Jó ötlet!
Hátha legalább egy kis időre, de vége lesz a f@rokméregetésnek és a személyeskedésnek

Jó ötlet!
Nem maradt mas, innentol akkor csak olyat szabad venni, ahol szalagkabel van! Lehet a kondiknak mar nincs is akkora szerepe :)
Piacfeltes? Jaaaajjjj, ne mar :) meg egy kis kereskedozest belevihettel volna! Szerencsere ez a szalagkabeles konstrukcio atomstabil, mert augusztusban juliushnak Dr. Gemini azt irta (kivancsi vagyok a promptokat be meri-e tenni milyen celiranyos kerdesek voltak es ha en teszem fel ugyanezen celbol mashogy, milyen valaszokat latunk :) ). Valami egyeb osszeeskuveselmeletet nem dobsz be, h. estig legyen mit ragcsalni?
Vajon lesz rá válasz?chord_ írta: ↑Ma, 12:33Engem azért érdekelne a véleményed, hogy mit hallottatok, milyen körülépítéssel, AKM konverterrel vagy sem, hová beépítve, stb.. mert tudok még konstruktőrt, aki várja azt, hogy igazi 'nagy dobás' lesz-e, vagy csak a neki való AKM dolgokkal lesz jó, vagy pedig besorakozik a 87. op-amp-ként a többiek mellé, és a hírverés nagyobb, mint a hangi 'teljesítmény'.
Piacféltés miatti szokványos kínai dacfikázás volt a téma, nem a highend. De a highend továbbra sem azt jelenti, hogy teletűzdeljünk a készülékeket 1000x-en túltolt szükségtelen "verébre ágyúval" megoldásokkal, miközben gyakran az egész konstrukció 1000 sebből vérzik.
Kis ismeretterjesztés.
Ezek szerint itt is a "hosszabb jobb" elv érvényesül? Mintha már olvastam volna hasonlót egy nyugalmazott mikrohullámú mérnöktől...wittao írta: ↑Tegnap, 23:58
Hat kispajtas, ebbe most beleszaladtal :)
Az USB-kartyaink nem kapcsolodnak az alaplapi PCIe tapvonalaihoz, kizarolag a jelvezetok. Valamennyi RFI-szorasra erzekeny egyseg acel burkolat alatt van.
Es a riser kabelek pedig erenkent rez es egy masik ezustozott rez szigetelo retegben haladnak.
Ja es a 10 centire mashonnan emlekezhetsz, 15cm a minimum nalunk. Szevasz! szia.gif
A példában nem volt szó csereberéről.Alex_Aston írta: ↑Ma, 12:37
Ha a tervezéskor nincs figyelembe véve a felső polcos termék esetleges eltérő tulajdonsága, még akár ronthat is a hangon, ha csak úgy kicserélésre kerül egy másik termékkel.
Nem a tervezői, hanem a felhasználói oldalról megközelítve.Aszpirin írta: ↑Ma, 10:45
...Ezzel én így mind egyetértek, a gond ott kezdődik, hog ahhoz, hogy a "optimális" illeszkedéseket megtaláljuk, definiálni kellene minden esetben az "optimális" (azaz a lehető legjobb) fogalmát. Az általad leírt optimális elhelyezkedésnek, optimális illeszkedésnek, stb mind lehetséges konkrét objektív értelmet adni, de ehhez elkerülhetetlenek a mérések - és itt jön képbe az a tény, hogy az audiofil hifisták nagy része nem hisz abban, hogy a mérésekből következik, hogy a végeredmény - azaz a Szetn Hangminőség - "jó" lesz. És mivel a hangminőség "jóságára" nincs általánosan elfogadott skála, a "jó hangminőség" egy adott ponton szubjektívvé, ennek következtébven pedig a viták parttalan hitvitákká válnak. Ezt fogalmazta meg más szavakkal Faló is nemrég...

Az "optimális" megjelölés gyanúm szerint erősen böki azon fórumlátogatók szemét, akiknek a HiFi a "legjobb" kergetéséről szól (számomra a "legjobb" semmivel sem konkrétabb cél).Aszpirin írta: ↑Ma, 10:45Ezzel én így mind egyetértek, a gond ott kezdődik, hog ahhoz, hogy a "optimális" illeszkedéseket megtaláljuk, definiálni kellene minden esetben az "optimális" (azaz a lehető legjobb) fogalmát. Az általad leírt optimális elhelyezkedésnek, optimális illeszkedésnek, stb mind lehetséges konkrét objektív értelmet adni, de ehhez elkerülhetetlenek a mérések - és itt jön képbe az a tény, hogy az audiofil hifisták nagy része nem hisz abban, hogy a mérésekből következik, hogy a végeredmény - azaz a Szetn Hangminőség - "jó" lesz. És mivel a hangminőség "jóságára" nincs általánosan elfogadott skála, a "jó hangminőség" egy adott ponton szubjektívvé, ennek következtébven pedig a viták parttalan hitvitákká válnak. Ezt fogalmazta meg más szavakkal Faló is nemrég.

Ha a tervezéskor nincs figyelembe véve a felső polcos termék esetleges eltérő tulajdonsága, még akár ronthat is a hangon, ha csak úgy kicserélésre kerül egy másik termékkel.
Engem azért érdekelne a véleményed, hogy mit hallottatok, milyen körülépítéssel, AKM konverterrel vagy sem, hová beépítve, stb.. mert tudok még konstruktőrt, aki várja azt, hogy igazi 'nagy dobás' lesz-e, vagy csak a neki való AKM dolgokkal lesz jó, vagy pedig besorakozik a 87. op-amp-ként a többiek mellé, és a hírverés nagyobb, mint a hangi 'teljesítmény'.
Már megint a szavakon lovagolás...
Az optimális műszaki értelemben jelent optimálist (nem hangzást tekintve, hiszen nem tudunk egy-egy alkatrészt önmagában meghallgatni) és nem lehet mérés nélkül általában megvalósítani. Mivel ugye nincs olyan eszköz, vagy alkatrész, amit önmagában meg lehetne hallgatni, ezért nem igazán marad más, mint a mérés, az ajánlott alkalmazás és a specifikációk böngészése.Aszpirin írta: ↑Ma, 10:45Ezzel én így mind egyetértek, a gond ott kezdődik, hog ahhoz, hogy a "optimális" illeszkedéseket megtaláljuk, definiálni kellene minden esetben az "optimális" (azaz a lehető legjobb) fogalmát. Az általad leírt optimális elhelyezkedésnek, optimális illeszkedésnek, stb mind lehetséges konkrét objektív értelmet adni, de ehhez elkerülhetetlenek a mérések - és itt jön képbe az a tény, hogy az audiofil hifisták nagy része nem hisz abban, hogy a mérésekből következik, hogy a végeredmény - azaz a Szetn Hangminőség - "jó" lesz. És mivel a hangminőség "jóságára" nincs általánosan elfogadott skála, a "jó hangminőség" egy adott ponton szubjektívvé, ennek következtébven pedig a viták parttalan hitvitákká válnak. Ezt fogalmazta meg más szavakkal Faló is nemrég.kaef2 írta: ↑Ma, 09:45Ahogy ezt már párszor leírtam, szerintem a rendszertechnikai átgondoltság a legfontosabb: vagyis egy fokozat akkor működik jól, ha optimálisan szolgálja ki a következőt. Ez nem csak elektronikai és eszköz/alkatrész szinten igaz, hanem rendszerszinten is. Vagyis a hangsugárzónak és elhelyezésének optimálisan kell a szoba és a hallgatási pozíció tulajdonságaihoz illeszkedni, az erősítőnek optimálisan kell illeszkednie a hangsugárzóhoz (a hangsugárzó kábel pedig ne rontsa el ezt az optimumot).
Ezekben a vitákban "jó" meg a "rossz" illetve a "jobb" meg a "rosszabb" már olyan hallható különbségekről szól, amik egyik hallgatónak bolhafasznyi, a másiknak viszont "ég és föld", de ha még meg is egyeznek a különbségek "nagyságában", akkor is marad a "nekem ez jó, neked meg az jó" - vagyis nagyon szubjektív a dolog.
Itt elhangzik még egy nagyon gyakori érv - hogy a hfi hangzásban a jobb az, ami jobban megközelíti a reprodukált zenében résztvevő minden hangkeltő elem (hangszerek, énekhangok, stb) hangját, ami elméletileg rendben is volna, csak ebben az a bibi, hogy egyrészt nagyon sok esetben nem ismerjük az "eredeti" hangzást (és annak definíciójával is sok probléma van btw.) másrászt az "eredeti hangzástól" a reprodukált hangzásig vezető úton az otthonunkban található lejátszólánc csak az utolsó stáció, amit még megelőz néhány, amire semmi hatásunk nincs, harmadrészt pedig én magam is találkoztam már nem egy olyan esettel amikor a konzerhangzás sokkal jobban tetszett, mint az "eredeti" - és persze rengetegszer az ellenkezőjével is.
(hozzáteszem, hogy a legeklatánsabb esetem pont nem az MRC felvételek kapcsán volt).
Így sajnos ez az érv is a szubjektivizmusba és az elmerek eltérő hitébe fullad.
Beálítottságomból és választott szakmámból adódóan én is azt hiszem, hogy a számomra "jó"-hoz szükség van az általad felvázolt optimalizálásokra, de abba én is belefutottam már, hogy a fülemnek viszont nem volt ez elegendő a számomra "jó" megszólaláshoz.
Innen kezdve azak a viták kifejezetten érdekesek diőtöltésnek - ha nem mennek át anyázásba és személyeskedésbe -, de amíg a "jó" fogalmában nincs (és sajnos nem lehet) konszenzus, addig mindenki csk a magáét fújja, de célba soha nem érnek. Legfeljebb arról tudjuk néha meggyőzni egymást egy-egy jó érveléstechnikával, hogy "gyere át az én táboromba" - ez a fajta dinamika velem is megtörtént már jópárszor.

Ezzel én így mind egyetértek, a gond ott kezdődik, hog ahhoz, hogy a "optimális" illeszkedéseket megtaláljuk, definiálni kellene minden esetben az "optimális" (azaz a lehető legjobb) fogalmát. Az általad leírt optimális elhelyezkedésnek, optimális illeszkedésnek, stb mind lehetséges konkrét objektív értelmet adni, de ehhez elkerülhetetlenek a mérések - és itt jön képbe az a tény, hogy az audiofil hifisták nagy része nem hisz abban, hogy a mérésekből következik, hogy a végeredmény - azaz a Szetn Hangminőség - "jó" lesz. És mivel a hangminőség "jóságára" nincs általánosan elfogadott skála, a "jó hangminőség" egy adott ponton szubjektívvé, ennek következtébven pedig a viták parttalan hitvitákká válnak. Ezt fogalmazta meg más szavakkal Faló is nemrég.kaef2 írta: ↑Ma, 09:45Ahogy ezt már párszor leírtam, szerintem a rendszertechnikai átgondoltság a legfontosabb: vagyis egy fokozat akkor működik jól, ha optimálisan szolgálja ki a következőt. Ez nem csak elektronikai és eszköz/alkatrész szinten igaz, hanem rendszerszinten is. Vagyis a hangsugárzónak és elhelyezésének optimálisan kell a szoba és a hallgatási pozíció tulajdonságaihoz illeszkedni, az erősítőnek optimálisan kell illeszkednie a hangsugárzóhoz (a hangsugárzó kábel pedig ne rontsa el ezt az optimumot).
De egyáltalán miért kell állandóan ilyen retorikai túlzásokba esni?
Ahogy ezt már párszor leírtam, szerintem a rendszertechnikai átgondoltság a legfontosabb: vagyis egy fokozat akkor működik jól, ha optimálisan szolgálja ki a következőt. Ez nem csak elektronikai és eszköz/alkatrész szinten igaz, hanem rendszerszinten is. Vagyis a hangsugárzónak és elhelyezésének optimálisan kell a szoba és a hallgatási pozíció tulajdonságaihoz illeszkedni, az erősítőnek optimálisan kell illeszkednie a hangsugárzóhoz (a hangsugárzó kábel pedig ne rontsa el ezt az optimumot).chord_ írta: ↑Ma, 08:41Ez a 'jobb alkatrészekkel automatikusan jobb a hang' teóriát már ezerszer átbeszéltük, és ezerszer cáfolva lett.istvan01 írta: ↑Ma, 07:35Melyik változatból származik nagyobb gyakorisággal jobb étel adott szakmai szintű szakáccsal?MrCollector írta: ↑Ma, 07:13Nagyon jó hozzávalókból is lehet ehetetlen kaját főzni, ha rossz a szakács.
1/ Nagyon jó, első osztályú alapanyagból.
2/ Kiárusításból lejárt szavatosságú, penészedés közeli alapanyagból.

Mr.Collector nem azt mondta, hogy nem kell a jó hozzávaló, hanem hogy önmagában nem elég.istvan01 írta: ↑Ma, 07:35Melyik változatból származik nagyobb gyakorisággal jobb étel adott szakmai szintű szakáccsal?MrCollector írta: ↑Ma, 07:13Nagyon jó hozzávalókból is lehet ehetetlen kaját főzni, ha rossz a szakács.
1/ Nagyon jó, első osztályú alapanyagból.
2/ Kiárusításból lejárt szavatosságú, penészedés közeli alapanyagból.
Nyilván, csak nem értem, miért egy nem jellemző példát kell mindig előrángatni.MrCollector írta: ↑Ma, 07:13...De sokan elfelejtenek egy mindennapi életből kiragadott példát. Nagyon jó hozzávalókból is lehet ehetetlen kaját főzni, ha rossz a szakács.