Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3282

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

viri írta:
2021.12.15., szer. 10:41
Vagy nem tudom, nekem más ötletem nincs, hogy mi lehet. Illetve még annyi, hogy nyilván nem mindenki egyformán érzékeny a finom változásokra, ettől még senki nem süket, meg ugyan úgy élvezeti a zenét, stb. csak próbálom megfejteni a jelenséget, már Alex beírásánál is ezen gondolkodtam, hogy vajon ilyenkor mi van a háttérben?
Arra emlékszem, hogy amikor az erősítő és CD közé még 2003-ban betettem az akkor kb. 10-12e Ft-os Neotech RCA-t a gyári, tyúkbél fekete helyett, elég jól hallható különbséget adott. Pedig az még az előző, alacsonyabb kategóriás Marantz szett volt.
Persze akkor még a hallásom is jobb volt :D

Valószínű ekkora mértékű változásra még érzékeny vagyok, de az ennél finomabbra már nem. El tudom képzelni, hogy több százezer Ft-os kábeleket már lehet én is meghallanék. De akkor inkább a komponensből vennék ennyivel drágábbat, mert szerintem az többet hozna (hozhat?) a konyhára.
Csak a Marantz! :-D

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

viri írta:
.. nem lehet az, hogy mint egy fordított placebo működik nálad ez a dolog? Úgy értem, hogy annyira elhiszed azt hogy nincs különbség, hogy aztán tényleg nem veszed észre.
Simán lehet.

Amúgy ez a "fordított placebo" hatalmas :D Nagy ötletet adtál a kábel marketingeseknek, mert ez bármikor bevethető a hallgatóságban lévő rosszakaró, negatív kisugárzású ember miatt sajnos nem kihallott, de amúgy létező kategória ugrás szöveg mellé ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 351

Hozzászólás Szerző: marconi »

juliush írta:
2021.12.14., kedd 16:38
Ha elengedjük végre az ezüst-vagy-nem-ezüst témát, érdemes lehet elgondolkozni azon, hogy két ennyire nyilvánvalóan eltérő geometriájú, szálszerkezetű és anyagválasztású kábel miért is nem szól hallhatóan különbözően! gondolkodik.gif
Valószínűleg azért mert mindkét kábel áteresztőképessége/minőségi színvonala magasabban van mint amit Alexünk rendszere képvisel. Vagy a hallása.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Hozzászólás Szerző: earforce »

viri írta:
nem lehet az, hogy mint egy fordított placebo működik nálad ez a dolog? Úgy értem, hogy annyira elhiszed azt hogy nincs különbség, hogy aztán tényleg nem veszed észre. Persze ott van a 2 barát kérdése, az meg már tömeghipnózis :) Vagy nem tudom, nekem más ötletem nincs, hogy mi lehet. Illetve még annyi, hogy nyilván nem mindenki egyformán érzékeny a finom változásokra, ettől még senki nem süket, meg ugyan úgy élvezeti a zenét, stb. csak próbálom megfejteni a jelenséget,
Idén vettem egy nagyobbacska (kb. 3kilós darab) sungit piramist, mert jól néz ki. Persze ezoarcok szerint ez is mindenre jó:
fogd meg, tedd a tested fájó pontjára, öntsd fel vízzel és idd azt, tedd a telefonra, wifi routerre stb. A csillagokat is lehozza az égről, mert vannak benne fullerének is, meg meteor származékok, blablabla. Természetesen EMI/RFI csökkentő hatása igen jelentős.....hagyjuk már!

No mindegy, rátettem a DAC trafójának a tetejére és kifejezetten beleszólt a hangképbe, leginkább a térbe. Konkrétan tologattam előre/hátra az énekest a térben attól függően hogy rátettem vagy csak a készülék elé raktam a 'követ'.
Ezt lehetett hallani. Ez volt az a pont ahol ezt az ezo dolgot is elengedtem ÖRÖKRE mert, valóban minden mindenre hatással van és ebbe hosszú távon bele lehet őrülni.

A fentieket csak azért írtam, mert egyébként érzékenynek tartom magam a finom változásokra. Sőt nyitott is vagyok ezekre a dolgokra.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

earforce
V.I.P.
V.I.P.

trane írta:
2021.12.15., szer. 10:47
vagy moNNYuk ha nem kapcsolják be a rendszert, és/vagy hangerőt nem tekernek rá... gondolkodik.gif :smile29: :smile32: ;peace; :smile53:
Hát igen, erre az eshetőségre nem is gondoltunk :rolleyes: :napsut:
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

earforce
V.I.P.
V.I.P.

viri írta:
Sejtem hogy mely kábelek lehettek ezek, és ha V betűvel kezdődik, akkor főleg teljes rejtély előttem, (az erős karakterük miatt) hogy nem hallottatok különbséget. Tudom hogy Te vagy az egyik aki régen is mindig bírtad, hogy nem szoktál különbségeket hallani, és most írás közben beugrott, hogy nem lehet az, hogy mint egy fordított placebo működik nálad ez a dolog? Úgy értem, hogy annyira elhiszed azt hogy nincs különbség, hogy aztán tényleg nem veszed észre. Persze ott van a 2 barát kérdése, az meg már tömeghipnózis :) Vagy nem tudom, nekem más ötletem nincs, hogy mi lehet. Illetve még annyi, hogy nyilván nem mindenki egyformán érzékeny a finom változásokra, ettől még senki nem süket, meg ugyan úgy élvezeti a zenét, stb. csak próbálom megfejteni a jelenséget, már Alex beírásánál is ezen gondolkodtam, hogy vajon ilyenkor mi van a háttérben?
Bármi lehetséges. Az egyik barát kifejezetten kábelbuzi, mindent IS hall, ha bármit cserélsz. Legalábbis ő hallja, de most nem hallott. Szóval x-akta a dolog.

Én ezt követően végleg elengedtem ezt a kábelkérdést, nem fogok vele foglalkozni.

Emellett érdekes, hogy idén nyáron meg egy "V betűs" USB kábel a barátom rendszerében meg olyan előrelépés volt, hogy egyikünk sem hitte el. Véleményem szerint a kábelek nem ugyanúgy működnek mindenhol, fogalmam sincs miért.

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

earforce írta:
2021.12.15., szer. 09:57
Robici írta:
2021.12.14., kedd 17:22
Azt is szokták mondani, hogy "nem elég nagy felbontású a rendszer". :-)
Igen, ez a kedvencem. Egyébként ebben a felbontás dologban van valami.
Néhány hónapja számoltam be, hogy bekerült a rendszerembe (ami sztem kellő felbontású, de majd Alex leírja hogy az-e) kb. 2M HUF-nyi kábel. Egy ÁLTALAM is elismert magyar kábelguru (többet nem segíthetek :) ) igen impozáns kábelszettéről volt szó, aminek egyetlenegy komponense sem az olcsó és gagyi réz (fúj réz :) ) ligában focizik és én sem hallottam semmi difit a saját töki réz kábeleimhez képest. De másik 2 jófülű barátom sem. Ilyen ez. El kell fogadni. Szar a rendszerem.
Valszeg a Musical Fidelity F széria vagy a 2.7-es Magneplanar a szűk keresztmetszet, netán a Metrum DAC - arról is csak rosszat hallani , illetve a REL S széria is keni a mélyet :smile29:
Sejtem hogy mely kábelek lehettek ezek, és ha V betűvel kezdődik, akkor főleg teljes rejtély előttem, (az erős karakterük miatt) hogy nem hallottatok különbséget. Tudom hogy Te vagy az egyik aki régen is mindig bírtad, hogy nem szoktál különbségeket hallani, és most írás közben beugrott, hogy nem lehet az, hogy mint egy fordított placebo működik nálad ez a dolog? Úgy értem, hogy annyira elhiszed azt hogy nincs különbség, hogy aztán tényleg nem veszed észre. Persze ott van a 2 barát kérdése, az meg már tömeghipnózis :) Vagy nem tudom, nekem más ötletem nincs, hogy mi lehet. Illetve még annyi, hogy nyilván nem mindenki egyformán érzékeny a finom változásokra, ettől még senki nem süket, meg ugyan úgy élvezeti a zenét, stb. csak próbálom megfejteni a jelenséget, már Alex beírásánál is ezen gondolkodtam, hogy vajon ilyenkor mi van a háttérben?
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Robici írta:
Igen, ez a kedvencem. Egyébként ebben a felbontás dologban van valami.
Néhány hónapja számoltam be, hogy bekerült a rendszerembe (ami sztem kellő felbontású, de majd Alex leírja hogy az-e) kb. 2M HUF-nyi kábel. Egy ÁLTALAM is elismert magyar kábelguru (többet nem segíthetek :) ) igen impozáns kábelszettéről volt szó, aminek egyetlenegy komponense sem az olcsó és gagyi réz (fúj réz :) ) ligában focizik és én sem hallottam semmi difit a saját töki réz kábeleimhez képest. De másik 2 jófülű barátom sem. Ilyen ez. El kell fogadni. Szar a rendszerem.
Valszeg a Musical Fidelity F széria vagy a 2.7-es Magneplanar a szűk keresztmetszet, netán a Metrum DAC - arról is csak rosszat hallani , illetve a REL S széria is keni a mélyet :smile29:

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Tctronic írta:
2021.12.14., kedd 20:38
Az ezüst és a réz között elég nagy eltérés van hangban azért....
Sőt, brit tudósok, és itteni tapasztalt fórumozók is azt állítják, hogy a tisztán(ak nevezett) ezüstkábelek hangja sem egyforma. Valaki itt ezüstkábelt árul már évek óta. Úgy tudom, nem vett minden fórumozó belőle, és ennek is biztosan van oka.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

pali923
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2021.12.14., kedd 22:29
De egy adott rendszerben bizony - és ez tapasztalat, talán valós, talán placebo - tud különbségeket okozni egy kábel, a hangfalkábel pedig kifejezetten. Az, hogy mekkorát, már bőven egyéni ízlés, megítélés - és igen, a hallottak megítélésének képessége - függvénye.
Én olyan balga vagyok, azt hittem, hogy az egész topik, mind az 1050 oldalon erről szólt eddig. Mégis csak újra előkerülnek a szkeptikusok? :fekverohog:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2669

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Robici írta:
2021.12.14., kedd 20:21
dixie-chicken írta:
2021.12.14., kedd 18:50
nem okvetlenül a "felbontás" lehet a hibás...egy szeánsz,ismeretlen rendszerben-környezetben,komoly,tapasztalt hifistákat is megtéveszthet-elbizonyitalanithat...
Persze szándékosan volt provokáló amit írtam. Hogy a kábeleknél maradjunk, már korábban is leírtam egybként hogy én hallható egyértelmű ​különbséget csak hangfalkábeleknél szoktam hallani. (Minden más az én tapasztalatomban eddig a "mintha" kategóriába esett - egy kivétellel - amit én elhanyagolhatónak tartok.)
Egyébként tavaly mikor még hifiztem itthon és ismerősöktől voltak itt cuccok, kíváncsiságból csináltam egy mérést a mikrofonommal a fülre is (nem drasztikusan, de azért) hallhatóan eltérő két hangfalkábel között (a kábelet a rendszerbe kötve a hallgatási pozícióban REW-es mérés). A mérés kicsi, de egyértelmű eltérést mutatott. Az egyik hangfalkábellel majdnem a teljes sávban nagyobb volt a hangnyomás érték egy picit mint a másikkal, ami már hallható. Persze ez simán benne van az otthoni használatra szánt egyszerű mikrofon hibahatárában, meg nyilván pontatlan az egész, de amikor ide-oda cserélgettem a kábeleket, mindig ugyanez az eredmény jött ki. Ennek biztos megvan a műszaki oka de ahhoz már én egyáltalán nem értek.
dixie-chicken írta:
...van hogy hetekig,hónapokig élni kell vlmivel,mire leesik igazán hogy merre is van az arra..nincs mindig meg a John Wayne féle "berúgom a kocsmaajtót,lövök,és majd kérdezek" effektus...a hirtelen "ég és föld" külömbségek veszélyesek... ;)
Az a baj szerintem a "csak a meghallgatás a fontos" irányzattal, hogy sajnos a fület a legkönnyebb becsapni.
sajnos,én nem mérek,nem a szakmám,nincs mivel sem,csak a fülemre tudok hagyatkozni,valahogy ha visszanézem a dolgaimat,soha nem használtam olyan rendszert,amely jeleskedett volna a részletgazdagságban,extrém nagy felbontásban...volt olyan korszakom amikor minden hétvégén,más-más forgalmazotol,kábelszetteket hoztam el,és csak figyeltem néha mint a moziban :D ,és "buta" rendszereken is tapinthatóak voltak a hangzásbeli eltérések,legalább is számomra...olyan is volt,amikor nem volt frenetikus az eredmény,és ma azon a véleményen vagyok,hogy ezekre a dolgokra kéne jobban odafigyelni...ahol hirtelen nagy hasraesés van,nagyon gyorsan bekövetkezik,a hátraesés is,amelynek az eredménye,általában megtalálható a hirdetésrovatban... :smile51: :D
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5980

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Robici írta:
2021.12.14., kedd 21:01
Na még ki se hevertük a hifis topikban a Bayz témát, már itt is az újabb kábelezős dzsembori. Pörög a fórum! :D
A BayZ-vitát végigkövettem, és szándékosan nem folytam bele, bár szomorúság töltött el. Megvan a véleményem róla, de úgy hogy nem hallottam egyetlen BayZ hangsugárzót sem, legfeljebb a kinézetükről meg az árukról tudnék véleményt formálni...

A kábeltémát sem akartam feltétlenül újraéleszteni, viszont komolyan utánanéztem, mert biztos, hogy kipróbáltam volna egy ilyen komoly "megépítettségű", színezüst kábelt. A Kácsáról egyébként saját eddigi tapasztalataim alapján csak jó véleményem tud lenni.

És ha valakiről nem lehet állítani azt, hogy kábelfetisiszta, akkor én biztosan ebbe a kategóriába tartozom. A hangfalkábeleimet - ha ismerné az itteni közönség - fikázás hegyek érnék az AVX-en, abban teljesen biztos vagyok. Viszont kipróbáltam már saját rendszerben más kábeleket is, és bizony hallottam a különbséget. Csak éppen nem akkorát, hogy indokolttá tette volna az árkülönbséget - számomra.

Egyébként számomra a legdurvább - az én fülemnek egyértelműen negatív - változást pont egy általam megvásárolt digitális kábel hozta, ami ugye úgymond nonszensz, mert a bitek azok ugye bitek - én is értetlenül álltam a helyzet előtt, de egyszerűen számomra fárasztóvá és hosszabbtávon halgathatatlanná vált a rendszerem tőle - az eredmény: én két nap erőlködés után kivettem a rendszerből.

Akkor még elméletem sem volt, hogy mi okozza, amit tapasztalok, most már kezdem kapizsgálni. Az inkrimnált kábel a mai napig a tualjdonomat képezi, ráadásul egy - elvileg - színezüst vezetőjű kábelről van szó. Nincs lelkem meghirdetni, mert ami szerintem szar, azt nem tudnám jó szívvel eladni senkinek, akkor sem, ha megvan az esélye - nem is kicsi - hogy más rendszerben pozitív változást hoz. Te már jártál nálam, szóval tudod, hogy mennyire szar vagy jó a rendszerem, szóval, ha gondolod, szívesen odaadom kipróbálásra.

Én ugyanis még mindig vallom, hogy egy kábelnek - legyen az bármilyen anyagból - csak egy adott rendszerben van "hangja", és a szubjektív megítélésen túllépve, objektív okai is lehetnek annak, hogy az adott rendszerben nem "szól" jól. És ezen objektív okoknak köze van ahhoz, hogy az adott kábel - az általam felhozott esetben egy digitális jelet közvetítő, tehát jó magas frekvenciáknak "kitett" - kábel mennyire viselkedik EMI és RFI szempontból adó- ill- vevő antennaként, és a rendszerben - akár az egyes aktív elemek eme zavarokra való érzékenysége, akár a "kábelrengetegben" mellette található többi kábel "vevő" képessége mennyire hat a végső hangélményre. Vagy éppen a hangfalkábeleknél a kábel fajlagos ellenállása, kapacitása ill. induktivitása mennyire befolyásoljáa a végerősítő-áramkör működését és "produktumát".

Azt hiszem - minden konkrét utánaszámolás és további tudományos megfontolás nélkül, csak hiszem, tehát lehet, hogy tévedek - hogy a lehetőségek tárháza itt, az általam használt árkategóriában, akkora, hogy a rendszertől elkülönítve nehezen beszélhetünk kábelek "hangminőségéről". De egy adott rendszerben bizony - és ez tapasztalat, talán valós, talán placebo - tud különbségeket okozni egy kábel, a hangfalkábel pedig kifejezetten. Az, hogy mekkorát, már bőven egyéni ízlés, megítélés - és igen, a hallottak megítélésének képessége - függvénye. Így lehet, hogy valakinél nincs semmi érzékelt különbség, míg másnál "ég és föld" - és ezek a csak a végletek, természetesen ezek között rengeteg köztes egyéni megítélés is létezhet.

Ezekről pedig érdemes eszmét cserélni. Nem feltétlenül az általad felhozott - szerintem nagyon fájdalmas - BayZ-hangsugárzók körüli vita személyeskedésig fajuló stílusában, de ha tudunk higgadtan értekezni róluk, akkor miért is ne pörögne ez a topik? Kinek árt? Mndig is lesz erről nézeteltérés, most hallgasson itt is, aki másként látja/hallja/tudja?
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

cables írta:
2021.12.14., kedd 19:46
Aszpirin írta:
2021.12.14., kedd 18:07

... csak az anyagmennyiség miatt is furcsának találtam, hogy egy ekkora, 16 egyenként árnyékolt tömör ezüst vezetőből font kábel csak 100ezer forint legyen.
Miért lennének az ábrán látható kábel vezetői egyenként árnyékoltak? Egyáltalán hogy kerül szóba a hangfal kábel árnyékolása?
Egész egyszerűen elírtam, ennyi. Egyenként szigetelteket akartam írni, mea culpa. Engedj meg nekem ennyi tévedést egy hosszú és fáradságos munkanap után. Tényleg nem árnyékolásra gondoltam...
Egyébként igazad van.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1186
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

Na még ki se hevertük a hifis topikban a Bayz témát, már itt is az újabb kábelezős dzsembori. Pörög a fórum! :D

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2719

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Az ezüst és a réz között elég nagy eltérés van hangban azért.... Ez mondjuk csak ezüstözött kábel volt ami szerintem , hát hogy is mondjam gondolkodik.gif szóval nekem nagyon nem voltak kedvező tapasztalatim az ilyen jellegű kábelekkel. Nem is tudom hova lehet jó... Az ezüst és a réz annyira eltérő, hogy együtt szerintem lényegese több hátránnyal járnak mint előnnyel. De valamiért mégis árulják, szóval valahova biztosan jó....
Egyszer már feltettem a kérdést melyik rendszer enged át több információt? Ami érzékeny a kábelezésre, vagy ami nem?
A logika azt diktálja, hogy amelyik érzékeny a kábelezésre. De a logika azt is diktálja, hogy a tápkábeleknek nincs értelme. Szóval én nem lettem okosabb....
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

dixie-chicken írta:
nem okvetlenül a "felbontás" lehet a hibás...egy szeánsz,ismeretlen rendszerben-környezetben,komoly,tapasztalt hifistákat is megtéveszthet-elbizonyitalanithat...
Persze szándékosan volt provokáló amit írtam. Hogy a kábeleknél maradjunk, már korábban is leírtam egybként hogy én hallható egyértelmű ​különbséget csak hangfalkábeleknél szoktam hallani. (Minden más az én tapasztalatomban eddig a "mintha" kategóriába esett - egy kivétellel - amit én elhanyagolhatónak tartok.)
Egyébként tavaly mikor még hifiztem itthon és ismerősöktől voltak itt cuccok, kíváncsiságból csináltam egy mérést a mikrofonommal a fülre is (nem drasztikusan, de azért) hallhatóan eltérő két hangfalkábel között (a kábelet a rendszerbe kötve a hallgatási pozícióban REW-es mérés). A mérés kicsi, de egyértelmű eltérést mutatott. Az egyik hangfalkábellel majdnem a teljes sávban nagyobb volt a hangnyomás érték egy picit mint a másikkal, ami már hallható. Persze ez simán benne van az otthoni használatra szánt egyszerű mikrofon hibahatárában, meg nyilván pontatlan az egész, de amikor ide-oda cserélgettem a kábeleket, mindig ugyanez az eredmény jött ki. Ennek biztos megvan a műszaki oka de ahhoz már én egyáltalán nem értek.
dixie-chicken írta:
...van hogy hetekig,hónapokig élni kell vlmivel,mire leesik igazán hogy merre is van az arra..nincs mindig meg a John Wayne féle "berúgom a kocsmaajtót,lövök,és majd kérdezek" effektus...a hirtelen "ég és föld" külömbségek veszélyesek... ;)
Az a baj szerintem a "csak a meghallgatás a fontos" irányzattal, hogy sajnos a fület a legkönnyebb becsapni.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4048

Hozzászólás Szerző: juliush »

Aszpirin írta:
juliush írta:
Ha elengedjük végre az ezüst-vagy-nem-ezüst témát, érdemes lehet elgondolkozni azon, hogy két ennyire nyilvánvalóan eltérő geometriájú, szálszerkezetű és anyagválasztású kábel miért is nem szól hallhatóan különbözően! gondolkodik.gif
Gondolom Te már elgondolkodtál rajta, szóval hedd kérdezzek vissza: szerinted?
Fogalmam sincs. És nem azért kérdeztem, mert nem hiszek benne vagy nem tapasztaltam meg a hangfalkábelek közötti különbséget. Valójában pont a hangfalkábel az, aminek a hatásáról leginkább meg vagyok győz(őd)ve, ellentétben mondjuk a tápkábelekével. De erről másutt már írtam.
Csak arra tudok gondolni, hogy az adott erősítő és hangfal viszonylatában nem tud valamiért érvényesülni, pedig egyáltalán nem beszélhetünk igénytelen berendezésekről. Sajnos tudom, hogy vannak, akik majd azt próbálják belemagyarázni, hogy "nem elég jók, részletezők ahhoz, hogy alkalmasak legyenek a finomságok kimutatására", de én nem ebben az iskolában hiszek.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7559

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

cables írta:
2021.12.14., kedd 19:46
Aszpirin írta:

... csak az anyagmennyiség miatt is furcsának találtam, hogy egy ekkora, 16 egyenként árnyékolt tömör ezüst vezetőből font kábel csak 100ezer forint legyen.
Miért lennének az ábrán látható kábel vezetői egyenként árnyékoltak? Egyáltalán hogy kerül szóba a hangfal kábel árnyékolása?
Nyilván (teflonnal) szigeteltet akart írni, nem árnyékolást, egyszerű elírás. Persze értette mindenki, aki akarta. :rolleyes:
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2282

Hozzászólás Szerző: cables »

Aszpirin írta:

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2669

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Robici írta:
Tctronic írta:
2021.12.14., kedd 16:43
juliush írta:
Sz@r Marantz :D Elnézést, feldobott labda volt. ;) :napsut:
nem okvetlenül a "felbontás" lehet a hibás...egy szeánsz,ismeretlen rendszerben-környezetben,komoly,tapasztalt hifistákat is megtéveszthet-elbizonyitalanithat...nem kábeles téma,inkább az "alátét-rezgéscsillapitás" témához tartozna,de talán értelmezhető...cimbimnek van egy komolynak mondható rendszere,"nagyfelbontásos" hangja van,komoly,tapasztalt hifistáknak csinált egy szeánszot,a Lampizator DAC G7/BigFoot alatt csereberélgette a Finite Ceraball és a sima tüske alátéteket,és nem tudták a vendégek összeszedni gondolataikat,vakteszten mikor mi is van a készülék alatt,és mi is pontosan az eltérés...a tiszta ezüstkábeleknek az értéke (Goertz AG) a rendszerben,még ma is,használtipaci áron,egy komoly használtautó értékét képviseli...nemrég olvastam valahol,valaki cipőfűzövel felakasztotta az M2Tech Young-ot egy kampó segitségével a felső polcra,és drámai változásokrol beszélt,az egész rendszernek az értéke,a cimbimnél 1 tápkábel értéke :D ...van hogy hetekig,hónapokig élni kell vlmivel,mire leesik igazán hogy merre is van az arra..nincs mindig meg a John Wayne féle "berúgom a kocsmaajtót,lövök,és majd kérdezek" effektus...a hirtelen "ég és föld" külömbségek veszélyesek... ;)
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3282

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

pali923 írta:
2021.12.14., kedd 17:51
Alex_Aston írta:
2021.12.14., kedd 17:21
Én az ilyen "mintha" és "talán" dolgokkal nem foglalkozom. Ennyit nem ér nekem az egész.
Látod, még az a drága Marantz is felesleges volt, meg az akusztika. :P :D
(Bocsi, ez is magas labda volt!) :smile29:
Én ezzel úgy vagyok, ha elsőre is hallani a különbséget, arra szánok időt, pénzt, ha van rá mód.
De ha úgy kell fülelni, hogy mintha, ott valami apróság, talán hallható, de nem biztos, nézzük meg még 3x, na az nekem nem pálya.
Nyilván van aki ilyen mélységben, vagy ennél apróbb dolgokkal is képes foglalkozni.

Nem állítom, hogy nincs különbség a két kérdéses kabel között, akár nálam is hallhatóan. De az már (még? :D ) nem az én szintem.
Csak a Marantz! :-D

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

juliush írta:
Gondolom Te már elgondolkodtál rajta, szóval hedd kérdezzek vissza: szerinted?

(de most tényleg nehogy már a hangfalkábelekre is az jöjjön ki, hogy nem "szólhatnak" hallhatóan különbözően egyazon adott rendszerben, mert azt szerintem még te sem gondolod komolyan. Vagy ha mégis, akkor én mutatok neked hangfalkábeleket, amelyek másként "szólnak" - az én rendszeremben legalábbis).

Az ezüst vagy nem ezüst témát meg azért feszegettem, mert már csak az anyagmennyiség miatt is furcsának találtam, hogy egy ekkora, 16 egyenként árnyékolt tömör ezüst vezetőből font kábel csak 100ezer forint legyen. A kérdésemnek semmi köze nincs a vélhető hanghoz vagy a különbség meg-nem-létének miértjéhez részemről.

pali923
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2021.12.14., kedd 17:21
Én az ilyen "mintha" és "talán" dolgokkal nem foglalkozom. Ennyit nem ér nekem az egész.
Látod, még az a drága Marantz is felesleges volt, meg az akusztika. :P :D
(Bocsi, ez is magas labda volt!) :smile29:

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

cannonball írta:
2021.11.26., pén. 16:55
szabo_pitty írta:
2021.11.26., pén. 16:47
cannonball írta:
2021.11.26., pén. 16:35

Nekem némi kalandozás után most ez van bekötve, és igen meg vagyok vele elégedve. Nem utolsó szempont, hogy van mindenből demó, amit elhozhatsz, illetve elég jók most a Black friday akcióik is.

https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kco-is ... X0QAvD_BwE

Nyugodt hangú, masszív, és szép drót. Itt a fórumon is mintha árult volna valaki mostanában.
Ez is szimpatikus, különösen, a szorítós, RCA-dugók miatt.
Igen, a megépítettségük mint egy tank, különösen egy AQ kábel mellett...
Ma jött meg a Ká-Csa KCO-IS100. Még járódik, de kellemes hangja van. Köszönöm, a tippet!
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Tctronic írta:
2021.12.14., kedd 16:43
juliush írta:
Sz@r Marantz :D Elnézést, feldobott labda volt. ;) :napsut:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”