Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
tehát a leszorítás miatt... egyébként véleményem szerint a lényeg, hogy sík legyen a hanglemez....Köszönöm a tanácsokat mindenkinek. Elég egyöntetűek a vélemények ezzel kapcsolatban. Azt hiszem megfogadom.
Lemezjátszó
"..itt most elsősorban az esztétika fontos. Csak fekete érdekel és 13-14 cm-nél ne legyen magasabb plexivel együtt. Persze használnám is, így a tökéletes működés is fontos.
...
Egyébként, ha véletlenül jól állítom be, nagyon szeretem a hangját."
Megkérdezhetem, hogy ti mit csináltok itt?
>
Jó a kérdés..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Lemezjátszó
"..itt most elsősorban az esztétika fontos. Csak fekete érdekel és 13-14 cm-nél ne legyen magasabb plexivel együtt. Persze használnám is, így a tökéletes működés is fontos.
...
>
Tulajdonképpen keresünk egy lapos fekete lemezjátccót 30-é.
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Lemezjátszó
...
>
meg.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Lemezjátszó
...
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Lemezjátszó
A gyár csomagolt mellé egy menetes leszorítót, az nem a súly miatt működik, hanem a menet miatt, de ettől függetlenül ne legyenek álmatlan éjszakáid, mert a hang jobb nélküle, hogy miért, annak van fizikai magyarázata is. Más lemezjátszók is hasonlóan működnek, kivéve ha a tulaj mást akar hallani, de ez legyen az Ő bajuk. Ez egy igen kiváló lemezjátszó és csak azt tudom tanácsolni, ami már korábban is elhangzott, vegyél lemezeket és hallgasd .
tehát a leszorítás miatt... egyébként véleményem szerint a lényeg, hogy sík legyen a hanglemez....
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
- Elmo
- Törzsvendég
Lemezjátszó
Ha a hang részedre szerethető és a lemezhallgatási szokásaid sem fognak a jövőben változni, akkor ne görcsölj. Ha tényleg csak "optikai" tuning kell, akkor vegyél ebayről valami hasonló gépet feketében. A Pio gyártotta ezt a sorozatot ilyen színben is, de pl a korban-kivitelben hasonló Technics masinák közt vannak kimondottan elegáns, lapos kivitelűek.
A 30-40eFt ársávban amúgy bármit veszel, az nem fog sokkal jobban szólni, csak inkább másképpen. Tudom, kipróbáltam!
Amivel jól hallhatóan jobb hangot kapnál, az a NAD 5120 "Rút Kiskacsa" csőkarral, és akár ugyanezzel az Ortofonnal. Csakhát azt nem véletlenül hívják úgy, ahogy .... jó eséllyel nem tetszene, nem azért azt a kezelési módot szokni kell.
Valószínű, hogy egy Dual 400x vagy egy Thorens Td x lesz a kiválasztott. Azért csak jobban szólnak a Pionál. Ha csak ugyanúgy, már az is jó. A Nad-ot pedig nézegesse más, nekem nagyon bántaná a szemem. Apropó, a Thorensekből van valami best buy?
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3176
Lemezjátszó
A gyár csomagolt mellé egy menetes leszorítót, az nem a súly miatt működik, hanem a menet miatt, de ettől függetlenül ne legyenek álmatlan éjszakáid, mert a hang jobb nélküle, hogy miért, annak van fizikai magyarázata is. Más lemezjátszók is hasonlóan működnek, kivéve ha a tulaj mást akar hallani, de ez legyen az Ő bajuk. Ez egy igen kiváló lemezjátszó és csak azt tudom tanácsolni, ami már korábban is elhangzott, vegyél lemezeket és hallgasd .
..mert a hang jobb nélküle...
Erő a fizikai fejtegetésről, olvastam régen a néhai Hifi Magazinban. Ott a "lencozással" kapcsolatban jegyezték meg, hogy a kapott hangnak nem tesz jót. Valahogy úgy fogalmaztak, hogy a lemeznek szabadon kell rezegnie a lemeztányéron. Mindenféle "lefojtás"(itt a fojadék) árt a kapott hangminőségnek.
Ebben érzek igazságot.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Lemezjátszó
De a neten lévő képek szerint van hozzá, mondjuk elég kicsinek tűnik és valószínüleg menetes mert a tengely vége is az.
- zoli73
- V.I.P.
Lemezjátszó
De a neten lévő képek szerint van hozzá, mondjuk elég kicsinek tűnik és valószínüleg menetes mert a tengely vége is az.
Akkor az gyári tartozéka lehetett, de ez nálad sajnos hiányzik.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- zoli73
- V.I.P.
Lemezjátszó
Sziasztok.Ismét segítség kellene.Adott egy Ariston RD 40-es pörgető. Szerintetek milyen súlyú lemez leszorító lenne jó hozzá?A válaszokat előre is köszönöm.
Nincs rá szükséged, az árán inkább végyél lemezeket. Különben is, a legtöbb lemezjátszó csapágyának nem tesz jót a plusz súly. A függesztett vázas lemezjátszókra nem is ajánlott rátenni.Vannak könnyebb szorítós modellek is, amik annyira nem terhelik a csapágyat, de szerintem kicsi a használati értékük, az árukhoz(kb. 25e-től) képest.
Csak az igazán csúcs lemezjátszókon van létjogosultsága. Szerintem.
Valahol van nekem is egy diy, egy esztergályos ismerősőmmel csináltattam, 4e Ft-ba kerűlt, de még ennyit sem ért, nem is használom.
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Sziasztok.
Ismét segítség kellene.Adott egy Ariston RD 40-es pörgető. Szerintetek milyen súlyú lemez leszorító lenne jó hozzá?
A válaszokat előre is köszönöm.
Nem kell hozzá semmilyen leszorító súly. Az utóbbi időben elharapódzott az a téves gondolat, hogy ez kell egy lemezjátszóhoz. Van olyan lemezjátszó, aminek szerves tartozéka egy lemezleszorító eszköz, de azok már eredetileg úgy vannak tervezve, például a lemeztányér speciális kialakítása feltétele az eredményes használatnak.
Lemezjátszó
Sziasztok.
Ismét segítség kellene.Adott egy Ariston RD 40-es pörgető. Szerintetek milyen súlyú lemez leszorító lenne jó hozzá?
A válaszokat előre is köszönöm.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
Lemezjátszó
A mérce amit meg kell ütnie az új jövevénynek nem magas: Pioneer PL-2 - Ortofon FF15XEMkII. Egyébként, ha véletlenül jól állítom be, nagyon szeretem a hangját. Ha fekete lenne, meg is tartanám.
Ha a hang részedre szerethető és a lemezhallgatási szokásaid sem fognak a jövőben változni, akkor ne görcsölj. Ha tényleg csak "optikai" tuning kell, akkor vegyél ebayről valami hasonló gépet feketében. A Pio gyártotta ezt a sorozatot ilyen színben is, de pl a korban-kivitelben hasonló Technics masinák közt vannak kimondottan elegáns, lapos kivitelűek.
A 30-40eFt ársávban amúgy bármit veszel, az nem fog sokkal jobban szólni, csak inkább másképpen. Tudom, kipróbáltam!
Amivel jól hallhatóan jobb hangot kapnál, az a NAD 5120 "Rút Kiskacsa" csőkarral, és akár ugyanezzel az Ortofonnal. Csakhát azt nem véletlenül hívják úgy, ahogy .... jó eséllyel nem tetszene, nem azért azt a kezelési módot szokni kell.
Lemezjátszó
A leírás alapján szegény tűszárnak annyi, ez nem fog megjavulni attól, hogy a tű egységet kihúzod és visszatolod :-( Küldj egy képet Mészáros Janinak, talán vissza tudja húzni. De olyan már sajnos sosem lesz, mint új korában.
Amit cserélünk, az maga a tű egység, azaz a hangszedő teljes orr-része. Ehhez nem nagyon kell oktató videó, olyan, mint amikor a filctollról lehúzod a kupakot.
Nem tudom, lehet-e kapni eredeti cseretűt. Egy gyors netes keresés alapján úgy tűnik, nem magától értetődő. A Roksan már csak a Silver tűjét árulja, magyar listaára 170 ezer forint - nem olcsó.
A hangszedőt egyébként a Goldring gyártotta, és a specifikáció alapján nem kizárt, hogy a Goldring 1012GX tűje van benne. A leírás alapján Gyger II tűprofil mind a kettő, és a műszaki adatok is kísértetiesen hasonlítanak.
http://www.goldring.co.uk/record-cartri ... 1012gx.htm
https://www.lpgear.com/product/CORBLK.html
Nálam a 1012 GX tűje 69.990 forint. Ha gondolod, megnézhetjük, hogy működik-e.
Itt talaltam, de ugye +vam+afa. Raadasul utolso darab, ha jol latom.
- Pointe
- V.I.P.
- Értékelés: 468
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Nincsen csere tűm. Takarítás közben figyelmetlen voltam, és a kendőbe megakadt a tű, emiatt oldalirányba kifordult. Elképzlehető, hogy akkor nem sérült és megtudom oldalni, egy ki vétellel és visszarakással?
Roksan Chorus Black MM-ben kellene cserélni.
Kerestem videót, hogy hogyan kell, de nem találtam, esetleg tudnál küldeni?
A leírás alapján szegény tűszárnak annyi, ez nem fog megjavulni attól, hogy a tű egységet kihúzod és visszatolod :-( Küldj egy képet Mészáros Janinak, talán vissza tudja húzni. De olyan már sajnos sosem lesz, mint új korában.
Amit cserélünk, az maga a tű egység, azaz a hangszedő teljes orr-része. Ehhez nem nagyon kell oktató videó, olyan, mint amikor a filctollról lehúzod a kupakot.
Nem tudom, lehet-e kapni eredeti cseretűt. Egy gyors netes keresés alapján úgy tűnik, nem magától értetődő. A Roksan már csak a Silver tűjét árulja, magyar listaára 170 ezer forint - nem olcsó.
A hangszedőt egyébként a Goldring gyártotta, és a specifikáció alapján nem kizárt, hogy a Goldring 1012GX tűje van benne. A leírás alapján Gyger II tűprofil mind a kettő, és a műszaki adatok is kísértetiesen hasonlítanak.
http://www.goldring.co.uk/record-cartri ... 1012gx.htm
Nálam a 1012 GX tűje 69.990 forint. Ha gondolod, megnézhetjük, hogy működik-e.
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 783
Lemezjátszó
Szia,
Nincsen csere tűm. Takarítás közben figyelmetlen voltam, és a kendőbe megakadt a tű, emiatt oldalirányba kifordult. Elképzlehető, hogy akkor nem sérült és megtudom oldalni, egy ki vétellel és visszarakással?
Köszönöm.
Hát...? Az sanszos, hogy sérült, mert attól azért feszesebben kapcsolódik a tű háza a testhez, hogy ne a tűszár engedjen... Persze lehet szerencséd! Viszont, ha a műanyag ház a helyén van, csak a tű ferde, az nem jelent jót.
Videó a cseréről, általánosságban:
https://www.youtube.com/watch?v=ERkJnIiet0c
A Roksanon így néz ki, amit le kell húzni a hangszedő testéről:
Lemezjátszó
Megvan a cseretűd?
Ha igen, akkor nem kell ehhez más! Te magad ki tudod cserélni!
A Roksan-ba kellene?
Talán Ő a Magyar forgalmazó, igaz nem Bpesti...:
Hungary
PS Audio BT
Pásztor István, Pacsirta u. 68, 4029 Debrecen H-4029,
Hungary
00652 433 680
www.acoustic.hu
Szia,
Köszönöm.
Project 1 Xpression III(Roksan Corus Black MM)->Heed Pulsar/Philips CD614-> Ethosz RTP Tube DAC->Ethosz LA 6.5->Ethosz Class A/Setton BS5500> Avalon Eidolon Klón by Ethosz Audio -> Kábelek DIY. <p>
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 783
Lemezjátszó
Sziasztok, Segítségre volna szükségem. MM Pick Up-ba kellene tűt cserélni Biatorbágy-Budapest környékén. Esetleg tudnátok ajánlani valakit/céget? Köszönöm
Megvan a cseretűd?
Ha igen, akkor nem kell ehhez más! Te magad ki tudod cserélni!
A Roksan-ba kellene?
Talán Ő a Magyar forgalmazó, igaz nem Bpesti...:
Hungary
PS Audio BT
Pásztor István, Pacsirta u. 68, 4029 Debrecen H-4029,
Hungary
00652 433 680
www.acoustic.hu
Lemezjátszó
Sziasztok, Segítségre volna szükségem. MM Pick Up-ba kellene tűt cserélni Biatorbágy-Budapest környékén. Esetleg tudnátok ajánlani valakit/céget? Köszönöm
Project 1 Xpression III(Roksan Corus Black MM)->Heed Pulsar/Philips CD614-> Ethosz RTP Tube DAC->Ethosz LA 6.5->Ethosz Class A/Setton BS5500> Avalon Eidolon Klón by Ethosz Audio -> Kábelek DIY. <p>
Lemezjátszó
A legújabb kiadásának ma 240 ezer a listaára, hangszedő nélkül. Ez ma 120 ezerért jó vétel lenne, tekintettel a jó hangszedőre és a "tuningokra," egyébként függően az állapottól és az esetleges hangszedőtől, 60 és 120 között lehet ilyet venni. (60-ért nincs benne hangszedő.)
jó vétel lenne, ha nem egy lezárt több mint 2 éves hirdetés lenne
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1187
Lemezjátszó
Köszönöm az infót. A lemezhallgatási szokásaim miatt ez nekem felesleges pénzkiadás. Nyilván jobban szeretnék egy Regát, mint egy régi akármit, de egy régi akármit fogok venni. Továbbra is várom a tippeket.
A zenei élmény sokkal nagyobb. De ha nincs rá igényed akkor tényleg felesleges.
Pár napja voltam egy ismerősnél. Nem is tudom milyen komponensei vannak.... De nagyon rosszul szólt. Nehezen viseltem. Egy ic kábel csere után legalább már tudtam hallgatni. A tulaj is nagyon felvillanyozódott és jött a "tegyük be ezt a lemezt is"-ek tömege. Îgy pár nap után megkérdezeve azt mondja : á, jó ez így, nem hallgatja annyit. Kérdés miért? Mert így ritkán hallgatva még jónak tűnk , vagy nincs is igéne többre? Mert akkor még ez a rendszer is drága. Ámbár akkor meg miért mondta , hogy gondolkodik a doboza gyártójának egyik lényegesen "nagyobb" modelljén?!
- Elmo
- Törzsvendég
Lemezjátszó
A legújabb kiadásának ma 240 ezer a listaára, hangszedő nélkül. Ez ma 120 ezerért jó vétel lenne, tekintettel a jó hangszedőre és a "tuningokra," egyébként függően az állapottól és az esetleges hangszedőtől, 60 és 120 között lehet ilyet venni. (60-ért nincs benne hangszedő.)
Mivel magas lábakon áll, a 12-14 centis magasság sem jön össze.
Egyébként tényleg klasszikus lemezjátszó.
Köszönöm az infót. A lemezhallgatási szokásaim miatt ez nekem felesleges pénzkiadás. Nyilván jobban szeretnék egy Regát, mint egy régi akármit, de egy régi akármit fogok venni. Továbbra is várom a tippeket.
Lemezjátszó
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lad%C3%B3/
Mivel magas lábakon áll, a 12-14 centis magasság sem jön össze.
Egyébként tényleg klasszikus lemezjátszó.