Rock60 írta: ↑2023.12.21., csüt. 21:13
Próbaképpen tegyél egy analóg tápot a Lindemann elé, és hallgasd. Sanszos, hogy mellbevágó lesz a különbség. Aztán tedd vissza a gyári kapcsitápot, és már nem fog olyan nagyon tetszeni...
Lindemann Limetree készüléknél 8-10-féle tápegységet is kipróbáltam a gyári duggantyú mellett, volt köztük olcsó és komoly, lineáris és kapcsolóüzemű megoldás egyaránt. Nagy részüknél semmilyen, vagy teljesen elhanyagolható, vagy nem egyértelmű változást hallottam attól függetlenül, hogy melyik technikai megoldást alkalmazták. Kettőnél éreztem komoly előrelépést, az egyik Paul Haynes termék volt, a másik az MZ/X LPS sorozat akkoriban friss verziója. Ez egyrészt jól mutatja, hogy a valóság nem olyan egyszerű, mint néhányan hinni szeretnék, másrészt jelzi, hogy a Lindemann gyári tápegysége nem olyan gagyi, illetve a készülék tápellátása elég jól sikerült, mert kevésbé érzékeny a környezetre. Ez számomra pozitív jellemző.
Óvnék mindenkit, hogy a szóbeszéd előtt teljesen meghajolva azt gondolja/terjessze, hogy a lineáris tápegység egy magasztos csodaszer. Ezt is el lehet rontani, rosszul méretezni, nem megfelelő alkatrészeket építeni bele. Egykori készülékeim közül többet is olyan kapcsolóüzemű tápegységgel használtam, amit nem sikerült más megoldással meghaladni, pedig próbálkoztam. Talán az is értékes tanulság, hogy ugyanarról a - jónak gondolt - tápegységről üzemeltetve A készülék tökéletesen működött hónapokon át, B készülék meg folyamatosan hisztizett. No nem azért, mert B hibás, hanem mert másféle tápellátást igényel, mint A és itt nyilván csak az alap feszültségre és az áramerősségre gondolok.
Rock60 írta: ↑2023.12.25., hétf. 09:51
Azon túl, hogy fajlagosan kicsit olcsóbb, kicsit kevesebbet fogyaszt, és mind a két megoldás jó - analóg és hybrid - hangbéli kvalításaikat tekintve nem jutottam sokkal előrébb.
Az MZ/X tápegységek forgalmazójaként szívesen válaszolok a kérdéseidre, kivéve arra, hogy melyiknek milyen hangja van. Ez miként a kábeleknél, a tápegységeknél sem értelmezhető a rendszer többi elemétől függetlenül. A kínálatunkban is szándékosan többféle megoldás található, mivel a tervezés nem hit alapján, hanem a konkrét feladatnak megfelelően történt.