Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Attól ez még nem mentség, hogy majd' kétszereset ráhazudnak!

ÉN azt soha nem értettem, h miért van 2 fajta teljesítmény adat, vagy az mi akar lenni? 265 dynamic, 165 RMS? Ha jól tudom az RMS az effektív teljesítmény, a zenei teljesítmény átlagértéke ez jelenti a valós kimeneti teljesítményt...Vagy nem ? DE akkor mi a 265?

maes
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: maes »

Attól ez még nem mentség, hogy majd' kétszereset ráhazudnak!

Vendég

Mélysugárzók

Belegondolva, h nálam 40-50 wattal hajtva mekkorát szól a szub, a 90 bőven elég kellene legyen

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Ez durva. Remélem, hogy csak elírás a felvett teljesítmény.

A 0,5A biztosítékot nézve nem. Ebben valószínűsíthető hogy D osztályú, 90% feletti hatásfokú végfokozat lapul, a hűtés hiányából kifolyólag. Még ebben az esetben sem vehetsz ki 90W-nál többet belőle.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

maes
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: maes »

De szomorú ez a valóság.
Már egy ilyen jó nevű cég is mint a Velodyne, energia termelőt készít?
A h.csatlakozó alatti felirat szerinti 100W hálózati teljesítményfelvétel mellet, 165W RMS-t produkál.
Fene megette, már csak abban bízhat az ember amit maga rak össze.

Ez durva. Remélem, hogy csak elírás a felvett teljesítmény.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

60+50+doboz ára = Velodyne Impact 12
Szóval annyit nem ér az egész barkácsolás.

De szomorú ez a valóság.Már egy ilyen jó nevű cég is mint a Velodyne, energia termelőt készít?
A h.csatlakozó alatti felirat szerinti 100W hálózati teljesítményfelvétel mellet, 165W RMS-t produkál.
Fene megette, már csak abban bízhat az ember amit maga rak össze.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Vendég

Mélysugárzók

Pedig ha jó hangszórót szúr ki magának bizony az autósból is lehet jót építeni...

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Ha nem szimpi a Seas, vehetsz Peerless XXLS 835016 mélysugárzót, ez még ráadásul 2db-el érzékenyebb is a Seasnál.

Lefelé sugárzó nem jó, mert szőnyegpadló van alatta, a szőnyeg elnyelné a lényeget.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

YvsMad: Csináltass szubot. Veszel egy szuberősítőt 30-60k környékén, egy jó mélyhangszórót, és ha nincs szerszámod, egy asztalossal csináltatsz egy dobozt.

Seas L26ROY - 50ezer huf.

60+50+doboz ára = Velodyne Impact 12
Szóval annyit nem ér az egész barkácsolás.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Ha nem szimpi a Seas, vehetsz Peerless XXLS 835016 mélysugárzót, ez még ráadásul 2db-el érzékenyebb is a Seasnál.

Vagy ha nem akarsz barkácsolni, vess egy pillantást erre:

http://www.bkelec.co...rs/XLS300PR.htm

Ebben egy 10" Peerless XLS dolgozik a hozzávaló passzív radiátorral.Ha az ár túl sok, vannak olcsóbb modelljeik is.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Lacy: ne nevettess már, hogy Monitor Audio Silver széria mellé gagyi autós szubot ajánlasz neki...

YvsMad: Csináltass szubot. Veszel egy szuberősítőt 30-60k környékén, egy jó mélyhangszórót, és ha nincs szerszámod, egy asztalossal csináltatsz egy dobozt.

Seas L26ROY - 50ezer huf.

Itt egy youtube videó a hangszóróról:

itt meg egy L26 projekt: http://metku.net/ind...oofer/index_eng

Ha soknak találod a Seas árát, vehetsz olcsóbb mélyhangszórót is. További mélyhangszórók itt: http://www.audionl.h...705d2cd5a687cfe

sub erősítők pedig itt: http://www.audionl.h...705d2cd5a687cfe

Vendég

Mélysugárzók

Olyan mélysugárzót keresek, ami mozira és zenére sem reménytelen, de nem kerül több százezerbe.
Méretben kifejezetten 25 cm-est keresek. A REL és a Velo nekem már túl drága. Talán némi kompromisszummal más márkák egy-egy jól sikerült típusát tudnátok ajánlani?

Honnan hajtanád?
Én autós passzív subot használok, -azaz használtam anno zenére is, míg a hm erősítő volt a hangadó.
Mióta elfordítottam a hallgatási meg a nézési irányt hosszába, azóta nem jó már a hm hangja, így külön sztereo erősítő van a rendszeremben, de a két front 30-as mélyeihez nem annyira kell a sub
Szóval olcsón úgy úszhatod meg, ha egy autós subot meg egy sub erősítőt, ami kapható 20e körül összekombinálsz. Ugyanis az autós az valóban ZENÉRE készült.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Két éve használok egy Martin Logan Dynamo-t. 25 cm-es,zárt, még a régi alumembrános. Zenére vettem - erre tökéletes, de ha nagy ritkán DVD-zek, akkor is teszi a dolgát. 150 ezer volt a Limar-nál. Háromféle módon tudod csatlakoztatni a rendszeredhez: LFE bemenet, sztereó bemenet, hangfalbemenet. Nem vágyom más mélynyomóra amióta megvan. Ha használtan sikerül egyet beszerezned, azt hiszem sokáig elégedett leszel vele.

A Dynamo 700 a 25 cm-es változat, de az nem a 150 ezres kategória.
Akkor már inkább Velodyne-t vennék, ha lenne rá pénzem.
Köszi, de ennél olcsóbban szeretném megúszni.

Spider
Isten Hozott! :)
Értékelés: 12

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Spider »

Olyan mélysugárzót keresek, ami mozira és zenére sem reménytelen, de nem kerül több százezerbe.
Méretben kifejezetten 25 cm-est keresek. A REL és a Velo nekem már túl drága. Talán némi kompromisszummal más márkák egy-egy jól sikerült típusát tudnátok ajánlani?

Két éve használok egy Martin Logan Dynamo-t. 25 cm-es,zárt, még a régi alumembrános. Zenére vettem - erre tökéletes, de ha nagy ritkán DVD-zek, akkor is teszi a dolgát. 150 ezer volt a Limar-nál. Háromféle módon tudod csatlakoztatni a rendszeredhez: LFE bemenet, sztereó bemenet, hangfalbemenet. Nem vágyom más mélynyomóra amióta megvan. Ha használtan sikerül egyet beszerezned, azt hiszem sokáig elégedett leszel vele.
Denon AVR X4000 - Nordost Super Flatline Mk II bi-amp - System Audio SA 720 - Martin Logan Dynamo

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: beni89 »

Köszönöm a magyarázatot:D

szamóca
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Érdekes amiket mondtok, mert tulajdonképpen én azért vettem meg ezt a subot mert, ti azt mondtátok hogy ebben a subban nagyon sok a tartalék és kategóriájában a legjobb, na most én ezt nem értem hol ebben a subban a tartalék ha leszabályoz, hol a minőség nem igazán vettem észre, haverom vett egy jamo sub 300-as subot és valami félelmetes ahogyan szól nincs port zaj nagyon dinamikusan szól ott több olyan mélyhangot észre veszek amiből a polkból soha nem halottam pedig egy kategória. Szerintem ez a sub arra jó hogy olyan zenét vagy filmet nézzél amiben kevés a mély, magyarán dísz a szobámban. Csak azért is írtam ezt le mert még mindig zavar pedig már másfél éve van meg a sub és ha ez nem lenne benne akkor még jó is lenne.

Leírtam mi a következménye a kiiktatásnak. Ezzel nem tudsz mit kezdeni.Csatolok egy magyarázó ábrát, hátha így könnyebben megérted, bár némi elektronikai jártasságot feltételez.
Ezért fontos hogy meghallgasd vétel előtt az különböző hangsugárzókat.
Az érzékenység, ill. az alsó határfrekvencia, teljesítmény és egyéb adatok átnézése után, mindenképpen utána kell járni, hogy halld valójában egyezik-e az elképzeléseddel az amit a papírforma szerint hoz. És akkor is ottmarad még, az otthoni akusztikai környezet...

Ne keverjük!

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

Érdekes amiket mondtok, mert tulajdonképpen én azért vettem meg ezt a subot mert, ti azt mondtátok hogy ebben a subban nagyon sok a tartalék és kategóriájában a legjobb, na most én ezt nem értem hol ebben a subban a tartalék ha leszabályoz, hol a minőség nem igazán vettem észre, haverom vett egy jamo sub 300-as subot és valami félelmetes ahogyan szól nincs port zaj nagyon dinamikusan szól ott több olyan mélyhangot észre veszek amiből a polkból soha nem halottam pedig egy kategória. Szerintem ez a sub arra jó hogy olyan zenét vagy filmet nézzél amiben kevés a mély, magyarán dísz a szobámban. Csak azért is írtam ezt le mert még mindig zavar pedig már másfél éve van meg a sub és ha ez nem lenne benne akkor még jó is lenne.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Arra gondolok mikor nagy hangerőn szól sub, akkor szabályozza le a hangerőt hogy nem tudjam a subot széthajtani én erre gondoltam. De ha valakinek olyan subja van akkor próbálja ki hogy hallgat valamilyen zenét hangosan és feltekeri a subon a potit maxra és hallani fogja hogy a sub leszabályoz. Ez engem baromira zavar, hogy mi a francnak kellett a gyártónak ezt a szart beletennie.

Azért szabályoz le úgymond, mert a hangszóróra jutó jelszint már vágva van, és egyenfeszültségű komponens jelenik meg benne, aminek a hatásaitól az leég.
Ha kiiktatod, máris dörzsölhetik egy nagyobb megnyilvánulásodtól a kezüket a hangszórót forgalmazók.

Ne keverjük!

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 839

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Red75 »

mikor nagy hangerőn szól sub, akkor szabályozza le a hangerőt hogy nem tudjam a subot széthajtani

Gondolom, pont a hozzád hasonlók miatt rakták bele. (meg ne sértrődj!)

Valóban venni kell egy komolyabbat! Vagy akár kettőt, ha nagyon szereted az dübörgést.
Mozi: Vászon 110", Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Jasonchan

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Jasonchan »

Arra gondolok mikor nagy hangerőn szól sub, akkor szabályozza le a hangerőt hogy nem tudjam a subot széthajtani én erre gondoltam. De ha valakinek olyan subja van akkor próbálja ki hogy hallgat valamilyen zenét hangosan és feltekeri a subon a potit maxra és hallani fogja hogy a sub leszabályoz. Ez engem baromira zavar, hogy mi a francnak kellett a gyártónak ezt a szart beletennie.

Szerintem nagyobb teljesítményű subra van szükséged.

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

szamóca
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy polkaudio psw 110-es subom és szeretném kiszedetni az végfok erősítőjéből a mélyhang leszabályzót ami ugye gyárilag tettek bele, és nagy hangerőkor jön létre, ezt meglehet e oldani? Ha esetleg valakinek ilyen mélynyomója van és tapasztalt már ilyen szabályzást az legyenszíves válaszoljon!
Előre is köszönöm a válaszotokat.

Mi az a mélyhang leszabályzó? (a védelmi áramkör egyenfesz. védelmi részére gondolsz?)

Ne keverjük!

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy polkaudio psw 110-es subom és szeretném kiszedetni az végfok erősítőjéből a mélyhang leszabályzót ami ugye gyárilag tettek bele, és nagy hangerőkor jön létre, ezt meglehet e oldani? Ha esetleg valakinek ilyen mélynyomója van és tapasztalt már ilyen szabályzást az legyenszíves válaszoljon!
Előre is köszönöm a válaszotokat.

sac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: sac »

Szevasztok!
Van itt egy :
Mordaunt-Short Carnival 7 Sub
Mi a véleményetek róla?

Ha jól tudom zárt rendszerű.

Nekem minőségi mély kellene, nem dübögős, kopogós.Hallotta -e már valaki?
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”