Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

Arcuss
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Arcuss »

Sziasztok! 
Használt CD lejátszó vásárlásához szeretnék tanácsot kérni.
Philips CD-304 - van elég sok Bese tuningos is
Philips CD-650
Philips CD-690
Philips CD-692
Philips CD-820
SONY CDP-XE800 QS
SONY CDP-222 ESD
DENON DCD-1500
DENON DCD-660
DENON DCD-345
TEAC PD-160 - Bese Attila tuningolta
Marantz CD-57

Szép napot mindenkinek

Megjegyzésként... a Bese-féle módosított 304 közel sem azonos kategória a felsorolt játékosokkal! Fél fogára sem elég az említett denon tip... ami az analógos hangzást illeti. Ettől független naon jó vételek az old denonok is :lol!: futóműnek talán kevésbé...

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: venomer »

Denon DCD-1420, DCD-1520. mas vonal mint a Philips, analogosabb a hangja sokkal.(merhogy a Philipsnek tipikusan cd-s). monstrum, tiszta hang, kiraly.
Mondjuk nem tudom hogy a te olvasatodban mit jelent az "analóg-os hang" de a mostani játékosomnak valóban nem de a Philips-910-esemnek igencsak jó analógos hangja van.
Ezt alátámasztja az új tulaj is aki már beengedi az LP mellé a cd-t is.

Ezeket a Denon-okat nem ismerem...

na most, nem is azt mondom en hogy Philips fuj, meg nem tudnak, de mas a ketto tenyleg. probald ki szerintem ha adodik lehetoseged!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Doky »

Denon DCD-1420, DCD-1520. mas vonal mint a Philips, analogosabb a hangja sokkal.(merhogy a Philipsnek tipikusan cd-s). monstrum, tiszta hang, kiraly.
Mondjuk nem tudom hogy a te olvasatodban mit jelent az "analóg-os hang" de a mostani játékosomnak valóban nem de a Philips-910-esemnek igencsak jó analógos hangja van.
Ezt alátámasztja az új tulaj is aki már beengedi az LP mellé a cd-t is.

Ezeket a Denon-okat nem ismerem...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Tiamat
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 37

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Tiamat »

Viszont egy Proceed után sajna színezett a hangja...

Melyik Proceed után?

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: venomer »

Sziasztok! 
Használt CD lejátszó vásárlásához szeretnék tanácsot kérni.

Cherry
Isten Hozott! :)

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Cherry »

Köszönöm a Vincent témában adott válaszokat.
Jómagam a Marantz-hoz kicsit jobban húzok.

Mivel pár hétig még Németo.-ban vagyok gondoltam a
hazajövetellel egyidőben megajándékoznám magamat
valamivel.

A Vincent-eken azért kezdtem el gondolkozni, mert
most az egyik kereskedőnél lenne kiállítási darab
kedvezőbb árban. (S2 vagy S6)

Mindkettő polcra kihelyezett termék volt. Használva
keveset voltak....... (laut kereskedő)

S2 - 499 Euro
S6 - 850 Euro

Azért azt hiszem még egy hallgatózásra visszatérek.

Még egyszer kösz Mindenkinek!
Üdv.

Almosito

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Almosito »

Sziasztok!

Használt CD lejátszó vásárlásához szeretnék tanácsot kérni. A dolog nem nagyon sürgős, elég ritkán tudok mostanában leülni zenét hallgatni, s egy lejátszóm jelenleg is van. Szükség esetén tudok növelni a lejátszóra szánt összegen, de alapvetően szeretném viszonylag olcsón megúszni. Viszonylag olcsón a következőket sikerült elsőre találnom:
Philips CD-304 - van elég sok Bese tuningos is
Philips CD-650
Philips CD-690
Philips CD-692
Philips CD-820
SONY CDP-XE800 QS
SONY CDP-222 ESD
DENON DCD-1500
DENON DCD-660
DENON DCD-345
TEAC PD-160 - Bese Attila tuningolta
Marantz CD-57

Ezek közül melyikek lehetnek jók? Esetleg Melyeket lenne érdemes később csak futóműnek használni?
Előre is köszönöm a segítséget!
CD: még keresem IC: Neotech KHS-441 Erősítő: Rotel RA820 BX4 Hangfalkábel: Monitor Inakustik Hangfal: Polkaudio rti6

Wireman
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Wireman »

A Marantz most a Denonnal állt össze úgy tudom...Legalábbis mintha valamelyik üzletben ezt beszélték volna...
A Denon-al pár éve közös értékesítési csoportban vannak.

CD: Denon DN-C635 AMP: Electrocompaniet Ampliwire 100 Front: Chario Hiper 2000MKII, Tannoy ST50, Söund Arts DT1600 Headphones: Sennheiser HD25-1 MKII
DVD: Samsung HD945, Marantz DV 4001 Receiver: Marantz SR4500 AV Front: Mission m33 MOD Center: Mission m3c2i Surround/SBack: Mission m31i SUB 2db Tannoy R15 MOD (készülőben) Kábelek: D.I.Y. ezüst RCA&SPKR Rendszer állvány: OEM Spider TV: Panasonic TH42PZ8ES Media Player: HP Pavilion DV7-4070eo

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A Marantz most a Denonnal állt össze úgy tudom...Legalábbis mintha valamelyik üzletben ezt beszélték volna...

Wireman
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

a pioba mennyi lehet a fej?
Egy átlag árú fej 3-4 szerese, persze, ha még beszerezhető....

CD: Denon DN-C635 AMP: Electrocompaniet Ampliwire 100 Front: Chario Hiper 2000MKII, Tannoy ST50, Söund Arts DT1600 Headphones: Sennheiser HD25-1 MKII
DVD: Samsung HD945, Marantz DV 4001 Receiver: Marantz SR4500 AV Front: Mission m33 MOD Center: Mission m3c2i Surround/SBack: Mission m31i SUB 2db Tannoy R15 MOD (készülőben) Kábelek: D.I.Y. ezüst RCA&SPKR Rendszer állvány: OEM Spider TV: Panasonic TH42PZ8ES Media Player: HP Pavilion DV7-4070eo

Wireman
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Sziasztok! 
A tanácsotokat kérném. Kinéztem magamnak a következő
két készüléket:

- Marantz SA CD 7001 ill.
- Vincent CD-S2 vagy S6

A Malac-ról relative sokat tudok és tetszik a hangja is.
Mivel egy Quadral Platinum mellé párosítanám, így a néha
lekerekített hangkaraktert a hangfal (kissé felső sávba húzó hangja)
épp kiegyenlítené.

A Vincentet is hallottam már, de mélyebb hallgatózásra nem
nagyon volt vele időm.

Kérdésem elsősorban:
==============

- van e valakinek tapasztalata a Vincent játékossal kapcsolatban?
- nektek mi a véleményetek a Malac - Quadral Platinum párosításról?

Segítséget előre is köszi.

Üdv.

A Vincent egy az európai piacra szánt valójában teljesen kínai tervezésű márka...
Kínában Sheg YA néven futnak, és apró eltérésekkel a típusok teljesen megeggyeznek.
Jómagam akkor jöttem erre rá amikor belekukkantottam az előfokomba (Vincent SA-31)
Árban viszont legalább kétszeres szorzó a különbség.
Sikerült több típust is meghallgatnom... Picit kemény, feszes a hangzásviláguk, ami nem okoz gondot, ha megfelelő a kábelezés és a hozzá választott hangsugárzó.
Kellően dinamikusak.
A megbízhatóságukkal akadhatnak problémák...

A Marantz nem lett teljesen kínai. A termékeik nagyrészét kínában gyártatják le, viszont nem ott tervezik. Nagyobb hangsúlyt fektetnek a minőségellenőrzésre mit a Vincent. Jóval visszafogottabb hangzásvilágot képviselnek...
Philips-el nem szakadt meg teljesen a kapcsolatuk, inteligens távvezérlőket töllük szerzik be. A CD és DVD lejátszóik nagyrésze ma már Sony alapokra épülnek.

Hozzám közelebb áll a Marantz izlésvilága, persze ez szubjektív vélemény.
Össze kell hasonlítani, éles tesztben minden kiderül...

Vendég

Cd játszók

a pioba mennyi lehet a fej?

Vendég

Cd játszók

felmereted?
-d, +s?
Tudtommal nem.
Mint írták, a Pio 50x sorozata jó volt, komoly tuning-lehetőségekkel.
Onkyoval gond lehet még, hogy a bedöglö lézer cseréje esetén komolyabban a perselybe kell nyúlni.

Ezt annyiban cáfolom, hogy az én ONKYO-mban (C-711) sima SONY KSS-240A (ha jól emlékszem) olvasófej van benne, ami párezer forintos tétel, és stabilan beszerezhető.

Vendég

Cd játszók

meselj a marantzrol, mi a baj vele? (nem vagyok elvakult fan, csak kivancsisag)
nem tudom, de nekem egyszerűen nem tetszik a hangja. Szerintem a hangzása lapos, színtelen és teretlen (na még egy új magyar szó). Havernál hallgathatatlan volt rajta a zongora meg bizonyos vokálok, csak amikor a DAC-omat rákötöttük, akkor vált élvezhetővé. A DAC-ot már haza sem hoztam, a haver megvette tőlem (hát ezért az üzleti bravúrért legalább szeretnem kéne a Marantz játékosokat)

Vendég

Cd játszók

Egy kérés: ne idézzetek ilyen hosszan, mert áttekinthetetlen lesz az oldal.

oké, majd csak megszokom ezt a fórummotort is, és akkor nem fogok sokat idézgetni

Kovács Emil
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Kovács Emil »

A Marantz ma már valójában teljes egészében kínai termék

Jajjjaj!

Ez tényleg így van?

Méga 15-ös sorozattól felfelé is?
Én úgy tudtam,hogy Japcsi...

Akkor mégegyszer megkérdem ,hátha vki észreveszi... :lol!: :lol!:

Vendég

Cd játszók

Én nagyon jól elvagyok a Vincent-tel,és bízom benne hogy a régebbi Marantzom hátulján a "médindzsepen"felirat is tükrözi a valóságot.

A hangjuk igy együtt kielégítő számomra,kellően gyors és elég nagy tere van.nekem most pont ez a két tulajdonság volt szükséges az én zenei stílusaimhoz,ami hiányzott.
Bár nem a komolyzene nagyágyúja de még az is élvezhető rajta.

Viszont a mostani kábelelem kicsit levett a mélyből teltségre de ez inkább csak a tablettás zenénél érezhető:lol!:

Vendég

Cd játszók

-d, +s? 

off: bocsi telefonon fórumoztam, könnyű mellényúlni...

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2547

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

Az Akusztika Hifibolt oldalán megtalálható. De lehet, hogy ez egy régi lista, mert a főoldalon nem látom a linket.
Ezer éves a lista.
Állítólagos jelenlegi forgalmazója a német honlap szerint egy bizonyos Modern Média Service Kft, de a honlapjukon nincs semmi.
Kínai terméket ma csak úgy szabad Mo-n forgalmazni, ahogy Béla csinálja - közvetlenül a gyárból hozatva.
A német felárat ma már nem bírja el semmi, legyen bármilyen jó termék is.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 130

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Érdekes, hogy a használt piacon mégsincs, az a pár db ami az eBay-en van, az inkább S6 és S1 
Német cég forgalmazza/gyártja/szerelteti össze.
Itthon a Satsystem árulta, de talán nem volt olyan kelendő, ezért vették le a palettáról.
Bár az Akusztika Hifibolt oldalán megtalálható. De lehet, hogy ez egy régi lista, mert a főoldalon nem látom a linket.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2547

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

..... a Vincentnek valaki más jobban fog örülni :lol!:
Érdekes, hogy a használt piacon mégsincs, az a pár db ami az eBay-en van, az inkább S6 és S1

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

felmereted?
-d, +s?
Tudtommal nem.
Mint írták, a Pio 50x sorozata jó volt, komoly tuning-lehetőségekkel.
Onkyoval gond lehet még, hogy a bedöglö lézer cseréje esetén komolyabban a perselybe kell nyúlni.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

Vendég

Cd játszók

nem akarom tullihegni a dolgot, plane b alga kerdesekkel. de a hanyat lemezes piokbol letezik felmereted is, esetleg?

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

A rendszerem már adott volt, próbáltam én is kábeleket cserélni, de az S2-vel mindíg hallottam az előbb leírtakat. Próbaképp barátom áthozta a 950-t, utána döntöttem úgy, a Vincentnek valaki más jobban fog örülni .

Vendég

Cd játszók

Az a valami a zeneiségre utal? az igaz.
Igen, valahogy nem állt vele össze a zene. Jól szólt, csak mintha a zenét szétcincálta volna hangszerekre, szólamokra, szólistákra.

igen. a márkára ez általában igaz. Kábelezéssel, és hangfallal kompenzáltam.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”