Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

AST
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 34

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: AST »

Üdv !

Dual 701-es lemezjátszóba eredeti karral, milyen hangszedő javasolt ?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

13 órája, Ear írta:

Változtatnak. Az Edwards féle Little Belter például igen jó tuning.

Ezt próbáltam én is... + egy Isokinetik-et... de az Edwards csendesebb volt...

„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

Gomeez
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Gomeez »

Üdv. 

Különböző Rega meghajtó szijakkal  kapcsolatban van e valakinek személyes tapasztalata. Változtatnak e a hangon stb.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 755
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Big »

2018. 05. 10. at 22:42, antizigün írta:

jvc l-a21

ebben nem tudok segíteni.

DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

antizigün
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: antizigün »

jvc l-a21

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 755
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Big »

9 órája, antizigün írta:

sziasztok

2 dolog

- lemezjatszó belső mechnanikához cserélnék rugót. mennyire egyedi darabok ezek? átlag rugóboltba tudnak ilyet adni, ha viszek egyet mutatóba?

- nincs 100 hsz-om így nem tudok hirdetni. korábban nem emlékszem ilyen limitre. marad ez így, vagy visszaállunk? nincs kedvem felesleges posztokkal erőlködni :-) 

Milyen lemezjátszóról van szó? 

DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

antizigün
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

sziasztok

2 dolog

- lemezjatszó belső mechnanikához cserélnék rugót. mennyire egyedi darabok ezek? átlag rugóboltba tudnak ilyet adni, ha viszek egyet mutatóba?

- nincs 100 hsz-om így nem tudok hirdetni. korábban nem emlékszem ilyen limitre. marad ez így, vagy visszaállunk? nincs kedvem felesleges posztokkal erőlködni :-) 

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2638

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

1 hour ago, SSS said:

Hát SME nem az olcsó gyártmányokról híres, ugyanakkor minőségi probléma nem nagyon szokott felmerülni velük kapcsolatban.

abban nem kételkedek,ha csinálnak is majd vlmit,nem kóklerkodás lesz..a Loricraft sem volt a Máltai szeretetszolgálat áraival 
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 121

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SSS »

On 03/05/2018 at 8:49 AM, dixie chicken said:

engem személyszerint nem izgat a problematikája ,de érdekes story,csak félek ez ugyanaz a mese lesz majd mint az új téka 1200/1210,JBL L100,Tannoy Arden stb új reinkarnációja..az elméleti cél az volt hogy leverjék a használtpiaci árakat,de forditva sült el a puska,csak még jobban felkorbácsolta a már amúgy is magas,használtpiaci árakat..mehanikailag nem a legegyszerübb kivitelezésekhez tartozik a 301/401,és tudjuk hogy a (minőségi) kézi munkának magas ára van..de majd kiderül a vallatásnál milyen irányba fog elmozdulni az egész story..

Hát SME nem az olcsó gyártmányokról híres, ugyanakkor minőségi probléma nem nagyon szokott felmerülni velük kapcsolatban.

Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

13 hours ago, SSS said:

woooh hát kereslet az van mondjuk ezekre, ha megnézel egy ausztrál vagy újzélandi fórumot ott ez az isten, de nem csak ott...

engem személyszerint nem izgat a problematikája ,de érdekes story,csak félek ez ugyanaz a mese lesz majd mint az új téka 1200/1210,JBL L100,Tannoy Arden stb új reinkarnációja..az elméleti cél az volt hogy leverjék a használtpiaci árakat,de forditva sült el a puska,csak még jobban felkorbácsolta a már amúgy is magas,használtpiaci árakat..mehanikailag nem a legegyszerübb kivitelezésekhez tartozik a 301/401,és tudjuk hogy a (minőségi) kézi munkának magas ára van..de majd kiderül a vallatásnál milyen irányba fog elmozdulni az egész story..
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 121

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SSS »

8 hours ago, dixie chicken said:

https://parttimeaudiophile.com/2018/05/ ... aft-audio/

woooh hát kereslet az van mondjuk ezekre, ha megnézel egy ausztrál vagy újzélandi fórumot ott ez az isten, de nem csak ott...

Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

2018. 04. 15. at 9:06, Voyager írta:

nahát: http://www.origo.hu/techbazis/20180413- ... cioja.html

Tele ostobaságokkal és főleg ellentmondásokkal.

Szó se róla, elég "érdekes" dolgokat írnak a cikkben. Nem értem míért érzi úgy valaki, hogy neki újból fel kell találnia a spanyol viaszt? Szerintem semmi baj nincs a formátummal, nekem legalábbis nincs hiányérzetem.

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: DHT1 »

Én már annak örülnék ha a 60-as évek kiváló minőségét tudnák prezentálni...
72audio.com

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

nahát: http://www.origo.hu/techbazis/20180413- ... cioja.html

Tele ostobaságokkal és főleg ellentmondásokkal.

„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

antizigün
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

gond nélkül kicserélték a korábban posztolt hibás lp-t

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 601

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Szinte szó nélkül cserélik. Persze a hibát le kell írni. Igaz én személyesen vittem be és újra rendeltem.
Igen. Én is személyesen.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

Boygabi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Boygabi »

A bolton múlik szerintem. Meg is tagadhatnák a cserét mert akár le is másolhatjuk a zenét kibontás után. De ez már másik téma.

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 127

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

MM-ben vettem már hasonló hibával lemezt és szó nélkül kicserélték. Pár sorban le kellett írni jegyzőkönyvbe, hogy mi a hiba. Netes rendelésnél meg él a több napos elállás.....
Szinte szó nélkül cserélik. Persze a hibát le kell írni. Igaz én személyesen vittem be és újra rendeltem.

teac
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 115

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: teac »

Itthon foglalkozik valaki szubplatter készítéssel fémből vagy akrilból? Systemdek IIX-nél cserélném le a gyári műanyagot. Vagy a rega-khoz való is jó?

Itthon foglalkozik valaki szubplatter készítéssel fémből vagy akrilból? Systemdek IIX-nél cserélném le a gyári műanyagot. Vagy a rega-khoz való is jó?
Tisztelt Uram !

Keressen meg privátban, tudok segíteni ! Nem én vagyok a mester !

Teac

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 206

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

MM-ben vettem már hasonló hibával lemezt és szó nélkül kicserélték. Pár sorban le kellett írni jegyzőkönyvbe, hogy mi a hiba. Netes rendelésnél meg él a több napos elállás.....
Én úgy tudom adathordozóra nincs.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

teac
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 115

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: teac »

Én említettem néhány oldallal lejjebb a Csehszlovák kiadású (Supraphon) lemezeket, de pozitív előjellel.
A kb. 30-35db ilyen lemezem, mind jó minőségű nyomás, különösen a fényes kék és bordó cimkések.

Én említettem néhány oldallal lejjebb a Csehszlovák kiadású (Supraphon) lemezeket, de pozitív előjellel.
A kb. 30-35db ilyen lemezem, mind jó minőségű nyomás, különösen a fényes kék és bordó cimkések.

Tisztelt Uram !

A Supraphon kiadónál nem tudom, hogy voltak-e Bors Jenők, meg Erdős Péterek, de hogy tudtak egészen kiváló lemezeket készíteni az biztos. Valamikor úgy 1974.-76.- ban az tűnt fel, hogy a Qualiton, meg a Supraphon között az utóbbi javára sokkal nagyobb a súlya, egyenesebb a lemez, meg nem elhanyagolható módon, jobb volt a lemez tasak ! Nem elhanyagolható módon kisebb volt a lemezzaj is ! Készültek persze Dorogon is kiváló lemezek, van belőle néhány igen jó darabom, de a Supraphon egyenletesen volt jó, nagy többségében. Voltak ott is pocsék felvételek, de az nem a lemez hibája volt.

TEAC

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 601

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

hibás lemezt vettem (új)
kíváncsi vagyok kicserélik e
nem tudom mi lenne a jó megoldás: lemezboltban bontsuk ki a frissen megvett LP-t és nézzük át az eladóval? és ha futár/posta hozza?

http://keptarhely.eu/view.php?file=2018 ... p76d1.jpeg

Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

antizigün
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Erre én is kíváncsi lennék.
Itt látszik szemre is a hiba,de mi van akkor,ha csak szimplán serceg a jobb csatorna a teljes lemezoldalon?

az oldal hibátlan
viszont az első 10 körben kattog ez a karc vagy bemaródás

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 206

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

hibás lemezt vettem (új)
kíváncsi vagyok kicserélik e
nem tudom mi lenne a jó megoldás: lemezboltban bontsuk ki a frissen megvett LP-t és nézzük át az eladóval? és ha futár/posta hozza?

http://keptarhely.eu/view.php?file=2018 ... p76d1.jpeg

Erre én is kíváncsi lennék.
Itt látszik szemre is a hiba,de mi van akkor,ha csak szimplán serceg a jobb csatorna a teljes lemezoldalon?
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”