Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Minden ami Roon
- albatrosz66
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 4
Re: Minden ami Roon
Sziasztok!
Hogyan tudnám a Tidal kedvenc számokat a hozzáadás dátuma szerint rendezni?
Köszönettel: Albatrosz
Hogyan tudnám a Tidal kedvenc számokat a hozzáadás dátuma szerint rendezni?
Köszönettel: Albatrosz
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 860
Otthoni file-okkal nem probaltam, volt egy frissites a mult heten de lehet azota kijott es ezt orvosolta, megnezem. Irnak valami frissitest majus-ra is es allitolag tudnak a gondrol, talan azzal fogjak javitani.hildgyorgy írta: ↑2025.04.29., kedd 22:55A sima, otthoni fájlokkal is baj van vagy csak a TIDAL-on levőkkel? Most kipróbáltam, nekem az itthoni zenéimmel jól működik. Épp ma volt egy Roon frissítés, 2.50 (build 1528) lehet, hogy segít!
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A
- hildgyorgy
- Nincs visszaút
- Értékelés: 71
- Kapcsolat:
A sima, otthoni fájlokkal is baj van vagy csak a TIDAL-on levőkkel? Most kipróbáltam, nekem az itthoni zenéimmel jól működik. Épp ma volt egy Roon frissítés, 2.50 (build 1528) lehet, hogy segít!
office: Roon server (Mac mini M1) -> AVM AUDIO Inspiration CS 2.3 -> Tellurium Q Silver II -> Amphion Argon3S
family: Apple TV 4K -> Apple Homepod 2 stereo pair,
personal: Tonal app (MacBook Pro) -> Chord Mojo 2 -> T+A Solitaire T
- tottyi
- Hazajáró lélek
Hi, masnak is vannak gondjaik a playlist hozzaadasanal a Roon-ban? Nalam ugy megy, hogy hozzaadaom de par masodperc mulva eltunik de ha pl Tidal aplikacioban megnezem, ott meg ott van.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A
- hildgyorgy
- Nincs visszaút
- Kapcsolat:
Ma megjelent egy új Roon- és ARC-frissítés. Rengeteg friss fordítás és a régi fordítások javítása bekerült. Ha hülyeséget tapasztaltok, jelezzétek, plíz!
Gy
Gy
hildgyorgy írta: ↑2025.03.07., pén. 17:39Sziasztok! Ismétlem egy korábbi hozzászólásomat, már nagyon régi... Bekapcsolódtam a Roon magyar fordításába lelkesedésből...:) A fordítás kb 90%-a van készen, 20%-át én fordítottam plusz régebbi fordításokat korszerűsítettem. A Roon ARC-ot 100%-ban én fordítottam. Szeretném, hogy jó legyen, így kérlek Benneteket, ha láttok fordítási hibákat, magyartalan fordítást vagy pláne szakmai tévedést, de nincs kedvetek javítani, akkor jelezzétek itt vagy pm-ben, én kijavítom!
Üdv, Hild Gyuri
office: Roon server (Mac mini M1) -> AVM AUDIO Inspiration CS 2.3 -> Tellurium Q Silver II -> Amphion Argon3S
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 417
Az eredeti funkcióját, azaz az adatmentést is használom jelenleg is.hildgyorgy írta: ↑2025.03.15., szomb. 21:50Nem nagyon drága egy új NAS roon szervernek? Úgy látom, hogy a Roon saját Nucleus One szervere (https://roonlabs.eu/products/nucleus-one) is kb 250e forint és mégiscsak a Roon-hoz lett tervezve. Tulajdonképpen magam miatt is kérdezem, hogy a fórumtagok szerint nem jobb-e a Roon terméke erre. Persze a NAS ezer egyébre is jó, tudom...PgSpa írta: ↑2025.03.15., szomb. 18:40Tisztelt Kollégák!
A 60 napos próba után megszeretve, úgy döntöttem, hogy belevágok a Roon előfizetésbe.
Eddig egy laptopon futtattam, de ezt nyűgösnek érzem, meg zajos is, mert gamer modellről van szó.
NAS-t szeretnék erre a célra használni, a jelnlegi DS216j modellt DS923+-ra.
Van valakinek tapasztalata ezzel a konfigurácóval? Elég a teljesítménye az alap 4GB RAM kiépítéssel?
Az jó gondolat, hogy a Roon servert az M2 SSD bővítőhelyre berakott tárhelyre telepítem?
Két számítógép tartalmát mentem rá plusz az Onedrive-ra körbeszinkronizálva.
- hildgyorgy
- Nincs visszaút
- Kapcsolat:
Nem nagyon drága egy új NAS roon szervernek? Úgy látom, hogy a Roon saját Nucleus One szervere (https://roonlabs.eu/products/nucleus-one) is kb 250e forint és mégiscsak a Roon-hoz lett tervezve. Tulajdonképpen magam miatt is kérdezem, hogy a fórumtagok szerint nem jobb-e a Roon terméke erre. Persze a NAS ezer egyébre is jó, tudom...PgSpa írta: ↑2025.03.15., szomb. 18:40Tisztelt Kollégák!
A 60 napos próba után megszeretve, úgy döntöttem, hogy belevágok a Roon előfizetésbe.
Eddig egy laptopon futtattam, de ezt nyűgösnek érzem, meg zajos is, mert gamer modellről van szó.
Van valakinek tapasztalata ezzel a konfigurácóval? Elég a teljesítménye az alap 4GB RAM kiépítéssel?
Az jó gondolat, hogy a Roon servert az M2 SSD bővítőhelyre berakott tárhelyre telepítem?
- andarson
- V.I.P.
- Értékelés: 580
Szia,
Én NAS-on használom, 2020 decembere óta a Roont. Azóta egy DS220+ Snyology NAS-om van, SSD-vel. Ebben egy 2019-es 2 magos intel celeron processzor van (Intel Celeron J4025), de igaz, hogy 6GB RAM-os verzióban vettem a NAS-t.
Ez a konfig a Roon futtatásra teljesen zökkenőmentes nálam, de másra nem is használom ugyanakkor a NAS-t ezzel párhuzamosan.
Olvasva a Roon help ide vonatkozó részét Roon server on NAS - Roon help 2GB RAM-al és 64bites processzorral már elvileg elmegy a Roon de erősen ajánlott az SSD és 4GB RAM.
Kérdésedre a válasz, egy mai frissebb processzorral szerelt NAS SSD-vel és 4GB RAM-al szerintem nem jelenthet gondot a Roonnak fenti tapasztalatom szerint.
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
- PgSpa
- Fórumlakó
Tisztelt Kollégák!
- hildgyorgy
- Nincs visszaút
- Kapcsolat:
Sziasztok! Ismétlem egy korábbi hozzászólásomat, már nagyon régi... Bekapcsolódtam a Roon magyar fordításába lelkesedésből...:) A fordítás kb 90%-a van készen, 20%-át én fordítottam plusz régebbi fordításokat korszerűsítettem. A Roon ARC-ot 100%-ban én fordítottam. Szeretném, hogy jó legyen, így kérlek Benneteket, ha láttok fordítási hibákat, magyartalan fordítást vagy pláne szakmai tévedést, de nincs kedvetek javítani, akkor jelezzétek itt vagy pm-ben, én kijavítom!
Üdv, Hild Gyuri
Üdv, Hild Gyuri
Érdeklődöm, hogy a két nappal ezelőtti frissítés óta, másnál is ekkorát javult a Roon, hangja, mint nálam?
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
Kipróbáltam, úgy néz ki, hogy működik a dolog. Köszönöm a segítséget!juliush írta: ↑2025.02.02., vas. 17:07Szia, nálam még nem fordult ez elő, de talán ez segít:
Az alábbi képernyőfotón a nyillal jelölt ikonnal nyisd meg a lejátszási listát, majd a jobb felül levő bekeretezett ikonnal ("toggle loop") tudod az ismétléseket kapcsolgatni.
roon_playlist.jpg
Remélem, ez segít!
Az alábbi képernyőfotón a nyillal jelölt ikonnal nyisd meg a lejátszási listát, majd a jobb felül levő bekeretezett ikonnal ("toggle loop") tudod az ismétléseket kapcsolgatni. Remélem, ez segít!
Szia, nálam még nem fordult ez elő, de talán ez segít:
Az alábbi képernyőfotón a nyillal jelölt ikonnal nyisd meg a lejátszási listát, majd a jobb felül levő bekeretezett ikonnal ("toggle loop") tudod az ismétléseket kapcsolgatni. Remélem, ez segít!
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Kedves fórumozók!
Hogyan lehetne rábeszélni a roon-t, hogy egy album lejátszása után ne kezdje el ismételni ugyanezt az albumot, hanem jól nevelt módon, az utolsó szám után szépen megálljon?
Köszi a válaszokat!
Hogyan lehetne rábeszélni a roon-t, hogy egy album lejátszása után ne kezdje el ismételni ugyanezt az albumot, hanem jól nevelt módon, az utolsó szám után szépen megálljon?
Köszi a válaszokat!
- hildgyorgy
- Nincs visszaút
- Kapcsolat:
Ha nem idegenkedsz a Apple-től... Nekem egy M1 processzoros Mac Mini-n fut a Roon server. Csendes, gyors, üzembiztos. Semmi egyéb periféria nincs hozzá, távolról menedzselem Jump Desktop app-pal. Használtan 150-200 között láttam.
Üdv, Gyuri
Üdv, Gyuri
- PgSpa
- Fórumlakó
Sikerült beüzemelnem a Roon-t a mindig használt PC-re (egy öregecske i7-es laptop 32GB RAM-al).
Nagyon addiktív, szerencse, hogy Zacher Gábor nem ismeri, mert korlátoztatná a használatát!
Az lenne a körkérdésem, hogy a szerver kérdést hogyan lehet a legegyszerűbben megúszni?
Komolyabb NAS, egy NUC, vagy a Roon belépő szintű szerverei közül valami?
Mi a tapasztalat, javaslat?
Nagyon addiktív, szerencse, hogy Zacher Gábor nem ismeri, mert korlátoztatná a használatát!

Az lenne a körkérdésem, hogy a szerver kérdést hogyan lehet a legegyszerűbben megúszni?
Komolyabb NAS, egy NUC, vagy a Roon belépő szintű szerverei közül valami?
Mi a tapasztalat, javaslat?
Próbának megteszi, ha a teljes Roon szoftvert telepíted egy saját gépre, ami mindhárom funkciót egyszerre fogja biztosítani, a Roon ilyenkor egy sima lejátszó programnak tűnik a felhasználó szemszögéből. Az admin felületen beállítod a lokális könyvtárat, mint zenei katalógust, hangkimeneti eszköznek a csatlakoztatott DAC-ot, és használhatod is.
Vagy ha az Abacusod Roon Ready streamer, akkor a PC-ről látni fogod azt is, amennyiben a hálózaton látják egymást, és beállíthatod lejátszó zónaként.
Ha okostelefonodra, tabletedre letöltöd a Roon Remote szoftvert és a wifin az is látja az egyéb Roon eszközöket, akkor azzal akár távirányíthatod is.
Ha az audio-eszköz ugyanezen a gépen lóg, már le is tudja játszani a Tidal tartalmat pont úgy, mint a sajátot, ha a Roon Bridge, vagy más Roon végpont eszköz (pl. Roon Ready streamer) a lejátszó, akkor a Tidal streamelt tartalmát saját RAAT hálózati protokolljába átcsomagolva küldi a Core a streamer felé, ami automatikusan lejátsza azt.
Remélem, nem bonyolítottam el túlságosan! Ha valami még nem tiszta, kérdezz nyugodtan!
Szia, a Roon architektúra három funkcionalitást különböztet meg (Core vagy Server, Bridge, Remote), de rugalmasan biztosítja a lehetőséget az egyes funkciók öszevonására egy vagy több eszközre, vagy épp szétosztására.
Próbának megteszi, ha a teljes Roon szoftvert telepíted egy saját gépre, ami mindhárom funkciót egyszerre fogja biztosítani, a Roon ilyenkor egy sima lejátszó programnak tűnik a felhasználó szemszögéből. Az admin felületen beállítod a lokális könyvtárat, mint zenei katalógust, hangkimeneti eszköznek a csatlakoztatott DAC-ot, és használhatod is.
Vagy ha az Abacusod Roon Ready streamer, akkor a PC-ről látni fogod azt is, amennyiben a hálózaton látják egymást, és beállíthatod lejátszó zónaként.
Ha okostelefonodra, tabletedre letöltöd a Roon Remote szoftvert és a wifin az is látja az egyéb Roon eszközöket, akkor azzal akár távirányíthatod is.
Sajnos ez a konfiguráció nagyon kevés a Roon-hoz, ráadásul még kellene egy külső USB-s SSD, hogy arra telepítsd a Roont. A belső, klasszikus merevlemezek lassúak.PgSpa írta: 2. Ha NAS-ra szeretném telepíteni, egy alap kütyü nem elég (Synology DS 216j van, ez nagyon alap 512MB-RAM-al)?
A Roonban be tudod állítani a meglevő Tidal előfizetésedet és belépni a felhasználó névvel, jelszóval, ekkor a Roon a Tidal szempontjából végpontként viselkedik, de ami nagyon fontos, a Tidal katalógusát a Te saját könyvtárad tartalmával konszolidálva teszi számodra elérhetővé. Vagyis, ha tegyük fel egy Dire Straits album van a saját könyvtáradban, és rákeresel az előadóra, akkor a találati lista minden DS albumot tartalmazni fog, legtöbbször mindegyiket több különböző maszterben is. A meglevő albumnál is dönthetsz a saját, vagy a Tidal katalógusában szereplő bármelyik verzió lejátszása mellett.PgSpa írta: 3. Amit nem értek, mondjuk a Tidal esetében: most az Abacus a streamer, a tableten fut az app. A Roon esetében
ilyenkor is a szerver dolgozik és a hálózaton keresztül az általa feldolgozott digitális jel kerül be a streamer-be?
Ha az audio-eszköz ugyanezen a gépen lóg, már le is tudja játszani a Tidal tartalmat pont úgy, mint a sajátot, ha a Roon Bridge, vagy más Roon végpont eszköz (pl. Roon Ready streamer) a lejátszó, akkor a Tidal streamelt tartalmát saját RAAT hálózati protokolljába átcsomagolva küldi a Core a streamer felé, ami automatikusan lejátsza azt.
Remélem, nem bonyolítottam el túlságosan! Ha valami még nem tiszta, kérdezz nyugodtan!
Gyula
- PgSpa
- Fórumlakó
Tisztelt Szakértők!
Kaptam egy 60 napos próba lehetőséget a Heed Abacus S-hez, és gondolkodom a Roon kipróbálásán.
Nem vagyok műszaki szakember, ezért kérem nézzétek el, hogy butákat kérdezek:
1. Jól értem, hogy kell egy szerver, ami lehet PC, Mac, vagy NAS, és az a központ?
2. Ha NAS-ra szeretném telepíteni, egy alap kütyü nem elég (Synology DS 216j van, ez nagyon alap 512MB-RAM-al)?
3. Amit nem értek, mondjuk a Tidal esetében: most az Abacus a streamer, a tableten fut az app. A Roon esetében
ilyenkor is a szerver dolgozik és a hálózaton keresztül az általa feldolgozott digitális jel kerül be a streamer-be?
Kaptam egy 60 napos próba lehetőséget a Heed Abacus S-hez, és gondolkodom a Roon kipróbálásán.
Nem vagyok műszaki szakember, ezért kérem nézzétek el, hogy butákat kérdezek:
1. Jól értem, hogy kell egy szerver, ami lehet PC, Mac, vagy NAS, és az a központ?
2. Ha NAS-ra szeretném telepíteni, egy alap kütyü nem elég (Synology DS 216j van, ez nagyon alap 512MB-RAM-al)?
3. Amit nem értek, mondjuk a Tidal esetében: most az Abacus a streamer, a tableten fut az app. A Roon esetében
- tottyi
- Hazajáró lélek
Aaaaaaaaa, kiraly vagy! Koszonom szepen! Mosta mar igazi taviranyito a mobilom.

- tottyi
- Hazajáró lélek
A Roon-t be lehet ugy allitani mobilon mint a Tidal-t, hogy akkor is a kepernyon legyen mikor le van csukva? Az iphon-t be lehet ugy allitani, hogy allandoan mutassa a display-t.
- Bodnapet
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 110
Nekem lifetime előfizetésem van, ezért nem látom a lehetőségeket, de szerintem ha itt: https://account.roon.app/en/account belépsz a regisztrált account-odba, ott a "Roon subscription" résznél tudod lemondani.
És teljesen ha le akarom mondani azt hol lehet?
Mert a felületen csak a havi éves és az örök van .
Mert a felületen csak a havi éves és az örök van .
Sziasztok
Próba verzió után egyből levonta a kártyámról az éves díjat.
Le tudom ezt mondani vagy esetleg kisebb havira váltani?
Próba verzió után egyből levonta a kártyámról az éves díjat.
Le tudom ezt mondani vagy esetleg kisebb havira váltani?