Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
DAC-olás
Nézd meg ezt! Itt a conv1A.pdf-től a conv5A.pdf-ig tartó doksikat érdemes átolvasni, sok minden alap el van benne magyarázva.
DAC-olás
Lenne egy pár kérdésem a dacosokhoz.
Mi a D/A konverzió alapelve a frekvencia tartományokban ?
Esetleg egy rajzal tudná valaki elmagyarázni ?
D/A konverzió időtartományára lennék kiváncsi (impulzus-sinx/x kimenőjel az LPF után!) + rajz.
Remélem hozzáértő ember összegezni tudja a kérdéseimet.
A sokat mondó válaszokat várom a hozzáértő fórumozoktól.
!36_7_11.gif' />
DAC-olás
Lenne egy pár kérdésem a dacosokhoz.
Mi a D/A konverzió alapelve a frekvencia tartományokban ?
Esetleg egy rajzal tudná valaki elmagyarázni ?
D/A konverzió időtartományára lennék kiváncsi (impulzus-sinx/x kimenőjel az LPF után!) + rajz.
Remélem hozzáértő ember összegezni tudja a kérdéseimet.
A sokat mondó válaszokat várom a hozzáértő fórumozoktól.
DAC-olás
Örülök, h elégedetten használod az új DAC-ot!
A Lupus Juniorral kapcsolatos mondatot nem igazán tudom értelmezni, főként annak fényében, h a Dacmagichez képest elsősorban a tisztább és részletezőbb, valamint természetesebb magastartományban volt a leginkább jelentős a különbség mind a Raysonic CD játszó mind a CA 840 és ugyanígy de még határozottabban a Lupus Junior javára.
A kis dobozos rész pedig még megkérdőjelezhetőbb, hiszen mind az igen komoly színvonalat képviselő Soundos Neptun, mind a Cadence Anina hibrid és ugyanígy Triangle Naia 280 esetén (mindhárom nagy doboz komoly mélyekkel) hasonlatosan egyértelmű a javulás egyéb általam hallgatott beépített és külső dacokkal szemben. (adott árkategóriában persze)
További szép estét!
Csak egy kis tüske volt.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.
- Értékelés: 211
DAC-olás
Jelenleg egy USB dac-ot keresek, mert 90%-ban laptopot hasznalok lejatszokent, csak neha-neha kerul elo egy CD, ezert sem akarok tul sok penz fektetni
egy CD lejatszoba.
A CA DacMagic-en van 1 USB, 2 optikai és 2 koax bemenet.
Mondjuk egy lineárishoz közelítő átvitelű egység nem kompenzálja olyan szépen a bevallottan mélyhiányos kisdobozok hiányzó mélyeit, mint pl. a Lupus Junior.
Örülök, h elégedetten használod az új DAC-ot!
A Lupus Juniorral kapcsolatos mondatot nem igazán tudom értelmezni, főként annak fényében, h a Dacmagichez képest elsősorban a tisztább és részletezőbb, valamint természetesebb magastartományban volt a leginkább jelentős a különbség mind a Raysonic CD játszó mind a CA 840 és ugyanígy de még határozottabban a Lupus Junior javára.
A kis dobozos rész pedig még megkérdőjelezhetőbb, hiszen mind az igen komoly színvonalat képviselő Soundos Neptun, mind a Cadence Anina hibrid és ugyanígy Triangle Naia 280 esetén (mindhárom nagy doboz komoly mélyekkel) hasonlatosan egyértelmű a javulás egyéb általam hallgatott beépített és külső dacokkal szemben. (adott árkategóriában persze)
További szép estét!
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
DAC-olás
A Valab Nos Daccal érdemes foglalkozni? Valakinek van vele vmi tapasztalata,esetleg összehasonlította már más daccal? Köszi
Valaki esetleg?
DAC-olás
Jelenleg egy USB dac-ot keresek, mert 90%-ban laptopot hasznalok lejatszokent, csak neha-neha kerul elo egy CD, ezert sem akarok tul sok penz fektetni
egy CD lejatszoba.
A CA DacMagic-en van 1 USB, 2 optikai és 2 koax bemenet.
Mondjuk egy lineárishoz közelítő átvitelű egység nem kompenzálja olyan szépen a bevallottan mélyhiányos kisdobozok hiányzó mélyeit, mint pl. a Lupus Junior.
DAC-olás
Igazabol most azon agyalok, hogy egy komarsz dvd lejatszo egy kulso DACcal mire kepes. Kulfoldi forumokat is lapozgattam, es elegge elteroek a velemenyek.
Egész használható dolog jön ki belőle, én is így használom: Sony HDD-s DVD felvevő + CA DacMagic.
Mellesleg pl. a h/k CD játékosai is DVD futóművel operálnak.
Sokan PC-re vagy notira kötnek külső DAC-ot és lossless zenét nyomnak winyóról. Mondjuk ez már más kategória...
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.
- Értékelés: 211
DAC-olás
hiVox lupus C mkII ?
(ehhez kell spdif/usb átalakító)
nem rossz otlet... :-)
Igazabol most azon agyalok, hogy egy komarsz dvd lejatszo egy kulso DACcal
mire kepes. Kulfoldi forumokat is lapozgattam, es elegge elteroek a velemenyek.
Ha van lehetőséged, akkor gyere el hozzánk, ahol meg tudod próbálni a saját dvd lejátszóddal és lapostoppal a Carat Topazt, a Zhaolu DAC-ot és a Lupus Juniort is.
Rá tudjuk kötni a Te forrásaidon kívül bármelyiket más, nálunk található cd lejátszóra is.
Ha érdekel, a számom és címem az aláírásomban.
Üdv,
Laci
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
DAC-olás
hiVox lupus C mkII ?
nem rossz otlet... :-)
Igazabol most azon agyalok, hogy egy komarsz dvd lejatszo egy kulso DACcal
mire kepes. Kulfoldi forumokat is lapozgattam, es elegge elteroek a velemenyek.
Szerintem nagy a különbség, kár is ragozni. A futómű cserét nem biztos, hogy meghallod, függ az utána kötött rendszertől.
az utanna kotott rendszer: creek evo + epos m12.2
Jelenleg egy USB dac-ot keresek, mert 90%-ban laptopot hasznalok lejatszokent,
csak neha-neha kerul elo egy CD, ezert sem akarok tul sok penz fektetni
egy CD lejatszoba.
hiVox lupus C mkII ?
DAC-olás
Szerintem nagy a különbség, kár is ragozni. A futómű cserét nem biztos, hogy meghallod, függ az utána kötött rendszertől.
egy CD lejatszoba.
hiVox lupus C mkII ?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
DAC-olás
egy CD lejatszoba.
DAC-olás
kulso DAC-ot kotve, mekkorat lehet dobni a hangminosegen?
DVD+kulso DAC kombinacio melle erdemes egy olcsobb CD lejatszoba invesztalni, vagy teljesen felesleges, mert nagyjabol egy szinten lesznek?
DAC-olás
A Valab Nos Daccal érdemes foglalkozni? Valakinek van vele vmi tapasztalata,esetleg összehasonlította már más daccal? Köszi
DAC-olás
Sziasztok, uj vagyok a forumon, ez az elso hozzaszolasom, eddig csak olvasgattam.
Arra a kerdesre keresem a valaszt, remelem a megfelelo topicban, hogy egy teljesen atlagos DVD lejatszo (esetemben egy LG DVX-492) digitalis hangkivezetesere egy kulso DAC-ot kotve, mekkorat lehet dobni a hangminosegen? Kulso DAC alatt, egy stylaudio carat peridot, vagy egy CA Dacmagik szintu keszulekre gondolok.
DVD+kulso DAC kombinacio melle erdemes egy olcsobb CD lejatszoba invesztalni, vagy teljesen felesleges, mert nagyjabol egy szinten lesznek?
Olcsobb CD lejatszo alatt pl. egy CA 540, 640-et, vagy NAD NAD C515BEE, C545BEE-t ertek.
Kereso segitsegevel probaltam megkeresni a valaszokat a kerdesemre, de rengeteg
hozzaszolast dobott ki, es tartalmilag sem mindegyik volt relevans.
Koszi a segitseget.
DAC-olás
ilyen meg a háta
Én a helyedben a csöveset vettem volna,de erről is nagyon jókat írtak:
http://www.enjoythemusic.com/magazine/e ... ry_dac.htm
http://www.positive-feedback.com/Issue3 ... adisea.htm
Vigyázz az arányra,mert már majdnem fele kínai a cuccodnak
Használtan vettem.
DAC-olás
Felder! mit szólnál ahhoz, hogyha eladnád az egyik "vackod" és vennél rajta egy normális fotoapparatot?
pl ezt, úgyis utálod: "Erősítő:béla V3 Mk2 FELDER Mod."
Mióta kicseréltem benne szinte az összes alkatrészt azóta nem annyira utálom de még most se szeretem eléggé Múltkor majdnem rendeltem egy Canon 450-et csak olyan sok a 150ezer egy fényképezőért.
DAC-olás
ilyen meg a háta
Én a helyedben a csöveset vettem volna,de erről is nagyon jókat írtak:
http://www.enjoythemusic.com/magazine/e ... ry_dac.htm
http://www.positive-feedback.com/Issue3 ... adisea.htm
Vigyázz az arányra,mert már majdnem fele kínai a cuccodnak
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Felder! mit szólnál ahhoz, hogyha eladnád az egyik "vackod" és vennél rajta egy normális fotoapparatot?
DAC-olás
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
DAC-olás
...mert a szokásos Felder DAC-ot fényképez mobillal dömping miatt...
DAC-olás
Ezeket valaki hallotta már? Érdemes lehet velük foglalkozni?
(Perpetual tech P1A és P3A)
Gondoltam felhozom a kérdésem mert a szokásos Felder DAC-ot fényképez mobillal dömping miatt már egy oldallal hátrébb került...
Szóval, valaki,aki már hallotta őket?
Szerintem senki se hallott ilyet de ha mégis akko se leszel sokkal előrébb.Nekem is mondtak csomó mindent de egyik se úgy szól ahogy leirták.
DAC-olás
Ezeket valaki hallotta már? Érdemes lehet velük foglalkozni?
(Perpetual tech P1A és P3A)
Gondoltam felhozom a kérdésem mert a szokásos Felder DAC-ot fényképez mobillal dömping miatt már egy oldallal hátrébb került...
Szóval, valaki,aki már hallotta őket?