Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Lehet Magyarországon mindig is az olcsó gagyi termékek fognak hódítani?
Erre szokták azt mondani, hogy a magyar piac "árérzékeny".

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Pedig sanda gyanúm, h rengetegen fogják venni...Mindenki ha meghallja azt a nevet, hogy SAL 6 felé szalad, pedig a Volt tulaja abból lett gazdag ember...Milliárdokért adta el a céget...Lehet Magyarországon mindig is az olcsó gagyi termékek fognak hódítani?

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2548

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

Kenjék a hajukra ezt a sok elbutult szart...
Igazad van,de sajna nem rajtunk múlik

Ezt írtam az előbb én is!

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Pedig ez lesz a jövő,majd meglátjátok.Sajnos!!

szerintem nem jovo. ki az a nagyonokos aki fizet ezert? ennyi erovel letoltom es ugyanugy rakhatom sd kartyara vagy amire akarom.

Ha megnézed,a szilárdtest lejátszók már így is elterjedtek,és fogyasztói társadalom vagyunk.

Igen, de EZ valóban nem sokban különbözik egy sima letöltéstől, így szerintem sem fog nagyon elterjedni!
Ez persze a formátumra (SD card) vonatkozik, mert ami a lebutított zenék, és az igénytelen hangzás előretörését illeti, nos abban sajnálattal és nagyon szomorúan egyet kell értenem! :lol!:

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1524

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Kenjék a hajukra ezt a sok elbutult szart...A minőség már senkit sem érdekel...Meg amúgy is, léteznek már a nagy kapacitású kártyák elég régóta, arra úgy is azt tesz magának az ember amit akar.Ez mitől új vagy miben más ugyan?
Igazad van,de sajna nem rajtunk múlik.Én a cd technika nélkül is ellennék.

Vendég

Cd játszók

Kenjék a hajukra ezt a sok elbutult szart...A minőség már senkit sem érdekel...Meg amúgy is, léteznek már a nagy kapacitású kártyák elég régóta, arra úgy is azt tesz magának az ember amit akar.Ez mitől új vagy miben más ugyan?

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Pedig ez lesz a jövő,majd meglátjátok. 
Sajnos!!

szerintem nem jovo. ki az a nagyonokos aki fizet ezert? ennyi erovel letoltom es ugyanugy rakhatom sd kartyara vagy amire akarom. par sznob gazdagon kivul (azok is csak az elejen) szerintem mas nem fogja vasarolni, halott ugy.
sokszor el lett mar beszelve; az emberek max azert fizetnek amit meg tudnak fogni.

viszont ha elterjed a holografikus tarolas amellett mar igazan furan mutathat egy cd lemez.

Ha megnézed,a szilárdtest lejátszók már így is elterjedtek,és fogyasztói társadalom vagyunk.Nem az ódiófílek veszik meg feltétlenül,de az átlag zenehallgató megveszi,beteszi a kocsiba,nem ugrik stb.Később hm erősítőkön is biztos lesz csatlakozási lehetőség......

Ja,meg a Sony biztos rajta lesz a dolgon hogy elterjedjen.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: venomer »

Sajnos!!

szerintem nem jovo. ki az a nagyonokos aki fizet ezert? ennyi erovel letoltom es ugyanugy rakhatom sd kartyara vagy amire akarom. par sznob gazdagon kivul (azok is csak az elejen) szerintem mas nem fogja vasarolni, halott ugy.
sokszor el lett mar beszelve; az emberek max azert fizetnek amit meg tudnak fogni.

viszont ha elterjed a holografikus tarolas amellett mar igazan furan mutathat egy cd lemez.

NGA
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 5

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: NGA »

Az első cd lemez pedig a Philips szerint az ABBA - The Visitors volt. Ezt 1982 aug. 12-én kezdték gyártani. Ekkor még cd játszó nem is volt a boltokban. A Sony 1982 október 1-én elkezdte árulni a CDP-101-est, és a Philips meg november 1-én a CD100-ast japánban. Európa és amerika csak 83-ban részesülhetett a digitális menyországban :-)
Én a hibáival együtt szeretem.
Ezen hallgatok a melóhelyemen zenét: D-88 - 1988

Ez meg a másik kedvencem:
D-7 (D70) vagy D50 MKII, mindhárom néven megjelent. Ez volt az első discman továbbfejlesztett, használható változata - 1985/86

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Sajnos!!

Vendég

Cd játszók

Hát nem tudok erre mit mondani. Slotmusic Elég furán hangzik az egész...Számomra ez nem a jövő hanem az elbutulás...

Vendég

Cd játszók

A digitális optikai hanglemez szabványának kidolgozását 1979-ben kezdte el a Philips és a Sony. 1980 júniusában pedig már meg is jelent a CD és a CD-ROM szabványok technikai specifikációját tartalmazó „Red Book” azaz „Vörös könyv”. Érdekesség, hogy az eredetileg egy órányi hanganyag tárolását megcélzó lemez azért lett végül 74 perces - s emiatt 12 cm átmérőjű -, hogy ráférjen Beethoven 9. szimfóniája.
Ha már múlt, akkor egy kis jövő is, hátha nem hallottátok még.

SlotMusic

Én csak remélni tudom, hogy nem terjed el.

Vendég

Cd játszók

Kellemes zenét játszanak. Röhej, a régi Madonnákat szeretem még analógon. Barbra Streisand, jó hangulatuk van, bár teljesen más lemezek...

Vendég

Cd játszók

Létezik hogy két album nincs meg tőlük?

Nekem a sárga album van meg analógon (is).

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

jó lehet. 
Nem panaszkodom. Ámbár a Love over the Gold és a Making Movies c. lemezeiket jobban szeretem.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Vendég

Cd játszók

Nagyot szólt, de mi azért elsősorban a zenét élveztük....
Nekem most is csak LP-n van meg... A többi Dire Straits LP-vel együtt.
jó lehet.

Vendég

Cd játszók

Tigrincs komámhoz kapcsolódva egy tétel részlete:

CD
A CD (a Compact Disc rövidítése) általában 700 MB (megabájt) kapacitású optikai tároló, amely hang, kép, valamint adat digitális formátumú tárolására használatos és amelyről az információt lézersugár segítségével olvassák le. Tömeggyártás esetén préseléssel állítják elő, azonban léteznek írható CD korongok is, ahol is az információt szintén lézer segítségével visszük fel.
A CD lemezek kétféleképpen készülhetnek:

Gyári préselt lemez: Általában nagy sorozatban készült lemezek (pl. műsoros audió CD). Az adathordozó rétegbe sablonnal préselik a jeleket.

Otthon készített: Számítógépes, illetve asztali CD- vagy DVD-íróval készül. Az adathordozó rétegbe lézerrel égetik a jeleket.
Méreteit tekintve a CD általában 120 mm átmérőjű, és 1,2 mm vastag. Ritka ugyan, de léteznek a Mini–CD lemezek, 80 mm-es átmérővel.
Kétségtelen, hogy az 1979-es év hangtechnikai szenzációja a Philips cég bejelentése volt, miszerint az év második felétől sorozatban gyártja új hanglemezét és lemezjátszóját, a lézeres letapogatású "Compact Disc"-et. Az új audiólemezt hatalmas érdeklődéssel és csodálattal fogadták, különösen a klasszikus zene rajongói, a kiváló minősége miatt. Ahogy a CD-lejátszók ára rohamosan csökkenni kezdett, úgy értek el egyre nagyobb közkedveltséget a pop- és rockzenei piacon is. A CD-t eredetileg a hanglemezek utódjaként emlegették, de inkább mint adathordozó érte el sikereit, bár karrierje elején valóban csak és kizárólag zenei számok tárolására alkalmazták. 1985 júniusában a CD-ROM-ot (csak olvasható memória) és 1990-ben az újraírható CD-t (CD-RW) mutatta be a Sony és a Philips.

A CD-k különböző fajtái a következők:

CD-DA (CD-Digital Audio, hanganyag tárolására)
CD-ROM (adat, préselt)
CD-R (írható)
CD-RW (újraírható)
A CD-n az adatokat a hanganyagtól némileg eltérő módon tárolják.
Az audió CD-k lejátszása úgy történik, hogy a beolvasott adatot keresztülfuttatják egy digitális-analóg átalakítón (DAC), ami egy számból egy adott nagyságú feszültséget produkál.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

1985-ben az akkor igen népszerű Dire Straits zenekar is a CD-n való megjelenés mellet döntött. Híres „Brothers in Arms” című albumuk egyike volt az első teljesen digitálisan rögzített, kevert és „utómunkált” (DDD) lemezeknek
A barátom apukája 1984-ben meghozta ezt a lemezt LP-n (akkor még Nyugat-) Németországból.

Nekem most is csak LP-n van meg... A többi Dire Straits LP-vel együtt.

Heed Thesis rendszer

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Én a Marantz cd63,73, Philips cd100 valamelyikéből szeretnék egyet,de olyat amely nincs még megbuherálva,és esztétikailag is jó állapotban van.Ráállítottam egy pár ismerősömet akik kijárnak cuccokért,hátha...

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

1985-ben az akkor igen népszerű Dire Straits zenekar is a CD-n való megjelenés mellet döntött. Híres „Brothers in Arms” című albumuk egyike volt az első teljesen digitálisan rögzített, kevert és „utómunkált” (DDD) lemezeknek
A barátom apukája 1984-ben meghozta ezt a lemezt LP-n (akkor még Nyugat-) Németországból.

Vendég

Cd játszók

Vendég

Cd játszók

Amikor a zeneipar világszerte megkezdte a CD-k forgalmazását már több mint 1000 lemez volt a piacon. 1985-ben az akkor igen népszerű Dire Straits zenekar is a CD-n való megjelenés mellet döntött. Híres „Brothers in Arms” című albumuk egyike volt az első teljesen digitálisan rögzített, kevert és „utómunkált” (DDD) lemezeknek. Először adtak el belőle több mint egymillió példányt és ezzel az akkori toplisták élére került. Ez a sikerlemez ékesen bizonyította a CD kiváló hangminőségét.

Vendég

Cd játszók

A digitális optikai hanglemez szabványának kidolgozását 1979-ben kezdte el a Philips és a Sony. 1980 júniusában pedig már meg is jelent a CD és a CD-ROM szabványok technikai specifikációját tartalmazó „Red Book” azaz „Vörös könyv”. Érdekesség, hogy az eredetileg egy órányi hanganyag tárolását megcélzó lemez azért lett végül 74 perces - s emiatt 12 cm átmérőjű -, hogy ráférjen Beethoven 9. szimfóniája.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Ne is mond(írd)megőrülök ezekért a régi technikákért.

NGA
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 5

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: NGA »

26 éve jelent meg az első Compact Disc, amely ugyan napjainkban egyre inkább visszaszorulóban van, ám sikerekben gazdag pályafutást tudhat maga mögött és még mindig a zeneipar első számú formátuma. 
Az évforduló persze nem teljesen pontos, hiszen a fejlesztés évekig tartott - mindenesetre pontosan 26 évvel ezelőtt, 1982. augusztus 17-én készült el az első CD-album. A Philips hivatalos adatai szerint a németországi Hannoverben található első gyártósorról az Abba The Visitors című albumának példányai gördültek le elsőként, jóllehet a formátum kereskedelmi bevezetésére csak novemberben került sor. Ekkora viszont már 150 különböző kiadványból válogathattak a vásárlók.

A Philips és a Sony által közösen kifejlesztett formátum, a zenei CD világszerte összesen 220 milliárd(!) példányban kelt el az elmúlt 26 év alatt. Ez a rendkívül sikeres rajt indította el az átállást a digitális megoldásokra, ahogy idővel az asztali és hordozható lejátszók mellett felbukkantak a CD-ROM meghajtók, majd a DVD-t támogató utódok. Az első kiadványok és CD-lejátszók '82 novemberében bukkantak fel Japánban, míg az európai és amerikai megjelenésre egészen a következő év márciusáig várni kellett. Ezzel zárult le az 1979-ben megindult projekt, amely az új formátum kidolgozását tűzte ki célul.

Az eredeti tervekben 115 mm átmérőjű korongok szerepeltek, amelyek pontosan egy órányi zenei anyagot tárolhatnak el. Ez később 74 percre növekedett, a szabvány specifikációját pedig az 1980-ban elkészült Vörös Könyvben rögzítették. Piet Kramer, aki annak idején a Philips csapatának tagjaként dolgozott a formátumon, elmondta, hogy a hetvenes évek végén nem is álmodtak a szórakoztatóipar és a számítástechnika ilyen mértékű érdeklődéséről, amely oda vezetett, hogy filmeket és az informatikában felhasznált adatokat is tömeges méretekben az optikai korongokon tárolják.

Azóta persze számos kiegészítés és utódformátum is felbukkant - elég ha csak a DVD-re és a nagy felbontású szabványokra gondolunk - ám nem tűnik valószínűnek, hogy ezen utódok is megérik a negyedszázados évfordulót.

Nem tudom tudjátok-e hogy miért is lett pont 74 perces a CD?
Azért hogy a 9. szimfónia ráférjen egyben. Furcsa, de igaz.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”