Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Jbl

Jano.3
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Jbl

Hozzászólás Szerző: Jano.3 »

Ezért is írtam,hogy a vevők figyeljék a nyugati/magyar árszintet.
Ez legyen a kiindulási alap.Utána kövesse a hallgatózás.

Mindig az szívja meg a legjobban akinek nincs pénze.

Szokták mondani az olcsó hifi a szegény ember átverése, a high end a gazdagé. Nyílván ez nagyon sarkos kijelentés, de lehet benne valami.

Jano.3
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jbl

Ha visszalapozol,láthatod az okát.
A 100000 Ft-os kisker áron lévő doboz max gyártási költsége 20000 Ft-ba kerülhet.
Ebből nagy csodát nem lehet kihozni.

Szokták mondani szarból nem lehet várat épiteni, még nekik se megy ez tény.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Jbl

Hozzászólás Szerző: AVX »

Jönnek ki jók is. Nem tartom még azt sem kizártnak, hogy leginkább hangositási, és studio dobozokra forditanak nagyobb figyelmet, mintsem a gagyi belépő dobozokra. Ez persze a kispénzű embert nem vigasztalja tudom

Ezért is írtam,hogy a vevők figyeljék a nyugati/magyar árszintet.
Ez legyen a kiindulási alap.Utána kövesse a hallgatózás.

Jano.3
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jbl

A JBL-nek hiába van évtizedes tapasztalatokkal biró tervező gárdája ,ha egyszer olyan cuccok jönnek ki a kezeik közül melyekről esett már szó elég.

Jönnek ki jók is. Nem tartom még azt sem kizártnak, hogy leginkább hangositási, és studio dobozokra forditanak nagyobb figyelmet, mintsem a gagyi belépő dobozokra. Ez persze a kispénzű embert nem vigasztalja tudom

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

A JBL-nek hiába van évtizedes tapasztalatokkal biró tervező gárdája ,ha egyszer olyan cuccok jönnek ki a kezeik közül melyekről esett már szó elég.

Ha visszalapozol,láthatod az okát.
A 100000 Ft-os kisker áron lévő doboz max gyártási költsége 20000 Ft-ba kerülhet.
Ebből nagy csodát nem lehet kihozni.

nempisti
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Jbl

Hozzászólás Szerző: nempisti »

Nincs több évtizedes tervezői multjuk.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

Magyar volt a drágább gondolom? Régi JBL meg pont nyugaton szokott drágábban elkelni. Csak úgy ellenpéldaként

Magyar volt a drágább.
A régi JBL dobozok szerintem is más történet.Azok még jól meg voltak építve.
Mint már írtam,az egyik legjobb haverom képviselte ezt a márkát több,mint 10 évig kecskeméten.
Ezért volt nekem is Ti10K és 6K dobozom.

Jano.3
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jbl

Szerintem nem annyira baj, ha valami szélsőségesen megossza az embereket. Inkább mint a kicsit langyi mindenkinek bejövős, de igazából senkinek se bejövős dolgok.

Jano.3
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jbl

Így van egyensúlyban.
Én mindenkinek azt tanácsolom,hogy hallgassa meg,amit meg akar venni.
A másik tanácsom pedig az,hogy kezdje az árak összehasonlításával.
Nyugati ár-magyar ár aránya.
Aminél ez az arány a legjobb,azokat fülelje meg.

Off.Tegnap kinéztem egy kávéfőzőt.(450000 Ft)A nyugati és a magyar ár között 140000 Ft a különbség.
Elkezdett telefonba magyarázkodni a magyar forgalmazó,hogy neki is keresni kell rajta.Én azt mondtam,hogy ez a vevőket a mai világban nem érdekli.Egy kattintás kell és hozzák.Nincs szállítási költség sem.
Ilyen a világ.

Magyar volt a drágább gondolom? Régi JBL meg pont nyugaton szokott drágábban elkelni. Csak úgy ellenpéldaként

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

ezt nem konkrét hanem átvittebb értelemben gondoltam. De amennyire van fényezve a dyno annyira le is van köpve.

Így van egyensúlyban.
Én mindenkinek azt tanácsolom,hogy hallgassa meg,amit meg akar venni.
A másik tanácsom pedig az,hogy kezdje az árak összehasonlításával.
Nyugati ár-magyar ár aránya.
Aminél ez az arány a legjobb,azokat fülelje meg.

Off.Tegnap kinéztem egy kávéfőzőt.(450000 Ft)A nyugati és a magyar ár között 140000 Ft a különbség.
Elkezdett telefonba magyarázkodni a magyar forgalmazó,hogy neki is keresni kell rajta.Én azt mondtam,hogy ez a vevőket a mai világban nem érdekli.Egy kattintás kell és hozzák.Nincs szállítási költség sem.
Ilyen a világ.

Jano.3
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jbl

ki mit fényez itt?
Pont a fórumon lehet reális áron venni mindent,mert itt le merik írni,ha valaminek nem reális az ára.
Egyedül a JBL és a dyno van fényezve.

ezt nem konkrét hanem átvittebb értelemben gondoltam. De amennyire van fényezve a dyno annyira le is van köpve. Tehát nem egyértelműen fényezett

Jano.3
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jbl

jaj istenem
Ilyen dobozt bárki meg tudna tervezni itt a fórumon is,aki egy picit is konyít hozzá.
Már vártam,hogy ki mikor jön elő a profi tervezőgárda több évtizedes tapasztalatával.
Nálam ezt hívják dyno szindrómának.

Én nem tudnék ilyet megtervezni. De a hangszórókészletét te láttad már valahol másban? Hangfalgyártás mellett egy nem elhanyagolható dolog a hangszórókészítés sem.

Szóltam é itt profi tervezőgárdáról? Csak felvetettem egy költői kérdést

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

A vevő nem minden esetben ért hozzá, főleg az a réteg aki 100-120-ért keres új dobozt, ők többnyire kezdők, és a forumon többet fényezettet keresik.

ki mit fényez itt?
Pont a fórumon lehet reális áron venni mindent,mert itt le merik írni,ha valaminek nem reális az ára.
Egyedül a JBL és a dyno van fényezve.

Jano.3
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jbl

Tőlem nyugodtan.
Enegem nem zavar,sőt örülök,ha szakmai viták mennek,mindaddig,míg azt nem mondja valaki,hogy csak az a bizonyos márka a menő.
Mint látható,itt a fórumon helyén vannak kezelve a kínai JBL dobozok.A vevők eldöntik,hogy mennyit adnak érte.Nem sokat.
Gondolom így alakult ki az ár/érték viszony.

A vevő nem minden esetben ért hozzá, főleg az a réteg aki 100-120-ért keres új dobozt, ők többnyire kezdők, és a forumon többet fényezettet keresik.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

Azért az jelent valamit,ha a CAV DP880A-s dobozt állandóan venni akar valaki.
Most is van aki ilyet keres.
Keresek CAV DP 880A Hangfalat
Meg kell fülelni egymás mellet a két dobozt.
49900 Ft volt az ára.40 alatt senki sem akarja eladni.
Nincs több évtizedes tervezői multjuk.

nempisti
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Jbl

jaj istenem
Ilyen dobozt bárki meg tudna tervezni itt a fórumon is,aki egy picit is konyít hozzá.
Már vártam,hogy ki mikor jön elő a profi tervezőgárda több évtizedes tapasztalatával.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

Kérdés, hogy csak a gyártás vagy a tervezés is kinai.

jaj istenem

Jano.3
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jbl

Mármint a kínai JBL?

Kérdés, hogy csak a gyártás vagy a tervezés is kinai.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

Nem irnék konkrét dolgokat, mert Atc hülyét kapna, ma nem akarok vitanapot tartani

Tőlem nyugodtan.
Enegem nem zavar,sőt örülök,ha szakmai viták mennek,mindaddig,míg azt nem mondja valaki,hogy csak az a bizonyos márka a menő.
Mint látható,itt a fórumon helyén vannak kezelve a kínai JBL dobozok.A vevők eldöntik,hogy mennyit adnak érte.Nem sokat.
Gondolom így alakult ki az ár/érték viszony.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

Mármint a kínai JBL?

ne zavard össze.

Jano.3
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jbl

Egy szónak is száz a vége. Valószínűleg legszebb ideje elkezdeni keresni a régi,jól bevált JBL dobozok 21.századi alternativáit.
Kiváncsi lennék lesz-e valakinek ötlete,ill milyen ársávig kell elrugaszkodni ennek eléréséhez.

Már csak az eltérő hangzásvilág, felfogás miatt is nehézkes modern alternativát találni. Aki szereti azért szereti, mert régi, és nem modern.

Nem irnék konkrét dolgokat, mert Atc hülyét kapna, ma nem akarok vitanapot tartani

Vendég

Jbl

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mármint a kínai JBL?

Az a legtutibb

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Jbl

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Persze a kinai nyilván sokkal jobb

Mármint a kínai JBL?

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

nempisti
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Jbl

Egy szónak is száz a vége. Valószínűleg legszebb ideje elkezdeni keresni a régi,jól bevált JBL dobozok 21.századi alternativáit.
Kiváncsi lennék lesz-e valakinek ötlete,ill milyen ársávig kell elrugaszkodni ennek eléréséhez.

Jano.3
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jbl

Azért egy StudioL 830, HK980al abban az árkategóriában bőséggel megállja a helyét. Egyáltalán nem elmaradva a versenytáraitól. sőt. Persze lesz egy réteg aki halas zenét, meg csörgéseket, zörejeket hallgat, azoknak nem való. Aki zenét akar hallgatni, neki érdemes megfülelni.

Persze a kinai nyilván sokkal jobb :bebebebebebe: Kérdés a másabb, az egyenlő a jobbal

http://www.audioland.hu/cikk/kultura/54-a-nagy-keverges

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”