Próbálj ki egy Schneider, vagy hasonló tartót, sima 10x38-as hengeres biztivel. Ha hallasz valamit, léphetsz tovàbb.zoli73 írta: ↑2023.01.11., szer. 21:00Valaki próbálta, használ ill. van tapasztalata evvel a biztosítéktartóval https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/hifi-t ... itek-tarto, és a bele való biztosítékkal, a normál kismegszakító helyett?
Vagy akát bele egy prosztó egyszerő, 10x38mm-es biztosíték a villanyszerelési boltból, pár száz forintért?
Ez utóbbit azért kérdezem, mert a végerősítőmben kipróbáltam korábban egy Furutech biztosítékot a hagyományos üveg helyett, de nekem semmi eredménye nem volt. Hátha egy ilyen ösvény elejére való megoldást sem kell túlgondolni.
Köszönöm!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Audiophile ösvény és tápszűrő kondicionáló
- prando
- V.I.P.
- Értékelés: 160
Re: Audiophile ösvény vs tápszűrő kondicionáló
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3170
Valaki próbálta, használ ill. van tapasztalata evvel a biztosítéktartóval https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/hifi-t ... itek-tarto, és a bele való biztosítékkal, a normál kismegszakító helyett?
Vagy akát bele egy prosztó egyszerő, 10x38mm-es biztosíték a villanyszerelési boltból, pár száz forintért?
Ez utóbbit azért kérdezem, mert a végerősítőmben kipróbáltam korábban egy Furutech biztosítékot a hagyományos üveg helyett, de nekem semmi eredménye nem volt. Hátha egy ilyen ösvény elejére való megoldást sem kell túlgondolni.
Köszönöm!
Köszönöm!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- takiszer
- Fórumlakó
- Értékelés: 101
- Kapcsolat:
Én is sokáig éltem falun ...Ott télleg nagyon gáz volt a hálózat, néha 200V is előfordult . Igaz utolsó ház kábé 500m-re a 20kV-os betáptól 1F meg légvezeték... Majd ha lesz időm csinálok még pár mérést Extrém jó ---falu meg földkábel 3F a trafó a ház előtt--- illetve extrém rossz --10emeles épület sok lakással 1F alu bejövő kábel----- kíváncsi vagyok az ereményre
Avantgarde Uno Nano 572B SE DIY amp. Townshend Allegri Jadis JD1 drive-Lumin U1 mini akkus táppal JS1 MKIII DAC Wireworld Platimun mains Zensati hangszóró és összekötők meg pár Hidiamond
Townshend Elite Rock-Excalibur Benz Glider Borbély phono
Szerintem te is tudsz mondani 1000 olyan dolgot, amit nem lehet racionálisan magyarázni ebben az amúgy minden bizonnyal kiváló országban. Hacsak nem jössz rá, hogy ez is, meg az is tudjukkiknek a maszek érdekei miatt történik. De itt ennyit, mert mindjárt jön a csősz!

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Ilyenkor mindig felmerul a kerdes, mire fizetem az amper bovites dijat? Mire fizetem a halozatra rakotes dijat az utcaban, amikor behajitanak egy oszlopot? Utana a szamlamon a halozatfejlesztes dijat?pali923 írta: ↑2023.01.08., vas. 22:15Én is faluban lakom, és itt is vannak gondok. Meglehetősen gyakran vannak egy másodperces áramszünetek csak úgy minden látszólagos ok nélkül. Szakemberek szerint nagyon sok helyen (kb. mindenhol) nem követte a városból kimenekülés miatt megnövekvő agglomerációkban a hálózatfejlesztés az igénynövekedést (ismert okok miatt), és ez csak az egyik probléma.
Szóval ez az egyenlet is több ismeretlent tartalmaz, mint gondolnánk.
Tehat az a magyarazat, hogy sokan koltoztek oda, az kifejezetten idegesit, mert az arrol a helyrol meg tobb bevetelt takar az aramszolgaltatonak arrol a teruletrol.
Napelemeket nem engedik, mert “nem birja el a halozat”, amikor meg sok az aramszunet: “nem birja a sok fogyasztot a halozat”. Sokszor 210-215V-ra beesett helyszinekrol hallani orszagszerte. Mi van itt komolyan?
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
Én is faluban lakom, és itt is vannak gondok. Meglehetősen gyakran vannak egy másodperces áramszünetek csak úgy minden látszólagos ok nélkül. Szakemberek szerint nagyon sok helyen (kb. mindenhol) nem követte a városból kimenekülés miatt megnövekvő agglomerációkban a hálózatfejlesztés az igénynövekedést (ismert okok miatt), és ez csak az egyik probléma.
Szóval ez az egyenlet is több ismeretlent tartalmaz, mint gondolnánk.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- zoli73
- V.I.P.
Tíz évig laktam városban, lakótelepen ahol minden irányban, és közel a szomszédok.gomolalaci írta: ↑2023.01.08., vas. 21:01Meg az sem mindegy milyen rendszerben használod, meg milyen környezetben... Falun, ahol nincs a közelben nagyobb üzem, sok wifi, stb. szerintebb kisebb a nyeresége, mint zsúfolt városi környezetben...nemtomm írta: ↑2023.01.07., szomb. 21:10Azért tápszűrő és tápszűrő között is óriási különbségek vannak… az sem mindegy aktív vagy passzívgomolalaci írta: ↑2023.01.07., szomb. 20:37Én egyet tudok! Mióta eladtam a tászűró elosztómat, azóta boldogabb lettem! Aki megvette, az pedig tőle lett boldogabb.
Ilyen ez a popszakma!![]()
De nem akarok belemélyedni a témába mert felesleges….
Most falun lakom, ahol a szomszéd házak több 10m-re vannak, de itt sokkal több anomália jelnentkezik, mit a városban volt. Itt is van wifi, temérdek kapcsólóüzemű tápról működő készülék, ugyanúgy mint a városban. Igazából ezek negatív hatásaival nem vagyok tisztában, viszont a villamos hálózat problémáival(DC, feszültség ingadozás) sokkal többet lehet küzdeni. Nem tudom máshol milyen a helyzet, de nálunk koránt sem ideális.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- takiszer
- Fórumlakó
- Kapcsolat:
Szerintem nagyjából mindenhol ilyen béna a hálózat . Nagyon nem nevezném színuszosnak sem
Falun maximum kevesebb zaj van rajta...talán........... Anno a Vibavoice mutatója elég magasan volt nálam még az éjszakai órákban is. Családi házas városi környezet , semmi termelő üzem földkábelen jön be a villany, 20kV-os trafó 100m-en belül....Szóval ha ösvényt építünk a hifinek ,és van 3F a lakásban mindenkit arra buzdítok, hogy 400V-ról táplálja trafóval. A kimenőföldet persze külön erre a célra épített földelésre érdemes tenni, biztos, ami biztos.

Falun maximum kevesebb zaj van rajta...talán........... Anno a Vibavoice mutatója elég magasan volt nálam még az éjszakai órákban is. Családi házas városi környezet , semmi termelő üzem földkábelen jön be a villany, 20kV-os trafó 100m-en belül....Szóval ha ösvényt építünk a hifinek ,és van 3F a lakásban mindenkit arra buzdítok, hogy 400V-ról táplálja trafóval. A kimenőföldet persze külön erre a célra épített földelésre érdemes tenni, biztos, ami biztos.
Avantgarde Uno Nano 572B SE DIY amp. Townshend Allegri Jadis JD1 drive-Lumin U1 mini akkus táppal JS1 MKIII DAC Wireworld Platimun mains Zensati hangszóró és összekötők meg pár Hidiamond
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 361
Meg az sem mindegy milyen rendszerben használod, meg milyen környezetben... Falun, ahol nincs a közelben nagyobb üzem, sok wifi, stb. szerintebb kisebb a nyeresége, mint zsúfolt városi környezetben...nemtomm írta: ↑2023.01.07., szomb. 21:10Azért tápszűrő és tápszűrő között is óriási különbségek vannak… az sem mindegy aktív vagy passzívgomolalaci írta: ↑2023.01.07., szomb. 20:37Én egyet tudok! Mióta eladtam a tászűró elosztómat, azóta boldogabb lettem! Aki megvette, az pedig tőle lett boldogabb.
Ilyen ez a popszakma!![]()
A gondolkodás nem megerőltető...
Én,nem vagyok ilyen ügyes,na meg hozzáértő.takiszer írta: ↑2023.01.04., szer. 23:11Tegnap bekerült az 1KVA-es 400/230V-ra belőtt ACME ámerikai trafó.....Ilyen hatást nem lehet tápkábel cserével előidézni.....azóta nem tudom abbahagyni a zenehallgatást![]()
Már csak az a kérdés, ha nem egy sima leválasztótrafóval oldja meg az ember, hanem egy Audio Consultinggal vagy hasonlóval , akkor mi lenne, de sajna az 40x ennyibe kerül......Akinek van otthon legalább 2 fázisa, annak mindenképp megéri egy trafóra beruházni -25..50ezer Ft ért mennek használtan-mondjuk az enyém még nem volt bekötve , csak valami raktárban állt sok évet, eredeti dobozában leírással kaptam. Boldogság![]()
(Már nagyon idegesített az állandó DC ,és napszakfüggő "hangminőség")
Úgyhogy hirtelen felindulásból beszereztem egy Keces BP 2400 leválasztó trafót.
Odafelé a trafóért folyamatosan azon agyaltam,hogy normális vagyok e? Ennyit kiadni egy olyan dologért,ami azért nem egy közvetlen hangkeltő eszköz,mint pl egy hs,erősítő stb.
Aztán bekötés után,már az első percekben világossá vált,hogy ez volt hifis pályafutásom,egyik legjobb vásárlása.
Azon felül, hogy a DC teljesen megszűnt,vele együtt pedig minden nemű trafó zúgás,akkora hangminőség javulást hozott,amit álmomban sem mertem remélni.
Most olyan,mintha mindig késő éjjel hallgatnám a zenét.
Eltűnt valami zavaró felhang ,amit én a digitális zenehallgatás számlájára írtam. Analógabb lett a digital!

Szóval itt is boldogság!
Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés
MDA kábelezés
- takiszer
- Fórumlakó
- Kapcsolat:
Én is sokféle aktív meg passzív cuccot kipróbáltam...De egyik sem maradt Valamit mindig hoztak, de rontottak is .....Ha a drága hálózati kábeleket nézem-nekem is van egy WW Platinumom- árilag abból még talán egy 3fázis bekötése is kijön és tuti hoz annyit hangilag. Amúgy sajna így sem lehet megúszni olcsó hálózatikkal 

Azért tápszűrő és tápszűrő között is óriási különbségek vannak… az sem mindegy aktív vagy passzívgomolalaci írta: ↑2023.01.07., szomb. 20:37Én egyet tudok! Mióta eladtam a tászűró elosztómat, azóta boldogabb lettem! Aki megvette, az pedig tőle lett boldogabb.
Ilyen ez a popszakma!

"Az igazi barát szemből támad."
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 361
Én egyet tudok! Mióta eladtam a tászűró elosztómat, azóta boldogabb lettem! Aki megvette, az pedig tőle lett boldogabb.
Ilyen ez a popszakma!
Ilyen ez a popszakma!
A gondolkodás nem megerőltető...
- takiszer
- Fórumlakó
- Kapcsolat:
Az előszobában van a falon gyári dobozolású kiöntött cucc... Picit mormicol...majd megcsinálom szebben....meg kicsit el is számoltam magam .a wattokkal ....a két Avantgarde minimum 2x250VA a csöves végfok+DAC meg mindenféle tápok legalább 400VA , tehát nagyobb trafó kellene , igaz ez is bőven elég, mert a valós teljesítmény bőven 1KW alatt van elég csúnya, de lefotóztam a sok kimenő madzaggal be lehet kötni mindenféle feszkóra 190V-tól440V-ig -ez egy európai piacra szánt modell....
- Csatolmányok
-
- 20230104_093550.jpg (2.15 MiB) Megtekintve 2240 alkalommal
- prando
- V.I.P.
Semmi baj, elnézhette a dátumot.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
- zoli73
- V.I.P.
Hogyan is?
Nem is értem ezt a közel egy éves posztra való reagálást.
Mellesleg ez a kérdés már akkor megoldódott.
- prando
- V.I.P.
Így járt....malac6011 írta: ↑2023.01.06., pén. 21:32nem kérdezett pedig nagyon jó termékeket ismerek.....prando írta: ↑2022.02.09., szer. 16:25Keresd meg és kérdezz tőle privát üzenet formájában.zoli73 írta: ↑2022.02.09., szer. 15:16
Megnéztem az eladó portékáit, de Ő egyes konnektorokat kínál.
Nekem sorolható kellene, konkrétan 2db konnektor, ami 1 előlapba sorolható.
Millió ilyet lehet kapni, de nem tudom melyik az, amiért érdemes pénzt adni, és melyik a szemét kategória.
Nem érdekelnek a hi-tech megoldások, ahogy magamat ismerem, egy Furutech konnektor ,,hatását" nem hallanám meg.
Egy villanyszerelési boltban kapható, korrekt kivitelű darabbal beérem. Csak nem tudom melyik ilyen.
nem kérdezett pedig nagyon jó termékeket ismerek.....prando írta: ↑2022.02.09., szer. 16:25Keresd meg és kérdezz tőle privát üzenet formájában.zoli73 írta: ↑2022.02.09., szer. 15:16Megnéztem az eladó portékáit, de Ő egyes konnektorokat kínál.
Nekem sorolható kellene, konkrétan 2db konnektor, ami 1 előlapba sorolható.
Millió ilyet lehet kapni, de nem tudom melyik az, amiért érdemes pénzt adni, és melyik a szemét kategória.
Nem érdekelnek a hi-tech megoldások, ahogy magamat ismerem, egy Furutech konnektor ,,hatását" nem hallanám meg.
Egy villanyszerelési boltban kapható, korrekt kivitelű darabbal beérem. Csak nem tudom melyik ilyen.
BRG MK-27
- zoli73
- V.I.P.
Szívesen látnék(talán nem csak én) képet róla. Be is dobozoltad? Hol kapott helyet, a rendszer közelében, vagy ellenkezőleg? Mi a helyzet a működési zajjal?takiszer írta: ↑2023.01.04., szer. 23:11Tegnap bekerült az 1KVA-es 400/230V-ra belőtt ACME ámerikai trafó.....Ilyen hatást nem lehet tápkábel cserével előidézni.....azóta nem tudom abbahagyni a zenehallgatást![]()
Már csak az a kérdés, ha nem egy sima leválasztótrafóval oldja meg az ember, hanem egy Audio Consultinggal vagy hasonlóval , akkor mi lenne, de sajna az 40x ennyibe kerül......Akinek van otthon legalább 2 fázisa, annak mindenképp megéri egy trafóra beruházni -25..50ezer Ft ért mennek használtan-mondjuk az enyém még nem volt bekötve , csak valami raktárban állt sok évet, eredeti dobozában leírással kaptam. Boldogság![]()
Köszönöm!
Regebben nezegettem a gyarto termekeivel, de a legkisebbet is 7.5kVA meretben adtak, ugy gondoltam leteszek rola :)takiszer írta: ↑2023.01.04., szer. 23:11Tegnap bekerült az 1KVA-es 400/230V-ra belőtt ACME ámerikai trafó.....Ilyen hatást nem lehet tápkábel cserével előidézni.....azóta nem tudom abbahagyni a zenehallgatást![]()
Ezekszerint azert erdemes ezzel foglalkozni, koszi, hogy megosztottad!
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
- takiszer
- Fórumlakó
- Kapcsolat:
Tegnap készítettem pár képet bejövő illetve kijövő feszültségekről...Azt hiszem tanulságos . Anno még akkor méregettem a hálózatot, mikor Vibavoice-al próbálkoztam. Íme a képek
Azt hiszem a képek magukért beszélnek
Azt hiszem a képek magukért beszélnek

- Csatolmányok
-
- trafó utáni 0 független
- 20230105_214042[1].jpg (2.21 MiB) Megtekintve 2235 alkalommal
-
- 0 egy fázis között
- 20230105_214212[1].jpg (2.4 MiB) Megtekintve 2235 alkalommal
- takiszer
- Fórumlakó
- Kapcsolat:
Tegnap bekerült az 1KVA-es 400/230V-ra belőtt ACME ámerikai trafó.....Ilyen hatást nem lehet tápkábel cserével előidézni.....azóta nem tudom abbahagyni a zenehallgatást
Már csak az a kérdés, ha nem egy sima leválasztótrafóval oldja meg az ember, hanem egy Audio Consultinggal vagy hasonlóval , akkor mi lenne, de sajna az 40x ennyibe kerül......Akinek van otthon legalább 2 fázisa, annak mindenképp megéri egy trafóra beruházni -25..50ezer Ft ért mennek használtan-mondjuk az enyém még nem volt bekötve , csak valami raktárban állt sok évet, eredeti dobozában leírással kaptam. Boldogság

Már csak az a kérdés, ha nem egy sima leválasztótrafóval oldja meg az ember, hanem egy Audio Consultinggal vagy hasonlóval , akkor mi lenne, de sajna az 40x ennyibe kerül......Akinek van otthon legalább 2 fázisa, annak mindenképp megéri egy trafóra beruházni -25..50ezer Ft ért mennek használtan-mondjuk az enyém még nem volt bekötve , csak valami raktárban állt sok évet, eredeti dobozában leírással kaptam. Boldogság

Gondolom engem szerettek volna a szomszédok.
De mit csináljak ha nem hallottam a csengőt..

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- takiszer
- Fórumlakó
- Kapcsolat:
Leverte a villanyt
??

Mert mikor csináltattam egy.ilyet hallgattam
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal