Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

THX hangfalak

William
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 261

THX hangfalak

Hozzászólás Szerző: William »

NAD T778

William
Fórumlakó
Fórumlakó

THX hangfalak

NAD T778

Vendég

THX hangfalak

Hozzászólás Szerző: Vendég »

THX. Egészségedre.

Moha1976
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 14

THX hangfalak

Hozzászólás Szerző: Moha1976 »

Ez maganvelemeny, ez nekem igy jo, ettol vagyok boldog! Akinek nem jon be vagy csak szemvenyvesztesnek gondolja, az vegyen olyan rendszert ami neki tetszik es attol lesz boldog. Nem vagyunk egyformak, kinek a papp kinek a pappne.

William

Ez itt a lényeg!

William
Fórumlakó
Fórumlakó

THX hangfalak

Engem meg gyozott a THX. Most vettem egy THX minositesu Jamo D6-os subot ujonnan. Egy THX-es Onkyo taplalja a rendszert. A hangfalak nem THX minositesuek de mindegyik egyforma hangszoroval rendelkezik es a surroundok dipol tipusuak. A THX szabvany bizonyos betartando frekvencia atvitelt ir elo es azt, hogy a hangszorok teljes osszhangban legyenek. Biztos, hogy maga a logo penzbe kerul mert ingyen nincs semmi, ezert van minden gyartonak pl. a hazimozi erositoje 30 darab kulonfele sajat elnevezesu logoval feldiszitve mert azert nem kell fizetni.

Ez maganvelemeny, ez nekem igy jo, ettol vagyok boldog! Akinek nem jon be vagy csak szemvenyvesztesnek gondolja, az vegyen olyan rendszert ami neki tetszik es attol lesz boldog. Nem vagyunk egyformak, kinek a papp kinek a pappne.

William
NAD T778

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1173

THX hangfalak

Hozzászólás Szerző: violin »

A THX-nek viszonylag kevés köze van George Lukas-hoz.......Tomlinson Holman-hoz viszont annál több....
Mármint a szabvány, vagy a film?

Természetesen a szabvány.....hiszen ez a topic arról szól....

Tomlinson Holman Experience......
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

Vendég

THX hangfalak

A THX-nek viszonylag kevés köze van George Lukas-hoz.......Tomlinson Holman-hoz viszont annál több....
Mármint a szabvány, vagy a film?

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1173

THX hangfalak

Hozzászólás Szerző: violin »

AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

Vendég

THX hangfalak

Na idefigyelj Shalafi66, assetod mi az a THX, nem is hallottad, olyanhoz szóljál amiről van lövésed, igenis jó a THX!
legyél vele boldog
Én csalódtam!
Nekem akkor is porhintés. Nem attól jó a készülék mert van rajta THX logó. Lukács Gyuri bácsi kitalált egy brendet, valamiféle megfelelőségi szabványt. Aminek a lényege "hozzál nekem ide sok pénzet, aztán meglátjuk mit tud a cucc."
A DrTony féle rendszer valószínűleg alapból is jó, nem attol kafa, mert gyuri bá logója megcsillan rajta... Legfeljebb segít a választásan a "gyengénlátóknak"...
És sajna bármilyen matricát lehet kapni, a józsfvárosin, amit rálehet ragasztani a készülékekre. Hátha attól jobban szól, placebo tuning
wasd, szerinten te nem tudod mi az a tíédzseksz... THX 1971-ből

Vendég

THX hangfalak

Látom ott már felrobbant.

Vendég

THX hangfalak

Na idefigyelj Shalafi66, assetod mi az a THX, nem is hallottad, olyanhoz szóljál amiről van lövésed, igenis jó a THX!

Vendég

THX hangfalak

Majd lesz THX II. ahhoz már krézigránátot is mellékelnek.

Dr Tony
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 29

THX hangfalak

Hozzászólás Szerző: Dr Tony »

Anno 6vagy 7éve volt szerencsém egy teljes THX Ultra rendszert meghalgatni. Külön monoblokkok a hangfalakhoz stb. több millás cucc volt.Na bele a közepébe Ryan közlegény megmentése és akkor elszabadult a pokol, ennyire valósághűnek ezt még sehol nem hallottam .Oldalra kaptam a fejem a golyók elől a homok mindent beterített félelmetes volt.Utána zene de hiába annyira realisztikus volta csata,hogy nem bírtunk fellazulni és kikapcsolódni.
felszámolva

Vendég

THX hangfalak

az egész thx kamu, valami olyan megfelelőségi szabvány aminek egy kicsit meg kel felelni a gyártónak és jó sokat kell fizetni és kész... nem valami non plusz ultra... 
Persze csak neves egyébként is sokat tudó gyártók engedhetik meg maguknak (anyagilag), hogy rábiggyesszék a THX logót a készülékeikre. De nem ettől lesz jó a hang vagy a kép... Bidznisz...

Aki ettől könnyebben megveszi, az meg is érdemli sztem.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

THX hangfalak

Hozzászólás Szerző: AVX »

Persze csak neves egyébként is sokat tudó gyártók engedhetik meg maguknak (anyagilag), hogy rábiggyesszék a THX logót a készülékeikre.

Pl Swans?
HiVi Swans X3HT - THX Certified Ultimate Home Theater System
http://www.swanspeaker.com/products/pro ... 37&pid=112

Vendég

THX hangfalak

az egész thx kamu, valami olyan megfelelőségi szabvány aminek egy kicsit meg kel felelni a gyártónak és jó sokat kell fizetni és kész... nem valami non plusz ultra...

Persze csak neves egyébként is sokat tudó gyártók engedhetik meg maguknak (anyagilag), hogy rábiggyesszék a THX logót a készülékeikre. De nem ettől lesz jó a hang vagy a kép... Bidznisz...

Dr Tony
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 29

THX hangfalak

Hozzászólás Szerző: Dr Tony »

Hogy egy kicsit pergessük fel
felszámolva

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

THX hangfalak

Hozzászólás Szerző: AVX »

Vendég

THX hangfalak

Hehe azért nem megyek el, és hallgatom meg, mert akkor tuti nem bírnék magammal, és nyáron megfogadtam, hogy egy évig nem költök házimozi berendezésre , csak kölcsönzére, meg filmekre. Néha nem árt spórolni, ki tudja mit hoz a sors. Az idő meg hagy időt utánanézni a dolgoknak, véleményeket szerezni, az árak valószínűleg csak csökkenni fognak ráadásul jövőre, és lehet, hogy egy másik konfigról, mondanak valami ellenállhatatlant. De azért sok mindent megtudtam, köszi a véleményeket.

Vendég

THX hangfalak

Bocsánat, írtad, hogy van otthon sub-od én nem olvastam figyelmesen.

Vendég

THX hangfalak

Félreértettél, azt gondoltam sub nélkül akarod használni őket. Ha van hozzá otthon egy másuk sub-od akkor no problem. A THX erősítőkön is van egy THX mode gomb ami kb annyit tesz, hogy lekapcsol minden effektet és szűrőt. Ez olyan, mint más erősítőkön a direct gomb.
De nem értem, hogy miért nem mész el a boltba és hallgatod meg? Az Annex-ba van egy bemutatóterem amelyben ez a THX II-es rendszer van installálva.

Vendég

THX hangfalak

Sub nélkül nem akarom használni, anélkül vennémn ha egyáltalán megveszem, de már van sub-om. Miért nem jó szerinted, hogy a 80Hz alatti hangokat a SUB adja? Úgy értem, miért kell egyáltalán tudnia egy rendszerben (értsd: 5.1) használt hangfalnak 80Hz alatti hangokat produkálni, ha azt a mélynyomó dolga? Ez csak akkor számít, ha mélnynyomó nálkül használnám szerintem. Egyékbént elővettem a Házimozi magazin 2000. július számát, abban tesztelték ezt a rendszert, ott sem voltak tőle elájulva, (4* házimozi, 2* a zenére). Ott is írták, hogy zenére nem túl jó. Az a baj, hogy a nem tudom úgy átrendezni a szobát, hogy álló hangfalakat is beférjenek, ellenben kicsi hangfalakat se szeretnék, ez meg tök ideális lenne, mert jók a méretei, én szeretem a Jamo-t, másrész a THX Ultrán kicsit fennakadtam. Egyébként Potter lehet, hogy a THX elavult, de ezért vannak különböző szintjei, aminek azt hiszem, hogy a THX Ultra a csúcsa. Konkrétan csak a mélynyomónak a THX feltételeit ismerem:
"Egyenletes frekvenciamenetet kell biztosítania lefelé egészen a 20Hz alsó határfrekvenciáig, úgy, hogy 105dB hangnyomást legyen képes kelteni torzítás nélkül"

Nos hasonlóan szigorúak lehetnek a többi hangsugárzóra vonatkozó előírások, ezért is gondoltam/gondolom, hogy itt komoly minőségről van szó. Ráadásul egy ilyen mélynyomónál külön van THX állás, és akkor az ehhez tartozó vágási-frakvencia lép életne, ami szinkronba kell lennie az ilyen 80Hz lejjebb menni képtelen (mivel gondolom nem is kell) frontokkal.

Vendég

THX hangfalak

Korbe THX-es hangfalakat nem szabad venni annak aki zenet is akar hallgatni rajta. Maga a THX szabvany nagyon regi es a prologichoz keszult. A mai korszeru hangrendszereket nem tudja kiszolgalni. Nem veletlen hogy atdolgoztak es kijott a THX-2 ami mar sokkal nagyobb szabadsagfokot engedelyez a hangfalak frekvencia meneteben.

Vendég

THX hangfalak

Shadman: még talán annyit, hogy sub nélkül is hallgasd meg őket (már ha anélkül akarnád venni) mivel az összes sugárzó csaknem megegyezik (front, center, surround) és a frekvenciaátvitele mindegyiknek 80Hz-nél kezdődik -3dB mellett. Ez elég rosszul hangzik.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”