Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Sztereó erősítők

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 912

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: fererencz »

sutemenyx írta:
2024.01.26., pén. 13:03

De, képes. Ahogy a 10-20dB-vel kevesebbet is simán. Amikor elfordulsz vagy egy tereptargy mögül hallgatsz egy dolgot, nem fog kényelmetlenséget okozni.
És a zavaró fostorz magasakat nem fogja megmutatni egy szinuszos sweep meres. Az teljesen más jellegű, és többnyire aktív elektronika generálja, ami nem képződik szinuszjel átvitelekor.
Azért ekkora hiány nem annyira fájó, mint ennyi többlet. :rolleyes: Szerintem. Ráadásul a hol és mennyire, az egyéntől is függ.
Lehet, hogy hiányosak az előismereteim, de az előző dobozokkal (Indiana Line Nota 260X) nem volt fárasztó a magas, csak az újakkal.
Amikor én mondtam a kétféle dobozból az egyikre, hogy "fárasztóbb", ott volt többféle forrás/erősítő is (majd kondicsere is), de a karakter állandó volt. Viszont 2-3dB EQ faragás megszünteti (bár nem élek vele).
Nem szotkam hibázni.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

fapaci írta:
2024.01.26., pén. 12:13
sutemenyx írta:
2024.01.26., pén. 10:50
A zavaró magasak az erősítőből jönnek vagy ritkán a forrásból. A hangfalban ha +10dB jelszinten megy a tweeter, akkor sem zavaró ha az előtte lévő lánc jó. Azt az agyad simán kompenzálja.
10 dB hangnyomás különbséget semmilyen agy nem képes kompenzálni. Hogy a konkrét esetben valóban mennyiségi, vagy tozítási probléma van és ezek miből fakadnak, arról napokig lehet találgatni innen a távolból, vagy pár perc alatt kideríteni közelről egy korrekt méréssel. Számomra ez praktikusabb útnak tűnik, mint elkezdeni cserélgetni egységeket, alkatrészeket.
De, képes. Ahogy a 10-20dB-vel kevesebbet is simán. Amikor elfordulsz vagy egy tereptargy mögül hallgatsz egy dolgot, nem fog kényelmetlenséget okozni.
És a zavaró fostorz magasakat nem fogja megmutatni egy szinuszos sweep meres. Az teljesen más jellegű, és többnyire aktív elektronika generálja, ami nem képződik szinuszjel átvitelekor.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11181
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

sutemenyx írta:
2024.01.26., pén. 10:50
A zavaró magasak az erősítőből jönnek vagy ritkán a forrásból. A hangfalban ha +10dB jelszinten megy a tweeter, akkor sem zavaró ha az előtte lévő lánc jó. Azt az agyad simán kompenzálja.
10 dB hangnyomás különbséget semmilyen agy nem képes kompenzálni. Hogy a konkrét esetben valóban mennyiségi, vagy tozítási probléma van és ezek miből fakadnak, arról napokig lehet találgatni innen a távolból, vagy pár perc alatt kideríteni közelről egy korrekt méréssel. Számomra ez praktikusabb útnak tűnik, mint elkezdeni cserélgetni egységeket, alkatrészeket.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 629

Hozzászólás Szerző: Snipi »

hellaflush0818 írta:
2024.01.26., pén. 05:55
Sziasztok!
Egy kis segítséget/tanácsot szeretnék tőletek kérni.
Szia!

Nem lévén műszaki ember (én) biztos nem mókolnék az erősítő állítgatásával és/vagy hangváltóval, hanem egyszerűen lecserélném valamelyik komponenst. Nos ez esetben a hangfalat. És pontosan tudom, hogy mire. Életem egyik (ha nem A) legjobb "budget" hangja (értsd kis pénzből jót) egy CA erősítő és egy Tannoy R2-es kis állóhangfal volt. Elképesztően muzsikált az árához képest.
Sajnos elég nehéz találni egyet talán nem is véletlenül. De ugyanez a doboz nagyon jól muzsikál régebbi Arcam (Alpha sorozat) modelljeivel is.
Beteszek (megpróbálok) egy képet róla, mert úgy tudom több féle Tannoy R2 is létezik, és így egyértelmű lesz, hogy én melyikre gondoltam.
tannoyr2.jpg
tannoyr2.jpg (7.98 KiB) Megtekintve 1942 alkalommal

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

hellaflush0818 írta:
2024.01.26., pén. 10:13
fererencz írta:
2024.01.26., pén. 08:09
hellaflush0818 írta:
Sziasztok!
Szia!

Én első körben nem az erősítőt (vagy az egyéb kütyüket) cserélném, azzal nem is számíthatsz jelentős változásra (kivéve, ha hibás).
A hangfalakban frissítetted már a váltót? Talán valami átviteli/torzítás gondja lehet. Vagy szimplán csak olyan a karaktere, hogy valahol többet mutat, mint számodra kellemes. Lehet, hogy az előző pl lekerekítette a magasakat. Nálam is van 2 pár hangfal, mindkettő vállalható színvonalú, de az egyiknél van bő 3dB többlet ~13-14kHz-től (a másikhoz képest), ami hasonlóan "fárasztóbbá" teszi, összevetve a másikkal. Lehet, hogy a szoba is pont abban a sávban nem csillapított, mint ahol a dobozzal "gond" van.
Szóval, elő a mikrofonnal! Ki kell próbálni más hangfalakat is. Összehasonlításra már a telefonos mikrofon is jó lehet. Az EQ-tól sem kell félni, nem bánt az. :rolleyes:
Köszönöm a segítséget.
Pont ez a problémám nekem is, hogy a magasak kissé túlzóvá válnak egyes felvételeknél (Amazon Music/Apple Music-ot használok).A hangváltóban még nem voltak cserélve a kondik, érdemes lehet cserélni őket? Ha igen akkor Mundorf MCAP vagy a Jantzen Audio Cross-Cap a jobb választás?
Igazából a polcsugárzók se voltak rendesen kihasználva, ezért is gondolkodtam rajta, hogy lehet inkább újra olyat veszek és kapnak valami állványt is, hogy jobban mozgathatóak legyenek.
A kondi így néz ki:IMG_2605.jpeg
A zavaró magasak az erősítőből jönnek vagy ritkán a forrásból. A hangfalban ha +10dB jelszinten megy a tweeter, akkor sem zavaró ha az előtte lévő lánc jó. Azt az agyad simán kompenzálja. A tranzienstorzitast nem. Epp errol beszeltem 3napja a Parasound kapcsán.
Másik erősítőt próbálnék.
Ha budapesti vagy, akkor tudok adni különféle cuccokat próbálgatni. (Nem eladási szándékkal)
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

hellaflush0818 írta:
2024.01.26., pén. 10:13

Köszönöm a segítséget.
Pont ez a problémám nekem is, hogy a magasak kissé túlzóvá válnak egyes felvételeknél (Amazon Music/Apple Music-ot használok).A hangváltóban még nem voltak cserélve a kondik, érdemes lehet cserélni őket? Ha igen akkor Mundorf MCAP vagy a Jantzen Audio Cross-Cap a jobb választás?
Igazából a polcsugárzók se voltak rendesen kihasználva, ezért is gondolkodtam rajta, hogy lehet inkább újra olyat veszek és kapnak valami állványt is, hogy jobban mozgathatóak legyenek.
A kondi így néz ki:IMG_2605.jpeg
Egy másik felületen már írtam a váltóhoz kapcsolódóan, ugyan azt tudnám leírni. ;)
Mielőtt módosítod és tízezreket beleölnél, érdemes lenne megnézni (mérni), hogy van-e gond?
Próbaképpen hangszínszabályzóval faragjál le kicsit a magasból, jobb-e úgy?
Egyébként, 20nm-en már bőven jó lehet egy álló, vagy nagymonitor is. Praktikus okokból (nem fér el más), vagy egyéni ízlés miatt (jobban tetszik) lehet érdemes a kis állványos, nem a szoba és a vázolt dolgok miatt.
Nem szotkam hibázni.

hellaflush0818
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: hellaflush0818 »

fererencz írta:
hellaflush0818 írta:
Sziasztok!
Szia!

Én első körben nem az erősítőt (vagy az egyéb kütyüket) cserélném, azzal nem is számíthatsz jelentős változásra (kivéve, ha hibás).
A hangfalakban frissítetted már a váltót? Talán valami átviteli/torzítás gondja lehet. Vagy szimplán csak olyan a karaktere, hogy valahol többet mutat, mint számodra kellemes. Lehet, hogy az előző pl lekerekítette a magasakat. Nálam is van 2 pár hangfal, mindkettő vállalható színvonalú, de az egyiknél van bő 3dB többlet ~13-14kHz-től (a másikhoz képest), ami hasonlóan "fárasztóbbá" teszi, összevetve a másikkal. Lehet, hogy a szoba is pont abban a sávban nem csillapított, mint ahol a dobozzal "gond" van.
Szóval, elő a mikrofonnal! Ki kell próbálni más hangfalakat is. Összehasonlításra már a telefonos mikrofon is jó lehet. Az EQ-tól sem kell félni, nem bánt az. :rolleyes:
Köszönöm a segítséget.
A kondi így néz ki:
IMG_2605.jpeg

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1440

Hozzászólás Szerző: akvapark »

fererencz írta:
hellaflush0818 írta:
Sziasztok!
Szia!

Sajnos nem elég, hogy a kondenzátorok öregszenek el, de a végtranzisztorok munkapontja is elmászik. Pontos beállítással jelentős javulás érhető el a hangképben.
Már ha laikusként jól írom le. leborulok.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

hellaflush0818 írta:
Sziasztok!
Szia!

Nem szotkam hibázni.

hellaflush0818
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: hellaflush0818 »

Sziasztok!
Van egy Cambridge Audio Azur 351A típusú integrált erősítőm és sok helyen azt olvastam, hogy a Cambridge-eknek "száraz" hangkarakterük van amit jelenlegi hangsugárzóimon is tapasztalok (Infinity Reference 31i /8"mélyközép/) mert hosszabb távon kissé fárasztóvá válnak, viszont ebben lehet az is közbejátszik, hogy csak kb 20m2 a szoba és nem fussák ki magukat rendesen (olyan hangerőn hallgatom amitől alig mozognak a membránok), ha meg annyira feltekerném a hangerőt az már a szomszédokat zavarná, meg lehet engem is (panel lakás).
Ti mit cserélnétek a rendszerben az alábbiak közül?
Bevallom őszintén, hogy az erősítőn és a hangsugárzókon is elgondolkodtam már.
Lehet, hogy jobban járnék megint valami polcsugárzóval ekkora szobába?
Az Infinity-k előtt egy Indiana Line Nota 260X polcsugárzó párom volt, annak hosszan hallgatható hangja volt.

Jelenleg ez a lánc:
Erősítő: Cambridge Audio Azur 351A
Hangsugárzók: Infinity Reference 31i
Hanszóró kábel: VanDamme Hifi Series UP-LCOFC 4.00mm2
DAC: Ifi Zen DAC V2

Előre is köszönöm a segítséget. :smile53:

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6493

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Peczek írta:
2024.01.25., csüt. 18:47
Alex_Aston írta:
2024.01.24., szer. 19:11
Peczek írta:
2024.01.24., szer. 18:49

Köszi nektek, mondjuk szerintem 30m2, nagy belmagasság, akkor azért ez a pici mission elvérzik, sőt, ha hozzászámolom mögötte az etkezőt, van az 40 m2 is. Amibe beleszerettem még a 90-es években a Hifi shown az a Zsolt Audio -nak az állódobozos Standart -ja. Ezt a nagyobbik HK-t én is kinêztem, de akkor a kolléga még egybe árulta.
Ezek esetleg?

viewtopic.php?f=33&t=198153&p=2845976&h ... n#p2845976

viewtopic.php?f=33&t=199256&p=2847293&h ... n#p2847293

Nekem 703-asom volt anno. Jó ez a Mission széria is, talán a 702e jobb lehet, mert nem 3 utas.
Tesztet, véleményt nem nagyon lehet ezekről fellelni sehol, bár tudom, hogy meghallgatni kell
Lassan átmegyünk "milyen hangsugárzót"-ba...
Ha mindenképp Mission a cél akkor sorry, de ezt azért betenném a kalapba:
viewtopic.php?f=33&t=194767
Érzékeny (viszonylag) könnyen hajtható doboz alapból is jó hanggal, de a fülelek tuning szerintem csak javíhatott rajta.
Mindez az árához képest értendő, szerintem rengeteg hangsugárzó egy százesér'...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Peczek
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Peczek »

Alex_Aston írta:
2024.01.24., szer. 19:11
Peczek írta:

Köszi nektek, mondjuk szerintem 30m2, nagy belmagasság, akkor azért ez a pici mission elvérzik, sőt, ha hozzászámolom mögötte az etkezőt, van az 40 m2 is. Amibe beleszerettem még a 90-es években a Hifi shown az a Zsolt Audio -nak az állódobozos Standart -ja. Ezt a nagyobbik HK-t én is kinêztem, de akkor a kolléga még egybe árulta.
Ezek esetleg?

Nekem 703-asom volt anno. Jó ez a Mission széria is, talán a 702e jobb lehet, mert nem 3 utas.
Tesztet, véleményt nem nagyon lehet ezekről fellelni sehol, bár tudom, hogy meghallgatni kell

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2803

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Voyager írta:
2024.01.24., szer. 20:50
......
A hideg ráz ki attól a hangtól! No, és ugye nagyon távol is van a jó D-től.
Jó D rossz D. Jó A rossz A, Jó AB rossz AB. Jó csöves rossz csöves......A végtelenségig lehetne sorolni. És milyen rendszerben, milyen zenével, milyen akusztikával. Még az is lehet hallottam jó D-t, de azt se tudtam hogy az az volt. Én kiragadtam egyet kb találomra amit itthon meg tudtam fülelni. Lehet rosszul választottam, de nem fogom törni magam hogy keresgéljek. ;) Inkább csak a kíváncsiság hajt mint az előre lépési kényszer. Már nagyon sok pénzt és energiát kellene bele fektetnem és akkor se biztos hogy előrébb lennek. Persze szigorúan csak a saját ízlésem alapján. ;) (Az elmúlt egy évben bármit cseréltem le a rendszeremben csak rosszabb lett, ment is vissza minden régi dolog. Ez nem csak erősítőre vonatkozik. Kezd bosszantó lenni ez a hobbi :D )
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2158

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Tctronic írta:
2024.01.24., szer. 10:34
Snipi írta:
2024.01.24., szer. 10:24
Mindenféle előítélet nélkül írom : én valamikor még régen hallottam a Bodor Feri rendszerét (Presence nagy batár hangfal) A osztályú erősítővel. Életem egyik legjobb hangja volt. Majd 1-2 év múlva ugyanazt (ugyanolyan?) hangfalat, annyi különbséggel, hogy D-osztályú Feri-féle erősítő (asszem 2x400 wattos volt) hajtotta a két hangtornyot. Az meg - nekem - olyan "semmilyense" volt.
Persze nem vitatom, hogy lehet van olyan akinek meg pont az tetszett jobban.
Szóval úgy érzem itt igazából csak ízlések ütköztetése történik. (A műszaki maszlaghoz nem értek.)
Erre az "ízléses" dologra a legbölcsebb és meghatározó élményem "Discus" (nem tudom a vezetéknevét) Ottótól származik, akinek egyszer mondtam, hogy nagyon szépen szól a rendszere csak nekem egy kicsit sok. (Olyan bummbeleminden.) Ő erre azt válaszolta : tudom-tudom, de hát nekem pont ez (így) tetszik. Ez volt hifis pályafutásom egyik legbölcsebb megnyilvánulása. Ezt elfogadva és magamévá téve sokkal színesebbnek és vidámabbnak látom a világot. :napsut:
Egyetértek. Számomra is pl a Parasound jobban tetszett mint a D osztályú XTZ Edge A2-300. Nincs kész recept semmire úgy érzem.
A hideg ráz ki attól a hangtól! No, és ugye nagyon távol is van a jó D-től.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3768

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Peczek írta:

Ezek esetleg?

Csak a Marantz! :-D

Peczek

kupecke írta:
2024.01.24., szer. 17:24
mishow írta:
2024.01.24., szer. 16:29
Peczek írta:
2024.01.24., szer. 15:50
Köszi, mondjuk én is alapvetően a hangfal fejlesztésben gondolkodtam, de egyszerűen nem találok megfizethető állódobozt (már úgy értem, ha nem subbasst veszek).
Itt egy megfizethető HK nagytestvér, egy igazán korrekt fórumtárstól:
viewtopic.php?f=123&t=196219
Ahogy írja, hamarosan megy külön az apróba.
Ha a kis Mission hangját szereted (megértem, nekem is van elraktározva egy pár 780SE) akkor nem feltétlenül állódobozban gondolkodnék, hanem inkább valamilyen nagyobb monitorban, ebből az időszakból. Vagy egy nagyobb Mission, vagy JBL "L" széria, régi németek - a többi OFF, de a HK630 -> HK680 lépést megfontolnám.
Köszönöm az ajánlást Barátom, de segítek dönteni a fórumtársnak, nem kerül apróba a H/K 680, már olyan fórumtársnál van, aki még Bugánál hallotta a JBL L40-nel ;) . 30mm2-re sztem már dukál egy nagymonitor, de mivel Juliush által ajánlott mélynyomóval támogatott kisebb hs-t ekkora térben még nem hallottam, nem vetném el a javaslatát. ( zárójel, korábban volt egy írás egy blogon a kis szélessávú JVC hs-ről, no beszereztem egy olyat a hálóba, megtartottam mellé a JBL Subcontrol1G-t és fülég ér a szám, de az csak kb 12mm2)

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1324

Hozzászólás Szerző: kupecke »

mishow írta:
2024.01.24., szer. 16:29
Peczek írta:
Köszi, mondjuk én is alapvetően a hangfal fejlesztésben gondolkodtam, de egyszerűen nem találok megfizethető állódobozt (már úgy értem, ha nem subbasst veszek).
Ha a kis Mission hangját szereted (megértem, nekem is van elraktározva egy pár 780SE) akkor nem feltétlenül állódobozban gondolkodnék, hanem inkább valamilyen nagyobb monitorban, ebből az időszakból. Vagy egy nagyobb Mission, vagy JBL "L" széria, régi németek - a többi OFF, de a HK630 -> HK680 lépést megfontolnám.
Köszönöm az ajánlást Barátom, de segítek dönteni a fórumtársnak, nem kerül apróba a H/K 680, már olyan fórumtársnál van, aki még Bugánál hallotta a JBL L40-nel ;) . 30mm2-re sztem már dukál egy nagymonitor, de mivel Juliush által ajánlott mélynyomóval támogatott kisebb hs-t ekkora térben még nem hallottam, nem vetném el a javaslatát. ( zárójel, korábban volt egy írás egy blogon a kis szélessávú JVC hs-ről, no beszereztem egy olyat a hálóba, megtartottam mellé a JBL Subcontrol1G-t és fülég ér a szám, de az csak kb 12mm2)

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2610

Hozzászólás Szerző: mishow »

Peczek írta:

Peczek

juliush írta:
2024.01.24., szer. 13:38
Peczek írta:
2024.01.24., szer. 11:05
Sziasztok,

belépő szintre keresek erősítőt. A forrás egy Wiim Pro Plus, jelenleg az erősítőm egy HK 630, a hangfal két pici Mission 731 Pro (ez utóbbit nagyon szeretem, de nem sok basszusa van, szeretnék helyette majd valami állódobozt.)

A kérdés: szeretnék a HK 630 helyett egy szebb hangú erősítőt, a Marantz PM6005 - PM6006 vagy egy régebbi Arcam Alpha 8 (esetleg 8+8P) -ra gondoltam, nem tudom ilyen régi cuccot szabad-e még megvanni.

Vélemény: melyiket vennétek a kettő közül, illetve egyéb javaslat a 100-150 (200) eFt -os használt ár kategóriából?

A szoba viszonylag nagy 30m2, de a hangerővel eddig sem volt problémám.
Szia!
Talán meglepő lesz a javaslatom, de a mai eszemmel a helyedben nem a HK erősítő cseréjében gondolkodnék! Az a HK generáció elég jól sikerült erősítőket szült, nem gondolnám, hogy a felsorolt típusokkal vagy a megadott költségkeretben racionális javulást érnél el.
Szóval a javaslatom: a forrás rendben, szervizeltesd a korosodó HK630-at, ha a 731Pro-k hangját szereted (és miért ne? Én évekig éltem 760i-vel és remek kis hangfalak voltak!), támogasd meg egy ilyen mélynyomóval:
viewtopic.php?p=2839558#p2839558
Ha még ezek után marad egy kis lé, lehet csiszolgatni az akusztikán belöle, vagy fejleszteni állvány és/vagy kábel oldalon...
Akárhogy is döntesz, sok sikert kívánok!

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4178

Hozzászólás Szerző: juliush »

Peczek írta:
2024.01.24., szer. 11:05
Sziasztok,

belépő szintre keresek erősítőt. A forrás egy Wiim Pro Plus, jelenleg az erősítőm egy HK 630, a hangfal két pici Mission 731 Pro (ez utóbbit nagyon szeretem, de nem sok basszusa van, szeretnék helyette majd valami állódobozt.)

A kérdés: szeretnék a HK 630 helyett egy szebb hangú erősítőt, a Marantz PM6005 - PM6006 vagy egy régebbi Arcam Alpha 8 (esetleg 8+8P) -ra gondoltam, nem tudom ilyen régi cuccot szabad-e még megvanni.

Vélemény: melyiket vennétek a kettő közül, illetve egyéb javaslat a 100-150 (200) eFt -os használt ár kategóriából?

Szia!
Talán meglepő lesz a javaslatom, de a mai eszemmel a helyedben nem a HK erősítő cseréjében gondolkodnék! Az a HK generáció elég jól sikerült erősítőket szült, nem gondolnám, hogy a felsorolt típusokkal vagy a megadott költségkeretben racionális javulást érnél el.
Szóval a javaslatom: a forrás rendben, szervizeltesd a korosodó HK630-at, ha a 731Pro-k hangját szereted (és miért ne? Én évekig éltem 760i-vel és remek kis hangfalak voltak!), támogasd meg egy ilyen mélynyomóval:
viewtopic.php?p=2839558#p2839558
Ha még ezek után marad egy kis lé, lehet csiszolgatni az akusztikán belöle, vagy fejleszteni állvány és/vagy kábel oldalon...
Akárhogy is döntesz, sok sikert kívánok!
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1117

Hozzászólás Szerző: denesdr »

La_Valse írta:
2024.01.24., szer. 11:49
denesdr írta:
2024.01.24., szer. 11:40
Így van és a tervezője ugyanaz az ember, aki a Hypex Ncore szériát is megalkotta.
Ez már nehezebb kérdés, mert Bruno Putzeys mellett olyan nagy nevek is tagjai a cégnek, mint Lars Risbo,
Peter Lyngdorf. Nem most kezdték, értenek a PWM-hez, meg az üzlethez is.
Való igaz, bár akkor már azt is érdemes megemlíteni, hogy a Purifi Eigentakt nem hozott különösebb változást a végeredmény szempontjából a Hypex Ncore-hoz képest, sőt, némely paraméterben alul is marad tőle. Ezzel persze nem a Purifi-t szeretném ledegradálni, szó sincs ilyesmiről. Az elnevezés persze jól hangzik, meg ugye így már ez az ő bizniszük, hogy saját topológiával álltak elő.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

denesdr írta:
2024.01.24., szer. 11:40
Így van és a tervezője ugyanaz az ember, aki a Hypex Ncore szériát is megalkotta.
Ez már nehezebb kérdés, mert Bruno Putzeys mellett olyan nagy nevek is tagjai a cégnek, mint Lars Risbo,
Peter Lyngdorf. Nem most kezdték, értenek a PWM-hez, meg az üzlethez is.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1117

Hozzászólás Szerző: denesdr »

La_Valse írta:
2024.01.24., szer. 11:30
alto írta:
2024.01.24., szer. 10:58
mint pl. a NAD "Eigentakt" nevű megoldása, ami épp a terhelés függőséget próbálja csökkenteni oly módon hogy figyeli a terhelést, és egy speciális visszacsatolással kompenzálja a hatásait.
Az Eigentakt nem a NAD, hanem a dán Purifi cég megoldása, a NAD csak átvette, de izibe.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

alto írta:
2024.01.24., szer. 10:58
mint pl. a NAD "Eigentakt" nevű megoldása, ami épp a terhelés függőséget próbálja csökkenteni oly módon hogy figyeli a terhelést, és egy speciális visszacsatolással kompenzálja a hatásait.
Az Eigentakt nem a NAD, hanem a dán Purifi cég megoldása, a NAD csak átvette, de izibe.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

Peczek

Sziasztok,

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”