Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Kazettás deckek

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 27

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: manman12 »

majd hétvégén szét szedem ,mert ezt szét kapni nem egyszerü :angry:Néztem neten van a pionak ilyen de semmi adat nincs csak a kód rxa 1183

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek

ha nincsen bele akkor legyártatok egyet .
majd hétvégén szét szedem ,mert ezt szét kapni nem egyszerü

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek

Én a német ebay-t tudnám javasolni, de gondolom otthon is lehet venni valahol. Ki kellene venni és lemérni a külső átmérőt, szélességet és a tengely vastagságát.
Persze amennyiben fémtengelyes...szerintem nem. Olyan lehet mint a Technics AZ-6 és 7-ben (RXP0052) és akkor nehezebb lesz találni.
Megtudnád nézni hogy milyen az a görgő?

ha nincsen bele akkor legyártatok egyet .

Rojka
Isten Hozott! :)
Értékelés: 6

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: Rojka »

Most egy kicsit irigy vagyok, ez az M45 kisöccse :-) És persze gratulálok.
Az a kisöccs 1,5-szer annyiba került eredetileg.

TAPE DECK
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: TAPE DECK »

Juliuswws
Értékelés: 4

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: Juliuswws »

értem,és hol lehet venni jó görgőket?
Én a német ebay-t tudnám javasolni, de gondolom otthon is lehet venni valahol. Ki kellene venni és lemérni a külső átmérőt, szélességet és a tengely vastagságát.
Persze amennyiben fémtengelyes...szerintem nem. Olyan lehet mint a Technics AZ-6 és 7-ben (RXP0052) és akkor nehezebb lesz találni.
Megtudnád nézni hogy milyen az a görgő?

pimpipa
Értékelés: 0

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: pimpipa »

Szerintem az első lépés, hogy az összes gumi alkatrészt cserélni kell, a görgőktől, a szíjakig, mindent. Ellenőrizni- és után állítani a leeresztő és felcsévélő orsók nyomatékét. Amíg ez nem történik meg, kár a potméterekkel bajlódni.
Az sincs kizárva, hogyha mechanikailag rendbe lesz téve a gép, akkor a potikkal nem is kell semmit csinálni.
Ha mégis hozzá kell nyúlni, akkor egy gyári mérőkazetta beszerzése elkerülhetetlen. Ehhez kell még egy frekvenciamérő vagy digitális oszcilloszkóp (esetleg egy PC-s szkóp progi is elég lehet).
Ha a mechanikus alkatrészek cseréjével megvagy, akkor a beállításban tudok segíteni, itt nálam, Pesten. Műszerek vannak, és az egyik kedves fórumos társtól kaptam egy TEAC mérőkazettát, amire vigyázok, mint a szemem fényére. Igaz ez nem kifejezetten sebesség beállításra készült, hanem azimuth beállításra, de még mindig jobban be lehet vele állítani a sebességet, mint a semmivel (gondolom). 

Megjöttek a görgők is.
Kinyitottam az egyiket, de a lebontásba (szíjcserébe) és tisztításba nem mertem belefogni, nekem bonyolultnak bizonyult...

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek

Ha a megkeményedett görgő kissé kopott, akkor kissé félreviheti a szalagot. Hiába alig használt, a gumi az időtől öregszik és keményen már jobban kopik.
Idővel nem a bemelegedéstől jobb a hangja, hanem attól, hogy az első orsón a szalagtekercs már nagyobb átmérőjű és erősebben húz, ezzel korrigálja a görgő hibáját.

értem,és hol lehet venni jó görgőket?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

A régi ékszíj is ezt csinálta.Megnéztem a két átmérőt és kisebb az új de szerintem nyomó lesz mert 90 es a gép.A szervizes átnézet mindent és rendbe taláta,a volt tulaj nem is használta mert a görgőkön látszik a gyári gumi szín ,tehát kevés kazi volt benne.De észrevettem hogy ha be melegszik akkor épen csak picit hallani.Vagy kazi szar maxell ud .A technicsen  ilyen gond nincsen vele,szépen szól.A nyomokon látni is hogy kicsit leharcolt,megetet az idő,mert sokat ált   szerintem,azért köszi a segítséget ,nézek görgökett azt eldől mi a gond
Ha a megkeményedett görgő kissé kopott, akkor kissé félreviheti a szalagot. Hiába alig használt, a gumi az időtől öregszik és keményen már jobban kopik.
Idővel nem a bemelegedéstől jobb a hangja, hanem attól, hogy az első orsón a szalagtekercs már nagyobb átmérőjű és erősebben húz, ezzel korrigálja a görgő hibáját.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek

Kedves manman12,

Sokminden okozhatja a fenti problémát. 
- Rossz paraméterű szíj - a két lendkerékre (a két irány miatt) másképp fekszik fel a szíj, ezért ez okozhat problémát csak az egyik lejátszási irányban.
- A nyomógörgő is lehet probléma - öreg, kemény, szennyezett - Csúszhat a szalag
- A Felcsévélő orsó húzóereje illetve az előbbi ingadozása főleg mechanikus kuplung esetén, bár ebben a típusban szerintem Digital Tension Control van szóval akár a felcsévélésért felelő motor vezérlése is lehetne a ludas...

Én mindenesetre a szíjra szavazok.

A régi ékszíj is ezt csinálta.Megnéztem a két átmérőt és kisebb az új de szerintem nyomó lesz mert 90 es a gép.A szervizes átnézet mindent és rendbe taláta,a volt tulaj nem is használta mert a görgőkön látszik a gyári gumi szín ,tehát kevés kazi volt benne.De észrevettem hogy ha be melegszik akkor épen csak picit hallani.Vagy kazi szar maxell ud .A technicsen  ilyen gond nincsen vele,szépen szól.A nyomokon látni is hogy kicsit leharcolt,megetet az idő,mert sokat ált   szerintem,azért köszi a segítséget ,nézek görgökett azt eldől mi a gond

Juliuswws
Értékelés: 4

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: Juliuswws »

tisztel magnósok,tanács kellene
az egyik irányban lejátszásnál  ingadozik a hang de a másik irányba nem oda vissza játszós,Szervizben most volt ékszíjazáson,de a nyomógörgőn is látszik a kazetta szalag helye ,szét mehetett a nyomógörgő?Pioneer ct-m66r magnó,kösszi a választ

Kedves manman12,

Sokminden okozhatja a fenti problémát. 
- Rossz paraméterű szíj - a két lendkerékre (a két irány miatt) másképp fekszik fel a szíj, ezért ez okozhat problémát csak az egyik lejátszási irányban.
- A nyomógörgő is lehet probléma - öreg, kemény, szennyezett - Csúszhat a szalag
- A Felcsévélő orsó húzóereje illetve az előbbi ingadozása főleg mechanikus kuplung esetén, bár ebben a típusban szerintem Digital Tension Control van szóval akár a felcsévélésért felelő motor vezérlése is lehetne a ludas...

Én mindenesetre a szíjra szavazok.

maczko
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: maczko »

DE drága Uram, itt vannak gyengébb szívű emberek is!!! ...  :-)

maczko
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: maczko »

Végre van IKEA kompatibilis kazettás magnóm és nagyon örülök neki

DSC01070.jpg

Most egy kicsit irigy vagyok, ez az M45 kisöccse :-) És persze gratulálok.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

"Az árát tekintve nem lenne vészes, főleg hogy ha európai bérekhez nézzük."
Ha az európai béreket nézzük akkor valóban nem vészes, de ha  a magyar átlag munkabéreket, akkor bizony nagyon is vészes.
A béka segge alatt vannak idehaza a munkabérek, és ez a büdös életben soha nem is fog változni, szégyen ami itt van !!
Egy szakember keres havonta 120-150ezer Ft-ot ? és ezt még le merik írni ?
Hasonló szakember Egy fejlett unios tagállamban havi 3-4000Eurót !!
Itt ez a gép az amerikai Bay-en:
http://www.ebay.com/itm/252086342809?rmvSB=true
Közel egy hónapja fent van, de nagyon nem kapkodnak érte, pedig ott azért van mit a tejbe aprítani !
Igaz hiányos, a master volume potisapka nincs meg rajta.
Ettől eltekintve bitang egy jó gép.

Hogy mi van az országban, arról nekem is van véleményem elhiheted...
Attól még a szomszédban legrosszabb esetben is félhavi munkabér. Ha mindennek az árát az itthoni bérekhez kellene igazítani, az érdekes lenne...

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek

tisztel magnósok,tanács kellene
az egyik irányban lejátszásnál  ingadozik a hang de a másik irányba nem oda vissza játszós,Szervizben most volt ékszíjazáson,de a nyomógörgőn is látszik a kazetta szalag helye ,szét mehetett a nyomógörgő?Pioneer ct-m66r magnó,kösszi a választ

Aiwa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 148

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: Aiwa »

Jól megvan pakolva... 
Az árát tekintve nem lenne vészes, főleg hogy ha európai bérekhez nézzük. 1000 euró?
Igazából csak egyszer kell megvenni...

"Az árát tekintve nem lenne vészes, főleg hogy ha európai bérekhez nézzük."
Ha az európai béreket nézzük akkor valóban nem vészes, de ha  a magyar átlag munkabéreket, akkor bizony nagyon is vészes.
A béka segge alatt vannak idehaza a munkabérek, és ez a büdös életben soha nem is fog változni, szégyen ami itt van !!
Egy szakember keres havonta 120-150ezer Ft-ot ? és ezt még le merik írni ?
Hasonló szakember Egy fejlett unios tagállamban havi 3-4000Eurót !!
Itt ez a gép az amerikai Bay-en:
http://www.ebay.com/itm/252086342809?rmvSB=true
Közel egy hónapja fent van, de nagyon nem kapkodnak érte, pedig ott azért van mit a tejbe aprítani !
Igaz hiányos, a master volume potisapka nincs meg rajta.
Ettől eltekintve bitang egy jó gép.
Egy ország ahol a gagyi az érték!
Ezen mindig jót derülök mikor belépve ránézek:
Kezdő Fórumlakó

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Jól megvan pakolva... 
Az árát tekintve nem lenne vészes, főleg hogy ha európai bérekhez nézzük. 1000 euró?
Igazából csak egyszer kell megvenni...

Aiwa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 148

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: Aiwa »

Eladásra kínálnak a Hifipiacon egy Teac Z6000 decket 280 ezerért.
Ennek tényleg ennyi a reális ára, vagy csak irányárnak megfelelő?

Z-6000-08.JPG

Teac-Z-7000-Master-Cassette-Deck-Tape-Recorder.jpg

A világ egyik (ha nem) a legjobb magnója, ezt borítékolhatod.
Amúgy az alsó képen Z-7000res látható.
Egy ország ahol a gagyi az érték!
Ezen mindig jót derülök mikor belépve ránézek:
Kezdő Fórumlakó

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3262

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Z-6000-08.JPG

Teac-Z-7000-Master-Cassette-Deck-Tape-Recorder.jpg

A valaha gyártott egyik legjobb magnó, ennél fogva ritka is. Az hogy az ára reális-e, nem tudom, talán igen. Amúgy itt is kínálják eladásra.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

skiraly
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 22

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: skiraly »

alfaati

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: alfaati »

rx8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 154
Kapcsolat:

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: rx8 »

Sziasztok!

Két héttel ezelőtt egy régi gyermekkori vágyam teljesült.Végre birtoklok egy Nakamichi deck-et.Teljes nevén egy Nakamichi 480-ast.Még most elérzékenyülök ahányszor ránézek.... :rolleyes:Sajnos a kép nem adja vissza a szerkezet időtlen szépségét.

Kellemes magnózást mindenkinek!

Forrás: Philips AK 601,Dual 1229, Empire 4000D/III, kínai phono, Tuner: Sanyo Plus T35,Előfok:DIY,Végfok:Appluase 300B, Hangsugárzó:DIY külső váltós,Kábelek Valhalla és egyebek.Streamer:Naim Unitiqute2

Rojka
Értékelés: 6

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: Rojka »

Ja és ha fiatalabb gépre vágysz akkor igazából valamilyen későbbi Sony jöhet szóba.
De itt is mélyen a zsebedbe kell nyúlni, egészen alsó naciig :-)
Mivel a Sony TC-KA6ES, TC-K7ES, TC-K970ES, TC-K990ES sem gyerekjáték.
120-150ezer Ft alatt nem úszod meg, már ha egyáltalán lesz aki elad ilyen gépeket.

Azért kisebb Nakákat, mint cr-4, cr-3, dr-1, dr-2, cassette deck 1 és 1,5 már 100eFt alatt meg lehet venni. Vagy a TEAC V-5010, JVC td-v1010, 1050 és aTechnics rs-b905, 965 is jó vétel lehet, ha viszonylag olcsóbb és fiatalabb gép a cél.

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek

A 70-es évek végén Pesten, a Dob utca sarkán lévő Műszaki Bizományi Áruházban lehetett csak látni ilyen csoda magnókat, melyek 20-40 ezer forintba kerültek. Csak álmodoztunk róluk, amikor a havi átlag kereset kb 4 ezer forint volt. Képes voltam félórákat bámulni (és elképzelni,hogy szólnak) a Keravill választékától merőben eltérő műszaki csodákat. Néha azért bekapcsolta őket a nagy hatalmú eladó. Tulajdonképpen örülnöm kellene, hogy ma már 1-2 havi fizuból meg lehet vásárolni egy 20-30 éves csúcs készüléket...Már, ha egyáltalán felbukkan egy, valamilyen apróhirdetési portálon.
Azért még ma is drágának tűnnek...

Hát igen,én is így voltam vele ,csak én az újságokat vettem és csodáltam őket ,meg a sok hi-fi boltból na onnan nehezen cibáltak ki.Hát én most egy új szerzeményen gondolkodom egy pio m6r en,volta kép van is kínálaton de nincsen távja ami igen csak zavar.Mondhatni csak olyat érdemes venni amihez tartozik táv is mert anélkül egy forintot nem ér,már csak azért se mert azzal könnyebb eladni a magnót ha megunta az ember.Mondhatni a több kazis gépek is igen ritkák,de egy nakamichi 505 e jöhetne.Az igazság hogy eltelt hány év is hogy nem gyártanak kazit,15 év szerintem felesleges a nagy őszegű kiadás ,mert hát minőségben igen szarok lettek ,vetem már sok fajtát tdk crom ahol kettévált a szalag    bafs crom ot -10 db-l felett torzított a hang.Nagyon nehéz kazit venni,én vetem  normál maxell ur 90 eseket,ami oldalanként 48 percesek de itt is van hiba:PL,átkel tekerni,majd a szalag azon végéből 1 percet kivágni mert a keréken levő szalag  felvette a formáját a szalag fogatónak,és így elmegy a hang.Sajna bármilyet is veszünk minőség romlás van,de még mindig tartósabb mint a dvd,vagy cd.A bakelit és a Kazi volt az igazi,.Az ékszíj legyen veletek

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”