A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Köszönöm a válaszokat, pénteken majd élőben kiderül (szurkolok, hogy jó legyen, mivel egy ilyen Dual magnót nagyon szeretnék)
Ja, hogy vásárlás előtt vagy
Ezekkel a görgőkkel hogy lesz meghallgatás? Belső képek vannak?
4,75-ön is hallgasd, ne csak 9,5-en. Felvétel-lejátszás
Jó áron jó cuccot, szar áron szar cuccot a mottó
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Köszönöm a válaszokat, pénteken majd élőben kiderül (szurkolok, hogy jó legyen, mivel egy ilyen Dual magnót nagyon szeretnék)
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Sziasztok !
Ezek a fejek szerintetek mennyire használhatóak még ?
Előre is köszönöm a válaszokat.
IMG_20260113_145121.jpg
IMG_20260113_145132.jpg
2 sebességes - tud 9,5-et
A görgőkön látszik, hogy gatya, a fej valszeg jó, belül a szíjak is cserések lehetnek (1 capstan, 1 számláló talán)
Szép magnó, kár ezért a cégért
Ha összeszedi magát rakhatsz képeket
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Sziasztok !
IMG_20260113_145121.jpg
IMG_20260113_145132.jpg7
Én a két gumigörgőt cserélném előszőr, ráadásul az sokkal olcsóbb menet lenne.
(A fejcsere előtt egy alapos beméréssel kellene kezdeni, nem pedig a csavarhúzóval nekiesni szegénynek )
TJ.
Sziasztok !
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
A nagyon kevés metal type IV műsoros kazetták egyike: Kenny Burrell - Heritage
IMG_20250625_102512.jpg
Hihetetlen jó felvételek!
Nekem a Naka Reference Recordings kiadványok a kedvenceim. Ezek közül kb. 20db-om volt meg, mára kicsit megcsappant a számuk, van, amin túladtam. Egy top magnón elképzelhetetlen, ahogy szólnak.
az egyik kazettámnak a filce (így hívják?) ami a szalag alatt van, elvált az azt tartó lemezkéről. mivel tudom visszaragasztani? olyan ragasztó kellene, ami nem oldja a filcet :) köszi
Szia,
én egy másik kazettából kompletten cserélném és inkább a szalag miatt aggódnék a ragasztó gőze miatt.
az egyik kazettámnak a filce (így hívják?) ami a szalag alatt van, elvált az azt tartó lemezkéről. mivel tudom visszaragasztani? olyan ragasztó kellene, ami nem oldja a filcet :) köszi
Előljárva a jó példával, beteszem a saját Nakamichi Dragon kazettás deckem fotóját, a +40 éves, felújítás nélküli gép végre valahára életre kelt.
Az Auto Azimuth motoros egységet kellett benne kicserélni, nem semmi mutatvány, hogy még működik ez a szerkezet.
TJ.
Valójában a gyártási pontosság határozza meg a két fejrés párhuzamosságát, eltérés esetén fázishiba lép fel a csatornák között.
TJ.
Létezhet, hogy gyárilag úgy elbaxhatják a fejrések párhuzamosságát, hogy van gyakorlati értelme a külön - külön állítgathatóságnak ?
A fejek szeparált kivitele, és a három dimenzióban való állíthatósága alapkövetelmény a szalagos magnók világában. A Nakamichi kazettás magnók ezt a magasabb szalagos technikai szintet célozták meg - önmagukért beszélnek a 4,76cm/s sebességen elért eredmények.
A többi kazettás magnóban ilyen fejhídat és diszkréten állítható fejeket nem nagyon használtak, az egybeépìtett felvevő/lejátszófej tudta azokat az elvárásokat amit a tervezők kítűztek maguk elé.
Nincs ott semmi elszúrva, egyszerűen nem akartak magasabb technikai szintet annál, mint ahová a piacra besorolták a termékeiket.
TJ.
Az általánosan elterjedt kivitel a kazettás 3 fejjel rendelkező gépeknél az egybeépített felvevő/lejátszófejes megoldás.
Valójában a gyártási pontosság határozza meg a két fejrés párhuzamosságát, eltérés esetén fázishiba lép fel a csatornák között.
TJ.
Csatolmányok
Pioneer CT-F850 heads.jpg (62.73 KiB) Megtekintve 3074 alkalommal
MI a különbség a "sima" három fej és a diszkrét 3 fej között?
A "discrete 3 head" azt jelenti, hogy a törlő/felvevő/lejátszófej fizikailag teljesen különválasztott, és egyenként beállìtható a poziciója. Ez a fejhíddal együtt a jobb orsós magnókat utánzó megoldás
TJ.
A nem " discrete " - nél hogy van ?
Pl a Pioneer CT-F850 - nél ?
Kaptam egy érdekes kérést, hogy készítenék-e egy teszt kazettát egyszerű magnójavításokhoz, mert a gyári mérőkazetták igencsak drágák és feleslegesek is egy ilyen gyorsjavításhoz. Legyen rajta 315 Hz/200nWb/0dB + 3150 Hz - 10 dB a gépek ellenőrzéséhez.
Amiért ìrok az nem a kazetta miatt van, hanem a magnó miatt amivel azt megpróbáltam elkészíteni
A pontos sebesség és a nyávogás ellenőrzéséhez Quartz kontrollal rendelkező magnóval kell az ilyen próbálkozásokat megtenni - így jártam el én is
A Sony WM-D6C walkman volt az alanyom, a 3150 Hz-es -10dB jelet +- 0,5 Hz es változásokkal játszotta vissza - ez barátok között is kb. +-0,03% hosszútávú változásokat jelent.
Na ilyen egy professional walkman felvevő gép több mint 40 év után
TJ.