Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5309
sziasztok. Valaki definiálni tudná a szoba alapterület és a szükséges hangfal teljesítménye közötti kb. kapcsolatot vmi képletszerűséggel? Vagy valami -tól...-ig skála is jó volna. Köszi.
Ez nem tojásrántotta recept. Kicsit több a változó paraméter, mint gondolod.
A szoba alapterületén kívül a belmagasság is számít, valamint, hogy mennyire és mivel van berendezve. A hangsugárzók hatásfoka jócskán különbözik egymástól, az egyik 10 wattos erősítővel szól akkorát, mint a másik 30 wattossal. Emiatt a "hangfal teljesítménye" nem elegendő kérdezési paraméter. (Egy Dynaudio Audience 42 kisdoboz ugyan 100wattos, de nem fog hangosabban szólni, mint egy Monitor Audio RX2 40 wattal) A műfaj sem mindegy, és a kívánt hangerő, hallgatási távolság, kívánt mélyátvitel, szomszéd/család/stb. tűrőképessége sem.
Ez így dióhéjban mindjárt legalább tízféle kérdés, úgyhogy a képletet és a skálát felejtsd el.
De ha elmondod a lakhatási és anyagi peremfeltételeidet és zenehallgatási igényedet, na akkor lehet ajánlani valamiket, amiket személyesen kell meghallgatnod valahol, a kedvenc zenéiddel. Ez így bonyolultnak tűnik, de ez egy ilyen hobbi mindjárt az elején...
Nyuszika bemegy a játékboltba. -Kérek egy türelemjátékot! De k*rva gyorsan ám!!
sziasztok. Valaki definiálni tudná a szoba alapterület és a szükséges hangfal teljesítménye közötti kb. kapcsolatot vmi képletszerűséggel? Vagy valami -tól...-ig skála is jó volna. Köszi.
Ha már a peremezés szóba került, hol lehet szakemberel megcsináltatni?
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
Köszi az infót volt egy sanda gyanúm hogy olcsó húsnak híg a leve de azért kíváncsi voltam leendő vagy volt gazdik tanácsaira
Azt hiszem nézek valami korosodó darabot .
Azt kifelejtettem, hogy csillapítást sem tartalmaz a doboz, egy grammot sem
Inkább nézz körül az apróban és vegyél használtan valami mást, biztos sokan segítenek!
Köszi az infót volt egy sanda gyanúm hogy olcsó húsnak híg a leve de azért kíváncsi voltam leendő vagy volt gazdik tanácsaira
Azt hiszem nézek valami korosodó darabot .
Ami kerek azt viszik ami kocka azt gurítják.
Üdv!
Lenne egy kérdésem: hangdobozom mélysugárzója a doboz hátulján, porvédő nélkül figyel. Ettől kb. 20 centire van egy páragyűjtő készülék (Ceresit párastop), azonos magasságban a mélysugárzóval.
Vajh a készülék "működésének" van-e köze a hangszóró élettartamához? Hasznos-e vagy éppen ellenkezőleg, káros-e ha olyan közel "párátlanít"?
Elsőre hülye kérdésnek tűnik... De mégis izgat.
Gyors utánlövés:
Ez a párátlanító nem SÓPÁRNÁBA szívja be a nedvességet? Ha igen, sürgősen távolítsd el (nemhogy 20cm-re, hanem mátyik tyobába), mert a só nem hallott a korrózióvédelemről, és csúnyán elveszi a vizet (szárít) ott is, ahol nem kell (gumi repedezik, fa dettó, stb.)
Ha nem sós-alapon műxik, akkor túlreagáltam, bocsi. ... De talán nem is, ezt találtam a Cereit oldalán: "...Ezek a kristályok magába szívják a levegõ felesleges nedvességtartalmát, majd a sóoldat formájában kicsapódik a Ceresit STOP Pára készülék tartályában. ..." Vagyis SÓ a játék neve...
Nem jó. Szvsz.
- -KP-
- V.I.P.

Kerestem eladó darabokat de nagyon ritka az olyan amibe nem nyúltak volna bele van amelyiknek a mély szállt el vagy a magas hangszoró
ezek a problémák jellemzőek vagy csak túlhajtották őket?
volt ilyen hangfalam még 2001-ben. Ez volt életem első hangfala, 18éves lehettem kb. mikor megvettem, elsősorban tuctuc zenére akartam használni (gondolom ez igen meglepő ). Aztán meg is szabadultam tőle hamar. Okokat mindjárt leírom. Ez a hangfal a vicc kategória tökéletes definíciója. A jamo gyárt jó dolgokat, de azokat nem 20-30 ezer forintért kapod meg. Ez a Studio 180 egy hulladék, amire ráragasztottak egy JAMO matricát.
ha egy baráti javaslatot elfogadsz, elkerülöd olyan messzire amennyire csak lehet.
láttam milyen belülről,mert egyszer szétszedtem a sajátom. igaz régen volt, de még nagyjából emlékszem milyen látvány "fogadott". na nézzük sorjában.
-egy normális hangfalnak legalább 18-25mm mdf vagy pozdorja az anyaga, hát ennek valami ultravékony fos.
-a basszreflexcső olyan csodásan van "beleragasztva" hogy kézzel ki lehet húzni megerőltetés nélkül.
- dobozmerevítést semmilyen formában nem tartalmaz, közös kamrában van benne mind3 "hangszóró", és a teljes doboztérfogat ki van használva.
- a hangszórók igazi "csúcskategóriás" darabok, kihívás lenne gagyibb hangszórókat találni, bár a mai világban semmi sem lehetetlen.
- a hangváltó ki lett spórolva belőle, a 3 vezeték direktbe megy rá a három hangszóróra. ha szeretsz hangosan zenét hallgatni, max pár hónap és megadja magát az a magassugárzónak csúfolt valami benne. Ja és én speciel nem szeretek a magasságurzóra plusz decibeleket adni. Abban a pillanatban, hogy torzítást hallok, akár a magas vagy mélysugárzó felől, veszem is vissza a hangerőt. Ez egyben egy válasz is az egyik kérdésedre. Megadta magát az enyém is, meg a többi ismerősömé is, akinek volt ilyen hangfala még. Túl is adtunk rajta mind...
-gondolkozz el, miért nincs a Jamo hifi katalógusában még csak feltüntetve sem és miért ilyen helyek árulják mint pl. a METRO áruház, ami körülbelül egy élelmiszeráruház, néhány műszaki cikkel megfűszerezve.(most erről légyszi ne nyissunk vitát).
- A jamo weboldalán sincs semmi info róla, még a megszűnt termékek listájában sem.
Inkább nézz körül az apróban és vegyél használtan valami mást, biztos sokan segítenek!
- sunshine01
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Hello !
Sikerült egy Lexicon RV-8-as erősítőt vásárolnom.
Ehez keresek megfelelő center és front sugárzókat.
A Revel Concerta Középtartománya nagyon tetszik de magasai hiányoznak nekem .
Tudtok segíteni?
vicc kategória. volt ilyenem. felejtsd el.
Na hát tényleg ennyire használhatatlanok lennének?
- -KP-
- V.I.P.

Sziasztok
Infot szeretnék a jamo studio sorozatról lehet ezeket valamilyen szinten zenére használni és ha igen melyik lenne a befutó 160-170 180
vicc kategória. volt ilyenem. felejtsd el.
- rozoga62
- Fórumlakó

- Értékelés: 95
Kerestem eladó darabokat de nagyon ritka az olyan amibe nem nyúltak volna bele van amelyiknek a mély szállt el vagy a magas hangszoró
Igaza van Bélának. Én olyan erősítővel használtam, ami 60W-ot tud 4 ohm-on. Fél hangerőnél nem volt jobban hajtva, nekem bőven elég volt.
Persze, ha - mint sokaknál - oda van tekerve a bass-poti + max magas + mélykiemelés és hadd szóljon, ami belefér...persze hogy elszáll benne valami.
utóbbi.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Popzenére jók. A 180-at ajánlom, mert azt ismerem. Ha érdekel, szólj!
- rozoga62
- Fórumlakó

- Értékelés: 95
Sziasztok
Infot szeretnék a jamo studio sorozatról lehet ezeket valamilyen szinten zenére használni és ha igen melyik lenne a befutó 160-170 180
Popzenére jók. A 180-at ajánlom, mert azt ismerem. Ha érdekel, szólj!
Sziasztok
- charlie-obrian
- V.I.P.

- Értékelés: 366
Nézd meg, hallgasd meg az az öreg JBL-t, ha tetszik a hangja, és szemre jó állapotban van, akkor nyugodtan vedd meg. Japánban pl. nagy kultusza van még mindig ezeknek az öreg JBL-eknek. Az én JBL-em kb. 35 éves, egyszer volt peremezve a mély membránja, most újabb 20-30 évig nem kell hozzá nyúlni. Mindent meg lehet csinálni, az a 26-os pedig egy mindenevő doboz, sok álló hangfalnak megmutathatná hol kezdődnek a mély hangok.
Csatlakozom, egy akkora JBL-t nem fogsz egyhamar zavarba hozni (hacsak nem 10 dB-t emelsz a mélyen...), attól még, hogy nem mai darab, jó lehet.
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
egy 15-16 négyzetméteres szobába lenne, sajnos meghallgatásra nincs lehetőségem de van itt egy L16-os ami sztem jobb állapotban van.
elég az L16? vagy inkáb kockáztassak a L26
belinkelem mind2-őt:
L16
L26
Ha tényleg csak sztereózni fogsz (és később sem fogsz fejleszteni), akkor ilyen zenékre inkább álló hangfalat vegyél. Bár ez függ a szobád méretétől is.
Figy, szerintem inkább ne csavard fel ennyire a basszust, vegyél inkább szubot.
Na komoly választ kérek, szubot nem akarok venni:D
nincs már rá pénzem.
nem leég hanem elég:D
na vki vmi ötlet?
olyat amihez nem feltétlenül kell majd külön szub, tehát leég komoly a mélyközepe.
Figy, szerintem inkább ne csavard fel ennyire a basszust, vegyél inkább szubot.
Sziasztok segítséget szeretnék kérni.
venni ksézülök egy harman kardon hk670-et és hozzá vmien polc hangsugárzót,lehetőleg olyat amihez nem feltétlenül kell majd külön szub, tehát leég komoly a mélyközepe.
a befutó eddig egy jbl dacade l26-csak aza baj h ugye elég régi és aggódok a kora miatt, esetleg vki tud vmi más eladó hangfalat, amihez ugyancsak nem feltétlenül szükséges külön szub, vagy esetleg egy másik párost nézzek?
zenéhez: rap,hip-hop, és néha filmre lenne.
- charlie-obrian
- V.I.P.

- Értékelés: 366
Segítsetek ............... nem tudom eldönteni melyiket a kettő közül??
InfinitySM152 vagy
Cerwin Vega VS8
????
Én a szélsőt választanám!
Bocsánat, komolyabbra fordítva a szót: hallgasd meg mindkettőt, a saját fülelést nem lehet megspórolni, ha az embernek "komolyak a szándékai". Az itt lévők nem dönthetnek helyetted.
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
Segítsetek ............... nem tudom eldönteni melyiket a kettő közül??
InfinitySM152 vagy
Cerwin Vega VS8
????
Sziasztok!
Van egy jelenleg Yamaha RX-V461 erősítőből és CAV DP880A hangfalakból álló rendszerem zenehallgatáshoz, amit szeretnék házimozi irányban bővíteni. Először a surround hangfalakat tervezem beszerezni.
Sajnos a nappali berendezése miatt a kanapé a falhoz van tolva (vagyis nincs mögötte hely), így ez eléggé behatárolja a lehetőségeket.
Valamilyen flat panelre gondoltam 40-50k forintig, pl. PolkAudio OWM3 vagy Wharfedale Diamond 9DFS.
Szerintetek?
Köszi!
Hétfőn megnézem miből van raktáron.
CAV DC30+DS30
CAV DC88A+DS88A
CAV DC20+DS20
Webáruház:
Szerintem jól gondolkozik, hogy először falra szerelhető háttérdobozokat keres, mert abból nincs túl nagy választék.
Centert bármikor tud venni a frontokhoz vagy akár a hátterekhez is, a szub márkáját meg végképp nem kell semmihez sem illeszteni.
Mivel a CAV-hoz nincs falra szerelhető háttér, ezért megnézi a felhozatalt és a háttérhez vagy a fronthoz már könnyen tud centert választani.
Béláéknál Swans bipólok vannak 100 ropiért.
Még lehet,hogy van ebből: CAV DC88A+DS88A
Szerintem falraszerelhető a surround, majd hétfőn megnézem,hogy van e még belőle.
Szerintem ebből is van még:CAV DC30+DS30
Webáruház: