Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Szepi mozi-demószobája Dolby Atmos 9.1.6
Moderátor: szepi0808
Szepi mozi-demószobája Dolby Atmos, DTS:X 7.2.4
Nem értelek Zsolti, egymás mellett próbáltam ki mind a kettőt, mielőtt váltottam.
Jaaaa. Értelek! Ezt nem tudtam! (Egyébként nem sértésnek szántam a hozzászólást!!) Akkor sooorrrry! Igazad van! Csak nekem ez a sok beállítás, diagramok stb. már picit túlzásnak tűnt. De végül is a tiéd, a Te fülednek kell, hogy jó legyen a zene-mozi. Nekem már az a rendszer is bomba jó volt, amit én hallottam nálad!! Sok sikert az új hangfalakhoz, mélyládához! Biztosan brutális!!
Azért kíváncsi lennék, ha most visszatennéd a régi Klipsch szettedet (ami nálam zenél), vajon mekkora különbséget éreznél? Műszerek helyett az lenne az igazi összehasonlítás: a saját füled! :-)
Nem értelek Zsolti, egymás mellett próbáltam ki mind a kettőt, mielőtt váltottam.
Azért kíváncsi lennék, ha most visszatennéd a régi Klipsch szettedet (ami nálam zenél), vajon mekkora különbséget éreznél? Műszerek helyett az lenne az igazi összehasonlítás: a saját füled! :-)
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Kedves Szepi nagyon Köszönöm, hogy meghallgathattam a moziszobát, egyúttal gratulálok, szerintem az Ország legjobb hangja van nálad! Mind a tér mind a dinamika egyszerűen tökéletes ....
Az év utolsó előtti napjára sikerült valami jót is látni és hallani
Ez tetszik: "szerintem az Ország legjobb hangja van nálad". De azért, ha pontosak akarunk lenni, akkor ezt úgy tudnánk eldönteni, ha az összes "HI-FI őrült" hangtechnikáját meghallgatnánk (ráadásul ár/érték arányban lenne fer) és úgy mondanánk ki a végszót! (Sajnos ez nem lehetséges!) Ez olyan, mint amikor csak túrós palacsintát eszel gyermekkorodban. Akkor azt hiszed, hogy nincs annál finomabb. Aztán valahol megkínálnak lekvárossal és rájössz, hogy bizony az addig hitt túrósnál sokkal finomabb a lekváros. Nos, kb. ez a Hi-Fi világa. Mindennél van szebb, jobb, drágább. De igazán az a jó, ami számunkra a legjobban tetszik :-)
Szepi: gratu az új szettedhez! (Azért kíváncsi lennék, ha most visszatennéd a régi Klipsch szettedet (ami nálam zenél), vajon mekkora különbséget éreznél? Műszerek helyett az lenne az igazi összehasonlítás: a saját füled! :-)
Én pl. kipróbáltam a saját rendszeremben egy 100.000 Ft-os tápkábelt. Úúúúú.....milyen jó, sokkal szebb hangzás, stb. Megvettem. Bekötöttem. Éreztem is, hogy igen. Ez az! Mennyivel jobb!!! Pár hónap múlva próbaképpen visszacseréltem a korábbi 20.000 Ft-os tápkábelre...és láss csodát, nem is volt akkora különbség!! De az illúzió meg volt....plussz 80000 Ft-ért. Szóval érdekes ez a Hi-Fi világ. Mindig jobbat, szebb hangzást keresünk. Lehet, talán olyasmit, amit nem is a hangfalaktól, vagy az erősítőktől kapnánk meg... Bocs, ha hangosan gondolkodtam! :-)
Ja, és hozzászólásom szubjektív, mindenféle negatív gondolatok nélkül, rosszindulat nélkül. Csupán csak az én véleményem. Ha másképp gondolja valaki, azt is elfogadom! :-)
Kedves Szepi nagyon Köszönöm, hogy meghallgathattam a moziszobát, egyúttal gratulálok, szerintem az Ország legjobb hangja van nálad! Mind a tér mind a dinamika egyszerűen tökéletes ....
Szia! Örülök, hogy tetszett, de nem hinném, hogy ez lenne a legjobb, csak nem rossz inkább.
Szia! Örülök, hogy tetszett, de nem hinném, hogy ez lenne a legjobb, csak nem rossz inkább.
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Média szerver: Himedia Q10 Pro
Erősítő: Yamaha RX-A 840
Hangfalak: JBL STudio 180 (5.0) AUDAC 503 MKII Front Height
Mélynyomó: REL Q200E
Kábelek: Saját szerelésű Procab HDMI/Kácsa KC-230 hangfalakhoz/Kácsa KCO Sub
Erősítő: Yamaha RX-A 840
Hangfalak: JBL STudio 180 (5.0) AUDAC 503 MKII Front Height
Mélynyomó: REL Q200E
Kábelek: Saját szerelésű Procab HDMI/Kácsa KC-230 hangfalakhoz/Kácsa KCO Sub
A méréseket kalibrált, 75 dB SPL referencia hangnyomáson végeztem.
Elsőként a rendszer harmonikus torzítása:
1.jpg
Ez szépnek mondható, kiemelkedő értéket sehol nem mértem. A hangdobozaid igen alacsony torzítást produkálnak, mechanikai rezonanciának nincs nyoma.
A szobád utózengési ideje így alakul:
2.jpg
No itt már kevésbé szépséges a helyzet. A dedikált moziszobákban ideális 0,30 másodperces értéket 1 kHz felett a közép- és felső sávban sikerült szépen eltrafálni, amihez gratulálok. Alatta azonban erősen elszabadul a zengés, sokszorosára emelkedik, ami garantált basszus problémákat eredményez.
A szobád viselkedése lecsengési diagramon ábrázolva:
3.jpg
... és egy másféle spektrális ábrán:
4.jpg
Ezeken is láthatjuk, hogy a lecsengés nem egyenletes és az értéke is túl magas a basszus sávban. A nagy párhuzamos felületek között megjelenik néhány gonosz módus, állóhullám is elsősorban 38 és 50 Hz-en, illetve ezek felharmonikusain. A hullámhosszak a szoba méreteiből következnek, mivel az állóhullámok a falak közötti távolságnak megfelelő hullámhosszakon alakulnak ki. A módusok frekvenciái alapján 7,0 x 4,7 x 2,7m lehet a szoba.
A méréseket elemezve a szobád alulcsillapítottnak nevezhető. Nem rossz a helyzet, de bőven lehet javítani rajta. Tudom, hogy már nem akarsz belenyúlni a szerkezetbe és a költségvetésbe, de azért lenne néhány egyszerű javaslatom:
- A közép- és felsősáv megfelelő utózengési értékét meg kellene őrizni, ez teljesen rendben van. Azonban a basszustartomány zengését és az állóhullámokat is csillapítani kellene, hogy kisimuljanak a basszusok. Ehhez elsősorban a sarkokba kellene tenni súlyosabb, nagy tömegű elnyelő anyagot, de ezt esztétikai és pénzügyi okoból közösen kizártuk. Egyetlen lehetséges támadási pontnak a fotelek mögötti szabad teret látom, oda kellene nehéz elnyelő anyagot tenni olyan módon, hogy ne rontsuk a konvektor fűtési képességeit. Nagy sűrűségű kőzetgyapot táblák, vagy dobozba, zsákba pakolt, használaton kívüli ruha, ágynemű, könyvek, újságok is megfelelnek a célra. A lényeg annyi, hogy minél nagyobb legyen a tömeg és a térfogat, amit felhalmozol. A basszuscsapdák mennyiségét eltúlozni nem lehet, minél többet teszel be, annál jobb lesz az eredmény.
- A padlóra fektetett szőnyegpadló rögtön az aljzatbetonon nyugszik. Én a kettő közé tennék nehéz gumilapot 3-5 mm vastagságban. A hely megvan hozzá, javulna a komfortérzet és csillapodnának a jelenleg zabolátlan basszushullámok.
Az akusztika mellett vizsgáltuk a szubsugárzók átvitelét is. Megmértem a nyers átvitelüket, az általad beállított módosítással, aztán én is tekergettem rajta:
5.jpg
Megnéztük az elhelyezés és a fázismenet helyességét is. Ennek érdekében megmértem külön és együtt is a szubsugárzók átvitelét a hallgatási pontban. A görbéken jól látható, hogy minden frekvencián erősíti egymást a két szubsugárzó, sehol nem dolgoznak szembe, tehát az elhelyezés és a beállítás is OK.
6.jpg
Nadtomnak köszönhetően megmértük a szobát.
Amire leginkább kíváncsi voltam a lecsengési idő a panelek és a gumiszőnyeg elhelyezése után.
Előtte:
Utána:
Látni, hogy javult a helyzet, sőt ezt simán hallottam is a beavatkozás után. De viszont a közép felső tartományban kissé túl puhult a szoba, amit viszont egyáltalán nem vettem észre. Lehet később kitalálok valamit, hogy tudnék kemény felületeket létrehozni. De viszont fapaci mérésekor még csak 3db sisak volt szobában, most meg már 17, ami gondolom már befolyással van az akusztikára is.
A sub beállításom jó volt, amit hangnyomásmérővel csináltam, egyedül 30Hz alatt kellett beavatkozni, mert azt már nem látom, mivel csak 30-ig tud a készülék mérni. Alsó tartománynál voltak kiemelések, amit korrigáltunk, így a lehető legjobbat hoztuk ki.
Nyers hangnyomás görbe:
A Yamaha+saját beállítások az alsó tartományban, végleges.
A méréseket kalibrált, 75 dB SPL referencia hangnyomáson végeztem.
Elsőként a rendszer harmonikus torzítása:
1.jpg
Ez szépnek mondható, kiemelkedő értéket sehol nem mértem. A hangdobozaid igen alacsony torzítást produkálnak, mechanikai rezonanciának nincs nyoma.
A szobád utózengési ideje így alakul:
2.jpg
No itt már kevésbé szépséges a helyzet. A dedikált moziszobákban ideális 0,30 másodperces értéket 1 kHz felett a közép- és felső sávban sikerült szépen eltrafálni, amihez gratulálok. Alatta azonban erősen elszabadul a zengés, sokszorosára emelkedik, ami garantált basszus problémákat eredményez.
A szobád viselkedése lecsengési diagramon ábrázolva:
3.jpg
... és egy másféle spektrális ábrán:
4.jpg
Ezeken is láthatjuk, hogy a lecsengés nem egyenletes és az értéke is túl magas a basszus sávban. A nagy párhuzamos felületek között megjelenik néhány gonosz módus, állóhullám is elsősorban 38 és 50 Hz-en, illetve ezek felharmonikusain. A hullámhosszak a szoba méreteiből következnek, mivel az állóhullámok a falak közötti távolságnak megfelelő hullámhosszakon alakulnak ki. A módusok frekvenciái alapján 7,0 x 4,7 x 2,7m lehet a szoba.
A méréseket elemezve a szobád alulcsillapítottnak nevezhető. Nem rossz a helyzet, de bőven lehet javítani rajta. Tudom, hogy már nem akarsz belenyúlni a szerkezetbe és a költségvetésbe, de azért lenne néhány egyszerű javaslatom:
- A közép- és felsősáv megfelelő utózengési értékét meg kellene őrizni, ez teljesen rendben van. Azonban a basszustartomány zengését és az állóhullámokat is csillapítani kellene, hogy kisimuljanak a basszusok. Ehhez elsősorban a sarkokba kellene tenni súlyosabb, nagy tömegű elnyelő anyagot, de ezt esztétikai és pénzügyi okoból közösen kizártuk. Egyetlen lehetséges támadási pontnak a fotelek mögötti szabad teret látom, oda kellene nehéz elnyelő anyagot tenni olyan módon, hogy ne rontsuk a konvektor fűtési képességeit. Nagy sűrűségű kőzetgyapot táblák, vagy dobozba, zsákba pakolt, használaton kívüli ruha, ágynemű, könyvek, újságok is megfelelnek a célra. A lényeg annyi, hogy minél nagyobb legyen a tömeg és a térfogat, amit felhalmozol. A basszuscsapdák mennyiségét eltúlozni nem lehet, minél többet teszel be, annál jobb lesz az eredmény.
- A padlóra fektetett szőnyegpadló rögtön az aljzatbetonon nyugszik. Én a kettő közé tennék nehéz gumilapot 3-5 mm vastagságban. A hely megvan hozzá, javulna a komfortérzet és csillapodnának a jelenleg zabolátlan basszushullámok.
Az akusztika mellett vizsgáltuk a szubsugárzók átvitelét is. Megmértem a nyers átvitelüket, az általad beállított módosítással, aztán én is tekergettem rajta:
5.jpg
Megnéztük az elhelyezés és a fázismenet helyességét is. Ennek érdekében megmértem külön és együtt is a szubsugárzók átvitelét a hallgatási pontban. A görbéken jól látható, hogy minden frekvencián erősíti egymást a két szubsugárzó, sehol nem dolgoznak szembe, tehát az elhelyezés és a beállítás is OK.
6.jpg
Nadtomnak köszönhetően megmértük a szobát.
Amire leginkább kíváncsi voltam a lecsengési idő a panelek és a gumiszőnyeg elhelyezése után.
Előtte:
Utána:
Látni, hogy javult a helyzet, sőt ezt simán hallottam is a beavatkozás után. De viszont a közép felső tartományban kissé túl puhult a szoba, amit viszont egyáltalán nem vettem észre. Lehet később kitalálok valamit, hogy tudnék kemény felületeket létrehozni. De viszont fapaci mérésekor még csak 3db sisak volt szobában, most meg már 17, ami gondolom már befolyással van az akusztikára is.
A sub beállításom jó volt, amit hangnyomásmérővel csináltam, egyedül 30Hz alatt kellett beavatkozni, mert azt már nem látom, mivel csak 30-ig tud a készülék mérni. Alsó tartománynál voltak kiemelések, amit korrigáltunk, így a lehető legjobbat hoztuk ki.
Nyers hangnyomás görbe:
A Yamaha+saját beállítások az alsó tartományban, végleges.
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Optoma UHD65 megtekinthető nálam pár napig
IMG_20171218_084533.jpg
Na és milyen?
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Már a helyén is van
Már a helyén is van
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Hamarosan az ATAT driver sisak is megérkezik hozzám. Már alig várom
Hamarosan az ATAT driver sisak is megérkezik hozzám. Már alig várom
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Ez matt jobban bejön itt a moziszobában
Ez matt jobban bejön itt a moziszobában
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Sisakok jelenleg. Karácsonyra várok mèg 4db.-ot tank, shore, atat driver, Poe xwing.
Sisakok jelenleg. Karácsonyra várok mèg 4db.-ot tank, shore, atat driver, Poe xwing.
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Érdekesen alakulnak a dolgok. Már napok óta a sub beállításokkal foglalkozok (persze, mikor van rá időm).
Érdekes, mert érdekes eredmény született. 1-et jobbat betudok állítani, gondolok itt a freki átvitelre, kevesebb a kioltás és az elnyelés és, ami a legérdekesebb, hogy hangnyomásban sem kapok kettővel többet. Már tényleg kipróbáltam mindent, és nem akartam belátni, de kénytelen vagyok, hogy ez az egy brutál nagy SB16 elég ide és kettő nem ad többet.
Az SB13-ból még jó volt kettő, de most az 1 SB16 nyújt annyit, hogy nem ad hozzá a másik. Tényleg nem tudom, hogy ez hogy történhetett meg. Jalso barátommal arra a következtetésre jutottunk, hogy ettől nagyobb hangnyomás már nem fér be ide a szobába, talán.
Abban a felállásban, ahogy most nálad le vannak téve, ez teljesen érthető és normális. Ha nagyobb hangnyomás szintet szeretnél elérni 2 szubbal, mint 1-gyel, kizárólag egy dolgot tehetsz csak. Egymás mellé (vagy fölé) tenni őket! De 1 db-bal is el tudod ezt érni, csak tedd be azt az egyet a sarokba!
Megyek, de mielőtt valaki túlgondolná, csak baráti látogatás lesz, nem kezdtem el akusztikai mérésekkel foglalkozni, és paneleket sem fogok gyártani.
Csak az utózengésre vagyok kíváncsi a basszcsapdák miatt és finomhangolni szeretném a mély hangok frekvenciamenetét a jó mikrofonnal.
Megyek, de mielőtt valaki túlgondolná, csak baráti látogatás lesz, nem kezdtem el akusztikai mérésekkel foglalkozni, és paneleket sem fogok gyártani.
Csak az utózengésre vagyok kíváncsi a basszcsapdák miatt és finomhangolni szeretném a mély hangok frekvenciamenetét a jó mikrofonnal.
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Végül is nincs gond, mert meg marad egy csomó pénzem ha egyel is jó csak furcsállottam a dolgot. Ezek szerint elérkeztem ahhoz, hogy 1 nagy és jó is elég lehet nekem
De akkor nem tudsz nagy területet jól lefedni. Bár lehet nem is szándékozol.
Laci, annyira vágom már a témát és van hangnyomás mérőm is, amivel végig tudom nézni a frekiket és a fázist, tehát mindent majdnem tökéletesre be tudok állítani. A procinak nem is engedem, hogy belebarmoljon ezekbe a beállításokba, ezeket csak manuálisan korrigálom. Majd Jön Nadtom és a finomhangolásokat megcsináljuk a pontos mikrofonjával és rew-el, de nagyjából jónak kellene lenni és már milliószor megcsináltam itthon is mindent, de most feladtam, kettő nem tud több lenni, mint egy és ezt legfőbb képen a hangnyomásra értem. Tehát úgy képzeld el, hogy egy lövés semmivel nem üt meg jobban, ha lekapcsolom a másik subot. De ez sem tényszerű így, mert 1 subnak a fekiátvitele a szoba miatt nem ugyan, mint kettőnek, ezért úgy csináltam, hogy a legjobb beállítás 1 subbal preset 1, legjobb beállítás 2 subbal preset 2 és még a hangnyomást is egyformára állítottam, de kettővel már nem is tudom növelni, ami megint csak hihetetlen. Ezért is tűnik úgy, hogy ide nem fér be több, amibe persze nem vagyok biztos, csak úgy tűnik.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Végül is nincs gond, mert meg marad egy csomó pénzem ha egyel is jó csak furcsállottam a dolgot. Ezek szerint elérkeztem ahhoz, hogy 1 nagy és jó is elég lehet nekem
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Na, ha kérhetem
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Borzasztóan végletekben gondolkodsz, bár tudjuk, hogy a cél érdekében képes lennél akár meg is fulladni egy szobában. Engem nem érdekel az, hogy a szobában van a koordináta rendszer szerint egy X pont, ahol az orrnyergemnek pont azon a helyen kell lennie. Engem az érdekel, hogy a lehető legnagyobb területen legyen jó vagy elfogadható a hang. Lacinál is a DC-ben is két sor ülés van melyik ülésre állítanád be a legjobb pontot? Sőt ahogy sétálsz a szobákban, lépésenként akár jelentősen is változik a hang. Iván az arasz elvén kiszámolta, hogy ha két arasszal előbbre hajolok, akkor ott jónak vagy jobbnak kell lennie a hangnak. Előbbre hajoltam, mást hallottam, visszadőltem. A továbbiakban nem rágódtam rajta, nem váltottam vele 73 levelet, azóta nem érdekelt a téma.
Amíg nem ismersz valamit\valakit kellő mélységben, ne alkoss véleményt, mert nevetség tárgya lehetsz.
A légmentes szigeteléssel kapcsolatban leírtam az érveim. De újra megteszem.
A moziszobát azért építettem, mert párom és én is szeretjük a mozifilmeket. A munkám miatt az életvitelünk eltér a megszokottól, s vannak esetek, mikor éjfél környékén egyedül ülök neki egy-egy mozinak, miközben párom alszik a hálóban. Ez miatt (illetve gondolva a családos jövőre) elengedhetetlennek tartottam a tökéletes hanggátlást. Ehhez pedig, bármennyire is furcsállod, légmentes szigetelést volt szükséges alkalmaznom. Mivel nem vagyunk azok, akik egy egész napot képesek eltölteni a vászon előtt, max. 2 filmet nézünk meg egymás után, azt is 5-10 perces szünettel, feleslegesnek tartottam a hővisszanyerős szellőztető berendezést. Ha a múltkori javaslatom miatt ébredt fel benned újra a troll szelleme, akkor gondold át érvelésed. Egy kilincslyuk, egy beltéri ajtórés betömése mennyivel rontja egy szellőztetés mentes szoba levegőjének minőségét???
Hiccusz-tól és Fapaci-tól is azt kértem, hogy a négy fotel közül a két középsőre helyezzük a hangsúlyt. Illetve megnéztük, hogy mi van abban az esetben, ha a négy fotel helyett, csak hármat tennék be. Tehát a jelenlegi elrendezés esetén, a két középső fotel között is mértünk. Ezek figyelembe vételével segítettek és találtak. De ha nagyon belendültél, menjünk át az offtopikba, vagy az enyémbe, ne szemeteljük tele Szepi topikját.
Bocs Szepi!
Borzasztóan végletekben gondolkodsz, bár tudjuk, hogy a cél érdekében képes lennél akár meg is fulladni egy szobában. Engem nem érdekel az, hogy a szobában van a koordináta rendszer szerint egy X pont, ahol az orrnyergemnek pont azon a helyen kell lennie. Engem az érdekel, hogy a lehető legnagyobb területen legyen jó vagy elfogadható a hang. Lacinál is a DC-ben is két sor ülés van melyik ülésre állítanád be a legjobb pontot? Sőt ahogy sétálsz a szobákban, lépésenként akár jelentősen is változik a hang. Iván az arasz elvén kiszámolta, hogy ha két arasszal előbbre hajolok, akkor ott jónak vagy jobbnak kell lennie a hangnak. Előbbre hajoltam, mást hallottam, visszadőltem. A továbbiakban nem rágódtam rajta, nem váltottam vele 73 levelet, azóta nem érdekelt a téma.
Az első három sorra van beállítva, annak is a közepére, ahol legtöbbet ülök.
Az első három sorra van beállítva, annak is a közepére, ahol legtöbbet ülök.
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Én Hiccusz és Fapaci segítségével találtam meg az ideális helyet. Ők szimulátorral és számításokkal tippelték meg a tutit otthonról. Majd Fapaci ittjártakor elkezdtük a tologatást és a helyszíni mérésekből kiderült, hogy centiméterre pontosan ott jó, ahova javasolták elsőre. Lehet érdemes lenne neked is szimulátorozni, számolgatni, s az alapján elrendezni minkettőt. Írtad, hogy millió helyet kipróbáltál, de egy ilyen számítás talán hozhat újat, elvégre centiméterekről van szó.
Van ilyen progim, ezen is túl vagyok
Én Hiccusz és Fapaci segítségével találtam meg az ideális helyet. Ők szimulátorral és számításokkal tippelték meg a tutit otthonról. Majd Fapaci ittjártakor elkezdtük a tologatást és a helyszíni mérésekből kiderült, hogy centiméterre pontosan ott jó, ahova javasolták elsőre. Lehet érdemes lenne neked is szimulátorozni, számolgatni, s az alapján elrendezni minkettőt. Írtad, hogy millió helyet kipróbáltál, de egy ilyen számítás talán hozhat újat, elvégre centiméterekről van szó.
Van ilyen progim, ezen is túl vagyok
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Esetleg próbáltad egymás mellé tenni a két subot? Ez így olyan lenne, mintha egy subod lenne két hangszóróval. Nyílván nem lesz annyira homogén a mélyhang a hallgatási pozíció széles körében, inkább kisebb területre összpontosul, de egy próbát szerintem megér. Nálam így vált be a két sub amíg a Pioneer erősítőm volt. A Yamahával még nem volt időm kipróbálni, de szerintem annál is hasonló lesz az eredmény.
Ezt a SB13-kal megcsináltam, sőt millió egy helyet kipróbáltam, de semmi javulás nem volt. Nem tudjátok ti hány 100 órát töltöttem én el a subok basztatásával az elmúlt években
Esetleg próbáltad egymás mellé tenni a két subot? Ez így olyan lenne, mintha egy subod lenne két hangszóróval. Nyílván nem lesz annyira homogén a mélyhang a hallgatási pozíció széles körében, inkább kisebb területre összpontosul, de egy próbát szerintem megér. Nálam így vált be a két sub amíg a Pioneer erősítőm volt. A Yamahával még nem volt időm kipróbálni, de szerintem annál is hasonló lesz az eredmény.
Ezt a SB13-kal megcsináltam, sőt millió egy helyet kipróbáltam, de semmi javulás nem volt. Nem tudjátok ti hány 100 órát töltöttem én el a subok basztatásával az elmúlt években
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Mozi: Processzor-előfok: Yamaha CX-A5100, Végfok: Yamaha MX-A5000, Projektor: Sony VPL-VW590es, Vászon: 91" Screenline Amleto 1.4 Diamond 4K , Hangsugárzók: DIY
Sztereó: Előrősítő: Vincent SA-93Plus, Végfok: Vincent SP-991Plus monoblokkok, CD: Vincent CD-S5, Hangfal: DIY
Sztereó: Előrősítő: Vincent SA-93Plus, Végfok: Vincent SP-991Plus monoblokkok, CD: Vincent CD-S5, Hangfal: DIY