Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Volt most egy kis idom szorakozni a cuccokkal, mert megjott a ket TP-LINK MC220L konverter es leirom a tapasztalataimat, hatha valakinek erdekes lehet.
1: Bekotottem mindkettot a sajat tapjaval es a kulonseg eszreveheto, de nem mondanam eg es foldnek, viszont hatarozottan hallhato a javulas.
2: Kivettem belole a SoTM LAN isolatort, mert az volt a terv, hogy megy ebay-re, de hamar kiderult, hogy ennek is van letjogosultsaga. Ahogy visszatettem, minden olyan lagy lett, kellemesen hallgathatobb. Ezert sajnos marad bent.
3: Vegul rakotottem a HDPLEX linearis tapra a konvertert, azt, amelyik visszaalakitja a jelet es itt megint eszreveheto a kulonbseg, de nem hangzasban, hanem terben. Sokkal nyitottam lett a tere a zenenet, mint nelkule volt.
Osszessegeben megerte a tuning, ehhez is szkeptikusan alltam hozza, de ugy fest, egyaltalan nem hulyeseg.
(Sajnos kiesett egy kis idore a belso linearis tapom, ezert vissza kellett tennem a kapcsolo tapot, igy kell ertelmezni az irottakat, de majd kivancsi vagyok, ha visszakapom a linearis tapomat, akkor milyen pluszt fog nyujtani)
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
- kaboca36
- Fórumlakó
- Értékelés: 223
Pc alapú audio lejátszás
Csak megjegyezném, hogy a legutóbbi nagy frissítés csomaggal ("Creators update") a Win10 végre kapott natív USB Audio 2.0 drivert (link).
Az már más kérdés, hogy ez a frissítés mennyi új problémát is hozott magával. AudioPhilnek újabb házi feladatot adva.
És ősszel jön a következő ilyen nagy csomag.
Tudom hallottam róla. Csak úgy általánoságban beszéltem a meghajtokról.
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
Pc alapú audio lejátszás
A linux driverei sokkal jobbak ,mint a windowsé. még a wavio kártyámhoz sem kell semmit csinálnom,benne van a kernelben, amig a windowsnál sulyos ezreket fizet a forgalmazó. nem akarom sértegetni a windowsos felhasználokat,de ott az egész csak a liszencre megy abból folynak be a milliók. a linuxot csak azzal tudják megfogni hogy nem teszik nyilt forrásuvá a meghajtókat, drivereket......
20 éve nem vagyok hajlandó windows közelébe sem kerülni, annál még a mac is jobb.....
Csak megjegyezném, hogy a legutóbbi nagy frissítés csomaggal ("Creators update") a Win10 végre kapott natív USB Audio 2.0 drivert (link).
Az már más kérdés, hogy ez a frissítés mennyi új problémát is hozott magával. AudioPhilnek újabb házi feladatot adva.
És ősszel jön a következő ilyen nagy csomag.
Én is inkább maradok Linux oldalon. Csak mostanában nem nagyon lesz időm próbálgatni a különböző rendszereket.
Talán odáig el tudok majd jutni, hogy legyen multi-boot környezetem (Win10, Ubuntu, Voyage MPD, AP Linux, meg esetleg Daphile), csak nem egyszerű egy ilyet összehozni, hogy mindegyik működőképes legyen.
Pc alapú audio lejátszás
Szerintem az isolator mar a konverterek utan is redundans lesz, switchtol függetlenül. Vagy legalábbis ebben bizom. Most az isolator benne van már a rendszerben, a konverterek holnap jonnek meg, es kiprobalom. Ha bevalik, maradnak es ha jól gondolom, akkor az isolator mehet az ebay-re.
vagy a 2 konvertert az isolatorral és akkor előre se kéne isolator csak 200 elé
htpc-isolator-200
Pc alapú audio lejátszás
A linux driverei sokkal jobbak ,mint a windowsé. még a wavio kártyámhoz sem kell semmit csinálnom,benne van a kernelben, amig a windowsnál sulyos ezreket fizet a forgalmazó. nem akarom sértegetni a windowsos felhasználokat,de ott az egész csak a liszencre megy abból folynak be a milliók. a linuxot csak azzal tudják megfogni hogy nem teszik nyilt forrásuvá a meghajtókat, drivereket......
20 éve nem vagyok hajlandó windows közelébe sem kerülni, annál még a mac is jobb.....
Ugyanez nalam is! Nekem mintha a fogamat huztak volna a Windows miatt. Nagyon regota Ubuntu es/vagy OSX, mar tokre nem ismertem ki magam a win-be. Gugliznom kellett folyamatosan, mert en az XP-nel leragadtam, es epp ezert ugy vártam az AP linuxot, mint kisgyerek a Mikulást.
Linux driverei jobbak? Aha lehet, HA MŰKÖDNEK, akkor talán. En esetemben nem, tehát ezt sajnos nem tudom alatamasztani.
- kaboca36
- Fórumlakó
- Értékelés: 223
Pc alapú audio lejátszás
En irtam itt korábban, hogy nekem nem indult el a hang a DAC/USB kartyammal, nem kis szenvedés utan sikerült csak azt elerni, hogy alaplaprol szoljon, de az nem olyan. Akinek sikerült, az ódákat zeng rola.
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
Pc alapú audio lejátszás
Na mi a helyzet azzal az audiophile linux-szal? Tesztelte már valaki?
En irtam itt korábban, hogy nekem nem indult el a hang a DAC/USB kartyammal, nem kis szenvedés utan sikerült csak azt elerni, hogy alaplaprol szoljon, de az nem olyan. Akinek sikerült, az ódákat zeng rola.
Pc alapú audio lejátszás
az isolator-t is ki tudnád hagyni
Szerintem az isolator mar a konverterek utan is redundans lesz, switchtol függetlenül. Vagy legalábbis ebben bizom. Most az isolator benne van már a rendszerben, a konverterek holnap jonnek meg, es kiprobalom. Ha bevalik, maradnak es ha jól gondolom, akkor az isolator mehet az ebay-re.
Pc alapú audio lejátszás
A switch-el csak az egyik konvertert tudnam kivaltani, ami jóval drágább lenne. Az SPF->LAN konverter az igazán fontos rész, amit tiszta árammal is kell meghajtani.
az isolator-t is ki tudnád hagyni
Pc alapú audio lejátszás
minek ennyi konverter. nem lenne egyszerűbb egy sfp-s switch-et venni?
A switch-el csak az egyik konvertert tudnam kivaltani, ami jóval drágább lenne. Az SPF->LAN konverter az igazán fontos rész, amit tiszta árammal is kell meghajtani.
Pc alapú audio lejátszás
Na mi a helyzet azzal az audiophile linux-szal? Tesztelte már valaki?
Pc alapú audio lejátszás
Igen, ilyen megoldason gondolkozok en is, ezt is raktam ossze fejben es grafikan:
hifi.gif
Igy olcsobb is lenne, mint az Adnacommal, de az Adnacomnal csabito, hogy a VGA-is be tudom szuszakolni, amit mondjuk mar egyre inkabb nem akarok, de ezt majd a VR topikban.
Viszont az USB PPA kartya is mehetne az Adnacomba, total levalasztva a geptol, ami megint nem lehet rossz. Nem tudom, lehet, hogy hulyeseg, most meg konnyen agyalok, amig nem kerul penzbe ;-)
minek ennyi konverter. nem lenne egyszerűbb egy sfp-s switch-et venni?
Pc alapú audio lejátszás
Akkor mit szólnál ehhez?
https://www.audiostream.com/content/ele ... rked-audio
Igen, ilyen megoldason gondolkozok en is, ezt is raktam ossze fejben es grafikan:
Igy olcsobb is lenne, mint az Adnacommal, de az Adnacomnal csabito, hogy a VGA-is be tudom szuszakolni, amit mondjuk mar egyre inkabb nem akarok, de ezt majd a VR topikban.
Viszont az USB PPA kartya is mehetne az Adnacomba, total levalasztva a geptol, ami megint nem lehet rossz. Nem tudom, lehet, hogy hulyeseg, most meg konnyen agyalok, amig nem kerul penzbe ;-)
Pc alapú audio lejátszás
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Pc alapú audio lejátszás
A konfig a felbontasokhoz eleg, de a zajos routerrol le akarok szakadni, mert minel jobban csokkentem a zajt, annal jobban tetszik, amit hallok, hiaba van galvanikus levalasztas a DAC-ban. Erre persze van mas megoldas is, ahogy anno itt valaki javasolta, pl egy PCI-e optikai kartya es elotte forgatom az UTP-t optikaira, es csak azt engedem be a gepbe, de ha az egeszet ki tudom tenni egy kulso lapra, amibe meg az USB kartyat is berakom, akkor talan ket legyet utok egy csapasra. Egyelore csak elmelkedem, mert van mas a talomban, amivel haladni akarok majd, csak bedobtam, hatha masnak is erdekes lehet.
Tul nagy a csend, muszaj megtornom :-)
Talaltam egy erdekes cuccot, amivel optikaval csatoljuk a PCI-e kartyat a gephez.
Ezzel galvanikusan tudjuk izolalni a halozatot es persze, eleg draga cucc, de azon gondolkozom, hogy akar egy izmosabb VGA kartyat is berakhatnek, amit kulon lehet kapcsolo tappal meghajtani, igy megis olcsobb lenne, mint egy jatekra epitett kulon gep. Vagy akar az USB kartyat is le tudjuk igy valasztani a geprol:
http://adnacom.com/product/adnaco-s1b-5 ... cie-slots/
product-S1B-package.jpg
Biztos vagy benne, hogy tényleg kell ez még? A 2Qute által támogatott felbontásokhoz nem elég a jelenlegi konfig? Nálam a Haswell i7-4790T magában bőven elég a DSD128-hoz poly-sync-shrt-mp szűrővel és DSD7 modulátorral a HQPlayer-ben.
Pc alapú audio lejátszás
Talaltam egy erdekes cuccot, amivel optikaval csatoljuk a PCI-e kartyat a gephez.
Ezzel galvanikusan tudjuk izolalni a halozatot es persze, eleg draga cucc, de azon gondolkozom, hogy akar egy izmosabb VGA kartyat is berakhatnek, amit kulon lehet kapcsolo tappal meghajtani, igy megis olcsobb lenne, mint egy jatekra epitett kulon gep. Vagy akar az USB kartyat is le tudjuk igy valasztani a geprol:
product-S1B-package.jpg
Biztos vagy benne, hogy tényleg kell ez még? A 2Qute által támogatott felbontásokhoz nem elég a jelenlegi konfig? Nálam a Haswell i7-4790T magában bőven elég a DSD128-hoz poly-sync-shrt-mp szűrővel és DSD7 modulátorral a HQPlayer-ben.
Gyula
Pc alapú audio lejátszás
- fenyő
- V.I.P.
- Értékelés: 87
Pc alapú audio lejátszás
köszönöm fenyő segítségét!!!
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 667
Pc alapú audio lejátszás
Budaörsön?
köszönöm fenyő segítségét!!!
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Pc alapú audio lejátszás
Otthon felmásolok pár zenét az SSD-re. Ha jobb (vagy egyáltalán csak más) lesz, mint a NAS-ról LAN-on, esküszöm megeszem a nem létező kalapom...
azert itt, ha nem huzod ki a halokabelt a gepbol nagy kulonbsegre ne gondolj.
de le lehetne tiltani a halokartyat is plusszba. es utana ssd-rol elinditani a szamokat.
optikazzatok akkor nem szamit se a nas se a switch. siman levalaszthato vele.
egy ilyet hasznalok
https://www.aliexpress.com/item/Winyao- ... dfd836a7a8
melle kell egy sfp-s switch egy qbic-al om4 kabel es kesz. es nem kell tovabb semmi extra halokabel. se analog tapos switch.
azert ez se olcso.
- fenyő
- V.I.P.
- Értékelés: 87
Pc alapú audio lejátszás
max. fél órára tudna vki kölcsön adni (nyilván ha van ideje az illetőnek, akkor szívesen látom) egy usb/spdif átalakítót bp-en?
ki szeretnék próbálni vmit.
Budaörsön?
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 667
Pc alapú audio lejátszás
max. fél órára tudna vki kölcsön adni (nyilván ha van ideje az illetőnek, akkor szívesen látom) egy usb/spdif átalakítót bp-en?
ki szeretnék próbálni vmit.
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Pc alapú audio lejátszás
Nekem most állt össze a rendszer amin tudok zenét hallgatni,szintén 25 éve nyomom már.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Pc alapú audio lejátszás
Durván toltatok a cuccot
Pc alapú audio lejátszás
Most nezem az alairasodat :-D :-D :-D
off:Dorian ügyesebb volt. Neki 15 év alatt sikerült. Nekem kb 25 évre volt szükségem