Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Találd ki.
tippem sincs
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 667
Lemezjátszó
Az antiskattingot nagyra vetted ha úgy használod ahogy a fotón, átlagban 2.-3. rovátkába elég beakasztani.
2 vagy 3-as rovátka rendben, lehet ott is volt eredetileg. a spirálon maradhat ahol most van?
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3176
Lemezjátszó
Mennyire ajánlott lemezjátszót külön erre a célra falra felszerelt polcra helyezni?
Mennyire befolyásolja ez a hangot?
Ti milyen pocot használtok?
Nálam a falikonzol vált be a legjobban, én csak ajánlani tudom. Az enyém saját gyártmány.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 162
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
köszi, angolul nem volt meg
nálam 1,5 a tűerő és így van beállítva (súly jól van kiválasztva)
Az antiskattingot nagyra vetted ha úgy használod ahogy a fotón, átlagban 2.-3. rovátkába elég beakasztani.
72audio.com
Lemezjátszó
Az egyik pörgető egy Apollo faliállványon van, a másik pedig buziládán.
20171128_123505.jpg
Nagyon sokat számít.
mi az a buziláda?
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Lemezjátszó
Mennyire ajánlott lemezjátszót külön erre a célra falra felszerelt polcra helyezni?
csak a baj van vele ;-)
halfnote.hu
halfnote.hu
- GTomi
- V.I.P.
Lemezjátszó
Itt az L75 manualja. Nem tudom csatolni, mert túl nagy a file.
http://www.mediafire.com/file/19jt9c4xd ... anuals.zip
A baloldali az antiscating, a jobboldali a tűerő.
4. oldalon le van írva
köszi, angolul nem volt meg
nálam 1,5 a tűerő és így van beállítva (súly jól van kiválasztva)
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Lemezjátszó
Az egyik pörgető egy Apollo faliállványon van, a másik pedig buziládán.
Nagyon sokat számít.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Lemezjátszó
Ha zenehallgatás a cél(mi más), akkor az utolsó. Az felsoroltak közűl, mindenkép a legjobb hang, kiviteli minőség, értékállóság, későbbi esetleges fejleszthetőség, mind mellette szól. Mindenképp megéri a magasabb vételárat.
A ground a lemezjátszó és a phono közé kell, a phono és az erősítő közé már nem.
Köszönöm! Éppenséggel az a cél, csak pár nagyságrenddel alacsonyabb szinten, mint az itt megszokott
- kaltenpeti
- Fórumlakó
- Értékelés: 22
Lemezjátszó
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3176
Lemezjátszó
Köszi az eddig kapott infokat. Tegnap este böngésztem és végül ezekre a lehetőségekre jutottam:
1. Audio-Technica AT-LP3 – 80ezer Ft – automata, beépített phono erősítő
2. Pro-Ject Elemental Phono USB – 75ezer Ft – beépített phono erősítő, nincs porvédő tető
3. Pro-Ject Primary Phono USB – 85ezer Ft –beépített phono erősítő, kicsit masszívabb test, van porvédő tető
4. Edwards Audio Apprentice TT LITE + Edwards Audio MM – (ex-demo) 90ezer Ft + dupla kábelezés
Ebből kell dönteni.
Egyébként a ground csatlakozókat a lejátszón és a phono erősítőn hova kell kötni, ha a (házimozi) receiver-en nincs ground?
Ha zenehallgatás a cél(mi más), akkor az utolsó. Az felsoroltak közűl, mindenkép a legjobb hang, kiviteli minőség, értékállóság, későbbi esetleges fejleszthetőség, mind mellette szól. Mindenképp megéri a magasabb vételárat.
A ground a lemezjátszó és a phono közé kell, a phono és az erősítő közé már nem.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Lemezjátszó
Köszi az eddig kapott infokat. Tegnap este böngésztem és végül ezekre a lehetőségekre jutottam:
1. Audio-Technica AT-LP3 – 80ezer Ft – automata, beépített phono erősítő
2. Pro-Ject Elemental Phono USB – 75ezer Ft – beépített phono erősítő, nincs porvédő tető
3. Pro-Ject Primary Phono USB – 85ezer Ft –beépített phono erősítő, kicsit masszívabb test, van porvédő tető
4. Edwards Audio Apprentice TT LITE + Edwards Audio MM – (ex-demo) 90ezer Ft + dupla kábelezés
Ebből kell dönteni.
Egyébként a ground csatlakozókat a lejátszón és a phono erősítőn hova kell kötni, ha a (házimozi) receiver-en nincs ground?
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
pontosan melyik mit állít pontosan?
Itt az L75 manualja. Nem tudom csatolni, mert túl nagy a file.
http://www.mediafire.com/file/19jt9c4xd ... anuals.zip
A baloldali az antiscating, a jobboldali a tűerő.
4. oldalon le van írva.
- GTomi
- V.I.P.
Lemezjátszó
Mit akarsz rajta beállítani?
pontosan melyik mit állít pontosan?
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 162
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
lenco l75 beállításához magyar nyelvű leírás létezik?Mit akarsz rajta beállítani?
72audio.com
- GTomi
- V.I.P.
Lemezjátszó
lenco l75 beállításához magyar nyelvű leírás létezik?
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
A lemezoldal lejátszása után ott köröz a hangszedő a néma kifutó barázdában.
Nem árt sem a lemezjátszónak, sem a hangszedőnek.
A hangszedőben a tű ugyanúgy kopik, mint lejátszás közben.
Ugyanúgy súrlódik a barázda falán, tehát kopik is.
A lemezjátszó csapágya, motorja is pont annyit kopik, mint lejátszáskor.
Ártani egyiknek se árt, csak a beléjük tett üzemóra nő fölöslegesen.
Lemezjátszó
Picit barkácsoltam...
Autóhifiből megmaradt alu butil lapból szabtam be a Gyrodec vázába csillapítás miatt. Ez igazából elveszi csengését a fémnek... van Michell anyaguk is, de ez kéznél volt. Hatás...sokkal jobban definiálódik basszus...nyugalom lett. Jöhet ...majd... az Orbe tányér.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Lemezjátszó
Kivéve, aki napi szinten dolgozik ezekkel a készülékekkel (is)
igen,oda akartam írni,hogy esetleg ha valami forgalmazó fel nem bukkan,csak közben valami ezt a gondoaltomat elvitte. de szakadjak meg,már emeltem erre a kezem görbüljek meg,ha nem igaz
halfnote.hu
halfnote.hu
Lemezjátszó
Köszönöm. Ez jó hír, megnyitja a lehetőségeket. Vagy talán épp emiatt rossz
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 783
Lemezjátszó
Mert Te vagy a 0,01%!
- Pointe
- V.I.P.
- Értékelés: 468
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
mit jelent az a valóságban, ha nem automata? Az elindítás OK, azzal nincs gond, de ha mondjuk a kölök játszik a nappaliban és elindítom neki, azt' jól ottfelejtem az egészet, mi történik? Gondolom ilyet nem illik csinálni...
Lemezjátszó
Köszönöm a válaszokat. Körülnéztem és az AT LP3 szimpi. (a link egy headshell-re mutat )
A többi is szimpi lenne, de: mit jelent az a valóságban, ha nem automata? Az elindítás OK, azzal nincs gond, de ha mondjuk a kölök játszik a nappaliban és elindítom neki, azt' jól ottfelejtem az egészet, mi történik? Gondolom ilyet nem illik csinálni...
- Pointe
- V.I.P.
- Értékelés: 468
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
egyébként ilyen lemezjátszóban vélhetően a fórum 99,99%-a nem tud okosat mondani