Ezt magadnak kell megtapasztalni!
Egyébként nálam is a 28-as van és sok felvételt azzal játszok le, mert a roon "bénán" kezel néhány CUE fájlt. Nincs hiányérzetem, jól zenél és kész.
Ezt magadnak kell megtapasztalni!
Eléggé...
Ha netán arra gondoltam, hogy egy rendszeren belül igenis számít minden változtatás, legyen szoftver vagy hardver, vagy egy 2 cm es bizti, táp madzag vagy csak egy jó táp a pc nek.....és nem idiótizmus ezeket mint "hifi hobbista "kipróbálni....Akkor megfejtetted a gondolatom.phyton71 írta: ↑2023.05.07., vas. 18:27Tulajdonképpen, most, hogy belegondoltam mélyebben, mindketten pont azt fogalmaztuk meg, csak te megfejelted egy idézettel.gyongyhalas írta: ↑2023.05.07., vas. 18:16phyton71 írta: ↑2023.05.07., vas. 12:31
Azért is írtam, hogy itt mindenki véleményének el kell férnie, aztán valaki vagy teszteli, vagy nem, de az nem helyénvaló, hogy egy agyf@sz idézettel söpörjük félre más véleményét.
A technikai, vagy éppen a szoftveres rész, az természetesen ennél bonyolultabb, mint az is, hogy kinek milyen az egyéni hallása, ezért vannak a különböző tesztek, mérések amelyek nélkül nem létezik objektív megállapítás.
Akkor Te már el is élveztél...Gratula !
![]()
![]()
Tulajdonképpen, most, hogy belegondoltam mélyebben, mindketten pont azt fogalmaztuk meg, csak te megfejelted egy idézettel.gyongyhalas írta: ↑2023.05.07., vas. 18:16phyton71 írta: ↑2023.05.07., vas. 12:31Azért is írtam, hogy itt mindenki véleményének el kell férnie, aztán valaki vagy teszteli, vagy nem, de az nem helyénvaló, hogy egy agyf@sz idézettel söpörjük félre más véleményét.wittao írta: ↑2023.05.07., vas. 12:22
Csupan arrol van szerintem szo, hogy az egxik forumtars szerint a PC-s zenelejatszas soran a szoftvereknek semmi hatasa nincsen a vegso hangra. Ezzel van, aki tud azonosulni, es van aki nem… utobbiak finoman fogalmazva tobben vannak.
Ha azt vesszuk par hsz-szel ezelott be lett linkelve egy HQPlayer 5.0. Ha utana olvas, hogy mi mindent kepes csinalni egy zenelejatszo szoftver, akkor tudna, hogy nagyon nagyon nem mindegy mi a lejatszo kornyezet… JPlay peldaul szinten zenesz, de napestig lehetne sorolni.
A technikai, vagy éppen a szoftveres rész, az természetesen ennél bonyolultabb, mint az is, hogy kinek milyen az egyéni hallása, ezért vannak a különböző tesztek, mérések amelyek nélkül nem létezik objektív megállapítás.
Akkor Te már el is élveztél...Gratula !
![]()
phyton71 írta: ↑2023.05.07., vas. 12:31Azért is írtam, hogy itt mindenki véleményének el kell férnie, aztán valaki vagy teszteli, vagy nem, de az nem helyénvaló, hogy egy agyf@sz idézettel söpörjük félre más véleményét.wittao írta: ↑2023.05.07., vas. 12:22Csupan arrol van szerintem szo, hogy az egxik forumtars szerint a PC-s zenelejatszas soran a szoftvereknek semmi hatasa nincsen a vegso hangra. Ezzel van, aki tud azonosulni, es van aki nem… utobbiak finoman fogalmazva tobben vannak.
Ha azt vesszuk par hsz-szel ezelott be lett linkelve egy HQPlayer 5.0. Ha utana olvas, hogy mi mindent kepes csinalni egy zenelejatszo szoftver, akkor tudna, hogy nagyon nagyon nem mindegy mi a lejatszo kornyezet… JPlay peldaul szinten zenesz, de napestig lehetne sorolni.
Voyager írta: ↑2023.05.07., vas. 13:21A finomhangoláson van a lényeg szerintem is, vagyis, hogy adott legyen a lehetősége, és a lánc valóban magasabb felbontóképességén tartása végig.Nekem az a tapasztalatom, hogy a Hi-Fi elektronikában (is) mindenképpen törekedni kell a teljes lánc (legalább) azonos műszaki színvonalának kialakítására. És ha tetszik, ha nem, ez "sajnos" igaz a szoftverekre, valamint nem kevésbé az azokat futtató hardverek finomhangolására is.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a Hi-Fi elektronikában (is) mindenképpen törekedni kell a teljes lánc (legalább) azonos műszaki színvonalának kialakítására. És ha tetszik, ha nem, ez "sajnos" igaz a szoftverekre, valamint nem kevésbé az azokat futtató hardverek finomhangolására is.phyton71 írta: ↑2023.05.07., vas. 13:06Ezzel teljesen egyetértek!Voyager írta: ↑2023.05.07., vas. 12:55Ez egyáltalán nem csak a szoftverekről szól (bár baromira hallani [sajnos]). És nem is erre utaltam kizárólag...blackfriar írta: ↑2023.05.05., pén. 20:38
A leginkább az segít, ha az ember megfelelő állapotban próbál zenét hallgatni, a szoftververziók nem számítanak.![]()
Ezt nálam hozzáértőbbek (pl. Peter Pawlowski) is megállapították már.![]()
Most jön az elcsépelt kijelentés, hogy a megfelelő minőségű rendszeren lehet csak kihallani, igen kizárólag azon lehet, viszont az is egy vitatható téma, hogy milyen technikai megoldástól tekinthető egy rendszer emelkedő szintűnek.
Ezzel teljesen egyetértek!Voyager írta: ↑2023.05.07., vas. 12:55Ez egyáltalán nem csak a szoftverekről szól (bár baromira hallani [sajnos]). És nem is erre utaltam kizárólag...blackfriar írta: ↑2023.05.05., pén. 20:38A leginkább az segít, ha az ember megfelelő állapotban próbál zenét hallgatni, a szoftververziók nem számítanak.![]()
Ezt nálam hozzáértőbbek (pl. Peter Pawlowski) is megállapították már.![]()
Ez egyáltalán nem csak a szoftverekről szól (bár baromira hallani [sajnos]). És nem is erre utaltam kizárólag...blackfriar írta: ↑2023.05.05., pén. 20:38A leginkább az segít, ha az ember megfelelő állapotban próbál zenét hallgatni, a szoftververziók nem számítanak.![]()
Ezt nálam hozzáértőbbek (pl. Peter Pawlowski) is megállapították már.
Azért is írtam, hogy itt mindenki véleményének el kell férnie, aztán valaki vagy teszteli, vagy nem, de az nem helyénvaló, hogy egy agyf@sz idézettel söpörjük félre más véleményét.wittao írta: ↑2023.05.07., vas. 12:22Csupan arrol van szerintem szo, hogy az egxik forumtars szerint a PC-s zenelejatszas soran a szoftvereknek semmi hatasa nincsen a vegso hangra. Ezzel van, aki tud azonosulni, es van aki nem… utobbiak finoman fogalmazva tobben vannak.phyton71 írta: ↑2023.05.07., vas. 12:09Tulajdonképpen, akkor kár is volt koptatnod a klaviaturát, de itt bárkinek, akinek eltérőek a véleményei.?gyongyhalas írta: ↑2023.05.07., vas. 00:08
Ez után már csak egy fórumtárs szavait idézném, ha nem is pontosan ...."mindenki úgy élvez, ahogy is akar "
Csupan arrol van szerintem szo, hogy az egxik forumtars szerint a PC-s zenelejatszas soran a szoftvereknek semmi hatasa nincsen a vegso hangra. Ezzel van, aki tud azonosulni, es van aki nem… utobbiak finoman fogalmazva tobben vannak.phyton71 írta: ↑2023.05.07., vas. 12:09Tulajdonképpen, akkor kár is volt koptatnod a klaviaturát, de itt bárkinek, akinek eltérőek a véleményei.?gyongyhalas írta: ↑2023.05.07., vas. 00:08Ez után már csak egy fórumtárs szavait idézném, ha nem is pontosan ...."mindenki úgy élvez, ahogy is akar "blackfriar írta: ↑2023.05.06., szomb. 19:41
Azért egy valódi vakteszten az arcodra fagyna a mosoly...
gyongyhalas írta: ↑2023.05.07., vas. 00:08blackfriar írta: ↑2023.05.06., szomb. 19:41Azért egy valódi vakteszten az arcodra fagyna a mosoly...Tulajdonképpen, akkor kár is volt koptatnod a klaviaturát, de itt bárkinek, akinek eltérőek a véleményei.?Ez után már csak egy fórumtárs szavait idézném, ha nem is pontosan ...."mindenki úgy élvez, ahogy is akar "
Hát igen, a szerénység a legnagyobb erény!blackfriar írta: ↑2023.05.06., szomb. 19:41Azért egy valódi vakteszten az arcodra fagyna a mosoly...
Vesztettél...nem hiszek a vaktesztekben. Talán egy hét próba, majd vissza Csere.....és saját magamnak kell tetszeni, nem más fülemülének. Mindezt otthoni körülmények között ,teljes hosszában elterülvén a kanapén....Mármint módosult tudattani állapotban....blackfriar írta: ↑2023.05.06., szomb. 19:41Azért egy valódi vakteszten az arcodra fagyna a mosoly...
Ahhh, meg szerencse, hogy mi csak hamis vakteszteket szoktunk csinalni. Cinkelt kartyakkal.blackfriar írta: ↑2023.05.06., szomb. 19:41Azért egy valódi vakteszten az arcodra fagyna a mosoly...
Azért egy valódi vakteszten az arcodra fagyna a mosoly...
Kicsit olyan mintha előszedném.a Rotel rp855 lemezjátszómat meg a vdhMM2 hszedőt és ezt ráakasztanám a Rotel 970BX phonojára és aszondanám: Na végre!Megérkeztem!gyongyhalas írta: ↑2023.05.06., szomb. 17:35Na kezdődik.... Jöttem láttam győztem.blackfriar írta: ↑2023.04.29., szomb. 18:38Valóban elírtam, DDC-re gondoltam.
Szomorúan konstatálom, hogy amennyire csak lehetett, már ízekre szedték a komponenseket, így jelenhettek meg olyan dolgok, mint a spéci biztosítékok.
Jön az a fránya zavar kilométereken át a tápvezetéken, aztán egyszer csak hopp, az utolsó 2 cm-en megjavul, hála a spéci biztosítéknak, ami ezek szerint szűrőként működik. Elég fura.
Visszatérve az eredeti gondolatra. Amikor már minden komponens kellően miszlikre lesz szedve, akkor jön majd egy okos, hogy hát túl sok a komponens a jelútban, ezért szar a hangminőség, sokkal jobb, ha mindent összeépítünk. És kezdődik az idiotizmus előlről.
Ez a dolog (mint a többi más is) már rég nem arról szól, hogy a (l)user jól járjon, hanem hogy valakik megtömhessék a zsebüket.![]()
Na kezdődik.... Jöttem láttam győztem.blackfriar írta: ↑2023.04.29., szomb. 18:38Valóban elírtam, DDC-re gondoltam.
Szomorúan konstatálom, hogy amennyire csak lehetett, már ízekre szedték a komponenseket, így jelenhettek meg olyan dolgok, mint a spéci biztosítékok.
Jön az a fránya zavar kilométereken át a tápvezetéken, aztán egyszer csak hopp, az utolsó 2 cm-en megjavul, hála a spéci biztosítéknak, ami ezek szerint szűrőként működik. Elég fura.
Visszatérve az eredeti gondolatra. Amikor már minden komponens kellően miszlikre lesz szedve, akkor jön majd egy okos, hogy hát túl sok a komponens a jelútban, ezért szar a hangminőség, sokkal jobb, ha mindent összeépítünk. És kezdődik az idiotizmus előlről.
Ez a dolog (mint a többi más is) már rég nem arról szól, hogy a (l)user jól járjon, hanem hogy valakik megtömhessék a zsebüket.
Semmi gond, tevedni emberi dolog.blackfriar írta: ↑2023.05.05., pén. 20:38A leginkább az segít, ha az ember megfelelő állapotban próbál zenét hallgatni, a szoftververziók nem számítanak.![]()
Ezt nálam hozzáértőbbek (pl. Peter Pawlowski) is megállapították már.
A leginkább az segít, ha az ember megfelelő állapotban próbál zenét hallgatni, a szoftververziók nem számítanak.