Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1328

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
2026.08.23., vas. 11:46
Karcsi666 írta:
2026.08.23., vas. 10:03

A gyors hangszedőcsere, masszív ház.... Mindenki tudja itt a külömbségeket, sokan jobban is mint én.
Felesleges hasonlítgatni egy szíjjashoz. Más világ. Mint a Csopper motor vs gyorsasági.
Én erre a vonalra szavazok.
Én meg a másikra... :D
De értékelem ezeket a gépeket, félre ne érts és supravox-nál hallottam a sajátját is, engem teljesen meggyőzött.
Nem szeretnék - megint - vitát nyitni a kérdésről, szerintem, hogy mi mennyire jó, sajnos árfüggő kérdés.

A teszt, amit olvastam a gépedről tetszett, de hogy értsd, miről beszélek, idéznék egy mondatot belőle, ami számomra sokmindent elárul a két technológia általános jellegzetességéről - ha eddig nem tudtam volna :
" Itt valami olyasmit hallunk, amit ritkán társítanak a direkt hajtású lemezjátszókhoz : organikus muzikalitást, nagyon közel áll az élő érzethez. "

Nálam ez az a szint, ahol elgondolkoznék rajta, hogy szeretném-e egy JÓ szíjas helyett is. gondolkodik.gif
Azért előbb még is kellene hallgatni, hogy mennyi az annyi! Szerintem egy jó szíjas helyett nem akarnál egy ilyet sem, nemhogy kettőt! :) Gondolva a Rock-oda....

Karcsi666
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 74

Hozzászólás Szerző: Karcsi666 »

supravox írta:
2026.08.24., hétf. 19:06
Karcsi666 írta:
2026.08.23., vas. 16:39
dixie-chicken írta:
2026.08.23., vas. 13:33
@Karcsi666,amiket én használok:
-DS Audio HS001 shell,abban most épp a MoFi Mastertracker van beszerelve
-Yamamoto HS-04 ben van most a Shelter 901/III,a kereskedő ahol én az 1300G vásároltam,ezt ajánlotta hozzá és a 1200G-hez

a fenti 2 shellnél,egy ismételt rosálást meg kell majd + hangszedők,a Shelter még bejáratós, az volt a HS001-be szerelve elsőre,de bejáratás X fázisában,úgy éreztem hogy vlmi nem kerek,és csináltam egy cserét...

-Oyaide BR-12 lemezalátét (5mm,de ide kötelező vlmilyen leszoritó használata)
-Tokyo THT-291 Soundproof lemezalátét (4mm)
-MoFi Heavyweight lemezleszoritó

:smile49:
A Shelter 901/III VS Umami Blue/Red- összehasonlításról tudsz valamit, van tapasztalatod?
Milyen phono előerősítőt használsz?
Nekem Yamamoto HS-7-ben van a kék Hana.
Van még egy HS-3-as is, De valószínűleg ha meglesz a Red, az már a DS Audión lesz rajta.
MM- be nem gondolkodok.
Volt már Ortofon Concord Music Black LVB 250 azt is eladtam, persze nem kevés buktával, mert rájöttem, hogy a Hana mellett csak porfogó marad.
Én meg arra leszek kívancsi,hogy ha meg lesz a Red az hogyan viszonyul a Blue-hoz.
Sztem már ez az analóg front end így is nagyon komoly
2 mondat a Gold Note-ról.
Egyszer már elkezdtem de valamiért elbénáztam
a hsz-t.
Akkor még MM hangszedőket használtam és nagyon szerettem a Mofi Mastertrackert egy Shure SE20 phono-val.
Gondoltam a Shure nem elég modern és már olyan "ódon" a hangzása
Akkor kértem kölcsön a Gold Note-ot meg egy Pass XP12-őt.
A GN tényleg baromi felhasználó barát.
De annyira topa unott hangot produkált,hogy nem sokat kellett hallgatni,hogy kiszedjem.
A Pass már jobb volt kb 2* annyiért de abban se volt meg az a dög élet amit a Shure produkált.
Ja még volt nálam egy Fikusz Kukisz csüves lom ami persze gerjedt búgott mint az állat.
Ezek után a Shure egy megváltás volt és maradt ís míg egy barátomnak nekiadtam.
Előtte ugye ismét elkezdtem az MC-k felé kacsintgatni.Mert úgy éreztem a G-ben több van mint bármelyik MM hangszedőben.
Illetve előtte megvettem a Soulnote phono-t ami pihenővágányra küldte a Shure-t.
És aztán jött a Red és a kör bezárult.
Soulnote ügyben érdemes felvenni a kapcsolatot a forgalmazóval.
És én is szívesen odaadom meghallgatásra.
Ami a fontos,hogy Soulnote-éknalapvetően szimnetrikus felépítésben hisznek
Nekem is XLR a hangkarból kijövő IC.
Mivel az MC az szimmetrikus.
A DS Audio már úton van, lassan meg is kellene érkeznie.
A Red még várat magára, de 1-2 hónapon belül, szerintem meglesz már az is.
Egy kölcsönös hallgatózásra egyébként nyitott lennék, ha nem vagyunk egymástól túl messze?!

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2915

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

supravox írta:
2026.08.26., szer. 14:16
dixie-chicken írta:
2026.08.26., szer. 12:05
..és akkor minden (ismét) az eredeti tervek szerint :D DS Audio HS001 shellben a Shelter 901/III ...egy MC hangszedő,bejáratás közben,igen turbulens viselkedésre képes,X óra környékén,szépen bekavart...de minden jó,ha a vége jó.. :smile29:
Persze mert az gondoltad,hogy 50 óra elég egy hangszedőnek.😛😛
Nem akartam megemlíteni mert annyira hittél benne de emlékeim szerint pont 50 óra körül szokott össze-vissza szólni egy hangszedő de
ezen hamar túl szokott jutni
ez mondjuk kb 30 óra körül volt :D ...de a lényeg,minden a helyére került,ahogyan be volt tervezve.. :kiss:
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Mastersound Box,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2808

Hozzászólás Szerző: supravox »

dixie-chicken írta:
2026.08.26., szer. 12:05
..és akkor minden (ismét) az eredeti tervek szerint :D DS Audio HS001 shellben a Shelter 901/III ...egy MC hangszedő,bejáratás közben,igen turbulens viselkedésre képes,X óra környékén,szépen bekavart...de minden jó,ha a vége jó.. :smile29:
Persze mert az gondoltad,hogy 50 óra elég egy hangszedőnek.😛😛
Nem akartam megemlíteni mert annyira hittél benne de emlékeim szerint pont 50 óra körül szokott össze-vissza szólni egy hangszedő de
ezen hamar túl szokott jutni
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Csatolmányok
IMG_6158.JPG
IMG_6158.JPG (82.81 KiB) Megtekintve 249 alkalommal
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Mastersound Box,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Rock60 írta:
2026.08.24., hétf. 19:21
supravox írta:

...Mivel az MC az szimmetrikus.
Az MM is szimmetrikus, nem ? gondolkodik.gif
Majdnem.
MM-nél az egyik tekercs negatívját a hsz-ben rakötik az árnyékolásra
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1580

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

supravox írta:

...Mivel az MC az szimmetrikus.
Az MM is szimmetrikus, nem ? gondolkodik.gif

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Karcsi666 írta:
dixie-chicken írta:
-Yamamoto HS-04 ben van most a Shelter 901/III,a kereskedő ahol én az 1300G vásároltam,ezt ajánlotta hozzá és a 1200G-hez

a fenti 2 shellnél,egy ismételt rosálást meg kell majd + hangszedők,a Shelter még bejáratós, az volt a HS001-be szerelve elsőre,de bejáratás X fázisában,úgy éreztem hogy vlmi nem kerek,és csináltam egy cserét...

A Shelter 901/III VS Umami Blue/Red- összehasonlításról tudsz valamit, van tapasztalatod?
Van még egy HS-3-as is, De valószínűleg ha meglesz a Red, az már a DS Audión lesz rajta.
MM- be nem gondolkodok.
Volt már Ortofon Concord Music Black LVB 250 azt is eladtam, persze nem kevés buktával, mert rájöttem, hogy a Hana mellett csak porfogó marad.
Én meg arra leszek kívancsi,hogy ha meg lesz a Red az hogyan viszonyul a Blue-hoz.
Sztem már ez az analóg front end így is nagyon komoly
2 mondat a Gold Note-ról.
Egyszer már elkezdtem de valamiért elbénáztam
a hsz-t.
Akkor még MM hangszedőket használtam és nagyon szerettem a Mofi Mastertrackert egy Shure SE20 phono-val.
Gondoltam a Shure nem elég modern és már olyan "ódon" a hangzása
Akkor kértem kölcsön a Gold Note-ot meg egy Pass XP12-őt.
A GN tényleg baromi felhasználó barát.
De annyira topa unott hangot produkált,hogy nem sokat kellett hallgatni,hogy kiszedjem.
A Pass már jobb volt kb 2* annyiért de abban se volt meg az a dög élet amit a Shure produkált.
Ja még volt nálam egy Fikusz Kukisz csüves lom ami persze gerjedt búgott mint az állat.
Ezek után a Shure egy megváltás volt és maradt ís míg egy barátomnak nekiadtam.
Előtte ugye ismét elkezdtem az MC-k felé kacsintgatni.Mert úgy éreztem a G-ben több van mint bármelyik MM hangszedőben.
Illetve előtte megvettem a Soulnote phono-t ami pihenővágányra küldte a Shure-t.
És aztán jött a Red és a kör bezárult.
Soulnote ügyben érdemes felvenni a kapcsolatot a forgalmazóval.
És én is szívesen odaadom meghallgatásra.
Ami a fontos,hogy Soulnote-éknalapvetően szimnetrikus felépítésben hisznek
Nekem is XLR a hangkarból kijövő IC.
Mivel az MC az szimmetrikus.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

[OFF - katt ide ha látni akarod]
Rock60:"Mesélhetnél kicsit a Mastersoundról... Tedd bele a mondatba, hogy phono, és máris nem off. :-)...tény és valóság volt egy gyors teszt a phonojával-MM,és meglepően igéretes,de a DS audio HS001 vs Yamamoto HS-4 most a prioritás,neki kell rugaszkodnom ismét ennek a 2 hangszedőcserének...ha minden a tervek szerint megy talán szerdán ezt össze tudom hozni,HO-ban leszek..a többi majd folyt köv. formában :D

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Karcsi666 írta:
dixie-chicken írta:

MM- be nem gondolkodok.
A Hana-ak rendben vannak,főleg a Red,topictársunknál volt szerencsém hozzá,de ott az egész "köret" egy magasabb szintre van emelve,ami kiszólgálja,egy SoulNote E-1V2 változatban :smile32: ...a Blue nekem is litázva volt mint opció,de hazai piacon (Japán) a Hana nem végez értékesitést,igy maradt mint opció Shelter 501/III vagy 901/III...én nem akartam ilyen magas szinte meglépni MC oldalon,mivel főleg MM felhasználó vagyok,de olyan jó árat kaptam kint a 901/IIIsra,hogy vétek lett volna kihagyi :D

Az MM vonalat sem szabad csak úgy leirni,vannak még jó példányok,pl MoFi Mastertracker.. :kiss:

Karcsi666
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

dixie-chicken írta:

MM- be nem gondolkodok.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Karcsi666 írta:
2026.08.23., vas. 10:03

A gyors hangszedőcsere, masszív ház.... Mindenki tudja itt a külömbségeket, sokan jobban is mint én.
Felesleges hasonlítgatni egy szíjjashoz. Más világ. Mint a Csopper motor vs gyorsasági.
Én meg a másikra... :D
De értékelem ezeket a gépeket, félre ne érts és supravox-nál hallottam a sajátját is, engem teljesen meggyőzött.
Nem szeretnék - megint - vitát nyitni a kérdésről, szerintem, hogy mi mennyire jó, sajnos árfüggő kérdés.

A teszt, amit olvastam a gépedről tetszett, de hogy értsd, miről beszélek, idéznék egy mondatot belőle, ami számomra sokmindent elárul a két technológia általános jellegzetességéről - ha eddig nem tudtam volna :
" Itt valami olyasmit hallunk, amit ritkán társítanak a direkt hajtású lemezjátszókhoz : organikus muzikalitást, nagyon közel áll az élő érzethez. "

Nálam ez az a szint, ahol elgondolkoznék rajta, hogy szeretném-e egy JÓ szíjas helyett is. gondolkodik.gif

Karcsi666
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

supravox írta:
2026.08.22., szomb. 23:16
A DS audio shell minden fillérjét megéri.
Pedig nem olcsó.
Nem akarok okoskodni de Gold Note phono egyáltalán nincs a G szintjén.
Igazándiból egy szar.
Kérlek ne vedd magadra.
Nem sértődök meg, miért is kellene? :ohnoohnoohno:
Nem fogadtam nekik hűségesküt, és fizetést sem kapok a cégtől, hogy hirdessem itt vagy bárhol az igét. :D
A kezelhetősége szerintem verhetetlen, hogy nem pici pöcs kapcsolókkal kell bűvészkedni a készülék alján/hátulján, és akár működés közben is tudsz változtatni bármin.
De nyitott vagyok a tippekre/tanácsokra mindenképp. ;peace;
A problémám ezzel mindössze, hogy ezen a szinten már elég nehéz valamit is venni/ vagy eladni.
Gondolok itt arra, hogy ha valakinél hallod a tutit, akkor nem egyszerű belőle leakasztani egy használtat hogy ne legyen akkora az értékvesztés, vagy épp eladni, ha 2 év múlva találkozol valami mégjobbal?! gondolkodik.gif
Így kétszer is meggondolandó, hogy mibe kezdjen bele az ember.
Igyekeztem sokat olvasni a témában, mielőtt megvettem, a Gold Note párost.
Előtte, volt nálam egy Hegel, amit szintén az egekbe magasztaltak, hát szerencse hogy nem vettem meg egyből, hanem kaukcióval elhozhattam a forgalmazótól kipróbálni.
Csak annyit írnék, hogy másnap fejvesztve ronantam vele vissza a boltba.
Volt nálam egy Heed Quasar is, aminek a hangja klasszisokkal jobb volt a Hegel-nél, de hogy le kell szedni a fedelét, hogy bármit állíts rajta.....
Amíg kaukcióval elhozhatsz valamit próbára, vagy esetleg az eladó hajlandó elvinni hozzád költségtérítés fejében, addig nincs semmi gond. De megvenni sokszázezer forintért mert valaki azt mondta, vagy épp valahol az ember olvasta, elég necces.
Mert ugye ilyen értékű cuccot eladni finoman szólva sem egyszerű, ha csak nincs szerencséd, és valaki épp ilyenre vár/vadászik?!
Mindenesetre jöhetnek a tippek, észrevételek, mert azokból okosodik tovább az ember. :rolleyes:
Mindenképp érdekelne, hogy az állításod mire alapoztad, mi a tapasztalat?!

Karcsi666
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Rock60 írta:
2026.08.23., vas. 06:58
Karcsi666 írta:
2026.08.22., szomb. 22:42

Van egy bársony lemeztisztítóm még ifjú titán koromból, már azzal szórakozok, hogy mennyire kell rányomni a lemezre, hogy a strobin lássam, hogy belassul a lemez?! Szóval nyomom mint süket a csengőt, de nem hogy nem áll meg, de a strobin látom hogy még nem is esett vissza a fordulat.
Nyilván nem ezért vettem, nem ezen akarok élvezkedni, csak mind érdekesség.
Azért ezt ne csináld sűrűn. :ohnoohnoohno:
Olyan, mintha ki tudja hány + kilóval terhelnéd a csapágyat, ráadásul féloldalasan... sad.gif

Egyébként nagy gratula a szerzeményedhez ! :smile53:
Köszönöm a gratulációt, és a figyelmeztetést is! leborulok.gif
Természetesen nem ezért vettem, csak érdekesség képpen írtam.
A GR-nél ha az emlitett bársony lemeztisztítóval, lejátszás előtt letöröltem "ésszel" a lemezt, de utánna mindig megállítom/megállítottam, hogy milyen a végeredmény? Ha esetleg maradt rajta valami, akkor szoktam kicsit erősebben újra nekifutni. Ilyenkor azonban a GR strobiján esetleg már lehetett látni, hogy visszaesik valamennyire a fordulat. Ezen feltünt, hogy nem. Illetve kíváncsiságból nyomtam jobban a megszokottnál/indokoltnál, de semmi. Nyilván nem kezdtem el vele kísérletezni, hogy mekkora állatnak kell lennem ahoz, hogy le tudjam fogni?
De értem a jó szándékot a figyelmeztetésedben, és mégegyszer köszönöm! leborulok.gif
A gép komoly, aki megteheti birtokoljon 1-et. (vagy kettőt) :D
Ha valaki utána keres, a videókban mindenhol nagyjából az egekig magasztalják. (tudom a tesztelők ezért kapják a pénzüket)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Karcsi666 írta:
2026.08.22., szomb. 22:42

Van egy bársony lemeztisztítóm még ifjú titán koromból, már azzal szórakozok, hogy mennyire kell rányomni a lemezre, hogy a strobin lássam, hogy belassul a lemez?! Szóval nyomom mint süket a csengőt, de nem hogy nem áll meg, de a strobin látom hogy még nem is esett vissza a fordulat.
Azért ezt ne csináld sűrűn. :ohnoohnoohno:
Olyan, mintha ki tudja hány + kilóval terhelnéd a csapágyat, ráadásul féloldalasan... sad.gif

Egyébként nagy gratula a szerzeményedhez ! :smile53:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

supravox írta:
2026.08.22., szomb. 23:16
Pedig nem olcsó.
Igazándiból egy szar.
Kérlek ne vedd magadra.
Az a shell nekem is nagyon tetszik.
Ha S karom lenne, szívesen beneveznék rá.

Egy ismerősömnek ilyen Gold Note phonoja van, elég nívós rendszerben, nem tűnt fel, hogy kilógna a sorból.
Szerintem első körben az a legfontosabb, hogy az Unami-val meg legyen a szinergia.

Persze, mindennél van jobb... Nálad mihez képest volt "szar" ?

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pedig nem olcsó.
Igazándiból egy szar.
Kérlek ne vedd magadra.

Karcsi666
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

dixie-chicken írta:
2026.08.18., kedd 14:02
1210 GME...egész szép hangszedőlajstromot ajánlottak hozzá (2500-11500US) + fakáva+leszoritó,még az eredeti gumialátétet is kicsit megszabták :smile49:

youtu.be/9TJS4wAa42g
Mondjuk 250 dollárt elkérni egy gyári gumiért mert van rajta 8 Lyuk?!?! Lehet én lettem hirtelen fukar?!?! gondolkodik.gif

Karcsi666
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Technics GME.jpg
Egy kép többet mond 1000 szónál. :D
Még járatom, korai véleményezni, bár már most is tetszik amit látok/hallok.
A tér kinyílt, nyugodtabb lett a hangja.
Nyilván nem tudom ez mennyit, és merre változik, ezért is maradok egy kicsit szűkszavú.
Egyenlőre 6-8 óra van még csak benne.
Igazából most az Umami Red-re vagyok rágerjedve, utána próbálok majd lehiggadni.
Egyébként Goldnote PH-10 és a hozzá való táp a phono.
A hozzá kapott kábel, gagyinak néz ki, de elég jó hangja van!!! Ezt még a GR-es időszakomból tapasztaltam mellesleg. (Ugyanazt adják mindegyikhez)
Akinek van a birtokában próbálja ki!
Nyilván nem ehhez használom, de egy Decket bekötni számomra tökéletes. (évente 1szer ha bekapcsolom)
Viablue NF-S1 silver RCA, és Isotek Elite tápkábel a Tekában, és a Goldnote-ban is.
Mert ugye általáben ez is szokott kérdés lenni. :rolleyes:
Visszakanyar:
A lemezjátszó egy jó értelemben vett tank!!! (elméletileg a G is az, mert majdnem ugyanaz, de olyanom nem volt.)
Gerjedés nuku!
Elsöprő hangerőn se gerjed, se nem ugrik. Ok. van alatta egy 3cm-es gránit de elképesztő! Mondjuk ebben már a GR se vallott szégyent.
A karlift is kimérten emel, és enged, nem olyan durva mint a GR-en is volt.
Lejátszás közben a poti mellett megkopogtattam a mutatóújjammal, és elképesztő, hogy milyen erős kopogás mennyire hallattszik csak bele?!
Ezért is írtam, hogy egy tank.
Hangjáról később írok még pár sort, ha már lesz benne legalább 100 óra. Remélhetőleg már Umami Reddel.
Egy kérdés a végére.
Van valakinek tapasztalata a DS Audio HS-001 Shellel kapcsolatban?!?! Úton útfélen mindenhol istenítik, és a Technicshez is ajánlják. Pl Dixie-chiken is amit beposztolt youtube link, az a cég is azt árulja a Tekához, mint kiegészítő.
Itt a link hozzá:

https://skyfiaudio.com/products/ds-audi ... dshell-new

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Re: Technics SL-1200GR eladó

Karcsi666 írta:
2026.08.16., vas. 09:55
dixie-chicken írta:
2026.08.13., csüt. 12:37
Karcsi666 írta:
2026.08.12., szer. 19:58

Magyarországon is kapható még több helyen. Legalábbis a webshopokban "raktáron" van.
Sokat vaciláltam rajta, mert nem tudom mennyit hoz a GR-hez képest?!
Idő múlásával az aggodalmam csak nő, hogy lemaradok róla, és később bánni fogom.
Próbáltam utána olvasni, hogy mi a külömbség a kettő között, és itt elsősorban a hangban kapott külömbségre, a megszólalásra gondolok. Erről azért elég szűkössen nyilatkoznak mindenhol.
A műszaki tartalmi diferenciák könnyen megtalálhatók.
Nyilvánvalóan az árkülömbözet giga.
Birtokolni 1 ilyet gondolom fenomenális érzés lesz.
Egyuttal jelezném, hogy valaki elég konkrétan érdeklődik a GR-re amit addig nem adok ki a kezemből, amíg a GME limited meg nem érkezik.
Nem jegelem, érdeklődési sorrendben lehet majd vinni.
Egyébként számomra meglepő, hogy nem fogyott el ennyi idő alatt az összes?!
talán itt foglalkoznak a témával legtöbbet:

https://forums.stevehoffman.tv/threads/ ... 2.1216177/
Köszönöm a linket, elejétől olvasom. :smile53:
Pár szót írhatnál,hogy mit tapasztaltál.
Kollerál e azzal amit mondtam🫣
Ja meg nem is figyeltem
1200 v 1210?

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

1210 GME...egész szép hangszedőlajstromot ajánlottak hozzá (2500-11500US) + fakáva+leszoritó,még az eredeti gumialátétet is kicsit megszabták :smile49:

youtu.be/9TJS4wAa42g

Karcsi666
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Re: Technics SL-1200GR eladó

dixie-chicken írta:
2026.08.13., csüt. 12:37
Karcsi666 írta:
2026.08.12., szer. 19:58
dixie-chicken írta:
2026.08.12., szer. 08:17

ha valóban GME-t szereztél,gratulálok :smile32:

...jó pár helyen már nem kapható a limitált darabszámban elkészült példány(GME,1200db ezüst,1210db fekete) amely ebben a sorozatban megkapta a IV generációs technics DD hajtásláncot,amely az 1300G,és az 1200GR2/1210GR2 van alkalmazva csak...és a limitált sorozat kifutásával,vlszinű a magnesium karos példányok gyártását befejezik...talán csak az SL1000R-nél marad csak meg..Malaysiai gyár költöztetése elég sok nyitott kérdést hagy maga után....

hi.gif :smile49:
Magyarországon is kapható még több helyen. Legalábbis a webshopokban "raktáron" van.
Sokat vaciláltam rajta, mert nem tudom mennyit hoz a GR-hez képest?!
Idő múlásával az aggodalmam csak nő, hogy lemaradok róla, és később bánni fogom.
Próbáltam utána olvasni, hogy mi a külömbség a kettő között, és itt elsősorban a hangban kapott külömbségre, a megszólalásra gondolok. Erről azért elég szűkössen nyilatkoznak mindenhol.
A műszaki tartalmi diferenciák könnyen megtalálhatók.
Nyilvánvalóan az árkülömbözet giga.
Birtokolni 1 ilyet gondolom fenomenális érzés lesz.
Egyuttal jelezném, hogy valaki elég konkrétan érdeklődik a GR-re amit addig nem adok ki a kezemből, amíg a GME limited meg nem érkezik.
Nem jegelem, érdeklődési sorrendben lehet majd vinni.
Egyébként számomra meglepő, hogy nem fogyott el ennyi idő alatt az összes?!
talán itt foglalkoznak a témával legtöbbet:

https://forums.stevehoffman.tv/threads/ ... 2.1216177/
Köszönöm a linket, elejétől olvasom. :smile53:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

robi-k írta:
2026.08.13., csüt. 22:05
Sziasztok,

Kenwood KP-990 (vagy másnéven KD-990) karbantartásával foglalkozott már valaki?
Beszreztem egy ilyen, jó állapotban lévő lejátszót, és mivel kb. 40 éves, nem ártana neki egy átvizsgálás/karbantartás.
Gratulálok, szép darab ! :smile53:

Múltkor egy Tesla szervízelésére ajánlottam az Alisca Orange - ot, de árnyékra vetődtem, mert Attila nem akart foglalkozni vele.
A Kenwood - ot biztosan vállalja, rendszeresen fordulnak meg nála komolyabb Japán vintage lemezjátszók, erősítők.
Ha érdekel, átküldöm privátban az elérhetőségét, de szerintem megtalálható.

Az más kérdés, hogy ha semmi konkrét hibájáról nem tudsz, akkor érdemes-e bárhova elvinni ?
Nem tartom gazdaságos ötletnek.
Én járatnám, aztán ha kijön valami hibája, akkor már célirányosan lehetne felkeresni a szervízt.

robi-k
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 174

Hozzászólás Szerző: robi-k »

Sziasztok,

Kenwood KP-990 (vagy másnéven KD-990) karbantartásával foglalkozott már valaki?
Beszreztem egy ilyen, jó állapotban lévő lejátszót, és mivel kb. 40 éves, nem ártana neki egy átvizsgálás/karbantartás.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”