Morzsító írta: ↑2026.01.04., vas. 13:16
Sziasztok!
Hozzájutottam elég jó áron egy Sonus Faber Concertino hangfalpárhoz. (első szériás?)
Ehhez szeretnék erősítőt, természetesen volt némi kutakodás chatgpt stb...de azért szeretnék itt is informálódni.
Ami biztos hogy lemezjátszót is szeretnék majd. Az erősítőre a keret kb 200.000 Ft
A hifi témában új vagyok egyébként.
Köszönöm a válaszokat!
Zsolt
Szia!
Szerintem nem lehetetlen küldetés azért megoldani. Néhány oldalt végigpörgetve az adás-vétel topik sztereó erősítő rovatában találtam ezeket:
Rotel RC980BX előfok - 60e
Arcam 8 végfok - 62e
Itt kell a kettő közé egy összekötő kábel.
Előnye 150e forintból kijön a kábellel együtt. Marad pénz jobb lemezjátszóra, vagy hangfal kábelre.
Hátrány, hogy nem távirányítható, illetve némileg korosabb, így emiatt lehet esély valami műszaki gondra.
Rega Brio
Ez valójában Brio-R - 189e
Előnye, hogy távirányítós, jobb MM phono, még belül a kereten.
Rotel RA12 mk2 - 225e
Előnye, hogy dac is van benne, tehetsz rá streamert, pc-t, stb. tehát valami digitális forrást is, távos.
Hátrány, picit túl megy a kereten, de az eladó emleget hangfal kábelt is, érdemes rákérdezni.
Heed Obelisk Si2 - 240e
Hátrány, hogy sokkal több, mint 200 és nincs benne phono kártya (ezt lehet talán később venni, vagy külső phonoval megoldani a lemezjátszót)
Előny, hogy sokáig nem kell a lecserélésében gondolkodnod.
Hirtelen ezeket találtam, de biztosan vannak még jó választások ezeken kívül is.