TJ.
Volt 1x Philips 304-esem, csövesítve clockolva. Jónak szerettem volna hallani, de örültem amikor sikerült elcserélni egy Teac vrds7-re.ELEX írta: ↑2025.05.13., kedd 23:33Ha már Marantz meg egy kis nosztalgiázás, akkor én is előveszem az első CD játszómat, ami a mai napig megvan és működik is.Alex_Aston írta: ↑2025.05.13., kedd 18:52....Jött a Marantz PM-68, majd pár hónap múlva a CD-67MKII, ami egyértelműen hallhatóan jobb volt, mint a CD723. És aztán ez a kombó maradt is 21 évig (leszámitva a dobozok cseréjét a 783-asra), amikoris bedöglött a lejátszó, és javítani nehezen lehetett, elsőre nem is sikerült, akkor jött a CD17MKIII, ami egy újabb ugrás volt fülre......
Nemrég elővettem és a műhelyemben most naponta több órát megy és élvezettel hallgatom.
Ez egy Marantz CD 54-es, amit 1983-ban egy diplomáciai futár hozott be nekem Németországból és akkor az nekem egy vagyon volt. Kerámia tokos TDA 1540D DAC chipek, öntvény ház, CDM-1 CD mechanika. Nehéz, mint a dög a méretéhez képest. De jó. A mai napig. És még hallgatni is jó!
42 éves darab.
Nagyon sokáig ő volt a CD játszóm, aztán megjelent az SACD és azonnal lett egy Sony QS, majd egy másik Sony, egy SCD-1-es egy Vacuumstate Level 4-es MOD-dal, ami a teljesen új diszkrét analóg áramkört tartalmazott sok egyéb kisebb moddal együtt. Az eredeti is ki volt vezetve a saját kimenetére, az új egy plusz kimenetre. Könnyen lehetett érezni a MOD hatását. Az XLR-re a MOD volt kivezetve.
Engem a 20 másodperces olvasási idő sohasem zavart, mire föl az a rohanás. Egy LP-t se lehet gyorsabban felrakni.
Ha már Marantz meg egy kis nosztalgiázás, akkor én is előveszem az első CD játszómat, ami a mai napig megvan és működik is.Alex_Aston írta: ↑2025.05.13., kedd 18:52....Jött a Marantz PM-68, majd pár hónap múlva a CD-67MKII, ami egyértelműen hallhatóan jobb volt, mint a CD723. És aztán ez a kombó maradt is 21 évig (leszámitva a dobozok cseréjét a 783-asra), amikoris bedöglött a lejátszó, és javítani nehezen lehetett, elsőre nem is sikerült, akkor jött a CD17MKIII, ami egy újabb ugrás volt fülre......
Aláírást könnyebb és olcsóbb ám cserélni, mint készüléket, csaxólok.Alex_Aston írta: ↑2025.05.13., kedd 18:52Jól mutat, no meg akkor már tényleg nem lenne értelme az aláírásomnak![]()
Csóró gyerek voltam, ha jól emlékszem '97-ben vettem végre egy CD játszót a nyári munkán keresett pénzből, 18 évesen. Philips CD373 volt. Első lemezemre is emlekszem, amit vettem hozzá: Depeche Mode - Black Celebration.
A korai modellek holland gyártásúak. Az ínyencek általában azokat keresik.
Én meg egy Thomson midi készülékkel (megtaláltam a neten: LAD-300), amit az akkori kooperáció (valójában magyar bérmunka) keretében a Videotonnál raktak össze. Onnan lehetett tudni, hogy magyar szerelés, mert a Videoton márkabolt árulta és adtak hozzá egy ajándék lemezt, ami az "István, a király" válogatás CD-je volt, "Stephen, the King" címmel, "Not for Sale" felirattal (szerintem a mai napig meg van a CD-k közt). A lemez a szintén a Vidihez tartozó Glória CD-gyárban készült, szerintem ez volt a próbanyomás. Még arra is emlékszem, hogy írtam a gyárnak levelet (!), hogy vannak-e egyéb, megvehető kiadványai, és postafordultával kaptam is tőlük egy listát, amiből rendelhettem. Micsoda hőskor, a gyerekek nálunk ezeket hívják "Dínó történeteknek", amikor ilyeneket mesélünk nekik
Igen, valami ilyesmire emlékeztem én is, köszi!tunerman írta: ↑2025.05.13., kedd 09:45A Philips CD100 esetében van egy ökölszabály - minél korábbi gyártású a gép, várhatóan annál jobb hangzású lesz a készülék ... a gyártás előtti kisérleti chipkészletek maradékát bedugdosták az Eindhovenben beindult sorozatgyártásnál (pl. demo készülékek, a paneleken kék színű sorozatszámos címkével)Nem vagyok naprakész a témában, de van itt pár guru, aki mindent tud a régi Philipsekről, ők majd kijavítanak, ha butaságot írtam
Nem vagyok naprakész a témában, de van itt pár guru, aki mindent tud a régi Philipsekről, ők majd kijavítanak, ha butaságot írtam
Kíváncsi voltam a fórumtárs(GTomi) válaszára. Hátha új információ érkezik. Valahol, talán egy külföldi fórumban olvastam, hogy a Holland gyártásra esküdtek, hogy az jobb! Igazából van itt nekem 3db is. Kettő Holland, egy Belga. A bele ugyanolyan, ami a felhasznált alkatrészeket illeti. Alkatrészekben csak a kondenzátoroknál láttam eltéréseket. Bár jobbára a kék Philips volt bedugva mindbe, de nálam a Belga gépben fekete Sanyo kondik voltak a tápban biztosan. Hasonló eseteket netes képeken is láttam az elmúlt 15 évben. Egyik Holland gépem az Angol piacos(/05). Abban van némi módosítás a dekóder panelen.mishow írta: ↑2025.05.13., kedd 09:09Rémlik, mintha azt olvastam volna valahol, valamikor, hogy a korai CD100-asoknál szinte minden egyes széria változott egy kicsit, ahogy készítették elő a sorozatgyártást, ezért a holland/belga váltásnál is volt valami módosítás.
Nem vagyok naprakész a témában, de van itt pár guru, aki mindent tud a régi Philipsekről, ők majd kijavítanak, ha butaságot írtam![]()
Rémlik, mintha azt olvastam volna valahol, valamikor, hogy a korai CD100-asoknál szinte minden egyes széria változott egy kicsit, ahogy készítették elő a sorozatgyártást, ezért a holland/belga váltásnál is volt valami módosítás.
Azok a régi szép idők. 1989-ben még Grundig tv-t hoztunk a Gorenje-korszakban Ausztriából (made in NSZK), és a boltosok is lebeszéltek a polcokon álló Goldstar és Daewoo tv-kről, mint gagyi keleti márkákról, nekünk meg eszünkbe sem jutott volna azt választani egy ilyen kiváló márka helyett.
Nem tudom van-e különbség -gondolom nincs - csak feltűnt, mindegyik benelux állam és érdekesnek találtam.
Meg kell őket különböztetni gyártási hely szerint? Vagy miért jegyezted meg?
Ha el tudod engedni egy Kalista gondolatát
Ha már megemlítetted a választási lehetőséget:
" Nem horror áron."SoundMania írta: ↑2025.05.11., vas. 08:09Micromega Duo
Jadis jd2
Jadis jd1
Kalista
Lehet választani... :)
Micromega Duo
Én azt tenném, az 1200 CD nem foglal annyi helyet, mint az LP, és ha egyszer elkótyavetyéled, nincs visszaút....mishow írta: ↑2025.05.10., szomb. 20:07
...A fentieket úgy írtam, hogy a szerkényben 1200 olyan eredeti cd pihen, ami mind vagy első kiadás, vagy nagynevű analóg felvételek elsők közötti átirata; nagyobb része mára kuriózum, és vannak közte olyanok, amiktől sokan lemennének hídba; gyakran eljátszom a gondolattal, hogy jó lenne venni legalább egy cd futóművet, mert dac van itthon, de végül mindig ennyiben marad a dolog ...
Egyébként tényleg nem vetettem még el a gyűjteményem kicsomagolását, és ha utamba akad nem horror áron egy hallgatható futómű, lehet engedek a csábításnak![]()
OK, akkor egy konkrét kérdés: nemrég hirdettek egy Leak cd futóművet. Pofás cucc, jól mutatna a nappaliban. A teli árát biztos nem adnám ki érte, a használt árat már esetleg, de a hangját nem ismerem.