Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

man_f
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: man_f »

pici szobába, polcra, pink floyd-ra meg kevés hangszeres komolyra melyiket? 
újak:
- dali concept 1
- qln 601 mk2
- dynavoice dm5
- esetleg valami más 70-80e bruttóig innen: procinema

használtban:
dm 602 s3, 60e
dynaudio audience 42, 80e

No, akkor leírom a sztori végét, de a „gyilkos” kilétét nem fedem fel, azért sem.

Először is köszönet mindenkinek, aki segíteni próbált nekem!!! Azért mondom, hogy próbált, mert nem vagyok egy egyszerű eset…

Szóval, megnéztem pár jelöltet, meg is hallgattam őket, de végül nem vettem meg egyiket sem. Azaz, az egyiket megvettem volna, de nem tartottam reálisnak az árat. Aztán egy banális félreértés miatt végleg lecsúsztam arról a darabról. Tehát, fogtam magam és bevásároltam több pár dobozt is, mivel elegem lett a keresgélésből. Nem találomra választottam azért, hanem tudatosan néztem ki olyan dobozokat, amik ismertek, beváltak már sok embernek (ezzel kapcsolatban lent még lesz egy ellentmondás, de sebaj). Most időről időre cserélgetem őket, közben mindig megjegyzem magamban, hogy hú, ez de jól szól! Annyi hozzátartozik a dologhoz, hogy én most kezdem az egész dolgot, ezt a hifizést, vagy minek nevezzem ezt. Tehát nagyon amatőr vagyok, talán ezért is tetszenek a dobozok, nem csalódtam bennük, nehéz is lesz döntenem, hogy melyik maradjon. Dobozom már van, erősítőt meg majd veszek, de a forrásom nagyon jónak tűnik, úgyhogy azt hiszem ezzel sem, lesz gond.

Egyet tanácsolnék a kezdőknek: hallgassanak arra a tanácsra, amire én sem hallgattam eleinte, miszerint menjenek és füleljenek meg jó sok dobozt. Ne a tesztek meg a csillagok alapján döntsenek, hanem saját fülükre hallgassanak. Nagyon fontos viszont, hogy milyen helyen hallgatják meg, mert nekem is elég mostoha körülmények vannak itthon, pici a szoba, ahová terveztem az egészet. Nézegettem álló dobozokat is, mert azoknak állítólag jobb a mélyük, de azt hiszem a kisebb dobozokkal jobban jártam. Tehát, ha nem jók a körülmények, legjobb saját helyen kipróbálni őket, még ha ez nehézkes is. Bár én nem így tettem, de biztos, hogy ez a legjobb.

Azért nem írom le miket és kitől vettem, hogy megelőzzem az esetleges negatív kritikákat mind a dobozok, mind pedig az eladó személyét illetően. Lényeg: nekem tetszenek, amiket vettem! Nem, nem HS 280-at és Prelukat vettem

Még egyszer köszönöm a segítséget, és mindenkinek jó zenehallgatást! Én most ezt hallgatom: Rabih Abou-Khalil, azt hiszem ezzel az előadóval rendszert is lehet tesztelni, mert olyat szól.

kaci70
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: kaci70 »

Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségen házimozi rendszert szeretnék összerakni max. 100000 Ft-ra gondoltam, erősítő+hangfalszett.
Egy pár hete olvasgatom a különféle hirdető és fórum oldalakat, de mostanra teljes káosz alakult ki bennem.Mindenféle márka és minőségi szint miatt. Nekem "tetszenek" a jamo 4-es  , Wharfedale 8.4 -es szettek , főleg az áruk miatt. Szerintetek melyik lenne a jobb esetleg más javaslatok?

A 100k még akkor is elég kevésként tűnik ha csak használt eszközökből akarod összerakni a rendszert. Valamirevaló AV erősítőt még használtan se nagyon kapsz 40-50 alatt a fennmaradó 50-60k-ból pedig elég nehéz egy komplett szettet összerakni, pláne hogy még kábeleket is venned kell ami egy 5.0-ás szettnél alsóhangon 10k.
Kompromisszumos megoldás lehet ha az erősítő mellé először csak egy front párt veszel és későb építed tovább a szettet ahogy a pénz engedi.
De azért had ajánlgassam a saját portékámat is Victa 500 szett

Természetesen használtban gondolkodtam.

nagoli
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: nagoli »

Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségen házimozi rendszert szeretnék összerakni max. 100000 Ft-ra gondoltam, erősítő+hangfalszett.
Egy pár hete olvasgatom a különféle hirdető és fórum oldalakat, de mostanra teljes káosz alakult ki bennem.Mindenféle márka és minőségi szint miatt. Nekem "tetszenek" a jamo 4-es , Wharfedale 8.4 -es szettek , főleg az áruk miatt. Szerintetek melyik lenne a jobb esetleg más javaslatok?

A 100k még akkor is elég kevésként tűnik ha csak használt eszközökből akarod összerakni a rendszert. Valamirevaló AV erősítőt még használtan se nagyon kapsz 40-50 alatt a fennmaradó 50-60k-ból pedig elég nehéz egy komplett szettet összerakni, pláne hogy még kábeleket is venned kell ami egy 5.0-ás szettnél alsóhangon 10k.
Kompromisszumos megoldás lehet ha az erősítő mellé először csak egy front párt veszel és későb építed tovább a szettet ahogy a pénz engedi.
De azért had ajánlgassam a saját portékámat is Victa 500 szett

kaci70

Hozzászólás Szerző: kaci70 »

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségen házimozi rendszert szeretnék összerakni max. 100000 Ft-ra gondoltam, erősítő+hangfalszett.
Egy pár hete olvasgatom a különféle hirdető és fórum oldalakat, de mostanra teljes káosz alakult ki bennem.Mindenféle márka és minőségi szint miatt. Nekem "tetszenek" a jamo 4-es , Wharfedale 8.4 -es szettek , főleg az áruk miatt. Szerintetek melyik lenne a jobb esetleg más javaslatok?

nagoli
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok! 
Segítséget szeretnék kérni hangfal vásárlás ügyben!

Jelenleg egy ilyen rendszer tulajdonosa vagyok :

Magnat Motion 990

Hozzá egy szintén magnat sub:

Tehát ehhez az erősítőhöz keresek hangfalakat elfogadható áron (max 150eft)

Előre is köszönöm bárki segít!

Manoo

Hi, én anno egy ilyen Monitor 990-es szettről váltottam ERRE

Méretben tejesítményben de főleg minőségben igen nagy ugrás volt.
És most pont eladó

Manoo

Hozzászólás Szerző: Manoo »

És mi a csere oka, célja?
Nem is egy mai típus és úgy néz ki az egy sorrund megadta magát , iszonyatosan halkan szól!

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

És mi a csere oka, célja?

Manoo

Hozzászólás Szerző: Manoo »

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni hangfal vásárlás ügyben!

Jelenleg egy ilyen rendszer tulajdonosa vagyok :

Magnat Motion 990

Hozzá egy szintén magnat sub:

Jelenleg ezzel a készülékkel adok nekik hangot:

Denon AVR-1610

Tehát ehhez az erősítőhöz keresek hangfalakat elfogadható áron (max 150eft)

Előre is köszönöm bárki segít!

Manoo

nagoli
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Erre valaki?

Továbbá a HiVi Swans D3.2 BF-et hallotta már valalki élőben?

THX

Hál istennek már elég sokan.

Ezt gondoltam de reméltem hogy kapok némi mankót, hogy milyen is a hasonló árú dobozokhoz képest.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Erre valaki?

THX

Hál istennek már elég sokan.

nagoli
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok, 
Általában csak olvasni szoktam ezt a fórumot de most megakadt a szemem egy akciós KEF C7 szetten és nagyon elgondolkoztam, hogy lecserélem a Heco Vica szettemet egy ilyenre ugyanis a Victáknak a hátsó reflex kialakítása nem igazán szerencsés a szobában ahol használom őket.

Tehát a kérdés hogy tud-e valaki elsőkézből infót ezekről a dobozokról és hogy mekkora minőségjavulást tapasztalnék (ha egyáltalán) egy ilyen váltással figyelembevéve hogy most a jobb oldali front konkrétan sarokban van a jobb hátsó pedig egy könyvespolcon.

Erre valaki?

THX

Vendég

Na mindenkinek. Mielőtt még összetévesztenek

Vendég

... ehhez sem értesz
Volt egy topik amit azóta töröltek, ahol ha jól emlékszem ATC említette, hogy Shalafi tán műszerész volt a régi Vidi gyárban? Csak a "hozzáértőség" és hitelesség végett kérdem, igaz?

Linkelni ugyanis mindenki tud, 2 perc guglizás után teletömök bármilyen fórumot tudományos és áltudományos hülyeségekkel, pedig nem is értek hozzá!

Na azt megnézném.

A hitelesség tényleg érdekes kérdés, de nem ott nézed ahol valóban fáj.

Vendég

Nem értem, miért foglalkozol a témával, ha nem értesz hozzá.
Szokásos Shalafi-ka érv

Elnézést, de szerintem rosszul nézed, az érv nem ez volt. Majd legközelebb kiszínezem neked.

endeavourSE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: endeavourSE »

... ehhez sem értesz
Volt egy topik amit azóta töröltek, ahol ha jól emlékszem ATC említette, hogy Shalafing Úr tán műszerész volt a régi Vidi gyárban? Csak a "hozzáértőség" és hitelesség végett kérdem, igaz?

Linkelni ugyanis mindenki tud, 2 perc guglizás után teletömök bármilyen fórumot tudományos és áltudományos hülyeségekkel, pedig nem is értek hozzá!

Vendég

Óriási különbségek nincsenek, a hatás pedig főleg mélytartományban jelentkezik
Akkor láss csodát:
A közepes szobában mért görbe szerint mintha a JBL(!) váltója rosszul lenne méretezve:)
Méghogy "főleg a mélytartományban"... ehhez sem értesz

Nincs ebben semmi csoda, csak sajnos ez a méréssorozat önmagában, a körülmények ismerete nélkül teljesen használhatatlan. A szobák pedig a közeli tárgyak-falak reflexióit leszámítva, tényleg inkább csak mélytartományban, párszáz Hz alatt hatnak (ez a mérésekből is látszik valamennyire), de elég ha megnézed a távolságokhoz tartozó lehetséges hullámhosszokat.

Vendég

Mert a reprodukálhatóságot alapvetően rossz módon értelmezed (szóval a hiba nem az én készülékemben van), ugyanis az csak az adott mérésre vonatkozik, vagyis arra, hogy ha egy hangszóró együttmozgó tömegét 25,413g-nak mérem, akkor tizedik alkalommal újramérve is ugyanennyit kell hogy kapjak
Kissé kevered a dolgokat. Nem a mérés, hanem a mérési eredmény reprodukálhatóságáról beszélsz. A mérés(i módszer) reprodukálhatósága bővebb fogalom, másfajta hangsugárzóra is vonatkozik. És nem kizárólag shalafira, hanem tetszőleges, a módszert megérteni, a mérést elvégezni képes személyre. A shala-féle helyezgetős mérési eljárást sehol sem ismertetted; az mások számára nem reprodukálható, tehát nem tekinthető objektívnek. Még azt se definiáltad, mit értesz "optimális elhelyezésen". Tömören azt is mondhatnám, hogy nem értesz hozzá:XD

Tömören mondhatnád, de ettől még nem lenne igaz. Én nem keverek semmit, a mérési módszert a vonatkozó szabványok ismertetik, ahogy korábban már leírtam, és elnézést, de valamit félreérthettél, én nem "helyezgetem" a hangsugárzókat, nagyjából ugyanabban a pozícióban mérem mindegyiket.

Vendég

Az objektivitás kicsit más, mint a reprodukálhatóság, mert nem csak a megismételhetőséget, ellenőrizhetőséget értjük rajta, hanem a szubjektív megfontolásoktól való mentességet is. Legalábbis a méréselmélet jelenlegi állása szerint.
Gratulálok, ismét sikerült más felé terelni a szót. De ha már itt tartunk, megjegyezném, hogy e fogalom definíciója bővebb és nem ennyire pongyola, a méréselmélet jelenlegi állása szerint:))

Na cső.

http://ktnye.akti.hu/index.php/Objektivitás

Vendég

Óriási különbségek nincsenek, a hatás pedig főleg mélytartományban jelentkezik
Akkor láss csodát:

A közepes szobában mért görbe szerint mintha a JBL(!) váltója rosszul lenne méretezve:)
Méghogy "főleg a mélytartományban"... ehhez sem értesz

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szerintem jobb lenne,ha vissztérnénk az eredeti témához.

Vendég

Az objektivitás kicsit más, mint a reprodukálhatóság, mert nem csak a megismételhetőséget, ellenőrizhetőséget értjük rajta, hanem a szubjektív megfontolásoktól való mentességet is. Legalábbis a méréselmélet jelenlegi állása szerint.
Gratulálok, ismét sikerült más felé terelni a szót. De ha már itt tartunk, megjegyezném, hogy e fogalom definíciója bővebb és nem ennyire pongyola, a méréselmélet jelenlegi állása szerint:))

Na cső.

Vendég

Mert a reprodukálhatóságot alapvetően rossz módon értelmezed (szóval a hiba nem az én készülékemben van), ugyanis az csak az adott mérésre vonatkozik, vagyis arra, hogy ha egy hangszóró együttmozgó tömegét 25,413g-nak mérem, akkor tizedik alkalommal újramérve is ugyanennyit kell hogy kapjak
Kissé kevered a dolgokat. Nem a mérés, hanem a mérési eredmény reprodukálhatóságáról beszélsz. A mérés(i módszer) reprodukálhatósága bővebb fogalom, másfajta hangsugárzóra is vonatkozik. És nem kizárólag shalafira, hanem tetszőleges, a módszert megérteni, a mérést elvégezni képes személyre. A shala-féle helyezgetős mérési eljárást sehol sem ismertetted; az mások számára nem reprodukálható, tehát nem tekinthető objektívnek. Még azt se definiáltad, mit értesz "optimális elhelyezésen". Tömören azt is mondhatnám, hogy nem értesz hozzá:XD

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Nem értem, miért foglalkozol a témával, ha nem értesz hozzá.
Szokásos Shalafi-ka érv

Vendég

A mérések követelményrendszere főképp nem a reprodukálhatóságból áll
Itt álljunk meg egy szóra. A megismételhetőség, mégpedig egy meghatározott hibahatáron belüli megismételhetőség követelménye több, mint követelmény! Azon ugyanis nem kevesebb múlik, mint az objektivitás. Többen észrevették, hogy gyakran nem az idézettel vitatkozol, hanem annak sajátos átértelmezésével (Ismérv->követelményrendszer). Tényleg "ügyes"... és egyúttal fárasztó.

Mert a reprodukálhatóságot alapvetően rossz módon értelmezed (szóval a hiba nem az én készülékemben van), ugyanis az csak az adott mérésre vonatkozik, vagyis arra, hogy ha egy hangszóró együttmozgó tömegét 25,413g-nak mérem, akkor tizedik alkalommal újramérve is ugyanennyit kell hogy kapjak, és ugyanennyi legyen, ha a szomszéd plébános vagy a kiscicája méri, a saját műszereivel. Egyfajta ellenőrzés ez is, de a mérőrendszer pontosságára utal(amiben a méréseket végző személy is benne van), nem a mérések valóságtartalmára és használhatóságára..

Ui: Nem nagyon idéztem, és főleg nem vitatkoztam idézetekkel, mert szerintem értelmetlen lenne. Ezzel te próbálkozol, amikor kiragadott félmondatokra "válaszolsz" (ahogy most is). Amit megpróbálok leírni, az kb. a valós helyzet.

Vendég

Nem csak szeretném modellezni, ugyanis abban is mérek ha épp arra van szükség. Óriási különbségek nincsenek, a hatás pedig főleg mélytartományban jelentkezik, de extrém esetektől eltekintve, jó hangsugárzóválasztásnál szinte minden helyiségben megtalálható az a helyzet, ahol a hallgatási pozícióban az átvitel egyensúlya megfelelő lesz.

Sajnos sem a BS illetve a besugárzott térszög változásának hatásait, sem a kompenzálás lényegét nem ismered jól. Solymos pedig a mérésekből úgy látszik, hogy semmit nem tudott (vagy nem akart tudni) erről, mint ahogy azt sem tudta, hogy közeltéri mérésekkel semmilyen használható információt nem lehet megtudni a hangsugárzó mélytartományáról. Lett volna megfelelő módszer, ami pontos képet ad (dobozon belüli mérés), de azt sosem használta, még ott sem, ahol kézenfekvő lett volna. Szóval az a "bibi" csak egy rossz kiindulási alapból, vagyis egy hozzá nem értő méréssorozatból levont rossz következtetés

Pedig nem ártanának a magyartanárok, nem ártana az angolból átvett (nem mellesleg pongyola) kifejezéseket magyarul megfogalmazni. Talán jól tudott fogalmazni, de ettől az írások igazságtartalma sajnos nem javult. Huszti Zsolt is elég jól fogalmaz pl, de az elektroakusztikához mégis a Dénes keresztnevű Huszty értett visszanézve az időben.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”