Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Squeezebox, Transporter és Linn DS hálózati zenelejátszók

Moderátor: alto

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Igen, video is fontos lenne.
Két NAS-sal van tapasztalatom, egy olcsóbbal, meg egy drágábbal... :kiraly:
Kis zenetárhoz, divx-dvd filmekhez elég egy belépőszintű (pl. Dlink DNS-323), nagy gyűjteményhez, HD filmekhez pedig illik/kell a magasabb kategória (pl. vmelyik kétlemezes Synology). Mást nem használtam, de a NETGear NAS-okhoz például van gyári, Logitech által támogatott SqueezeServer, másra faragni kell. A Dlinkre jobban, a Synologyra kevésbé.
Nekem >3000 album van, a Synologyn is kb egy óra egy teljes scan. A DNS valszeg be is sz.rna, viszont néhány száz lemezhez elég lehet. A lejátszásnál már teljesen mindegy a NAS sebessége, annyit pufferel a SB, hogy simán megy, akár wifin is. Persze, ha tekergetni, ugrálni, számok, albumok között keresni, vagy a rendes keresőt használni, röviden a NAS-on futó szervert gyűrni akarod, akkor kell a nagyobb teljesítmény ott is.

svga
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: svga »

Sziasztok!Nemsokára szeretnék venni egy hálózati merevlemezt, 2-3 médialejátszóhoz. Mit javasoltok?

Western Digital Serial-ATA II 1000GB Green (32MB cache)
1000GB, 32MB puffer, S-ATA2 3Gb/s
7200 rpm.
Pufferméret: 32MB
Átviteli sebesség: 3Gb/s max.
Formázott kapacitás: 1,000,204 MB
Kapacitás: 1 TB
Interfész: SATA
Méret: 26,1 x 147 x 101,6 mm

KB:20.000-bruttó

Leon
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Leon »

Sziasztok, 
Minap hozzájutottam egy logitech transporterhez, müködik is rendesen, komoly előrelépés volt a korábban
üzemben lévő duetthez képest. Azonban a controllert nem sikerült rábirnom hogy találja meg a transportert,
csak a receivert látja. (a receiver kiiktatása sem segitett)
  Probáltam factory resetet, a transporteren és a kontrolleren is, de semmi eredmény, a logitech support
fórumon se találtam semmi idevágót.
utolsó hivatalos firmware (7.4.1) van mindenen, a transporter etherneten keresztül bekötve a hálózatba.
  Futott már valaki hasonló problémába? vagy van esetleg bármi ötlete valakinek a megoldásra?

előre is köszi a megfejtéseket :kiraly:

megoldodott a probléma. némi ethernetkábel cserebere után, egyszercsak elkezdett látni a transportert a controller... rejtélyes eset :foto:

megvan (jórészt) hogy miért látja hirtelen controller a transportert,
azért, mert most sikerül neki a receiveren keresztül kommunikálnia a
squeezebox serverrel, amin keresztül már latja a transportert is.
de ugye a controllernek illene tudnia magán a transporteren keresztül is
kommunikálni a squeezebox serverrel, vagy tévedek?
meg tudja mondani valaki a tutit?

Leon

Sziasztok, 
Minap hozzájutottam egy logitech transporterhez, müködik is rendesen, komoly előrelépés volt a korábban
üzemben lévő duetthez képest. Azonban a controllert nem sikerült rábirnom hogy találja meg a transportert,
Probáltam factory resetet, a transporteren és a kontrolleren is, de semmi eredmény, a logitech support
utolsó hivatalos firmware (7.4.1) van mindenen, a transporter etherneten keresztül bekötve a hálózatba.
Futott már valaki hasonló problémába? vagy van esetleg bármi ötlete valakinek a megoldásra?

megoldodott a probléma. némi ethernetkábel cserebere után, egyszercsak elkezdett látni a transportert a controller... rejtélyes eset :foto:

Leon

Sziasztok,

yura
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: yura »

Igen, video is fontos lenne.
Dolgozó: Audiolab M-DAC Mini DSD DAC - Genelec 8020A - Genelec F One
Nappali: Auralic Vega G1 - Primare Pre32 - 2x Primare A34.2 - Antony Gallo Nucleus Reference 3

Vendég

szeretnék venni egy hálózati merevlemezt, 2-3 médialejátszóhoz.
Csak zenelejátszás, vagy video is?

yura
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: yura »

Sziasztok!
Nemsokára szeretnék venni egy hálózati merevlemezt, 2-3 médialejátszóhoz. Mit javasoltok?
Dolgozó: Audiolab M-DAC Mini DSD DAC - Genelec 8020A - Genelec F One
Nappali: Auralic Vega G1 - Primare Pre32 - 2x Primare A34.2 - Antony Gallo Nucleus Reference 3

freeduck
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Hozzászólás Szerző: freeduck »

Sziasztok!Egy kérdésem lenne a Squeezebox-szal kapcsolatban.
A leírásában és a tesztjében olvastam, hogy nem lát könyvtárakat, hanem valamilyen más módon "látja" a zenéket.
Erről szeretnék egy kicsit bővebb infót kapni.
Bevallom, nem olvastam vissza a topikot, és nem töltöttem le a készülék használatiját - lehet, hogy ezekből kiderülne.
Én igazából úgy szeretném lejátszani a zenéket, válogatásokat, ahogyan a vinyón vannak a könyvtárakban.
Válaszokat előre is köszönöm!

Tudja azt is, én is így használtam!!!

Imre07
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: Imre07 »

Sziasztok!
Egy kérdésem lenne a Squeezebox-szal kapcsolatban.
A leírásában és a tesztjében olvastam, hogy nem lát könyvtárakat, hanem valamilyen más módon "látja" a zenéket.
Erről szeretnék egy kicsit bővebb infót kapni.
Bevallom, nem olvastam vissza a topikot, és nem töltöttem le a készülék használatiját - lehet, hogy ezekből kiderülne.
Én igazából úgy szeretném lejátszani a zenéket, válogatásokat, ahogyan a vinyón vannak a könyvtárakban.
Válaszokat előre is köszönöm!

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3373
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

A 7.4.1-es verziónál meg tudta már oldani valaki, hogy működjön a számítógép kikapcsolása a SB-ról vezérelve? 
Én :kiraly:

Telepítsd fel a ServerpwrCtrl plugint. A Squeezebox Server - Settings - Plugins - ServerpwrCtrl - Options oldalon pedig be tudod állítani a számítógép kikapcsoló parancsot. Ez nyilván oprendszer függő, de némi Googlizással megtalálod, ami neked kell.

Ha kész, a Squezzebox Extras menüjéből el tudod indítani a kikapcsolást.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Nemgéza »

A 7.4.1-es verziónál meg tudta már oldani valaki, hogy működjön a számítógép kikapcsolása a SB-ról vezérelve?

Én :kiraly:

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Aki lassabb NAS-on vagy gyengébb processzoru szerveren futtatja a Squeezebox Servert, és "rebuffering" problémától szenved, javaslonám a következő beállítást:
Server Settings - Advanced - Performance - Artwork resampling: Resize artwork

Továbbá javaslom a webes kezelő felületen a Classic skin használatát a Default helyett. Úgy tűnik jóval kisebb CPU erőforrást és sávszélességet igényel.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

whatwho
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: whatwho »

ha van rá igény, és esetleg nem találjátok, este megkeresem.
Én megköszönném, ha megkeresnéd ezt a menüpontot. Nekem állandóan gondot okoznak a beállítások, én már csak ilyen vagyok....

Szóval kösz előre is!

Sziasztok!

Pont most néztem ez a menüpontot. Itt található:
Server Settings --> Advanced --> File Types legördülő menüt kiválasztani.

bocs, látom már válaszoltak, igen, ez az a menüpont. nekem frankón működik, nem kell törölgetni a fájlokat.

TV: LG 42LG5000 | AV RECEIVER: Onkyo TX-SR501E | DVD: Denon DVD-1720 | MINIDISC: Sony MZ-R900SPEAKER-SET: Eltax Summit 6-pack | SUB: Wharfedale PowerCube 8+ | MUSIC: Squeezebox Classic | RC: Logitech Harmony 525

TigerRick
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TigerRick »

Én megköszönném, ha megkeresnéd ezt a menüpontot. Nekem állandóan gondot okoznak a beállítások, én már csak ilyen vagyok....

Szóval kösz előre is!

Sziasztok!

Pont most néztem ez a menüpontot. Itt található:
Server Settings --> Advanced --> File Types legördülő menüt kiválasztani.

Zidoo UHD3000, Sony UHP-H1 
Marantz NR1710 / Epos M16 - Monitor Audio Silver RS LCR - B&W DM 601 S3
LG OLED77C43LA
Eversolo DMP-A8 / CA 851A / Monitor Audio Siver RS1
HiVox Alces4 & Alces6, Synology 1515+, luXor kábelek

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.

Szóval kösz előre is!

whatwho
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: whatwho »

bocs, megint rátaláltam erre a topicra, visszaolvastam pár oldalt, és láttam, hogy sokaknak meggyűlt a bajuk a cue és m3u fájlokkal. a megoldás nem az átnevezése ezen fájloknak, hanem valamelyik elbújtatott menüben be lehet állítani, hogy milyen playlist kiterjesztéseket vegyen figyelembe a server. ha van rá igény, és esetleg nem találjátok, este megkeresem.

TV: LG 42LG5000 | AV RECEIVER: Onkyo TX-SR501E | DVD: Denon DVD-1720 | MINIDISC: Sony MZ-R900SPEAKER-SET: Eltax Summit 6-pack | SUB: Wharfedale PowerCube 8+ | MUSIC: Squeezebox Classic | RC: Logitech Harmony 525

svga
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: svga »

Nagyon vártuk már :kiraly:

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

A Logitech kiadta a SqueezeServer 7.4.1 verzióját, hivatalosan beismerve a 7.4-es gyengeségeit. Javaslom mindenkinek a frissítést, nálam megoldotta a 7.4-es verzió által okozott galibákat.

A bejelentés angolul:

Announcement: Release of 7.4.1 – Bug Fixes for 7.4.0, Support for ReadyNAS and Windows Home Server

--------------------------------------------------------------------------------

After releasing 7.4.0, we heard from users about new bugs that we inadvertently introduced. This release, 7.4.1, fixes some of these bugs. Other bugs will be addressed later.

What’s This Release About?

This release is focused on these specific objectives:

Fix bugs introduced in 7.4.0
Release official versions of Squeezebox Server 7.4.1 for ReadyNAS and Windows Home Server platforms
BARTIMEX AUDIO Honlap

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.

Biztos azért, mert Te egy ilyen értetlen és tudálékos ember vagy.

Vendég

Soha nem értettem, hogy miért kell folyamatosan a legújabb, kiforratlan, bugos verziókra frissíteni...

Ha a 7.3-as mondjuk tökéletesen működik (stabil, mindent lejátszik, minden jól működik) miért kell feljebb menni???

Utána meg megy a felháborodás, hogy miért nem megy, amikor előtte tökéletes volt...

A sok szívás, tökölés meg stressz helyett én zenét hallgatok a régi, elavult 7.3as verzióval gond nélkül...

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Hozzászólás Szerző: suprnova »

3 hét után hazajöttem másfél napra és ezzel kell sz*rakodni.
Szia! Feltettem a 7.4.1-et és működik minden, látja a könyvtáraimat!
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.

3 hét után hazajöttem másfél napra és ezzel kell sz*rakodni.

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.

Server nem olvassa az egyik könyvtáramat. Klasszikusok mappa, zeneszerzőkre majd albumokra bontva, megsérülhetett a könyvtár (a szgép simán olvassa), vagy csak béna a progi? Du. vissz*rakom a Centert megnézem mivan.
Erre időközben született valami megoldás?

Tegnap este feltettem én is a 7.4-t, de a zenéket tartalmazó könyvtárból csak azt a mappát olvassa be ahol 4-5 mp3-as album van csak.
Az összes többinél elindul a betöltés, de nem ér a végére.

Ugyan ez van, ha S. centerben próbálok a mappákba belépni.

Eszement egy verzió de azért nem hinném, hogy "gyárilag" ilyen, biztos van valami trükkje, mert így ki nem adták volna.

Régebben a céges gépnél azokat a mappákat nem látta, amelyek nevében ékezetes betűk voltak, az is volt egy kis idő mire rájöttem, hogy mi a franc baja van (a saját gépemnél ez nem volt gond).

Mindenki leszedte ezt a verziót, van azért akad aki megszelídítette már?

freeduck
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Hozzászólás Szerző: freeduck »

Írtam a tesztről a hálózati zenelejátszós topikba!!!!
Ott folytassuk!

Válasz küldése

Vissza: “Bartimex Audio”