Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: venomer »

ha egy atlagos cd jatszo fejhallgato kimenetet vesszuk, hazilag viszonylag olcson lehet fabrikalni nala jobb, esetleg sokkal jobb hangzast igero fejhallgatoerositot?

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szerintem SACD és XRCD formátumban is bőven találhatunk gyenge minőségű felvételeket, mert előfordul hogy archivált anyagból készítik őket...Én több XRCD-t is hallottam már, volt ami tettszett, de azért 7-9-14EFt egy lemezért szerintem aránytalanul sok. Egyébként ugyan úgy van mögötte marketing...
A képen látható XRCD egy azon lemezek közül amik nagyon nem tettszettek.

igen, ez így igaz szerintem is. Se valahogy az SACD-re mégis megpróbálják jobb minőségben felvinni az anyagot, mint akár ugyanannak az SACD lemeznek a CD rétgére. Az XRCD technikailag a lehető legtökéletesebben tartalmazza a kiinduló anyagot, amennyiben az gagyi volt, úgy a gagyit viszik rá tökéletes minőségben (shit in - shit out). A lényeg azon van, hogy a hordozóra való felvivés során az XRCD esetében torzul legkevésbé az eredeti anyag. Ettől még szólhat - ahogyan helyesen megjegyezted - nagyon ramatyul is. Jelenleg szerintem az XRCD és az SACD esetében vigyáznak a tökéletes reprodukcióra, nem számítva néhány kiadót, mint pl. a NAIM Label (ilyenem van) vagy amiről csak hallottam, az XLO Records. De ott van még a Telarc, a Chesky records meg pár ilyen kis cég. Jók még általában a Verve kiadásai is (legalábbis régebben jók voltak), meg a Blue Note is tud néha, ha akar. De a sima kiadványok között is találni néha kirívóan jó hangú és nagyon élvezhető kiadásokat is, mint pl. P. Almodovar KIKA filmzenéje...

Wireman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Wireman »

Az SACD szerintem egy alulértékelt formátum...
Az hogy miért nem lett elterjedt, annak több oka is van.
Ahhoz hogy valóban érvényesülni tudjon, szükségesek a minőségi reprodukciós eszközökkel rendelkezni, 40-80Eft DVD lejátszóktól ne várjunk csodát.
Egy komoly rendszeren és jó füllel azonnal halhatóvá vállnak a hatalmas eltérések.
Sokkal légiesebb térrel, finomabb hangszerekkel és élő felvétel esetén még a helyszín atmoszférájával is gazdagodik a zene.
A mai igényeket pedig ez magasan felülmúlja.
Ott a pár perc óra alatt letöltött MP3, APE, stb... az ingyen van.

én nem tudom értékelni az SACD rejtette különbségeket egészen addig, amíg a CD-ket hajlandóak lesznek tényleg kitűnő minőségben felvenni. Hallgass meg néhány XRCD-t, szerintem az SACD semmivel sem jobb. A különbségek inkább abból adódhatnak az SACD és a CD között, hogy a CD-ben rejlő minőségi lehetőségeket sem használják ki a zenei kiadók (egész egyszerűen gagyi a felvételek 98%-a). Amennyiben hallasz egy tényleg jó felvételt mondjuk egy XRCD24 lemezről, akkor megértheted, hogy a jelenlegi technikai szintünkön hol vannak a CD határai...szerintem ez a határ kb. ott van (ha nem egy kicsit túl) az SACD határainál. Ha egy nagyon jó minőségű anyagot kirívóan szigorú technológiával lemezre visznek, akkor ott már majdnem mindegy, hogy az a hordozó CD vagy SACD. Én ebben látom az SACD mérsékelt sikerét, amely sikert ráadásul jórészt a marketingnek köszönhet. A CD annyiban húzott hasznot az SACD megjelenéséből, hogy rákényszerítette a kiadók egy részét a CD-k minőségének a javítására (piaci igényt teremtett rá).

Szerintem SACD és XRCD formátumban is bőven találhatunk gyenge minőségű felvételeket, mert előfordul hogy archivált anyagból készítik őket...
Én több XRCD-t is hallottam már, volt ami tettszett, de azért 7-9-14EFt egy lemezért szerintem aránytalanul sok. Egyébként ugyan úgy van mögötte marketing...
A képen látható XRCD egy azon lemezek közül amik nagyon nem tettszettek.

CD: Denon DN-C635 AMP: Electrocompaniet Ampliwire 100 Front: Chario Hiper 2000MKII, Tannoy ST50, Söund Arts DT1600 Headphones: Sennheiser HD25-1 MKII
DVD: Samsung HD945, Marantz DV 4001 Receiver: Marantz SR4500 AV Front: Mission m33 MOD Center: Mission m3c2i Surround/SBack: Mission m31i SUB 2db Tannoy R15 MOD (készülőben) Kábelek: D.I.Y. ezüst RCA&SPKR Rendszer állvány: OEM Spider TV: Panasonic TH42PZ8ES Media Player: HP Pavilion DV7-4070eo

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: shanahan »

marekocska: jaja szerintem is elég kevés az a gyári CD ami ténylegesen is közelít a korongban rejlő "lehetőseg"eknek
rengeteg pocsék minőségű felvétel létezik a nagy /van pénzük/ előadók /együttes/ között is példának okádék ott van szinte az összes RHCP lemez és hogy 2008-ból is idézzek Metallica új lemeze ....

amíg ilyen figyelmetlenségek vannak lesznek szerintem is "kár" áldozni sacd-re
na meg ott van a DVD-A

bár még nem tettem ki a fülemet hosszas sacd-s hallgatásnak, de tényleg simán /zenétől függően/ észre lehet venni a különbséget
DVD-A hoz már jobb barátságot alakítottam ki s tényleg kicsit olyan mint a lossy-lossless összevetés

:lol!:

Vendég

Cd játszók

Na de akkor ennyi erővel az SACD-re is mondhatjuk, hogy azért nem jobb sokkal mert nem aknázzák ki a lehetőségeit, és szarok a SACD lemezek

Vendég

Cd játszók

Ahhoz hogy valóban érvényesülni tudjon, szükségesek a minőségi reprodukciós eszközökkel rendelkezni, 40-80Eft DVD lejátszóktól ne várjunk csodát.
Egy komoly rendszeren és jó füllel azonnal halhatóvá vállnak a hatalmas eltérések.
Sokkal légiesebb térrel, finomabb hangszerekkel és élő felvétel esetén még a helyszín atmoszférájával is gazdagodik a zene.

én nem tudom értékelni az SACD rejtette különbségeket egészen addig, amíg a CD-ket hajlandóak lesznek tényleg kitűnő minőségben felvenni. Hallgass meg néhány XRCD-t, szerintem az SACD semmivel sem jobb. A különbségek inkább abból adódhatnak az SACD és a CD között, hogy a CD-ben rejlő minőségi lehetőségeket sem használják ki a zenei kiadók (egész egyszerűen gagyi a felvételek 98%-a). Amennyiben hallasz egy tényleg jó felvételt mondjuk egy XRCD24 lemezről, akkor megértheted, hogy a jelenlegi technikai szintünkön hol vannak a CD határai...szerintem ez a határ kb. ott van (ha nem egy kicsit túl) az SACD határainál. Ha egy nagyon jó minőségű anyagot kirívóan szigorú technológiával lemezre visznek, akkor ott már majdnem mindegy, hogy az a hordozó CD vagy SACD. Én ebben látom az SACD mérsékelt sikerét, amely sikert ráadásul jórészt a marketingnek köszönhet. A CD annyiban húzott hasznot az SACD megjelenéséből, hogy rákényszerítette a kiadók egy részét a CD-k minőségének a javítására (piaci igényt teremtett rá).

Wireman
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Nagyrészt az igények az-az a kereslet követeli meg a kínálatot...
Ezért az a vékony réteg aki valóban nagyobb felbontásra vágyik, nem mozgatja a kiadók fantáziáját...
Meg persze ott a csúnya marketing minden mögött, licens amiért jobban a zsebbe kell nyúlniuk, mind a kiadóknak, mind a vevőknek.
Ráadásul nem másolható formátum, ami úgyszint ront a renoméján.

A DVD Audio és a HDCD is elhanyagolható részt hasított a piacból...

CD: Denon DN-C635 AMP: Electrocompaniet Ampliwire 100 Front: Chario Hiper 2000MKII, Tannoy ST50, Söund Arts DT1600 Headphones: Sennheiser HD25-1 MKII
DVD: Samsung HD945, Marantz DV 4001 Receiver: Marantz SR4500 AV Front: Mission m33 MOD Center: Mission m3c2i Surround/SBack: Mission m31i SUB 2db Tannoy R15 MOD (készülőben) Kábelek: D.I.Y. ezüst RCA&SPKR Rendszer állvány: OEM Spider TV: Panasonic TH42PZ8ES Media Player: HP Pavilion DV7-4070eo

Vendég

Cd játszók

Ez valóban igaz, nagyon kevés lemez van SACD ami igazán jó is és érdekli az embert...Bár minap a könyvesboltban meglepő lemezekre bukkantam.Majd megyek vissza és vásárolok párat.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Megint jövő, de ez már talán fejlődés: 
http://prohardver.hu/hir/audio_cd-k_blu ... iaval.html

Ez viszont jól hangzik, ha ettől valóban jobb is lesz a minőség.

Hááát igen, csak az Sacd se lett túl sikeres, meg a BD sem az egyenlőre...

szerintem az SACD azért nem lett akkora durranás, mert nem nyújt annyival többet, amiért már érdemes lenne lecserélni a CD kollekciókat. Sőt, szerintem semmivel sem nyújt többet a CD-nél, mert habár a formátum hordozza magában a sokkal jobb felbontás lehetőségét, de egy SACD önmagában nem fog jól szólni, hiszen minden rendszer csak annyira jó,amennyire a leggyengébb láncszeme az. Ezzel azt akarom mondani, hogy a formátum jó, de az azt kiszolgáló elektronikai környezet nem képes kihasználni a formátum adta lehetőségeket, és ez a korlát okszor már magában az SACD lejátszóban is megtestesül (DA KONVERZIÓ, ANALÓG FOKOZAT)

szamomra meg mindig nem arrol van szo, hogy nincs igeny ra. persze nagy tomegekrol elmondhato ez de amivel en es a kornyeztem legtobbszor szembetalaljuk magunkat hogy egesz egyszeruen sacd es egyeb nagyfelbontasu formatumban egyszeruen nem jelennek meg azok a zenek, stilusok, felvetelek amiket kedvelunk. igyaztan egy ido utan abba is marad a felesleges acsingozas.

Vendég

Cd játszók

Nálam a DVD-ről is jelentős difi van az SACD és a CD hangja közt...Mondjuk nem tudom ebbe mennyire szól be az, hogy nem minden gép tudja a DSD kódolást.Nálam nagyon szépen szóltak az SACD lemezek.

Wireman
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

szerintem az SACD azért nem lett akkora durranás, mert nem nyújt annyival többet, amiért már érdemes lenne lecserélni a CD kollekciókat. Sőt, szerintem semmivel sem nyújt többet a CD-nél, mert habár a formátum hordozza magában a sokkal jobb felbontás lehetőségét, de egy SACD önmagában nem fog jól szólni, hiszen minden rendszer csak annyira jó,amennyire a leggyengébb láncszeme az. Ezzel azt akarom mondani, hogy a formátum jó, de az azt kiszolgáló elektronikai környezet nem képes kihasználni a formátum adta lehetőségeket, és ez a korlát okszor már magában az SACD lejátszóban is megtestesül (DA KONVERZIÓ, ANALÓG FOKOZAT)

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

harman/kardon HD750-rol mit tudunk? meger-e 22ezret, elektronikusra jo-e, felbontas, reszletezokepesseg, eleg gyors-e? precizitas kell, mosottsag nem.dinamika sem art. nem hallottam meg. tapasztalat esetleg valakinek?

Vendég

Cd játszók

NGA
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 5

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: NGA »

Jó kis Sony CDP-101 oldal. Ilyen cd játszót keresek a philips mellé:
http://www.adrian-kingston.com/CDP-101.htm

bolygo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 48

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: bolygo »

apám hozott nyugatnémetből egy noname hordozható (FIGYELEM!!) LP lejátszót, amiben magnó is volt. Csak fülessel ment, de abból kettőt is rá lehetett dugni, hosszúkás volt, fehér színű, nyitható fedele volt, és úgy lógott ki belőle az LP, mint ebből a kis sony discman-ből a CD. Volt/van ilyene valakinek? Szívesen vásárolnék egyet csupa nosztalgiából! (de egy fénykép is megtenné)
:lol!: Ebben a videoklippben:

szerepel egy ilyen kütyü, az én polcomon is jól mutatna!
"Torzítatlan vétel, zavartalan adás, fausti pillanat, örök maradás."

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

Vendég

Cd játszók

Vendég

Cd játszók

a topic címében van benne az "igényeseknek" jelző  :lol!: Egyébként milyen csövesed van?

Szia,
nem vettem észre, bocs,
egyáltalán nem akartalak megbántani!

Most egy CAV T5881-em van, A-osztájú, 2x40 W. Előtte egy Pointe SimaMkII-m volt, annak a hangját is nagyon szerettem. A CAV-ban megvan a megfelelő dinamika. erő, ami általában a tranyósokra jellemző. Egyébként komolyzenét, jazz-t hallgatok rajta.

nem vettem megbántásnak, nincs miért elnézést kérni
én a triódásokat szeretem, most lépek a 300B közvetlen fűtésű trióda felé. És még valami: én nem szeretem a gyári erősítőket, szeretek magam turkálni bennük...

Vendég

Cd játszók

Vendég

Cd játszók

Van az apróban az a Pioneer pörgető, minőségre megbízhatóságra szerettem őket...ezek azok a tipusok ha jól tudom amikhez nem nagyon van alkatrész vagy ha van is akkor horror áron ugye?

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2553

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

Na hagyjuk ezt a témát, beszéljünk a CD-ről :lol!:
Beszéljünk!

Vendég

Cd játszók

Na hagyjuk ezt a témát, beszéljünk a CD-ről

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2553

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

1 gigás kártyára épp 1 album fér fel....
nem az volt a cikkben hogy mp3ban kerulnek ra a kiadvanyok?
egyebkent sosem fizetnek olyanert amit egy gombnyomassal/kattintassal eltudok tuntetni a kartyarol. mertgondolom nem only read ez sem.

Na ha MP3 akkor meg még rosszabb...De akkor meg mi az új ebben? MP3 évek óta figyel emberek zsebében ezeken a kis kártyákon...

Hát pont ez az!!!

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

semmi:) buta emberek sokadszori lehuzasa.

Vendég

Cd játszók

1 gigás kártyára épp 1 album fér fel....Akkor kifizeted a zenét magát a szerzői jogot stb...3 ezer ft körül lesz...Arányaiban drágább ha azt nézzük...
nem az volt a cikkben hogy mp3ban kerulnek ra a kiadvanyok?

egyebkent sosem fizetnek olyanert amit egy gombnyomassal/kattintassal eltudok tuntetni a kartyarol. mertgondolom nem only read ez sem.

Na ha MP3 akkor meg még rosszabb...De akkor meg mi az új ebben? MP3 évek óta figyel emberek zsebében ezeken a kis kártyákon...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”