Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
Mélysugárzók
CAV W-310.
Időnként halk búgás hallható az erősítőrész felől.
Mi az oka? Mi a megoldás?
Meg kell keresni az eredetét a búgó hangnak. Hangszóróból jön, vagy az erősítő táptrafójából?
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Mélysugárzók
CAV W-310.
Időnként halk búgás hallható az erősítőrész felől.
Mi az oka? Mi a megoldás?
"A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd."
Daniel Nathan Leone
Mélysugárzók
Nagyon köszönöm segítségeteket! Mást nem kell állítanom a mélynyomón ezen kívül?
Mélysugárzók
A Left inputra. Csak egy példa volt. Vagy ahogy Tigris írja, mindegy.
-
Vendég
Mélysugárzók
Igen azt értettem, Csak azt nem hogy melyikre kösszem a sima mono hangfalkábelt, mert mint írtam és a képen is látszik, hogy van a velodyn-nak egy speaker level inputja (jobb és bal oldal külön +- polaritással) és van egy speakert level outputja (jobb és bal oldal külön +-polaritással). Én nekem meg csak egyetlen hanszóró kábelem van +- polaritással
Teljesen mindegy melyikre kötöd, lehet a bal lehet a jobb is...
Mélysugárzók
Szia! Sima hangfalkábellel. A polaritásra ügyelj!
Igen azt értettem, Csak azt nem hogy melyikre kössem a sima mono hangfalkábelt, mert mint írtam és a képen is látszik, hogy van a velodyn-nak egy speaker level inputja (jobb és bal oldal külön +- polaritással) és van egy speakert level outputja (jobb és bal oldal külön +-polaritással). Én nekem meg csak egyetlen hanszóró kábelem van +- polaritással
Mélysugárzók
Tigris! Az a gond, ha a Te rajzod alapján köti össze, akkor a frontokról veszi a mélyet, neki meg az LFE kell.
Ha csak le nem keverteti az LFE-t a két frontra, de szerintem egyszerűbb egyből a SUB-ról levenni.
-
Vendég
Mélysugárzók
Szami Sztem ebben az esetben meg kell kapja a szub a sztereó jelet nem?
Mélysugárzók
Mélysugárzók
Igen ,van a szubnak hangfal bemenete azt kell a hangfalaid mellé kötni az Onkyo hangsugárzó kimenetébe...
[/quote
Köszönöm! de meg tudnád írni hogy pontosan hogyan, mert azt látom hogy van a velodyne-nak egy speakert level inputja és egy speaker level outputja. De amit a szetthez adtak az egy mono csatlakozású mélynyomó, tehát nincs szétbontva jobb és bal oldalra.
-
Vendég
Mélysugárzók
Sziasztok! Lenne egy esetlegesen láma kérdésem: Vettem egy Onkyo 3305 házimoziszettet, amiben van egy Onkyo 385 erősítő. A szettnek passzív mélynyomója van mint egy hangszóró úgy csatlakozatható. Viszont van nekem egy Velodyne CHT-10R aktív mélynyomóm. A kérdésem az lenne, hogy le tudnám e cserélni a szett passzív mélynyomóját erre. Mert az erősítőn sajnos nincs preout, csak egy mélynyomó csatlakozási lehetőség.
Igen ,van a szubnak hangfal bemenete azt kell a hangfalaid mellé kötni az Onkyo hangsugárzó kimenetébe...
Mélysugárzók
Sziasztok! Lenne egy esetlegesen láma kérdésem: Vettem egy Onkyo 3305 házimoziszettet, amiben van egy Onkyo 385 erősítő. A szettnek passzív mélynyomója van mint egy hangszóró úgy csatlakozatható. Viszont van nekem egy Velodyne CHT-10R aktív mélynyomóm. A kérdésem az lenne, hogy le tudnám e cserélni a szett passzív mélynyomóját erre. Mert az erősítőn sajnos nincs preout, csak egy mélynyomó csatlakozási lehetőség.
-
Vendég
Mélysugárzók
Lehet, hogy hülyeséget fogok kérdezni, de sub elé érdemes rakni végfokot? Ha igen, akkor miben lesz más a hangzása? Hangfalnál megtapasztaltam, de sub-nál nem tudom. Csak azért kérdezem, mert láttam olyan rendszerleírást, amiben végfokra volt kötve a láda!
Erősítőt erősítőre nem kötünk, hacsak nem passzív szub....Csak jelkimenetet, vagy adott esetben hangfalkimenetet ha a szub támogatja...
Mélysugárzók
Lehet, hogy hülyeséget fogok kérdezni, de sub elé érdemes rakni végfokot? Ha igen, akkor miben lesz más a hangzása? Hangfalnál megtapasztaltam, de sub-nál nem tudom. Csak azért kérdezem, mert láttam olyan rendszerleírást, amiben végfokra volt kötve a láda!
- d.janos
- Fórumlakó

- Értékelés: 202
Mélysugárzók
Ha figyelmesebben olvasod, egyértelmű, hogy nem, hiszen nincs is kimenete.
No én inkább megkérdezem, ami nem teljesen világos és amiben nem vagyok biztos.
De köszi a választ.
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
Mélysugárzók
A Heco SUB levágja vagy nem?
Az nem lenne jó, ha a monitor dobozok hangzása megváltozna. Erről van biztos infótok?
Ha figyelmesebben olvasod, egyértelmű, hogy nem, hiszen nincs is kimenete.
- d.janos
- Fórumlakó

Mélysugárzók
... több szub pl levágja a mélyhangokat a kimenetéről, ha jól tudom. Az meg akkor már nem megy egy csatlakozón.
A Heco SUB levágja vagy nem?
Az nem lenne jó, ha a monitor dobozok hangzása megváltozna. Erről van biztos infótok?
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
Mélysugárzók
Itt az áll fenn, hogy a bemenet a kimenet is.
Ugyanis a csatlakozóknak csak az a szerepe a szub terminálján, hogy a belső végfokozat innen csatlakozva veszi a hangfrekis jelfeszültséget.
Az hogy ezeket a csatlakozókat párhuzamosan megduplázzák-e a gyártók a felhasználóbarát szolgáltatás biztosítására, (némi anyagi ráfordítás árán) gyártó, ill. gyártmányfüggő.
Hát most lehet így tekinteni. De több szub pl levágja a mélyhangokat a kimenetéről, ha jól tudom. Az meg akkor már nem megy egy csatlakozón.
Mélysugárzók
Köszönöm a tippet, már írtam is neki.
Ha kialakíttatól Vele szub kimenetet, akkor csináltasd előrelátóan két bufferesre, vagyis sztereóra, a későbbi fejlesztésekre felkészülve. Hátha egyszer két szubos rendszert építel ki evvel a végfokkal.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Mélysugárzók
Ja, én is ezt mondtam. A félreértés abból adódik, hogy én úgy értelmeztem, amit írtál, hogy a szubból viszi a jelet a frontokhoz. Ezt meg csak olyan szubbal lehet megcsinálni, amin van kimenet is.
Itt az áll fenn, hogy a bemenet a kimenet is.
Ugyanis a csatlakozóknak csak az a szerepe a szub terminálján, hogy a belső végfokozat innen csatlakozva veszi a hangfrekis jelfeszültséget.
Az hogy ezeket a csatlakozókat párhuzamosan megduplázzák-e a gyártók a felhasználóbarát szolgáltatás biztosítására, (némi anyagi ráfordítás árán) gyártó, ill. gyártmányfüggő.
Ne keverjük!
- d.janos
- Fórumlakó

Mélysugárzók
Beszélj Fülelekkel és rak rá neked szubkimenetet!
Azért mondom, mert hasonló erősítőm van és pillanatok alatt megcsinálta.
Köszönöm a tippet, már írtam is neki.
- d.janos
- Fórumlakó

Mélysugárzók
Pedig de!
Az hogy a párhuzamos kapcsolást hogyan valósítod meg az részletkérdés, ill. helyzetfüggő. Mindegyik hangsugárzó csatlakozó képes banán, villás saru, ill natur blankolt vezetéket fogadni, tehát ez nem jelent problémát.
Szamóca!
Köszönöm szépen az infóidat, nagyon hasznosak, érthetőek voltak.
Mélysugárzók
Pedig de!
Az hogy a párhuzamos kapcsolást hogyan valósítod meg az részletkérdés, ill. helyzetfüggő. Mindegyik hangsugárzó csatlakozó képes banán, villás saru, ill natur blankolt vezetéket fogadni, tehát ez nem jelent problémát.
Ja, én is ezt mondtam. A félreértés abból adódik, hogy én úgy értelmeztem, amit írtál, hogy a szubból viszi a jelet a frontokhoz. Ezt meg csak olyan szubbal lehet megcsinálni, amin van kimenet is.
Mélysugárzók
És hogyan lehet? (valamilyen adapterrel megoldható, milyennel?)
Vagy a Heco hangfal bemeneti csatlakozó aljzata fogad sima kábelt is, mert akkor meg is van oldva szerintem.
Beszélj Fülelekkel és rak rá neked szubkimenetet!
Azért mondom, mert hasonló erősítőm van és pillanatok alatt megcsinálta.