Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

arsenlupin
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 87

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: arsenlupin »

Ennek két oka lehet, egyik sem meghibásodás, inkább igénytelenség. Vagy a jelkábelen fut végig egy impulzus, vagy az erősáramú hálózatban jelentkező tüskére érzékeny valamelyik egység. Sokat nem tudsz vele tenni. Célszerű az erősítőt utoljára bekapcsolni.
És tényleg! így nem jelentkezik a pattanás!
Köszi a segítséget!

Üdv,
arsenlupin

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11023
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Mi lehet a baj, miért pattan a hangfal? Lehet ezt javítani?
Ennek két oka lehet, egyik sem meghibásodás, inkább igénytelenség. Vagy a jelkábelen fut végig egy impulzus, vagy az erősáramú hálózatban jelentkező tüskére érzékeny valamelyik egység. Sokat nem tudsz vele tenni. Célszerű az erősítőt utoljára bekapcsolni.

arsenlupin
Fórumlakó
Fórumlakó

DAC-olás

...forrás készülék(CD, DVD) bekapcsolásakor pattanak a hangfalaim!
Hagyd bekapcsolva a forráskészülékeket, nem hiszem hogy olyan sok áramot fogyasztanának stanby-ban

Ezt a megoldást inkább kihagynám.......... Mi lehet a baj, miért pattan a hangfal? Lehet ezt javítani?

Üdv,
arsenlupin

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

...forrás készülék(CD, DVD) bekapcsolásakor pattanak a hangfalaim!
Hagyd bekapcsolva a forráskészülékeket, nem hiszem hogy olyan sok áramot fogyasztanának stanby-ban
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

arsenlupin
Fórumlakó
Fórumlakó

DAC-olás

Üdv
Lenne egy gondom! A DAC elé bekötött forrás készülék(CD, DVD) bekapcsolásakor pattanak a hangfalaim! Ilyenkor mi van?
Koax kábelt használok
KCS-110

Üdv,
arsenlupin

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2556

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: mishow »

Elferdült ez a topik...
Bocs! Én követtem el a hibát.Átmegyünk az "Audio szoftverek" totyikba. :)Aki ebben illetékes kérem ezeket törölje. Tankjú!

Háááát, előtte mi is rosszalkodtunk, a nyelvészkedős postokkal!

turizoli
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: turizoli »

Elferdült ez a topik...
Bocs! Én követtem el a hibát.Átmegyünk az "Audio szoftverek" totyikba. :)Aki ebben illetékes kérem ezeket törölje. Tankjú!

mishow
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Elferdült ez a topik...
Kicsit. De már ferdül vissza!

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: shanahan »

Találtam még egy komolyabbnak mondott lejátszót.
nálam megy a HD2-s asioval

de most nincs időm/kedvem tesztelni ...

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Nemgéza »

Elferdült ez a topik...

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Találtam még egy komolyabbnak mondott lejátszót.
A legnagyobb gondom az ,hogy nem megy, egyik Asio -val sem.(Sem az E-MU ASIO,sem az ASIO4ALL-al)
Pedig ahogy a honlapon írják,menne az E-MU1212-vel.
Nem tudom mi a gond .Valószínű,hogy az ASIO4ALL v.2.9 -el nem kompatibilis?
A honlapon az ASIO4ALL v.2-őt emlegetik.

http://www.audioasylum.com/forums/pcaud ... 31286.html

Akit érdekel olvasgassa.

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 228
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: nehai »

Igen, akarom mondani 1GB-ot, merthogy nem byte hanem kilobyte-ban van megadva az érték és oda 1.000.000 írtam. És tényleg berakja így akármekkora a lejátszandó fájl 1GB alatt.   
Lassan csak be lesz állítva a foobar

Nagyon jó ez a puffer.Kár ,hogy amíg Fülelek nem mondta , nem is néztem. Nyugodtabb ,teresebb a hangja.
A HDD-ről nagyon szépen beteszi memóriába,onnan hallgatva nagyot változik a hangja ,ha ezt alkalmazom.
Mi a helyzet akkor ,ha a dvd-cd-meghajtóról megy egy CD lemez?

Most tudtam csak bekapcsolni a cuccot péntek óta, és döbbenet a puffer hatása, pontosan egybevág azzal amit leírtál. Atomstabil szimpad, sok-sok levegő és nálam olyan dinamika költözött be a dobozokba, hogy csak lesek, eddig a recsegés sem jelentkezett, remélem ez volt a baj.

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 33

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: esel »

a NAD Rút Kis Kacsa néven került a köztudatba? Ugye, így már ismerős?  
De asszem most már télleg baromi mesze vagyunk a DAC problémakörtől, szal én nem OFFolnék tovább....

Köszi, igazad van. Rút nekem is van és szeretm is.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Nekem sosem volt kacsám, de nem is bánom ... viszont régen egy módosított Tesla VM2201-es hangszedőt használtam 78-as fordulatú lemezek átírásához DAT formátumba ,a lemezjátszó MechLabor SL102-es volt ...

OFFTOPIC:

Hát az azért más.Én egyetemista voltam, amikor sikerült összerakni egy "Kacsa"+csőkar+Ortofon MC10+T5+Unitra minierősítő+Orion HS501 láncot.
Űberkirályság volt nekem akkor, de szvsz ma is megállná a helyét.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1189
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Robici »

...
Ön Újra Itt?

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1189
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Robici »

Ha minden kifejezést ami a köznyelvben használatos csak szigorúan arra használnánk amire a "biblia" írja eléggé nehéz lenne megérteni egymást időnként...
Habár pont ebben az esetben, amikor egy szó jelentésén vitatkoznak, talán mégsem lenne ördögtől való ötlet...

Vendég

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ha minden kifejezést ami a köznyelvben használatos csak szigorúan arra használnánk amire a "biblia" írja eléggé nehéz lenne megérteni egymást időnként...

Szerintem pedig, a szinergia egy nagyon egyszerű fogalom, annak, aki megérti a lényegét.
A szinergia ugyanis nem más, mint a „leggyengébb láncszem” elmélet ellentettje, azaz, ahol a szinergia létrejön, ott felborul ez az, egyébként igen nagyszerű, elmélet.
De ami még érdekesebb, hogy a szinergia, szubsztanciáját tekintve, hasonló a kreativitással.

Vendég

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ellenben szívesen venném, ha megosztaná velem, hogy ön szerint mi a szinergia fogalma és lényege, nem a Hi-Fi-nél, hanem úgy általánosságban.

Tisztelt Kaporka .... kiegészíteném azzal, hogy "paprikafüzér" létrehozására nem elég a paprikát és spárgát birtokolni.

.... a csip hangja az egészre rányomja a bélyegét. Lehet azt csinosítgatni, de a lényeg már nem változik

De hisz Kaporka végig ERRŐL beszélt, és az egyperces is ERRŐL szól - mit kell ezen kiegészíteni? Olvasol is, vagy csak írsz?

Ugyan, hagyja, Kedves mishow!

Engem leginkább csak mosolyra késztet, amikor valaki első reakcióként (anélkül, hogy alaposan olvasna, illetve, hogy végiggondolná azt, amit olvasott) rögtön kijelenti, nem úgy van, azután pedig elmagyarázza nekem ugyanazt, amit leírtam, anélkül, hogy észrevenné, ezzel nem cáfolja, hanem erősíti, amit én állítottam.
De nem zavar, hiszen mindenkinek az életében (talán emlékszik rá, a miénkben is) van/volt olyan időszak, amikor nem hogy mindent tud, hanem mindent jobban tud. Azután ezt az okosabbak kinövik, a többiek meg úgy maradnak.

Egyébként, mindig megfogadom, nem hozakodom elő allegorikus irodalmi idézetekkel, de mint látja, nem bírom ki.
Talán azért lehet, mert még olyan korban nevelkedtem, amikor a műszaki értelmiség irodalmi érdeklődése, olvasottsága alig maradt el a humán értelmiségiekétől.
Habár, ha belegondolok, meg az idevonatkozó statisztikákat figyelembe veszem [a magyar felnőtt lakosság több, mint 90%-a évente kevesebb, mint egy könyvet olvas el (éljen a népbutító TV)], akkor ez most is így van, csak ez már sokkal inkább a humán értelmiség szégyene, mint a műszaki értelmiség dicsősége.

Klangfilm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Klangfilm »

Bocs az OFF-ért , de én úgy tudom ,hogy a "rút kiskacsa" a prágai hifi klub konstrukciója volt ,amit megvett a nagynevű NAD és a Tesla gyár pedig nagyszériában legyártotta a részükre ...

OFFTOPIC:

Húúú, a teljes sztorit nem vágom (a neten biztos fenn van valahol), de az tény, hogy az én saját "kacsám" TESLA feliratos volt, lapos karral, benne a jól ismert VM2202 hangszedővel.

OFFTOPIC:

Nekem sosem volt kacsám ,de nem is bánom ... viszont régen egy módosított Tesla VM2201-es hangszedőt használtam 78-as fordulatú lemezek átírásához DAT formátumba ,a lemezjátszó MechLabor SL102-es volt ...

mishow
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Bocs az OFF-ért , de én úgy tudom ,hogy a "rút kiskacsa" a prágai hifi klub konstrukciója volt ,amit megvett a nagynevű NAD és a Tesla gyár pedig nagyszériában legyártotta a részükre ...

OFFTOPIC:

Húúú, a teljes sztorit nem vágom (a neten biztos fenn van valahol), de az tény, hogy az én saját "kacsám" TESLA feliratos volt, lapos karral, benne a jól ismert VM2202 hangszedővel.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

azért ezt nehezen hiszem, de kipróbálom   

Próbáld csak,majd meglátod... Állítsd 1.000.000 kB-ra vagy nagyobbra.Tényleg jobb.

Klangfilm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Klangfilm »

...személyes kapcsolatom csak K.I. és M.C. jegyzésű termékekkel volt. A többit nem ismerem
Dehogy nem ismered: Bjoern Erik Endersson a NAD termékek típusjelében a BEE, Jiri Janda pedig a Tesla gyár mérnöke (volt?) ő tervezte a maga nemében szerintem máig zseniális (bár csúnya) NC470 lemezjátszót, mely a NAD Rút Kis Kacsa néven került a köztudatba? Ugye, így már ismerős?

De asszem most már télleg baromi mesze vagyunk a DAC problémakörtől, szal én nem OFFolnék tovább....

Bocs az OFF-ért ,de én úgy tudom ,hogy a "rút kiskacsa" a prágai hifi klub konstrukciója volt ,amit megvett a nagynevű NAD és a Tesla gyár pedig nagyszériában legyártotta a részükre ...

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2942

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: earforce »

Nagyon jó ez a puffer.Kár ,hogy amíg Fülelek nem mondta , nem is néztem. Nyugodtabb ,teresebb a hangja.

off

azért ezt nehezen hiszem, de kipróbálom
engem az zavar, hogy ha ily módon hallgatok zenét, számváltásnál "gondolkodik" a foobar és nem vált azonnal.

on
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Igen, akarom mondani 1GB-ot, merthogy nem byte hanem kilobyte-ban van megadva az érték és oda 1.000.000 írtam. És tényleg berakja így akármekkora a lejátszandó fájl 1GB alatt.  

A HDD-ről nagyon szépen beteszi memóriába,onnan hallgatva nagyot változik a hangja ,ha ezt alkalmazom.
Mi a helyzet akkor ,ha a dvd-cd-meghajtóról megy egy CD lemez?

mishow
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

...személyes kapcsolatom csak K.I. és M.C. jegyzésű termékekkel volt. A többit nem ismerem
Dehogy nem ismered: Bjoern Erik Endersson a NAD termékek típusjelében a BEE, Jiri Janda pedig a Tesla gyár mérnöke (volt?) ő tervezte a maga nemében szerintem máig zseniális (bár csúnya) NC470 lemezjátszót, mely a NAD Rút Kis Kacsa néven került a köztudatba? Ugye, így már ismerős?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”