Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szia!

Köszi. Reálisan sztem ebben a láncban 10..30 eJMF-et szánnék rá.
Az első és a 4-dik lehetőségre csillan föl a szemem...
A számítógép gyakran használt, de mégis másodrendű forrás nálam. Zajtalan hangot szeretnék és lehetőleg nem túl éleset...

Ebben az árban én egy E-MU 1212M belső hangkártyát javasolnék.

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

Szia!

Köszi. Reálisan sztem ebben a láncban 10..30 eJMF-et szánnék rá.
Az első és a 4-dik lehetőségre csillan föl a szemem...
A számítógép gyakran használt, de mégis másodrendű forrás nálam. Zajtalan hangot szeretnék és lehetőleg nem túl éleset...

Szia!

Tisztázni kéne, hogy mi a "nem túl drága".
Azután el lehet indulni:
- belső hangkártya->erősítő
- belső hangkártya ->dac->erősítő
- usb-s hangkártya-->dac->erősítő
- usb-s dac->erősítő

Az utóbbi kettőhöz nem árt egy külön tápolt USB kimenet (Paul pang kártya v. hasonló), mert az alaplap usb-je sajnos nekem nem vált be.
Én a belső hangkari, spdif, dac láncot alkalmazom, de kipróbáltam ugyanezt usb-s összeköttetéssel hangkari nélkül, de sajnos elég jól érzékelhető visszalépést tapasztaltam a hangminőségben.
Én egy jobb minőségű belső hangkártyát vennék, aminek az analóg kimenetét használnám.
De ha DSD felvételeket is szeretnél hallgatni, akkor marad az USB-s megoldás (ennek még az az előnye, hogy a számítógépet könnyebb alatta csereberélni).

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 294

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: st81 »

Szia!

Tisztázni kéne, hogy mi a "nem túl drága".
Azután el lehet indulni:
- belső hangkártya->erősítő
- belső hangkártya ->dac->erősítő
- usb-s hangkártya-->dac->erősítő
- usb-s dac->erősítő

Az utóbbi kettőhöz nem árt egy külön tápolt USB kimenet (Paul pang kártya v. hasonló), mert az alaplap usb-je sajnos nekem nem vált be.
Én a belső hangkari, spdif, dac láncot alkalmazom, de kipróbáltam ugyanezt usb-s összeköttetéssel hangkari nélkül, de sajnos elég jól érzékelhető visszalépést tapasztaltam a hangminőségben.
Én egy jobb minőségű belső hangkártyát vennék, aminek az analóg kimenetét használnám.
De ha DSD felvételeket is szeretnél hallgatni, akkor marad az USB-s megoldás (ennek még az az előnye, hogy a számítógépet könnyebb alatta csereberélni).

Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

Sziasztok!

Nehéz eldöntenem, h ide, vagy a kezdő hi-fi-be tegyem, mert PC alapú és ebből a szempontból láma kérdésem van.
Az alábbi egyszerű rendszert:
König kábelek + H/K 730 Receiver + Ruark Sabre hangsugárzók (Seas módosítás) / B&W 603 s2 / Akg k340 hibrid sztatikus / Beyer 990, szoktam használni, gyakran számítógépről is, változó minőségű zenefájlokkal.
Kutya közönséges alaplapi hangkártyára van kötve az erősítő és ezen szeretnék javítani némileg. Valami olyan egyszerű megoldás érdekelne, ami nem túl drága és minőségben illik a fenti rendszerbe, nem szeretnék túlzásba sem esni. Mivel a gépem már elég öreg, ezért elképzelhető csere, valami olyasmi hardveres megoldás lenne a legjobb, ami géptől független.
Mit javasoltok? Külső hangkártya? Valami külön DAC? Olyat szeretnék, ami lehetőleg nem az usb-ről veszi a tápot. Ehhez sajnos nem értek...

Üdc.: Charlie

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 939

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Esetleg ha valakinek van ilyen le tudna irni akar privatban mi van rairva a kabelre? Vagy esetleg fenykepeket kuldeni rola?
Sajnos nem sikerult senkinek sem megallapitania milyen kabelrol lehet szo ezert jobban utana nezve Paul Pang ezt a kabelt hasznalja, remelem nekem is jo lesz.
http://www.ebay.com/itm/PCI-E-Slot-Rise ... 1310240330
Koszonom mindenkinek a segitseget.

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Hi, hozzaertok szerint ez a kabel http://www.ebay.com/itm/1PC-PCI-E-1X-Sl ... TA9X6SSqjo lenne a PP USB kartya beillesztesere egy Streacom fc10-be? Vagy valami jobb minoseguet hasznalnak?
Esetleg ha valakinek van ilyen le tudna irni akar privatban mi van rairva a kabelre? Vagy esetleg fenykepeket kuldeni rola?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Hi, hozzaertok szerint ez a kabel http://www.ebay.com/itm/1PC-PCI-E-1X-Sl ... TA9X6SSqjo lenne a PP USB kartya beillesztesere egy Streacom fc10-be? Vagy valami jobb minoseguet hasznalnak?

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1663

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: viri »

Milyen medialejátszóra érdemes váltanom TEAC VRDS 10 SE után,
ha szeretném, hogy dvd-t is le tudjon játszani,
és a hangja jobb legyen cd és dvd esetében is,
mint a mostani forrásomé?
Médialejátszó általában nem játszik le cd-t, vagy dvd-t, ha mégis, pl. Dune hd max, az nem a Vrds kategóriája. Ha annál jobb hangot szeretnél, akkor mélyen a zsebbe kell nyúlni, és audió pc, vagy még több pénzért komolyabb hálózati lejátszó pl. Lumin, aztán lehet begrebbelni a lemezeket. Kimerem jelenteni, hogy olcsóbban nem tudod megúszni, vagy jobban jársz ha megtartod.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Milyen medialejátszóra érdemes váltanom  TEAC VRDS 10 SE után,
ha szeretném, hogy dvd-t is le tudjon játszani,
és a hangja jobb legyen cd és dvd esetében is,
mint a mostani forrásomé?
Bátran vállald fel, Te melyiket milyennek hallod. Fülesen nagyon is jól hallani... Nem arról van szó, hogy jobb vagy rosszabb, az ízlés kérdése is, hanem a megszólalás jellege, esetleges erényei-hibái a Te rendszeredben. Ebből okulhatunk mindannyian. Aztán hogy kinek mi a jó vagy rossz, azt majd mindenki maga eldönti.

tokesz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tokesz »

Hello, szerintem fapaci erre gondolt es mindig is errol volt szo. 
http://www.highend-audiopc.com/audiophile-optimizer

Ejjjj, ezt súlyosan benéztem.
Köszi!

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Szia Fapaci! 

APO-val kapcsolatban kérdeznék. Tök új nekem a dolog, tegnap óta majd kiugrok a bőrömből, hogy rátaláltam. Ha jól látom itt árról beszéltetek. Szóval ami netről letölthető (EqualizerAPO 1.1.2), az csak valami próbaidős, demo változat?
https://sourceforge.net/projects/equalizerapo/

Nem látok sehol arra utalót, se az oldalon, se telepítésnél, hogy fizetős vagy demo lenne.
Köszi.

Üdv: Tokesz

Hello, szerintem fapaci erre gondolt es mindig is errol volt szo. 
http://www.highend-audiopc.com/audiophile-optimizer

tokesz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tokesz »

Úgy tudom, az ár nem fog változni, 120 € marad. Nem tudom, pontosan mikor jön ki a végleges APO 2.0, de a Beta verziók már 3-4 naponta jönnek, így szerintem hamarosan vége a fejlesztésnek. Tavaly decemberben februárt mondott Phil.
Szia Fapaci! 

APO-val kapcsolatban kérdeznék. Tök új nekem a dolog, tegnap óta majd kiugrok a bőrömből, hogy rátaláltam. Ha jól látom itt árról beszéltetek. Szóval ami netről letölthető (EqualizerAPO 1.1.2), az csak valami próbaidős, demo változat?
https://sourceforge.net/projects/equalizerapo/

Nem látok sehol arra utalót, se az oldalon, se telepítésnél, hogy fizetős vagy demo lenne.
Köszi.

Üdv: Tokesz

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Tudod, olyan ez mint a szerelem, ha szavakba tudod önteni, egy nő miért tetszik, lehet, már nem is kell.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Bátran vállald fel, Te melyiket milyennek hallod. Fülesen nagyon is jól hallani... Nem arról van szó, hogy jobb vagy rosszabb, az ízlés kérdése is, hanem a megszólalás jellege, esetleges erényei-hibái a Te rendszeredben. Ebből okulhatunk mindannyian. Aztán hogy kinek mi a jó vagy rossz, azt majd mindenki maga eldönti.
Tudod, olyan ez mint a szerelem, ha szavakba tudod önteni, egy nő miért tetszik, lehet, már nem is kell.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Köszönöm, a hangokról ne beszéljünk. Okultam az előzményekből. Most csak fülessel néztem, szól-e.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Semmit, a Teac USB reciever csipjét ismeri a Daphile, a Korgét meg (még) nem, sajnos.
Milyen az 501 hangja Daphile-on Winhez képest? 

Köszönöm, a hangokról ne beszéljünk. Okultam az előzményekből. Most csak fülessel néztem, szól-e.

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 119

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Mézga Aladár »

Én meg azt ajánlom, tessék rendes vasat tenni a szoftver alá és akkor esetleg megfordul a kocka! A minap háromból hárman is olyan véleményre jutottunk, ami a tieddel ellentétes. Semmiféle felsőbbrendűséget nem sikerült bizonyítani, szóval kicsit korai temetni a Windowst. Hozzá hasonlóan a Daphile is több sebből vérzik, csak másfélékből, így más környezetbe, más füle(le)knek való, mint a Windows, vagy az OS X.
 Melyik verziót próbáltátok? A Daphile x64 rt verziót érdemes meghallgatni. (milyen sebekre gondolsz)Vagy a voyage-mpd.t 
Mindig, mindennél van jobb!

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Nem értem, hevenyészve feltettem egy Daphile-t és Teac UD-501 szól éppen.
Nem túl sok linux meghajtót látok a cég honlapján. Mit értek félre?

SGPhoto_2016_10_15 20_28_47.jpg

Semmit, a Teac USB reciever csipjét ismeri a Daphile, a Korgét meg (még) nem, sajnos.
Milyen az 501 hangja Daphile-on Winhez képest? 

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Nem értem, hevenyészve feltettem egy Daphile-t és Teac UD-501 szól éppen.
Nem túl sok linux meghajtót látok a cég honlapján. Mit értek félre?

Peger
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 133

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Peger »

Daphile biztosan jó, viszont azt is nehéz megtalálni milyen alaplapokkal működik együtt, az enyémmel pl. nem megoldást nem nagyon találtam...Tudom ingyen van ne panaszkodjak
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Indy »

Ha már szóba került, minden él nélkül kérdezem a Daphile fanokat, hogy az ördögbe
lehetne rávenni, boldoguljon a Cypress USB interfésszel. Ilyen van a Korg DAC-okban.

Nem a Daphile hibája ha nem megy vele. A gyártó kötelessége lenne megírni a linuxos meghajtóprogramokat.  
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Szólhatok én is?

Kapott hideget-meleget mindenki bőven. Így van ez rendjén, ettől szép a világ.

A sok bölcselkedés után mellékelem a visszaállító szkriptet, most nem untatva

senkit, egyben. Egy próbát mindenképpen megér a 2016, és Fülelek szavajárásával

élve, aztán lehet pampogni.

Ha már szóba került, minden él nélkül kérdezem a Daphile fanokat, hogy az ördögbe

lehetne rávenni, boldoguljon a Cypress USB interfésszel. Ilyen van a Korg DAC-okban.

WS2016ess_hu_gui.txt

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5312

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

A "melyik a jobb" kérdés eldöntése erősen szubjektív, evvel gondolom sokan egyetértenek, és akár itt meg is lehet állni a vitában, mert úgyis csak elbeszélünk egymás mellett. Van, akinek a több az egyben jobb is, van, akinek meg a több az idegesítő hosszú távon. Ezt a két tábort soha nem lehet és nem is érdemes közös nevező felé terelni. De nem szeretnék tovább offolni.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2161

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Inkább ezeket ajánlom.
Sajnos vagy nem sajnos, a Winxxbármi csak alulról tudja valamelyest közelíteni...
Szerinted.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Én meg azt ajánlom, tessék rendes vasat tenni a szoftver alá és akkor esetleg megfordul a kocka! A minap háromból hárman is olyan véleményre jutottunk, ami a tieddel ellentétes. Semmiféle felsőbbrendűséget nem sikerült bizonyítani, szóval kicsit korai temetni a Windowst. Hozzá hasonlóan a Daphile is több sebből vérzik, csak másfélékből, így más környezetbe, más füle(le)knek való, mint a Windows, vagy az OS X.
És mitől lesz rendes az a vas? 

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”