Nagyon köszönöm!Alex_Aston írta: ↑2025.05.04., vas. 15:03Hangosítási célra való 100V-os erősítő kell hozzájuk.Mango írta: ↑2025.05.04., vas. 14:52Kedves barátaim!
Valaki megtudná mondani milyen erősítőre van szükség üzemeltetni ilyen hangszórókat?
4 db van a mennyezetbe építve, de csak két pár hangszóró kábel jön le a falban; tehát jobb és baloldal, úgy tűnik a mennyezeten lévő 4 hangszóró két oldalra, kettő-kettő van kötve, de nem deríthető ki, hogy milyen formában...
Szíves segítségeteket előre is köszönöm!
De lehet, hogy a trafó levehető a hangszórókról, és akkor elvileg szinte bármilyen hagyományos is megfelelő hozzájuk.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Re: Sztereó erősítők
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3235
Hangosítási célra való 100V-os erősítő kell hozzájuk.Mango írta: ↑2025.05.04., vas. 14:52Kedves barátaim!
Valaki megtudná mondani milyen erősítőre van szükség üzemeltetni ilyen hangszórókat?
4 db van a mennyezetbe építve, de csak két pár hangszóró kábel jön le a falban; tehát jobb és baloldal, úgy tűnik a mennyezeten lévő 4 hangszóró két oldalra, kettő-kettő van kötve, de nem deríthető ki, hogy milyen formában...
De lehet, hogy a trafó levehető a hangszórókról, és akkor elvileg szinte bármilyen hagyományos is megfelelő hozzájuk.
Csak a Marantz! :-D
Kedves barátaim!
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1014
A normal foldeles, jel foldeles erdekes tema, ha jol tudom tobb fele modon is kivitelezhetik. Hatha valamelyik szaki itt bovebben elmagyarazza.teddysnow írta: ↑2025.05.01., csüt. 19:02Kábeleket cseréltem, így megnéztem. Az öreg erősítőmön a GND összesípol a konnektor földeléssel. Amikor kábelt cseréltem a lemezjátszón, akkor csináltam fényképet a kábel kötésekről. A GND össze van kötve a lemezjátszó fém aljával és be van vezetve a karba is.
Andy Grove ott a guru, Q.-nak csak elméleti síkon összeszedett szövege (nem a 'tudás' szót használom, szándékosan) van

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
Kábeleket cseréltem, így megnéztem. Az öreg erősítőmön a GND összesípol a konnektor földeléssel. Amikor kábelt cseréltem a lemezjátszón, akkor csináltam fényképet a kábel kötésekről. A GND össze van kötve a lemezjátszó fém aljával és be van vezetve a karba is.
Valóban léteznek Snipi által is bemutatott testvérmodellek, ezek elkerülték a figyelmemet.

Én még leragadtam a Merlin korai Audio Note - os korszakánál, ahol egyfelől Ongaku-t és testvéreit, másfelől Meishu - t és rokonait hallhattuk.
Nyilvánvaló a Japán és UK vonal közti eltérés design, hang - és árban egyaránt.
Két alkalommal volt szerencsém találkozni Kondo-val.
Egy valamikori High - End Show - n, a Fórumban, majd utána CS.I. meghívására egy záróvacsorán a Fészekben.
Ott volt az AN vezérkarából mindenki, aki számított.
Egy külső szemlélő meg nem mondta volna, ki a " főnök ", annyira szerény és visszafogott jelenség volt.
Bocs, ha unalmas voltam, de meghatározó élmény volt a Vele való találkozás, örök emlék marad...
Emberi mivoltuk minőségének különbsége számomra sem kérdéses.
De, akkor hadd legyek kicsit az Ördög ügyvédje is.
Nem tudom, végül is Qourtrup milyen végzettségű és mennyire ért az erősítő tervezéshez, de az UK vonal sem a kukába való holmik garmadája, nehogy arra lukadjunk ki.
Én pl. életem végéig boldogan elhallgatnék - hogy AN mércével egy alsó-közép kategóriásat mondjak - egy korai Meishu - t, pláne egy Silver Signatur - t.
( Nyilván a Quad ESL - nek mennie kellene.

az alto által belinkelt oldalon taláható szöveg anno egy, az amerikai Audio Asylum hi-fi-s fórum általános részén (General Asylum) lezajlott Kondo-Qvortrup vitából kiemelt szövegrész - a teljeset lementettem és becsatolomalto írta: ↑2025.04.30., szer. 08:11Hiroyasu Kondo és Peter Qvortrup rövid története az alábbi cikkben olvasható (Kondo szemszögéből):
https://gpoint-audio.com/kondo-san-test ... -be-aware/
A lényeg...

s hát igen, elég szomorú lett volna önmagában is a történet, azonban Kondo hamarosan bekövetkezett (és jó eséllyel az előzményekből nagymértékben következő) halála még-szomorúbbá tette azt

Qvortrup pedig egy patkány, konkrétan

- Csatolmányok
-
- kondo-qvortrup debate.docx
- (22.25 KiB) Letöltve 45 alkalommal.
védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
- ELEX
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 707
Quortrupnál nagyobb szélhámos nincs az audio iparban. Mondhattam volna nagyobb szemetet is.alto írta: ↑2025.04.30., szer. 08:11.... de ez nem zavarta Qvortrupot abban, hogy továbbvigye az Audio Note UK tevékenységét, sőt valahogy elérte, hogy a névhasználati jogot is megtartsa. ....
Nekem nincs sok tapasztalatom sem az Audio Note sem a Kondo termékeivel, lehet hogy mindkettő kiváló termékeket gyárt, de az is lehet, hogy az egyik sokkal jobb mint a másik, nem tudom. Ha kettejük közül kellene választanom, pusztán szimpátia alapon Kondo San termékeit választanám.
Az AN UK és Kondo termékei között nincs párhuzam. Más univerzumban mozognak.
Egy rohadt tolvaj!
Bocs, hogy így kiakadtam, de nagyon nem fér a bögyömbe Quortrup tevékenysége, mentalitása, emberi mivolta.
KONDO egy jóhiszemű zseni volt, akit a nulladik típusú (és nulla kaliberű) Quortrup meglopott.
Hiroyasu Kondo és Peter Qvortrup rövid története az alábbi cikkben olvasható (Kondo szemszögéből):
A lényeg, hogy az elején a Qvortrup által alapított Audio Note UK a Kondo tulajdonolta Audio Note Japan disztribútora volt és forgalmazta a Kondo által tervezett erősítőket. Sőt, Qvortrup engedélyt kapott Kondotól, hogy néhány erősítőjét licenszelve Angliában gyártsa. Az sem lehet elvitatni, hogy az Audio Note márka világsikere jórészt Qvortrup érdeme. Tehát egy ideig valóban léteztek párhuzamosan angol és japán gyártású Audio Note erősítők. Később megromlott a kapcsolat, Kondo visszavonta az erősítő gyártási engedélyt és a disztribúciós jogot is Qvortruptól, de ez nem zavarta Qvortrupot abban, hogy továbbvigye az Audio Note UK tevékenységét, sőt valahogy elérte, hogy a névhasználati jogot is megtartsa. Azóta Kondo - hogy megkülönböztesse magát - a KONDO brandet használja, de a weboldala továbbra is https://www.audionote.co.jp/en/ néven fut. Tehát a mai Kondo és Audio Note erősítőknek már semmi közük egymáshoz.
Nekem nincs sok tapasztalatom sem az Audio Note sem a Kondo termékeivel, lehet hogy mindkettő kiváló termékeket gyárt, de az is lehet, hogy az egyik sokkal jobb mint a másik, nem tudom. Ha kettejük közül kellene választanom, pusztán szimpátia alapon Kondo San termékeit választanám.
A lényeg, hogy az elején a Qvortrup által alapított Audio Note UK a Kondo tulajdonolta Audio Note Japan disztribútora volt és forgalmazta a Kondo által tervezett erősítőket. Sőt, Qvortrup engedélyt kapott Kondotól, hogy néhány erősítőjét licenszelve Angliában gyártsa. Az sem lehet elvitatni, hogy az Audio Note márka világsikere jórészt Qvortrup érdeme. Tehát egy ideig valóban léteztek párhuzamosan angol és japán gyártású Audio Note erősítők. Később megromlott a kapcsolat, Kondo visszavonta az erősítő gyártási engedélyt és a disztribúciós jogot is Qvortruptól, de ez nem zavarta Qvortrupot abban, hogy továbbvigye az Audio Note UK tevékenységét, sőt valahogy elérte, hogy a névhasználati jogot is megtartsa. Azóta Kondo - hogy megkülönböztesse magát - a KONDO brandet használja, de a weboldala továbbra is https://www.audionote.co.jp/en/ néven fut. Tehát a mai Kondo és Audio Note erősítőknek már semmi közük egymáshoz.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Kikerestem képeket, hogy biztos legyek a dolgomban.
Kassai angol, Kassai japán, Neiro angol, Neiro japán ... sorban.
Ezek közötti hangbéli eltérések érdekelnének. (A vizuálisat - még egyenlőre, szerencsére az uccsó retinaműtétem óta - látom.
)
Kassai angol, Kassai japán, Neiro angol, Neiro japán ... sorban.
Ezek közötti hangbéli eltérések érdekelnének. (A vizuálisat - még egyenlőre, szerencsére az uccsó retinaműtétem óta - látom.

Angol : Japán: De lehet, hogy valamit rosszul tudok.
Ezt a másodikat már kb. 30 éve hallttam utoljára és már nincsenek róla emlékeim.
Az elsőt pár éve, arról vannak.
Úgy tudom, hogy a Neiro-nak és a Kassai-nak is van ilyen, csak ott - ha jól láttam - az angol változatok monoblokkok.
Angol Ongaku ?

Lehet, hogy én nem vagyok képben, de szerintem a Japán és az Angol vonalban - Kondo / Quortrup - nincsen átfedés.
De, majd mindjárt mondják az okosabbak.

Sziasztok!
Volna egy hülye kérdésem. Biztos van a fórumtársaságban olyan szerencsés ember (revox?) aki hallotta ugyanazt az Audio Note erősítőt japán és angol "kiadásban" is. Én az Ongaku-t hallottam így, de sajnos a japán változatot már olyan nagyon régen, hogy semmire sem emlékszem belőle.
(Pl. ha jól tudom van japánban még Kassai, Neiro ... - többet nem tudok.)
Az érdekelne mi a vélemény japán vs. angol tekintetben. (Mi a különbség ha van stb., de nem kell full részletesen csak úgy kb. nagy vonalakban.)
Nem tudom miért jutott az eszembe kb. két hete ez a baromság, de valamiért azóta is itt motoszkál bennem a kérdés.
Volna egy hülye kérdésem. Biztos van a fórumtársaságban olyan szerencsés ember (revox?) aki hallotta ugyanazt az Audio Note erősítőt japán és angol "kiadásban" is. Én az Ongaku-t hallottam így, de sajnos a japán változatot már olyan nagyon régen, hogy semmire sem emlékszem belőle.
(Pl. ha jól tudom van japánban még Kassai, Neiro ... - többet nem tudok.)
Az érdekelne mi a vélemény japán vs. angol tekintetben. (Mi a különbség ha van stb., de nem kell full részletesen csak úgy kb. nagy vonalakban.)
Nem tudom miért jutott az eszembe kb. két hete ez a baromság, de valamiért azóta is itt motoszkál bennem a kérdés.
Szerintem egy erősítő/hangfal kombóra manapság 380ezer Ft-os büdzsé ultrakevés, ennyibe csak a legalapabb belépő szint fér be. Én vagy megtartanám az erősítőt ha nincs vele különösebb probléma, és a teljes büdzsét egy normális hangfalra költeném, vagy ha csak a lemezjátszó a forrás, akkor egy aktív hangfalpárat néznék inkább.HúsvétiSonka írta: ↑2025.04.29., kedd 06:42Szia, csak azért raktam több topikba hogy így talán több emberhez elér. A Yamaha igazából csak egy példa akart lenni. (Eléggé tetszik) Az utóbbi 1 hétbe annyi új infóhoz jutottam ebben a témában hogy teljesen elbizonytalanodtam. Megnézve a fórum adás vétel részét, igazából a használatát se zárnám ki. Legutóbb valaki egy rega io erősítőt ajánlott innen kb 100 ért, ami szintén tetszik, és kb fele annyi mint a Yamaha. Szóval nem vagyok biztos semmibe.Köszi amúgy a hozzászólást.
![]()
BARTIMEX AUDIO Honlap
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 665
Úgy kell összeszedned a cuccokat, ha nem tetszik, akkor el tudd adni anyagi bukás nélkül, vagy legalábbis minimálissal.HúsvétiSonka írta: ↑2025.04.29., kedd 06:42Szia, csak azért raktam több topikba hogy így talán több emberhez elér. A Yamaha igazából csak egy példa akart lenni. (Eléggé tetszik) Az utóbbi 1 hétbe annyi új infóhoz jutottam ebben a témában hogy teljesen elbizonytalanodtam. Megnézve a fórum adás vétel részét, igazából a használatát se zárnám ki. Legutóbb valaki egy rega io erősítőt ajánlott innen kb 100 ért, ami szintén tetszik, és kb fele annyi mint a Yamaha. Szóval nem vagyok biztos semmibe.Köszi amúgy a hozzászólást.
![]()
Ha meg elkezded összerakni, mindig lesz egy kis komponens, amin változtatni szeretnél.
Az Io-t én ajánlottam (egyelőre nálam is az szól lassan egy éve), hangzásában egy jó belépő lehet a "hifis hangzás" világába, mélyközépben nagyon jó, és részletező is a hangja, kis helyen elfér (de a szellőzésre figyelni kell.).
Igaz a csatlakozók száma nem sok (3, abból egy phono), de egy dac-al megoldható. Nálam pl. elég.
(Távirányítóját nem használom)
Most akciós is még, ha újat szeretnél.
Nyilván van jobb és más is, de ha mégse válik be, el tudod adni ugyanannyiért (ha használtat veszel).
https://hifiandmusicsource.com/2021/04/rega-io/
https://soundorg.com/news/hifi-and-musi ... performer/
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 1
Szia, csak azért raktam több topikba hogy így talán több emberhez elér. A Yamaha igazából csak egy példa akart lenni. (Eléggé tetszik) Az utóbbi 1 hétbe annyi új infóhoz jutottam ebben a témában hogy teljesen elbizonytalanodtam. Megnézve a fórum adás vétel részét, igazából a használatát se zárnám ki. Legutóbb valaki egy rega io erősítőt ajánlott innen kb 100 ért, ami szintén tetszik, és kb fele annyi mint a Yamaha. Szóval nem vagyok biztos semmibe. 
Köszi amúgy a hozzászólást.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2486
Bocs, de ugyanazt a témát nem illik két topicban is futtatni. Ráadásul úgy tűnik, a Yamit már kiválasztottad és itt inkább megerősítést vársz. Ha tetszik, nyugodtan megveheted, ebben a kategóriában biztos jó lehet.HúsvétiSonka írta: ↑2025.04.27., vas. 13:12Sziasztok,
Szeretnék vásárolni egy pár polcsugárzót és mellé egy erősítőt …
Mivel használtat nem akarsz, a többi hasonló árú készülék kb ugyanez a szint lesz, ízlésbeli különbségekkel. Szóval szerintem hajrá

- BLX
- Törzsvendég
Ez kéttős szigetelt készüléknek tűnik a manuál alapján. Nincs bekötve a hálózati földelésbe. A GND ebben az esetben a jelföldet jelenheti.teddysnow írta: ↑2025.04.28., hétf. 09:16Sziasztok, ha már A-S301. Ennek az erősítőnek nem földelt a tápkábele, a hátulján van egy GND csatlakozási pont. Ide csak (kizárólag) a lemezjátszó GND csatlakozóját lehet kötni? Vagy ide lehet (indokolt esetben) a hálózati földet is? Vagy ha a lemezjátszó sem földelt akkor mindkettőt?
A kezelési útmutatóban a lemezjátszóval kapcsolatban említik meg, de a lemezjátszók sem földeltek, akkor miért hívják GND-nek, ha nem a földhöz csatlakozik? Vagy a GND ebben az esetben nem ground-ot jelent?
https://www.av-online.hu/pictures/galle ... ap_big.jpg
https://usa.yamaha.com/files/download/o ... nFr_A0.pdf
- GTomi
- V.I.P.
Megér egy próbát, az árához képest és a 2x30 watt ellenére meglepően jól szóló kis jószág, okozhat meglepetést:GTomi írta: ↑2025.04.28., hétf. 09:15Ha még nem olvastad, ez segíthet, ez is egy vélemény:HúsvétiSonka írta: ↑2025.04.28., hétf. 08:11Sziasztok,
Yamaha as301 erősítőt használ valaki? Mi a véleményetek róla?
https://www.av-online.hu/hifi/yamaha-a- ... szt_2095/1
viewtopic.php?f=32&t=214724&p=2940787&h ... a#p2940787
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Sziasztok, ha már A-S301. Ennek az erősítőnek nem földelt a tápkábele, a hátulján van egy GND csatlakozási pont. Ide csak (kizárólag) a lemezjátszó GND csatlakozóját lehet kötni? Vagy ide lehet (indokolt esetben) a hálózati földet is? Vagy ha a lemezjátszó sem földelt akkor mindkettőt?
A kezelési útmutatóban a lemezjátszóval kapcsolatban említik meg, de a lemezjátszók sem földeltek, akkor miért hívják GND-nek, ha nem a földhöz csatlakozik? Vagy a GND ebben az esetben nem ground-ot jelent?
- GTomi
- V.I.P.
Ha még nem olvastad, ez segíthet, ez is egy vélemény:HúsvétiSonka írta: ↑2025.04.28., hétf. 08:11Sziasztok,
https://www.av-online.hu/hifi/yamaha-a- ... szt_2095/1
-
Sziasztok,
-
Sziasztok,
Szeretnék vásárolni egy pár polcsugárzót és mellé egy erősítőt. A forrásom egy lemezjátszó (atvm95ml hangszedővel) Techins su600 erősítő + egy sony hangfal ami jelenleg a birtokomban van. Az utóbbi kettőt szeretném lecserélni valami ,,komolyabbra". A szoba kb 20 négyzetméter de elég rossz az elrendezése, el van vaálasztva egy fallal, plusz vannak tetőt tartó gerendák. A hangfalakat kb 50-60 cm re tudom a faltól elhelyezni. (de talán itt lehet még ügyeskedni)
A szoba elrendezése miatt nemtudom a hangfalakat külön állványra rakni ezért rezgéscsillapító tüskéken fog állni a ,,szekrényen" egymástól olyan 1 méterre. Az összeg amit rá tudok fordítani nagyjából 380 ezer Ft. Tudom nem sok , de nem szeretnék használtat venni(kicsit tartok tőle). Amit kinéztem az egy yamaha sa301 erősítő, és egy wharfdale evo 4.1. Nem ragaszkodom ezekhez. Mit tudnátok ajánlani ennyi pénzből?
Szeretnék vásárolni egy pár polcsugárzót és mellé egy erősítőt. A forrásom egy lemezjátszó (atvm95ml hangszedővel) Techins su600 erősítő + egy sony hangfal ami jelenleg a birtokomban van. Az utóbbi kettőt szeretném lecserélni valami ,,komolyabbra". A szoba kb 20 négyzetméter de elég rossz az elrendezése, el van vaálasztva egy fallal, plusz vannak tetőt tartó gerendák. A hangfalakat kb 50-60 cm re tudom a faltól elhelyezni. (de talán itt lehet még ügyeskedni)
A szoba elrendezése miatt nemtudom a hangfalakat külön állványra rakni ezért rezgéscsillapító tüskéken fog állni a ,,szekrényen" egymástól olyan 1 méterre. Az összeg amit rá tudok fordítani nagyjából 380 ezer Ft. Tudom nem sok , de nem szeretnék használtat venni(kicsit tartok tőle). Amit kinéztem az egy yamaha sa301 erősítő, és egy wharfdale evo 4.1. Nem ragaszkodom ezekhez. Mit tudnátok ajánlani ennyi pénzből?
- BLX
- Törzsvendég
Érdekes Pass Labs "gyártálogatós" video, biztosan klassz lehet egy ilyen helyen dolgozni, van aki már 15+éve Nelsonnal dolgozik.
youtu.be/Z685WSlGz0A

youtu.be/Z685WSlGz0A