Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Kvaterka »

azt kérdezném, hogy hol lehet a baj?

lemez, vagy tű rossz beállítása (ami elvileg nem lehet, de volt utaztatva a lemezjátszó).

feltettem egy a napokban vásárolt használt jazz lemezt és az egyik számnál az elejétől fog van egy visszhangja a zenének.

először azt hittem, hogy direkt "effektelve" van.

Szia!Jártam hasonló módon,de egyértelműen beállítási  probléma volt az ok.
"Sokszor már nem is a zenére figyelnek az emberek,hanem,hogy milyenek a hangok egyenként..Pedig az összhang a lényeg és,hogy mit okoz Neked!"

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4542
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: revox »

lemez, vagy tű rossz beállítása (ami elvileg nem lehet, de volt utaztatva a lemezjátszó).

feltettem egy a napokban vásárolt használt jazz lemezt és az egyik számnál az elejétől fog van egy visszhangja a zenének.

ha a többi lemez jó és a többi szám, akkor vélhetően nem a lemezjátszó rossz mosva volt a lemez? mert az se árt neki
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 697

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/PaulPang/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Ha szerencsésen vonzotta be a csavarhúzót akkor nem lehet talán ilyentól baja. Feltételezem a mágnes irányában a legrövidebb útvonalon rántotta be. Ami azért esélyes hogy így kikerülhette az érzékeny részeket a dózerolása!
Persze csak szerencsés esetben! Valóban meg kell nézetni , beméretni, beállíttatni!

igen,ettől félek,hogy ahogy odarántotta,akkor pofont kevert le neki,hogy valami elment. beszéltem már Méaszáros J-val,hosszú órákat,de ami lejött,nem biztos,hogy érdems vele kínlódni. ZYX és abba a felfüggesztés be van ragasztva. nem sok jóval kecsegtetett és ha a csévét le kell szedni,megette a fene az egészet,mert ez ezüstcsévés és nem lehet visszatekerni. de egyszer lehet odaadom neki,nézzen rá,de sok jóval nem biztatott. rég elengedtem,szobadísz,emlék,de fene tudja,...
ui: ez egybene válasz TJ-nek is,csak nem akartam kétszer
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1291

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Revi!

Nem a mágnestől van aszimmetria a lejátszott zenében, hanem a tű>tűszár>gumiágy>felfüggesztés vonalon. Meg kel nézetni mikroszkóp alatt egy szakemberrel, utána beméretni...
Üdv: TJ.

Ha szerencsésen vonzotta be a csavarhúzót akkor nem lehet talán ilyentól baja. Feltételezem a mágnes irányában a legrövidebb útvonalon rántotta be. Ami azért esélyes hogy így kikerülhette az érzékeny részeket a dózerolása!
Persze csak szerencsés esetben! Valóban meg kell nézetni , beméretni, beállíttatni!

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3007

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Revi!

Nem a mágnestől van aszimmetria a lejátszott zenében, hanem a tű>tűszár>gumiágy>felfüggesztés vonalon. Meg kel nézetni mikroszkóp alatt egy szakemberrel, utána beméretni...
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Mielőtt bármit lépsz, cseréld fel az LP játszóból jövő kábeleket - ha a hiba átmegy a másik oldalra a PU rossz, ha marad, akkor az erősítőd adta meg magát.

jogos. ez akkor bonyolódik,ha van még a jelútban phono és esetleg trafó külön,de végig kell játszani

viszont akkor én is kérdezek. egy érzékeny felépítésű MC-t hasonló módon hazavéghat,ha a mágnes beránotta a csavarhúzót. tudom, ... de meg voltam róla győződve,hogy nem mágnesezhető.. vagy,hogy is írjam, nem vonza a mágnes nekem gyanús,hogy ettől pofotnól ment el,mert van némi kopása,de nem akkora,hogy bő 1 métert balra megy a színpad.
halfnote.hu

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3007

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tunerman »

amatőr kérdés (már megint)

ha egy tű, mielőtt teljesen elhasználódik, úgy szólaltatja meg a hifit hogy a jobb oldal halkabb, akkor ez azt jelenti hogy nem egyenletes volt a kopás, pl azért mert túl sok volt az antiskate?

Mielőtt bármit lépsz, cseréld fel az LP játszóból jövő kábeleket - ha a hiba átmegy a másik oldalra a PU rossz, ha marad, akkor az erősítőd adta meg magát.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

ha egy tű, mielőtt teljesen elhasználódik, úgy szólaltatja meg a hifit hogy a jobb oldal halkabb, akkor ez azt jelenti hogy nem egyenletes volt a kopás, pl azért mert túl sok volt az antiskate?

vagy kapott egy pofont,vagy... vagy... de akár az is lehet,de semmi nem garantálja. nekem a halálpontosan beállított hangszedőm húz félre. pofont kaphatott,vagy gőzöm nincs. az fix,az egyik lemezjátszóból ki lett véve,állt egy darabig,majd a másikba betéve és már nem volt jó. nagyon finom MC volt, most meg egy sánta valami
halfnote.hu

antizigün
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: antizigün »

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 306

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Köszönöm!
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

A tracking force tűnyomást jelent?
igen
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

H.Atish
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: H.Atish »

Sziasztok.Tud e  valaki Szegeden,vagy vonzáskörzetében lemezjátszó szerelőt,szakértőt,szervizt?

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 306

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Elmo »

A tracking force tűnyomást jelent?

www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Köszi az ajánlást és a tippet Revox!    Szavadon foglak és élni fogok a lehetőséggel!  A Kondo egyelőre meghaladja az erre a célra tervezett költségvetést. De ki tudja...  Bár a hang az első nálam, nem pedig az, hogy mi van rá írva
ja, raktunk Micro Seikibe is Hanát emlékeztem én,... csak már öregszem, butulok de megkerestem. ez a kisebb. érdemesebb a nagyobbat venni. a "nagy" 200kb, bár míg az elő nem kerül, a kicsi is teljesen elegendő de raktunk Townshendbe, Nottingham Analog-ba, meg a fene melékszik még mibe... be lett próbálva a TW Acusticba is. teljesen korrekt,csak amire lehtett számítani,ahogy majd eltejed,megy fel az ára. akkor még talán 180volt,mostmár 200+egy kis apró.

http://halfnote.hu/blogs/revox/hana-el
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Köszi az ajánlást és a tippet Revox!    Szavadon foglak és élni fogok a lehetőséggel!  A Kondo egyelőre meghaladja az erre a célra tervezett költségvetést. De ki tudja...  Bár a hang az első nálam, nem pedig az, hogy mi van rá írva
az utána érdekes,mi van ráírva,ha előtte a név bizonyított A Hanákat Kürthy vakon rendelte be, de az elég jó ajánlólevél volt,hogy japánban az a forgalmazó,aki a Kondonak és a 47Labnak (többek között..) Aztán sokkal jobb lett,mint amire számítottunk érzékeny a beállításra,érzékenyebb,mint más MC,..talán,de nem lehetetlen
halfnote.hu

GOB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 269

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: GOB »

ha MC hangszedőt akarsz, mindeképp nézd meg Kúrthy Tominál a Hana hangszedőket. Van normál és magasa MC is, bár a normál az igazi MC. Analog Audio néven fut a forgalmazók között. Haverom, simán hivatkozhatsz is rám,hogy küldtelek,de ha nem lenne jó, nem ajánlanám 200körül van,de volt,aki vitt és félmillás MC-je volt és azt nyilatkozta,hogy bizony ott van, sőt. Jómagam 5-6helyen installáltam ilyet,akik felénk vettek és alapvetően bármibe raktuk, jó volt. és ugye ez 0km,ami sokszor jelentőséggel bír, főleg PU esetén. Persze ha új Kondo kell, az is megoldható
Van, hogy úgy érzed:
Mekkora egy hülye vagy. És tényleg.

GOB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Én egy ma-505-ös Micro-Seiki kart használtam.
Mi volt a tapasztalatod ezzel a karral kapcsolatosan? 
Van, hogy úgy érzed:

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Én egy ma-505-ös Micro-Seiki kart használtam.
Ha már Micro Seiki.

Nálam ezek voltak vendégségben: Micro Seiki MAX-282 három cserélhető karral.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Köszi Béla a tippet!    EMT hangszedővel szemezgettem eddig, de úgy látszik bővül a lehetőségek tárháza. 
Hangkar terén van esetleg valami tipped? Hangkar témakörben a Wheaton Tri-Planar és a Mörch márkákkal "szemezgettem" eddig.  

ha MC hangszedőt akarsz, mindeképp nézd meg Kúrthy Tominál a Hana hangszedőket. Van normál és magasa MC is, bár a normál az igazi MC. Analog Audio néven fut a forgalmazók között. Haverom, simán hivatkozhatsz is rám,hogy küldtelek,de ha nem lenne jó, nem ajánlanám 200körül van,de volt,aki vitt és félmillás MC-je volt és azt nyilatkozta,hogy bizony ott van, sőt. Jómagam 5-6helyen installáltam ilyet,akik felénk vettek és alapvetően bármibe raktuk, jó volt. és ugye ez 0km,ami sokszor jelentőséggel bír, főleg PU esetén. Persze ha új Kondo kell, az is megoldható
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Tudom, hogy a high end lemezjátszók világában a beállítás mikrométer pontossága is kevés, de ha valakinek nem elég a 0.1 mN pontosság mondjuk a jó öreg Shure mérleggel, akkor század pontos digitális tűmérleg kő kemény pénzért ( ) beszerezhető.

https://www.ebay.com/itm/Force-Tracking ... SwTM5Ys8fP

Aztán persze ezt a mérleget meg lehet vásárolni az adott cég pofaméretétől függően ennek az árnak az egész számú többszöröséért is (ők ugyan ettől a gyártótól rendelik a saját nevüket rászitáztatva), illetve olyan is akad aki ezt átépíti egy nagyobb dobozba és egy komplett lemezjátszó árát is elkéri érte! (De forrasztóónt is lehet venni méterben sokezer forintért, vagy csapágyolajat 5ml/sokezer pénzért.) 

de szívemből beszéltél nekem is ilyenem van. kb arra használom,beállítom a gyári ajánlást. aztán bepontosítom fülre,aztán rámérek, felírom,mennyi volt az annyi,ha el kell piszkálni,tudjam újra beállítani,kb ugyanoda.
halfnote.hu

GOB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Sokat hallgattam a Micro-Seiki RX-1500-öst.Kondo,Koetsu,Clearaudio csúcs hangszedőikkel.Szuper lemezjátszó!Bombabisztos megépítés.
Köszi Béla a tippet!    EMT hangszedővel szemezgettem eddig, de úgy látszik bővül a lehetőségek tárháza. 
Hangkar terén van esetleg valami tipped? Hangkar témakörben a Wheaton Tri-Planar és a Mörch márkákkal "szemezgettem" eddig.  
Van, hogy úgy érzed:

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 384

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Köszönet, köszönöm! Megrendeltem, legkésőbb dec 21-re itt is van.

frankoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 161

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: frankoo »

Hű ez jobb mint az enyém! https://www.ebay.com/itm/Pocket-Digital ... zMmZSeJWhg eddig ezt használtam, de látom itt az idő váltani!

Tudom, hogy a high end lemezjátszók világában a beállítás mikrométer pontossága is kevés, de ha valakinek nem elég a 0.1 mN pontosság mondjuk a jó öreg Shure mérleggel, akkor század pontos digitális tűmérleg kő kemény pénzért ( ) beszerezhető.

Aztán persze ezt a mérleget meg lehet vásárolni az adott cég pofaméretétől függően ennek az árnak az egész számú többszöröséért is (ők ugyan ettől a gyártótól rendelik a saját nevüket rászitáztatva), illetve olyan is akad aki ezt átépíti egy nagyobb dobozba és egy komplett lemezjátszó árát is elkéri érte! (De forrasztóónt is lehet venni méterben sokezer forintért, vagy csapágyolajat 5ml/sokezer pénzért.) 
www.nanoenergizer.hu
Mozi: Zidoo - Optoma 4K - ARCAM AV40 - Sunfire Grand Cinema X2 - Klipsch THX Ultra2 7.2.4
Audio 1: Synthesis A50T - Micromega M-One - XTZ 100.49 Divine - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Audio 2: Carver CT7 - Forté Audio - Thiel CS2.4 - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2823

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”