősítők (Arcam, Primare, NAD, nagyobb Denonok stb) amik hozzák a külön proci + végfok minőséget moziban és sztereóban is izmosak! Ráadásul most már a legújabbak modulárisak, így ha kihoznak két év múlva valami új hangszabványt, akkor csak meg kell várni a gyártót, hogy kihozza az upgrade kártyát és azt megvenni. Persze mindenki máshogy gondolkozik, de pl én a mostani erőlködőm nem cserélném el semmire.
Ez engem is érdekelne. Melyik jobb megldás? Processzor és különálló többcsatornás végfok vagy sztereó erősítő + hm erősítő összekapcsolva. Esetleg ajánlat márka szerint? pl: Rotel RMB 1066 + Rotel RSP 1069. Vagy a másik alternativa Arcam, NAD sztereó erősítő + ???? milyen hm erősítő?
- orionr
- V.I.P.
- Értékelés: 41
A Denon 3805 házimoziban nem felsőkategória, keleteurópai piacon ez is
drága és emiatt lehet hogy annak gondolják. Ami komoly az processzor
és különálló többcsatornás végfok, Nad , Rotel, ezek az olcsóbbak.
A Primare-t már csak nagyon kevesen tudnák már használtan is kifizetni,
ott kezdődik a felsőkategória.
Nekem pont ez van, Denon 3805 és szerintem passzol az M.A.-hoz. Dinamikában nem éri el a volt sztereó erősítőmet(AA), de finomabb hangjával élvezhető a zene is. Szerintem.
meghallgattam pár házimozi erősítőt, hifire teljesen alkalmatlanok.
Mozihoz meg teljesen másféle rendszert ajánlanak a hozzáértők.
az tény, hogy a hifi nagyon sz@rul szólt házimozi erősítőkön, mert azok nem arra lettek kifejlesztve.
Vegyél külön erősítőket hozzá, 2 db használtat, akkor annyiból meg lehet úszni, mintha vennél egy újat.
Úgy néz ki a Marantz SR6003 lett a vége, procinak nem kell több nekem, zenére talán egyszer mögé kerülhet egy sztereo végfok.
Remélem jól összedolgoznak majd a Monitorral
- Muszklismick
- V.I.P.
- Értékelés: 229
A Denon 3805 házimoziban nem felsőkategória, keleteurópai piacon ez is
drága és emiatt lehet hogy annak gondolják. Ami komoly az processzor
és különálló többcsatornás végfok, Nad , Rotel, ezek az olcsóbbak.
A Primare-t már csak nagyon kevesen tudnák már használtan is kifizetni,
ott kezdődik a felsőkategória.
Sajnos úgy tűnik, megint a drágább út a jobb !36_7_11.gif
Esetleg valamilyen pre-outos AVR-t tudnál ajánlani egy ilyen konfighoz? Sztereo talán egyszer...
Köszi!
meghallgattam pár házimozi erősítőt, hifire teljesen alkalmatlanok.
Mozihoz meg teljesen másféle rendszert ajánlanak a hozzáértők.
az tény, hogy a hifi nagyon sz@rul szólt házimozi erősítőkön, mert azok nem arra lettek kifejlesztve.
Vegyél külön erősítőket hozzá, 2 db használtat, akkor annyiból meg lehet úszni, mintha vennél egy újat.
Helyesbitve 3805 os
Erölködö:Marantz PM-66SE,CD Pioneer pd-8700,DVD Pioneer DV600AV .Lp játszo ,Project RPM 1,3 Genie.Dac: Adcom gda600 .Tv: Myria 32 lcd(lg)Hangfal:Epos m 12.2,Hangfal Kabel:Diy fonot.Táp és ic:hiVOX kabelek +diy tüzalo tápkabelek és hiVOX alces one tápszürö.
En sok jot hallotam a Denon avr-3806 rol ,sztereoban is jol megy es van preout.Hasznaltan 300-400 eu ami egyharmada az uj arnak.Felsokategorias gep szerintem erdemes megfontolni.
Erölködö:Marantz PM-66SE,CD Pioneer pd-8700,DVD Pioneer DV600AV .Lp játszo ,Project RPM 1,3 Genie.Dac: Adcom gda600 .Tv: Myria 32 lcd(lg)Hangfal:Epos m 12.2,Hangfal Kabel:Diy fonot.Táp és ic:hiVOX kabelek +diy tüzalo tápkabelek és hiVOX alces one tápszürö.
Sajnos úgy tűnik, megint a drágább út a jobb !36_7_11.gif
Az igazat megvallva szerettem volna egy vasban megoldani, mert az "előfok-két külön végfok", illetve az "AVR pre-out - sztereo integrált" utak nagyon drágának ígérkeznek. Ráadásul a feleség szempontból is könnyebben megy egy doboz, mint több, plusz a kábelek...
Esetleg valamilyen pre-outos AVR-t tudnál ajánlani egy ilyen konfighoz? Sztereo talán egyszer...
Köszi!
Szerintem ha majdnem 300 ezret belefektettél a hangfalba, akkor
vegyél két erősítőt használtan.
Ha mozierősítőt használsz a zenére, azon nem fog jól szólni a komoly zene.
Nem jó a tere zenéhez ezeknek, még 500-ért sem.
De ha a sztereo erősítővel beéred a mozizás során, akkor nyert ügyed van,
akkor elég egy sztereo.
60% mozi, 40% zene. Utóbbi elektronikus és komolyzene főleg.
Szerintem ha majdnem 300 ezret belefektettél a hangfalba, akkor
vegyél két erősítőt használtan.
Ha mozierősítőt használsz a zenére, azon nem fog jól szólni a komoly zene.
Nem jó a tere zenéhez ezeknek, még 500-ért sem.
De ha a sztereo erősítővel beéred a mozizás során, akkor nyert ügyed van,
akkor elég egy sztereo.