Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

szfi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 12

Re: Sonus Faberhez erősítő

Hozzászólás Szerző: szfi »

Morzsító írta:
2026.01.04., vas. 13:16
Sziasztok!
Hozzájutottam elég jó áron egy Sonus Faber Concertino hangfalpárhoz. (első szériás?)
Ehhez szeretnék erősítőt, természetesen volt némi kutakodás chatgpt stb...de azért szeretnék itt is informálódni.
Ami biztos hogy lemezjátszót is szeretnék majd. Az erősítőre a keret kb 200.000 Ft
A hifi témában új vagyok egyébként.
Köszönöm a válaszokat!
Zsolt
Használt Heed Elixir? Estleg Advance Paris /A10/?
NorstoneSpider,Pro-JectWMit5,KecesIQRP1500A,AVA KZH-8
Kábel egyveleg
ThorensTD124Jelco850HanaMl, Magnat MTT990 Goldring 2400, Keces Ephono, Project VCS2
AurenderA100,iFi LAN Purifier Pro
EmotivaERC-3, Primare BD32
Heed Lagrange S
Heed Garnd Enigma SE, KEF KC92
Havi 100-150 óra zene kb. 90 m3-en.

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Re: Sztereó erősítők

Hozzászólás Szerző: hodyka »

tamagaba írta:
2026.01.06., kedd 17:05
Csak érdekesség, most vettem észre a koreai céget
4 csatorna, de úgy hogy lehet külön hajtani a doboz magas-mély szekcióját - elég komoly és nagy ötlet
A dizájn óriási, kicsit Nagra Stellavox copy, de jó
Több, mint 2,5 millió essen le a gatyájuk
Ez a AD erősítés hogy hallatja magát? Mi benne az A?
https://hifirose.com/RA180
https://patents.google.com/patent/US7456686B2/en
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 655
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Csak érdekesség, most vettem észre a koreai céget
4 csatorna, de úgy hogy lehet külön hajtani a doboz magas-mély szekcióját - elég komoly és nagy ötlet
A dizájn óriási, kicsit Nagra Stellavox copy, de jó
Több, mint 2,5 millió essen le a gatyájuk
Ez a AD erősítés hogy hallatja magát? Mi benne az A?
https://hifirose.com/RA180
Csatolmányok
85c0d7d5a84c8.png
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 144

Hozzászólás Szerző: József1960 »

mishow írta:
2026.01.06., kedd 10:15
Morzsító írta:
2026.01.05., hétf. 14:55
3 verziót ajánlott (a ChatGPT), de nagyrészt a régebbi tipusokat, illetve ahogy írtad az erősebbeket.
1.olasz : Audio Analogue Puccini vagy Primo
2.brit : Audiolab 6000A, Musical fidelity m2si vagy régebbi A széria, Arcam
3.Primaluna vagy hazai csövesek
Ezek mind jó ajánlatok lehetnek, egybevágnak az én tippemmel és a többiek ajánlásaival is.
Az olaszokat csak azért nem ajánlottam, mert a Puccinik gyakorlatilag eltűntek a használt piacról (legalább is én nem látok ilyet mostanában), pedig egy időben gyakran forogtak. Gondolom, akinek van, az megtartja, mert szereti. Ugyanezért nem ajánlottam a Unison Research Unicot sem, pedig az nagy kedvencem, és a Sonus Faberrel mintha egymásnak teremtették volna őket - de nagyon erősen kívül esik a kereteden, még a legkisebb Unico is.
Audiolab 6000A gyakran van a hirdetőben és MF m2si, de rá kell kérdezni, van-e benne phono, mert az MF esetében úgy tudom, nem alap. Ezeknek az az előnye, hogy többnyire újak, van távjuk, és nincs az a rizikó az elörgedő alkatrészekkel, ami egy vintage cuccnál mindig ott van a fejed felett.
A hazai márkák közül köztudott rólam, hogy Heed rajongó vagyok, ha feljebb merészkednél árban, akkor esetleg egy régebbi Elixir is beférhet a képbe, amiben kifejezetten kiemelkedő phono van, de egy Si2 vagy Si3 erősítőhöz sem olyan nagy kihívás MM kártyát szerezni, és azzal azért meg lehet érkezni akár véglegesen is ;)
Úgy két évig MF M2Si-t hallgattam, és ha nem jött volna szembe egy M6Si, a mai napig meglenne.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2614

Hozzászólás Szerző: mishow »

Morzsító írta:
2026.01.05., hétf. 14:55
3 verziót ajánlott (a ChatGPT), de nagyrészt a régebbi tipusokat, illetve ahogy írtad az erősebbeket.
1.olasz : Audio Analogue Puccini vagy Primo
2.brit : Audiolab 6000A, Musical fidelity m2si vagy régebbi A széria, Arcam
Ezek mind jó ajánlatok lehetnek, egybevágnak az én tippemmel és a többiek ajánlásaival is.
Az olaszokat csak azért nem ajánlottam, mert a Puccinik gyakorlatilag eltűntek a használt piacról (legalább is én nem látok ilyet mostanában), pedig egy időben gyakran forogtak. Gondolom, akinek van, az megtartja, mert szereti. Ugyanezért nem ajánlottam a Unison Research Unicot sem, pedig az nagy kedvencem, és a Sonus Faberrel mintha egymásnak teremtették volna őket - de nagyon erősen kívül esik a kereteden, még a legkisebb Unico is.
Audiolab 6000A gyakran van a hirdetőben és MF m2si, de rá kell kérdezni, van-e benne phono, mert az MF esetében úgy tudom, nem alap. Ezeknek az az előnye, hogy többnyire újak, van távjuk, és nincs az a rizikó az elörgedő alkatrészekkel, ami egy vintage cuccnál mindig ott van a fejed felett.
A hazai márkák közül köztudott rólam, hogy Heed rajongó vagyok, ha feljebb merészkednél árban, akkor esetleg egy régebbi Elixir is beférhet a képbe, amiben kifejezetten kiemelkedő phono van, de egy Si2 vagy Si3 erősítőhöz sem olyan nagy kihívás MM kártyát szerezni, és azzal azért meg lehet érkezni akár véglegesen is ;)

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6540

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Snipi írta:
2026.01.05., hétf. 15:30

Van Tonee73 fórumtársnak és moderátornak egy Etalon Suprampli 1-es sorozata. (Ha igaz, legalább is az aláírásában még látható.) Én anno szenvedő alanya voltam az erősítő kifejlesztésének mint tesztalany. Nekem kellett bejáratni az első (asszem No.3-as) példányt. Nekem személy szerint egy kínszenvedés volt, mert nagyon nem az én világom, viszont a Sallai László szerint a Sonus-okkal kifejezetten jól szól. (Nem tudom, azzal nem hallottam.)
Esetleg ha van eladó ... Az bele kell hogy férjen a 200eFt-ba.
Meg van még neki. ;)
viewtopic.php?p=2991194#p2991194
Bár Sonusokkal még nem halottam szólni, így közvetlenül csak emiatt az egy ok miatt nem mertem ajánlani.
(Ráadásul mostanában elég ritkán bukkan fel belőle eladó darab).
Én az előzőekben felsoroltak közük a Heed ajánlásra tenném a kavicsot. :smile53:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3345

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Morzsító írta:
Sziasztok!
Hozzájutottam elég jó áron egy Sonus Faber Concertino hangfalpárhoz. (első szériás?)
Ehhez szeretnék erősítőt, természetesen volt némi kutakodás chatgpt stb...de azért szeretnék itt is informálódni.
Ami biztos hogy lemezjátszót is szeretnék majd. Az erősítőre a keret kb 200.000 Ft
Köszönöm a válaszokat!
Zsolt
Igaz, hogy ez már 240e az elő-vegfok együtt, de amik itt eddig felmerültek, azoknál jobb. Nem távirányitható(ez sokaknak kizáró ok), de a hangja kárpótol, ebben biztos lehetsz. Mikor ilyen párosom volt, Martin Logan-t is hajtottam vele, úgyhogy nyugodtan mondhatom, hogy kb. bármit meghajt.
viewtopic.php?f=32&t=215634
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

blackfriar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 41

Hozzászólás Szerző: blackfriar »

Morzsító írta:
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Zsolt
Itt sokan elfeledkeztek egy kiváló erősítőről, igaz, most 230e Ft az új ára.
Igen, ez nem más, mint a Yamaha A-S501.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 633

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Morzsító írta:
Van Tonee73 fórumtársnak és moderátornak egy Etalon Suprampli 1-es sorozata. (Ha igaz, legalább is az aláírásában még látható.) Én anno szenvedő alanya voltam az erősítő kifejlesztésének mint tesztalany. Nekem kellett bejáratni az első (asszem No.3-as) példányt. Nekem személy szerint egy kínszenvedés volt, mert nagyon nem az én világom, viszont a Sallai László szerint a Sonus-okkal kifejezetten jól szól. (Nem tudom, azzal nem hallottam.)
Esetleg ha van eladó ... Az bele kell hogy férjen a 200eFt-ba.

Morzsító
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Morzsító »

mishow írta:
2026.01.05., hétf. 08:43
Morzsító írta:
Nagyon rég volt már, hogy Sonus Fabereket teszteltem, de emlékeim szerint a Concertino monitornak pont az az erénye, hogy egészen drága erősítőket is képes kiszolgálni. Mivel megírtad a konkrét összeget, így a nagyon drágákat most kihagyom, de - hangsúlyozom, emlékeim szerint - egészen jól működtek együtt a Musical Fidelity erősítőkkel. Az is rémlik, hogy szereti, ha van az erősítőben tartalék, így mindenképp valamilyen izmosabb darabot keresnék.
Mivel írtad, hogy a phono fokozat is cél, így valamilyen vintage brit erősítőben gondolkodnék a helyedben, azok akár még ki is jöhetnek 200-ból.
Azt azért számold bele, hogy egy hozzá illő állvány és egy tisztességes hangfalkábel is kell a rendszerbe, nem tudom, azt is a 200-ból kell-e kigazdálokdni, mert akkor az valóban kevés lehet.

[OFF - katt ide ha látni akarod]
Kíváncsi lennék, hogy az AI merre terelt?
3 verziót ajánlott, de nagyrészt a régebbi tipusokat, illetve ahogy írtad az erősebbeket.
1.olasz : Audio analogue Puccini vagy Primo
2.britt : Audiolab 6000 A, Musical fidelity m2si vagy régebbi A széria, Arcam

Kábeleket kaptam hozzá ,de az eladó -aki egy haver- nem nagyon értett hozzá ...ő is csak tovább adta.
(Az látszik hogy jó vastag kábelek)
Állványok persze külön beszerzést igényelnek.
Erősítőre 200.000 ft az megközelítő ár volt a részemről :)

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 208

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Morzsító írta:
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Zsolt
Szia!

Szerintem nem lehetetlen küldetés azért megoldani. Néhány oldalt végigpörgetve az adás-vétel topik sztereó erősítő rovatában találtam ezeket:

Rotel RC980BX előfok - 60e
Arcam 8 végfok - 62e

Itt kell a kettő közé egy összekötő kábel.
Előnye 150e forintból kijön a kábellel együtt. Marad pénz jobb lemezjátszóra, vagy hangfal kábelre.
Hátrány, hogy nem távirányítható, illetve némileg korosabb, így emiatt lehet esély valami műszaki gondra.

Rega Brio
Ez valójában Brio-R - 189e
Előnye, hogy távirányítós, jobb MM phono, még belül a kereten.

Rotel RA12 mk2 - 225e
Előnye, hogy dac is van benne, tehetsz rá streamert, pc-t, stb. tehát valami digitális forrást is, távos.
Hátrány, picit túl megy a kereten, de az eladó emleget hangfal kábelt is, érdemes rákérdezni.

Heed Obelisk Si2 - 240e
Hátrány, hogy sokkal több, mint 200 és nincs benne phono kártya (ezt lehet talán később venni, vagy külső phonoval megoldani a lemezjátszót)
Előny, hogy sokáig nem kell a lecserélésében gondolkodnod.

Hirtelen ezeket találtam, de biztosan vannak még jó választások ezeken kívül is.
DIY Cu-R(DAC)
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC), 8HC(PWR)
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3373
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Morzsító írta:
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Zsolt
Vétek lenne ezt a hangfalat (akár első széria, akár nem), valami belépő szintű szutyokkal hajtani szerintem. Egy használt Luxman vagy Sugden jó választás hozzá, de azokat nem kapod meg 200-ért.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2614

Hozzászólás Szerző: mishow »

Morzsító írta:
Nagyon rég volt már, hogy Sonus Fabereket teszteltem, de emlékeim szerint a Concertino monitornak pont az az erénye, hogy egészen drága erősítőket is képes kiszolgálni. Mivel megírtad a konkrét összeget, így a nagyon drágákat most kihagyom, de - hangsúlyozom, emlékeim szerint - egészen jól működtek együtt a Musical Fidelity erősítőkkel. Az is rémlik, hogy szereti, ha van az erősítőben tartalék, így mindenképp valamilyen izmosabb darabot keresnék.
Mivel írtad, hogy a phono fokozat is cél, így valamilyen vintage brit erősítőben gondolkodnék a helyedben, azok akár még ki is jöhetnek 200-ból.
Azt azért számold bele, hogy egy hozzá illő állvány és egy tisztességes hangfalkábel is kell a rendszerbe, nem tudom, azt is a 200-ból kell-e kigazdálokdni, mert akkor az valóban kevés lehet.

[OFF - katt ide ha látni akarod]
Kíváncsi lennék, hogy az AI merre terelt?

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 443

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

tonee73 írta:
2026.01.04., vas. 17:51
Mézga Aladár írta:
2026.01.04., vas. 17:44

Ha erre a hangfalra gondolsz, akkor a megadott keret nagyon kevés.
https://audiophile-szalon.hu/termek/son ... gIug_D_BwE
MIvel zárójelben említi hogy első szériás, inkább ez lehet:
https://www.hifi-guide.com/loudspeaker/ ... tino-home/
Ez már a Home változat! Szerintem neki ez az első verzió lehet: https://www.stereotimes.com/post/the-so ... dspeakers/
Én ilyet hallgatok az irodában pc-ről hangkártyáról egy régi Denon pma 360-al (talán ez a száma). Talán 30e-ért vettem annó az erősítőt. Teljesen hallgatható . ;)
Szóval használtan nem lehetetlen ennyiért erősítőt taláni hozzá!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Mézga Aladár írta:
2026.01.04., vas. 17:44

MIvel zárójelben említi hogy első szériás, inkább ez lehet:
https://www.hifi-guide.com/loudspeaker/ ... tino-home/
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 119

Hozzászólás Szerző: Mézga Aladár »

Morzsító írta:
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Zsolt
Mindig, mindennél van jobb!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Morzsító írta:
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Zsolt
A kérdés átkerült a helyére.

Morzsító
Értékelés: 0

Sonus Faberhez erősítő

Hozzászólás Szerző: Morzsító »

Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Zsolt

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

LVLee írta:
2025.12.23., kedd 17:26
Sziasztok!
Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!
Van valakinek egy pár 6N1p-ev eladó Miskolc közelében? (persze illesztett pár lenne az igazi)
Pont most adta meg magát az egyik,így nem szól csak az egyik oldal.😞
viewforum.php?f=121

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1502

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

LVLee írta:
2025.12.23., kedd 17:26
Sziasztok!
Van valakinek egy pár ...
Ezt nem az Adás-vétel alkatrészek rovatba kellene megkérdezni ? gondolkodik.gif

LVLee
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: LVLee »

Sziasztok!
Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!
Van valakinek egy pár 6N1p-ev eladó Miskolc közelében? (persze illesztett pár lenne az igazi)
Pont most adta meg magát az egyik,így nem szól csak az egyik oldal.😞

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3043

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Felteszem a McIntosh MC30 elektroncsöves monoblokk erősítők tápegységének az újrakondizási fotóit, mivel valaki korábban rendesen meghekkelte szegényeket :smile51: ...nem tudták így a formájukat hozni.

Ugyan a tönkrement Twist Lock kondenzátor helyett betett kondenzátortelep :smile29: működőképessé tette őket, de a sok elkó, és azok tyúkbél vezetékkel való összeköttetései rendesen lerontották a hangminőséget.
A felújított tápegység normálisabb kivitelezése már jobb esélyt ad a két öregfiúnak. :smile53:
TJ.
Csatolmányok
McIntosh MC30 supply capacitors.jpg
McIntosh MC30 supply new recap.jpg
McIntosh MC30 supply recap foto .jpg
McIntosh MC30 pair supply recap.jpg
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Pityuli
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 17

Re: Exposure 2010 S2 D

Hozzászólás Szerző: Pityuli »

azanyos írta:
2025.12.11., csüt. 18:49
Vérbeli angol hifi nagyon finom zenei hanggal!
Köszönöm a méltatást ez valóban ìgy van hisz te is hallottad a rendszert, de ezt bízzuk arra a versenyzőre aki eljön és megfüleli....
-Sonus faber Concertino Home,
-Musical Fidelity A5,
-TEAC NT-503,
-Marantz CD5005,
-Norstone Classic B400,
-Norstone Banana Plug,
-Supra interconnect RCA,
-Supra Dual RCA,
-Supra USB A-B,

azanyos
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 103

Re: Exposure 2010 S2 D

Hozzászólás Szerző: azanyos »

Vérbeli angol hifi nagyon finom zenei hanggal!
Townshend elit rock 2 excalibur merlin psu, Zaika mc 5 , Heed quasar 3, heed obelisk px psu, Audion black shadow mki 1, Manger zerobox 109 IIe , Horváth Vilmos összekötők, 40 éves hangfalkábelek , Sound arts és Solidsteel állványok ,Ikea bambusz polcok. Jó zenék lp-n

Deenoo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: Deenoo »

pantera írta:
2025.12.11., csüt. 13:11
Deenoo írta:
2025.12.11., csüt. 12:39
pantera írta:
2025.12.11., csüt. 10:31
Nem találok róla említést vagy a belsőről képeket de valószínűnek tartom hogy ezt a csipet használják ők is. Volt nálam egy O-Noorus (D3 Pro) hasonló hangszínszabályozós megoldással és 3255 PFFB-vel, hát azt simán leszólta az A5. Szerintem.... :rolleyes:
És abban a D3 Pro-ban cseréltek opa-t és csatoló kondikat, esetleg más mod? Vagy gyári állapotú volt? ;)
A D3 gyári volt, az A5 moddolt. Ezzel együtt úgy gondolom hogy az A5 összességében jobb hang.... Sajnos minden elektronikus hangerő és hangszínszabályozó csip tesz valami olyat (még ha nagyon keveset is) a zenei jelhez amit nem kellene. gondolkodik.gif
A D1-ben szerencsére van olyan opció - egy relével megoldva - ami teljesen kihagyja ezt a hangerő/hangszínszabályozó áramkört. juppi.gif

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”