Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Ha Hk680 asom mind a 4 csatornáját használnám, oly módon, hogy a B részröl csak az aktív subra megy a teljesítmény és az A részröl pedig 4 ohmos doboz van hajtva, az nagyon nem jo vagy elviseli az erösítö? Ugye igy használva 8-16 ohm a keret, de a subot nem tudom máshogy rákötni.
Ha valaki tudja a fizika része is érdekelne, mi történik a lemez alatt.
Ha minden csatornára 4 ohmos doboz lenne kötve nem kérdeznék, de ebben az esetben is hasonló a helyzet? Jelen esetben a Yamaha YST-SW 300 -ról van szó.
Filmhez: Dynavioce Challenger m-63 5.0, Sony STR DB-925, HK DVD29, JBL ES 150P, HDD, 50' Plazma.
Zenéhez: Nad c315BEE, HK 970, HK 680, Rotel RCD-965BX, JBL L-90, Yamaha YST-SW300, Heybrook HB1
A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható. Aki nem él vele: lelki vérszegénységben él és hal meg.
Kodály Zoltán
Sztereó erősitők
Nagyon egyszerű: ha nem ismered, akkor ne ajánljad. Ajánlj olyat, amit ismersz :-P
Nade ezen túllépve, a Xindak erősítőt én sem ismerem, de az alábbi tájékozódási pontokat azért megosztom:
- új készüléket komplett láncként érdemes venni, természetesen alapos meghallgatás, összehasonlítás után - ilyenkor, ha biztosan nem cserélgetjük a készüléket hosszú éveken át, egy új, garanciális készüléknek vannak előnyei. Aki még nem találta meg a hangot, az anyagilag jobban jár, amíg a keresgélés évei alatt használt készülékekben utazik
- kínai hifit újonnan venni különösen nagy anyagi kockázat: a kínai hifi használtan alig eladható
- a hibrid erősítőket úgy próbálják eladni, hogy az egyesíti a csöves és félvezetős erősítők jó tulajdonságait. A való életben viszont túl gyakran a fordítottja történik: a hibrid készülékek egyesítik a a csöves és félvezetős erősítők rossz tulajdonságait.
- ebben az árkategóriában már nagy a választék, ha pedig a használt készülékeket is idevesszük, akkor egyenesen óriási. Akkor adod a legjobb tanácsot a kollégádnak, ha rábeszéled, hogy minél több készüléket hallgasson meg...
- ha a kollégád zenerajongó (nyilván az, hiszen azért költene negyedmilliót egy készülékre), viszont nem hifista (nyilván nem, különben ő maga jött volna ide kérdezni), akkor neki tényleg az lenne a legjobb megoldás, ha rászánna pár napot és körbejárná a kereskedőket, komplett láncokat meghallgatva.
Kezdhetné a hallgatózást először tapasztaltabb zenehallgatók láncának meglátogatásával.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Sztereó erősitők
A kollégám kinézett magának egy XINDAK XA 6200 erősítőt,én nem ismerem sem a gyártót sem az erősítőt nem hallottam.Tudnátok tanácsot adni hogy merjem-e ajánlani neki megvételre? Ára 250k környékén mozog.
Nagyon egyszerű: ha nem ismered, akkor ne ajánljad. Ajánlj olyat, amit ismersz :-P
Nade ezen túllépve, a Xindak erősítőt én sem ismerem, de az alábbi tájékozódási pontokat azért megosztom:
- új készüléket komplett láncként érdemes venni, természetesen alapos meghallgatás, összehasonlítás után - ilyenkor, ha biztosan nem cserélgetjük a készüléket hosszú éveken át, egy új, garanciális készüléknek vannak előnyei. Aki még nem találta meg a hangot, az anyagilag jobban jár, amíg a keresgélés évei alatt használt készülékekben utazik
- kínai hifit újonnan venni különösen nagy anyagi kockázat: a kínai hifi használtan alig eladható
- a hibrid erősítőket úgy próbálják eladni, hogy az egyesíti a csöves és félvezetős erősítők jó tulajdonságait. A való életben viszont túl gyakran a fordítottja történik: a hibrid készülékek egyesítik a a csöves és félvezetős erősítők rossz tulajdonságait.
- ebben az árkategóriában már nagy a választék, ha pedig a használt készülékeket is idevesszük, akkor egyenesen óriási. Akkor adod a legjobb tanácsot a kollégádnak, ha rábeszéled, hogy minél több készüléket hallgasson meg...
- ha a kollégád zenerajongó (nyilván az, hiszen azért költene negyedmilliót egy készülékre), viszont nem hifista (nyilván nem, különben ő maga jött volna ide kérdezni), akkor neki tényleg az lenne a legjobb megoldás, ha rászánna pár napot és körbejárná a kereskedőket, komplett láncokat meghallgatva.
Sztereó erősitők
Szevasztok,
A kollégám kinézett magának egy XINDAK XA 6200 erősítőt,én nem ismerem sem a gyártót sem az erősítőt nem hallottam.Tudnátok tanácsot adni hogy merjem-e ajánlani neki megvételre?
Ára 250k környékén mozog.
válaszokat előre is köszönöm.
üdv,
szkebe
DX260 - forzaHybrid - IE900
- Taki84
- Nincs visszaút
- Értékelés: 5
Sztereó erősitők
Szia!
Igen, természetesen
20nm-es (panel) nappaliban található a rendszer, az eredeti hangsugárzók..
Az enyémek sajnos vagy szerencsére nem az eredeti felépítésben szólnak. A gyári méreteket követve át lett építve egy nagyobb álló dobozba, ennek az aljára került egy Peerless mély egy különálló reflex kamrába.
Az erősítő egyrészt nem az enyém, csak kölcsön van - másrészt pedig igen nagy az alapzaja (kb 15 éves). Ez alatt azt értem, hogy zavaróan hallható a trafó búgása. Gondolom a tápkondikat feltétlen cserélni kellene, vagy akár a többi elkót is, de mivel nem az enyém az erősítő, így nem nyúlok bele. A búgás szerintem nem földhurok eredetű, mert ha üres a bemenet, akkor is hallató egyenletesen.
Meg tudod fogalmazni, hogy pontosan mi a problémád a mostani rendszereddel?
Az is jó lenne, ha a hangsugárzókról és a zenehallgató szobáról is többet megtudnánk.
Sztereó erősitők
Szeretném egy picit fejleszteni a jelenlegi rendszert (Marantz HD-345 + SonySTR-GX215) új erősítővel. A&R Cambridge Arcam Alpha vs. ROTEL RA-840BX3 használtan vagy egy új Cambridge Audio Topaz AM5.
Zenében szinte mindenevő vagyok.
Meg tudod fogalmazni, hogy pontosan mi a problémád a mostani rendszereddel?
Az is jó lenne, ha a hangsugárzókról és a zenehallgató szobáról is többet megtudnánk.
- Taki84
- Nincs visszaút
Sztereó erősitők
vagy még lenne egy CAMBRIDGE AUDIO P25 MKII és mind a három használt ~ egy áron fut...
Sziasztok!
A tanácsotokra lenne szükségem. Szeretném egy picit fejleszteni a jelenlegi rendszert (Marantz HD-345 + SonySTR-GX215) új erősítővel.
Kinéztem kettő + egyet:
A&R Cambridge Arcam Alpha vs. ROTEL RA-840BX3 használtan vagy egy új Cambridge Audio Topaz AM5.Zenében szinte mindenevő vagyok.
Köszönöm!
- Taki84
- Nincs visszaút
Sztereó erősitők
Sziasztok!
A tanácsotokra lenne szükségem. Szeretném egy picit fejleszteni a jelenlegi rendszert (Marantz HD-345 + SonySTR-GX215) új erősítővel.
Kinéztem kettő + egyet: A&R Cambridge Arcam Alpha vs. ROTEL RA-840BX3 használtan vagy egy új Cambridge Audio Topaz AM5.Zenében szinte mindenevő vagyok.
Köszönöm!
Sztereó erősitők
Köszönöm szépen Nektek a sok választ, ezek alapján már el tudok indulni valahogy
Nem szabad hinni a véletlenben, jobb, ha reggel és este is felpofozzuk magunkat, hogy el ne felejtsük, hogy az óvatosság sohase fölösleges, és hogy jóból is megárt a sok. -Švejk-
Sztereó erősitők
CAV DP880-hoz keresek erősítőt, mit ajánlanátok?
Sokféle zenét hallgatok: (nem tuc-tuc) elektronikus zenék, jazz, klasszikusok. Leginkább DAC-on keresztül számítógépről, de van Project lemezjátszóm + phono. Így a jó phono bemenet nem feltétel.
Jelenleg egy Yamaha RX-496RDS-em van.
Max. 60-80.000-ig, van értelme cserélni?
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2724
Sztereó erősitők
Sziasztok,
Én is elkezdtem egy új erősítőben gondolkozni, egy baj van, abszolút nem értek hozzá, tök laikus vagyok. Most egy Triangle TE60-at használok, amivel tökéletesen elégedett lennék, de hamarosan egy új szekrénnyel
gazdagodom, aminek a polcai 33 cm szélesek. A téma adott tehát :mivel a Triangle nem fér bele, kéne egy max ilyen széles erősítő.
Főként használtban gondolkozom, valami megbízható cuccban amivel főként rockot, prog-rockot, jazzt hallgatnék.
Tudnátok erre valamit ajánlani?
Mission Cyrus 1 Mk2
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Sztereó erősitők
Őszintén szólva halvány lila gőzöm nincsen. Az elején van egy ClearAudio felirat, más nem. Tök laikusként többet nem tudok mondani
De az erősítőkhöz ilyeténképpen nem is értek, ezért kérnék tanácsot. Tehát kis méretű cucc kéne kb 30 ezer körül, ha van ilyen.
TEAC A-H500
Más hangkaraktert képvisel, mint azok az erősítők amit Kimber fórumtársunk javasolt, de szerintem jó alapja lehet egy olcsó, és viszonylag korrekt hangú rendszernek.
.
Sztereó erősitők
Nem is tudtam, hogy a Clearaudio csinált hangsugárzókat. Ezekről a dobozokról lehet valami többet tudni?
Miért akar sztereó rendszerbe házimozi erősítőt?
.
Őszintén szólva halvány lila gőzöm nincsen. Az elején van egy ClearAudio felirat, más nem. Tök laikusként többet nem tudok mondani
De az erősítőkhöz ilyeténképpen nem is értek, ezért kérnék tanácsot. Tehát kis méretű cucc kéne kb 30 ezer körül, ha van ilyen.
Nem szabad hinni a véletlenben, jobb, ha reggel és este is felpofozzuk magunkat, hogy el ne felejtsük, hogy az óvatosság sohase fölösleges, és hogy jóból is megárt a sok. -Švejk-
Sztereó erősitők
Nos a két hangdoboz Clearaudio
Nem is tudtam, hogy a Clearaudio csinált hangsugárzókat. Ezekről a dobozokról lehet valami többet tudni?
Most találtam egy NAD T741et jó áron
Miért akar sztereó rendszerbe házimozi erősítőt?
.
Sztereó erősitők
Köszönöm a válaszokat )
Nos a két hangdoboz Clearaudio, a polc pedig 40cm mély. De igazából eléggé minimal rendszer lenne, nem gondoltam az erősítőre se sokat költeni, ilyen 30k körül gondolkozom. Most találtam egy NAD T741et jó áron de teljesen laikus lévén abszolút nem tudom mit lenne érdemes beszerezni ebben a kategóriában
Sztereó erősitők
Sziasztok,
Én is elkezdtem egy új erősítőben gondolkozni, egy baj van, abszolút nem értek hozzá, tök laikus vagyok. Most egy Triangle TE60-at használok, amivel tökéletesen elégedett lennék, de hamarosan egy új szekrénnyel
gazdagodom, aminek a polcai 33 cm szélesek. A téma adott tehát :mivel a Triangle nem fér bele, kéne egy max ilyen széles erősítő.
Főként használtban gondolkozom, valami megbízható cuccban amivel főként rockot, prog-rockot, jazzt hallgatnék.
A szélességet már megadta, de azt nem, hogy mélységét tekintve normál méretűnek kell-e lennie, vagy lehet a normálnál mélyebb is az erősítő.
.
Sztereó erősitők
Sziasztok,
Sztereó erősitők
Sziasztok
Némi információt szeretnék kérni a Thosiba/Aurex SC Lambda 90F Végfokról. Van valakinek tapasztalata eme remekművel kapcsolatban?
Sztereó erősitők
Pedig de! Hát állandóan le is írod. A négy pár terminál rá is van írva, kettős vezetékezéshez kialakított. A terhelőimpedancia is rá van írva 6-8Ω Négy hangsugárzó akkor köthető rá, ha 15-16Ω az impedanciájuk, s mivel itt sima belső párhuzamosításról van szó, az eredő impedancia így lesz 1/Ze=1/Z1+1/Z2= 1/16Ω +1/16Ω =0,0625+0,0625=1/0,125=8Ω De nem valószínű, hogy 4db relatíve magas impedanciájú 16Ω-os hangsugárzót fogsz használni hozzá, de nem is azért tették rá ezeket.
ok, látod én is erre gondoltam, csak nem voltam benne biztos, hogy 2 hangfal és az vagy normál vagy BI WIRE kötéssel.
Köszi
Sztereó erősitők
"1 A kérdésedet meg is válaszoltad."
Pont hogy nem, hanem több szempontból is megindokoltam, hogy miért is merült fel bennem ez a kérdés ! Sehol nincs jelezve, hogy A és B hangfalakat is támogatna, BI WIRE van feltüntetve nem B hangfalpár !
Bár egyébként valószínűleg 4 hangfalat is ráköthetnék, de nem biztos, hogy jobb lenne a hangzás mert vesztenék főleg dinamikát és teljesítményt is, bár a 400W max teljesítmény felvétel nem kevés szerintem.
Pedig de! Hát állandóan le is írod. A négy pár terminál rá is van írva, kettős vezetékezéshez kialakított. A terhelőimpedancia is rá van írva 6-8Ω Négy hangsugárzó akkor köthető rá, ha 15-16Ω az impedanciájuk, s mivel itt sima belső párhuzamosításról van szó, az eredő impedancia így lesz 1/Ze=1/Z1+1/Z2= 1/16Ω +1/16Ω =0,0625+0,0625=1/0,125=8Ω De nem valószínű, hogy 4db relatíve magas impedanciájú 16Ω-os hangsugárzót fogsz használni hozzá, de nem is azért tették rá ezeket.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Sztereó erősitők
Nézőpont kérdése, hogy közösítő, vagy elosztó.
1 A kérdésedet meg is válaszoltad.
2 Egy csatorna jelét felhasználni nem szokás. A már javasolt megoldások megfelelőek számodra, de ha szépíteni akarsz a dolgokon, akkor mindkét csatornába sorosan bekötsz egy egy <10kΩ ellenállást, majd ezek végeit közösíted. ( a kimeneti illesztők általában tartalmaznak egy soros ellenállást) Ehhez a kábelt nagy valószínűséggel, magadnak kell elkészítened.
"1 A kérdésedet meg is válaszoltad."
Pont hogy nem, hanem több szempontból is megindokoltam, hogy miért is merült fel bennem ez a kérdés ! Sehol nincs jelezve, hogy A és B hangfalakat is támogatna, BI WIRE van feltüntetve nem B hangfalpár !
Bár egyébként valószínűleg 4 hangfalat is ráköthetnék, de nem biztos, hogy jobb lenne a hangzás mert vesztenék főleg dinamikát és teljesítményt is, bár a 400W max teljesítmény felvétel nem kevés szerintem.
Sztereó erősitők
igen látom, DE nekem pont fordítva lenne a nyíl !!! 2RCA -> 1 RCA, szerintem nagyon nem mindegy ! Az erősítőnél van nekem 2 és 1 a SUB-nál ez a fordítottja amit küldtök, mondtok !!!
Nézőpont kérdése, hogy közösítő, vagy elosztó.
Segítséget szeretnék kérni !
Van egy Cambridge Audio A500-as erősítőm (http://www.fein-hifi.de/Verstaerker/Cam ... :2035.html).
Két kérdésem lenne:
1. Lehet e 2 pár az az 4db hangfalat rákötni ? Mert ugye négy terminálja van, de csak 2x65W a spec. és a terminálhoz is az van írva, hogy BI-WIRE esetén használatos a fölső kettő.
2. Mélynyomót tudok e rákötni, pl. RCA-val ? A PRE OUT egyik csatlakozóját felhasználhatom e ilyen célra ? Nem lesz e baja attól, hogy nem mind a két RCA-t használom ? Az aktív mélyem monó RCA-s.
Bocsi ha laikusak a kérdések
Előre is köszönöm a segítséget !
1 A kérdésedet meg is válaszoltad.
2 Egy csatorna jelét felhasználni nem szokás. A már javasolt megoldások megfelelőek számodra, de ha szépíteni akarsz a dolgokon, akkor mindkét csatornába sorosan bekötsz egy egy <10kΩ ellenállást, majd ezek végeit közösíted. ( a kimeneti illesztők általában tartalmaznak egy soros ellenállást) Ehhez a kábelt nagy valószínűséggel, magadnak kell elkészítened.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Sztereó erősitők
http://www.220volt.hu/InAkustik+Star+Y+ ... o+kabel+3m
igen látom, DE nekem pont fordítva lenne a nyíl !!! 2RCA -> 1 RCA, szerintem nagyon nem mindegy ! Az erősítőnél van nekem 2 és 1 a SUB-nál ez a fordítottja amit küldtök, mondtok !!!
Sztereó erősitők
Én is gondoltam rá, de ez nem okoz zárlatot ??? Mert egyből kettőt csinálni ok, de kettőből egyet, ez olyan mintha a két RCA aljzatot az erősítőn egy dróttal összekötném... laikus vagyok, de nekem ez neccesen hangzik.
Ha nagyon félted a gépet (ritkán okozhat problémát a keverés) akkor egy ilyen közösítő megoldja a fejfájást.
- rozoga62
- V.I.P.
- Értékelés: 95
Sztereó erősitők
Én is gondoltam rá, de ez nem okoz zárlatot ??? Mert egyből kettőt csinálni ok, de kettőből egyet, ez olyan mintha a két RCA aljzatot az erősítőn egy dróttal összekötném... laikus vagyok, de nekem ez neccesen hangzik.
Szerintem ez arra jó ha a HM erősítőn 1db RCA SUB kimenet van és a SUB-on pedig sztereó 2db RCA csatlakozó van, így osztok nem közösítek.
http://www.220volt.hu/InAkustik+Star+Y+ ... o+kabel+3m