A jobbik: tulképp nincs benne hiba. A másik összeesett, szűkebb sáv, szűkebb hangtér, nem inspirál zenehallgatásra, fakóbb, mosottabb, kevesebb részlet. Kb ennyi.... A 350-400 ezres kábel hangja már csak a 4edét tudta....MrCollector írta: ↑2025.06.19., csüt. 20:05Fogalmam sincs mi köztük a különbség, mert egyiket sem hallottam. Le tudod írni?SoundMania írta: ↑2025.06.19., csüt. 09:41Amit írtam... Pont az ami a Vz és a V közötti különbség. És legalább akkora.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1242
Re: Kábelezzünk
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2736
Egy érdekes tapasztalatot osztok meg kicsit félve, mert jó magam se hittem volna el ha nem a saját fülemmel hallom. DIY hangfalamnak külső hangváltója van ami többszörös módosításon esett át, alkatrészei több lépcsőben lettek cserélve, egyre jobbakra, de a hangsugárzó kábel aljzat maradt a régi anno még a prototípusba vásárolt Monacor BP-405G. Szempont volt hogy banán dugó nélküli szabad kábelvéget is tudjon fogadni, csavaros rögzítéssel is rendelkezzen, ezért esett erre a relatív olcsóra a megoldásra anno a választásom.
Aztán gondoltam egyet, hogy ezt mint egy potenciális utolsó gyenge láncszemet le kellene cserélni. Rendeltem egy szett WBT-0730.01 banán aljzatot. Átforrasztottam, próba. A hang nem kicsit veszített a fényéből, kicsit fakó, unalmas lett.
Nem akartam hinni a fülemnek. Sok óra járatás és győzködés után visszaraktam a régi Monacor BP-405G csatlakozót.
Lehet meghülyültem, de a Monoacor sokkal jobban tetszik. Aztán próbáltam keresni az okát. A Monacor mérete sokkal kisebb, keskenyebb, rövidebb. Mivel külső hangváltóról van szó egy 5-6 mm-es fa lapra van szerelve ezért bőven megfelel. A WBT vastagabb, hosszabb volt, olyan ami hangfal dobozon átér. Lehet jobb volt az anyaga (de már ebben is kételkedem kicsit
) de nem tudta kompenzálni a méretbeli hátrányból származó negatívumokat véleményem szerint.
Ezek lennének:
https://www.audiophonics.fr/en/binding- ... -9572.html
https://sonopart.hu/bp-405g
Aztán gondoltam egyet, hogy ezt mint egy potenciális utolsó gyenge láncszemet le kellene cserélni. Rendeltem egy szett WBT-0730.01 banán aljzatot. Átforrasztottam, próba. A hang nem kicsit veszített a fényéből, kicsit fakó, unalmas lett.
Nem akartam hinni a fülemnek. Sok óra járatás és győzködés után visszaraktam a régi Monacor BP-405G csatlakozót.
Lehet meghülyültem, de a Monoacor sokkal jobban tetszik. Aztán próbáltam keresni az okát. A Monacor mérete sokkal kisebb, keskenyebb, rövidebb. Mivel külső hangváltóról van szó egy 5-6 mm-es fa lapra van szerelve ezért bőven megfelel. A WBT vastagabb, hosszabb volt, olyan ami hangfal dobozon átér. Lehet jobb volt az anyaga (de már ebben is kételkedem kicsit

Ezek lennének:
https://www.audiophonics.fr/en/binding- ... -9572.html
https://sonopart.hu/bp-405g
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Tctronic 2025.06.19., csüt. 21:36-kor.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Szerintem ezen a fórumon nem sokan vannak akik a WBT-0200/WBT-0201/WBT-0210/Lemo S aljzatok meghallgatásos tesztjét megejtették.
TJ.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2795
chord_ írta: ↑2025.06.19., csüt. 18:17Tehát, így, kívülről, azt lehet ebből leszűrni, hogy a WBT az gondolt egy merészet, hogy kb. ők a magas-arisztokrácia az audio csatlakozók világában, és nagy munkával, és sok meghallgatás-teszttel, jónéhány 'próbavetítés' után, amikor tucatnyi hadcore zenehallgatóval megköröztették a prototípusokat, végül, egy töksz@r dologgal álltak elő, iszonyú drágán.
Szerintem ezen a fórumon nem sokan vannak akik a WBT-0200/WBT-0201/WBT-0210/Lemo S aljzatok meghallgatásos tesztjét megejtették.

TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
-
- Beköltözött
- Értékelés: 469
Fogalmam sincs mi köztük a különbség, mert egyiket sem hallottam. Le tudod írni?SoundMania írta: ↑2025.06.19., csüt. 09:41Amit írtam... Pont az ami a Vz és a V közötti különbség. És legalább akkora.MrCollector írta: ↑2025.06.19., csüt. 08:42Mi volt vele a probléma? Miben volt más a hang?SoundMania írta: ↑2025.06.19., csüt. 07:30
Ilyenkor mindig eszembe jut a hozzám került wbt dugós Vz kábel. Talán szólt úgy mint a sokkal olcsóbb V.... :) Aztán tettem rá egész olcsó Kácsás dugókat, amivel nem tudtuk megkülönböztetni az eredeti P dugóstól sem. Ez kb az összes felsorolt variációd lefedi.... :)
-
- Beköltözött
Nem értem mi a probléma.
https://wbt.de/english/products/a/kateg ... ckets.html
https://wbt.de/english/products/a/kateg ... ckets.html
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5186
Egyetértek Rudi bácsival (ezt is megértükcables írta: ↑2025.06.19., csüt. 07:11Én aztán nem vagyok a mai kor szerelmese, de ezzel nem értek egyet. Szerintem jobban szólnak az újabb, kevés fémet tartalmazó WBT csatlakozók. Az áram minden fémalkatrész minden pontján áthalad. A hihetetlenül kis IC áramnak kár kóborolni a sok anyaghibán. Nyitottabb, részletezőbb az újabb csatik hangja.
Jó kábelt meg nem kell átszerelni. Rossz kábelre meg nemigen szerelnek drága WBT dugót.

Tehát, így, kívülről, azt lehet ebből leszűrni, hogy a WBT az gondolt egy merészet, hogy kb. ők a magas-arisztokrácia az audio csatlakozók világában, és nagy munkával, és sok meghallgatás-teszttel, jónéhány 'próbavetítés' után, amikor tucatnyi hadcore zenehallgatóval megköröztették a prototípusokat, végül, egy töksz@r dologgal álltak elő, iszonyú drágán.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Más szempontok is vannak.
Egy 60 éves Jaguárt sem feltétlenül azért vesznek drágán, mert jól megy.

- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 749
Nem mi döntünk.A világpiac dönt.A régi 0108-as WBT dugó eltünt a használtpiacról is.Ha felbukkan itt ott néhány elfekvő példány azt drágán árulják.Az új műanyag csatlakozó hangja meg egy katasztrófa.Leöli a zenét.cables írta: ↑2025.06.19., csüt. 07:11Én aztán nem vagyok a mai kor szerelmese, de ezzel nem értek egyet. Szerintem jobban szólnak az újabb, kevés fémet tartalmazó WBT csatlakozók. Az áram minden fémalkatrész minden pontján áthalad. A hihetetlenül kis IC áramnak kár kóborolni a sok anyaghibán. Nyitottabb, részletezőbb az újabb csatik hangja.
Jó kábelt meg nem kell átszerelni. Rossz kábelre meg nemigen szerelnek drága WBT dugót.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Na majd egyszer kipróbálom. Köszi a tippet.
revi ezt használja is napi szinten. van egy olyan audio note kábelem, még ezeréves,amiből nem is láttam még sehol, csak CsI-nak volt 5 méter (vagy annyira régi,vagy nem is nagyon volt forgalomban). Ezt vágtuk fel méteresekre. Ennek a közepén nincs az a habszivacs szerű szigetelő,csillapító anyag és a kevesebb elemi szál ellenére is kifejezetten jól teljesít, nagy madzagok között is. Hirtelen nem volt más dugó,ilyen került rá,aztán rajta is maradt. Jelenleg a CD játszóval dolgozik.SoundMania írta: ↑2025.06.19., csüt. 10:07Nem tudom mire gondolsz... Revi az ezüstöt hallotta, én meg amikor a wbt-t cseréltem az aranyozottra, akkor hallottam..... Ha erre gondoltál.... Így csak erről nyilatkoztam...pjm írta: ↑2025.06.19., csüt. 10:02"Az aranyozottat kimondottan hallottuk." ez nem esik le. Hacsak ki nem maradt belőle egy szó.SoundMania írta: ↑2025.06.19., csüt. 09:58
Lehet mindkettő.... Az aranyozottat kimondottan hallottuk. Ha aranyozottak az aljzatok is, akkor lehet jobb az aranyozott dugó, mert legaläbb nem oxidálódik. :)
Az ezüstözöttet más is ajánlotta már, ezt a típust még nem próbáltam (bár mostanában gyári szeret kábeleim vannak jelemzően). De az aranyozott pont ugyenezen okból kifolyólag lehet, hogy jobban preferálnám. Egyébként az SST dugós SQ 88-am is feketedett, nabum, ilyen az ezüst. De egy kis denszesz mindig sokat dobott rajta, ha azzal megtisztítottam.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Köszi, így értem.SoundMania írta: ↑2025.06.19., csüt. 10:07Nem tudom mire gondolsz... Revi az ezüstöt hallotta, én meg amikor a wbt-t cseréltem az aranyozottra, akkor hallottam..... Ha erre gondoltál.... Így csak erről nyilatkoztam...pjm írta: ↑2025.06.19., csüt. 10:02"Az aranyozottat kimondottan hallottuk." ez nem esik le. Hacsak ki nem maradt belőle egy szó.SoundMania írta: ↑2025.06.19., csüt. 09:58
Lehet mindkettő.... Az aranyozottat kimondottan hallottuk. Ha aranyozottak az aljzatok is, akkor lehet jobb az aranyozott dugó, mert legaläbb nem oxidálódik. :)
Az ezüstözöttet más is ajánlotta már, ezt a típust még nem próbáltam (bár mostanában gyári szeret kábeleim vannak jelemzően). De az aranyozott pont ugyenezen okból kifolyólag lehet, hogy jobban preferálnám. Egyébként az SST dugós SQ 88-am is feketedett, nabum, ilyen az ezüst. De egy kis denszesz mindig sokat dobott rajta, ha azzal megtisztítottam.

- tunerman
- V.I.P.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- SoundMania
- V.I.P.
Nem tudom mire gondolsz... Revi az ezüstöt hallotta, én meg amikor a wbt-t cseréltem az aranyozottra, akkor hallottam..... Ha erre gondoltál.... Így csak erről nyilatkoztam...pjm írta: ↑2025.06.19., csüt. 10:02"Az aranyozottat kimondottan hallottuk." ez nem esik le. Hacsak ki nem maradt belőle egy szó.SoundMania írta: ↑2025.06.19., csüt. 09:58Lehet mindkettő.... Az aranyozottat kimondottan hallottuk. Ha aranyozottak az aljzatok is, akkor lehet jobb az aranyozott dugó, mert legaläbb nem oxidálódik. :)
"Az aranyozottat kimondottan hallottuk." ez nem esik le. Hacsak ki nem maradt belőle egy szó.SoundMania írta: ↑2025.06.19., csüt. 09:58Lehet mindkettő.... Az aranyozottat kimondottan hallottuk. Ha aranyozottak az aljzatok is, akkor lehet jobb az aranyozott dugó, mert legaläbb nem oxidálódik. :)
- SoundMania
- V.I.P.
Akkor most 66GT, 412ST/GT, vagy mind?
- SoundMania
- V.I.P.
Amit írtam... Pont az ami a Vz és a V közötti különbség. És legalább akkora.MrCollector írta: ↑2025.06.19., csüt. 08:42Mi volt vele a probléma? Miben volt más a hang?SoundMania írta: ↑2025.06.19., csüt. 07:30Ilyenkor mindig eszembe jut a hozzám került wbt dugós Vz kábel. Talán szólt úgy mint a sokkal olcsóbb V.... :) Aztán tettem rá egész olcsó Kácsás dugókat, amivel nem tudtuk megkülönböztetni az eredeti P dugóstól sem. Ez kb az összes felsorolt variációd lefedi.... :)cables írta: ↑2025.06.19., csüt. 07:11
Én aztán nem vagyok a mai kor szerelmese, de ezzel nem értek egyet. Szerintem jobban szólnak az újabb, kevés fémet tartalmazó WBT csatlakozók. Az áram minden fémalkatrész minden pontján áthalad. A hihetetlenül kis IC áramnak kár kóborolni a sok anyaghibán. Nyitottabb, részletezőbb az újabb csatik hangja.
írta

ha már olcsó dugó:
KSL LP-re lett ilyen téve,amikor egy 2 méteres el lett felezve (egyikre ment a 4db P, másikra ilyenek). a terv az volt,hogy amikor lesz Kondo-P majd le lesz cserélve. mindenesetre,senki nem mondta meg,meilyik P és melyiken van ez (általában ilyet használunk,ha dugózni kell olcsóbb ezüstöket. LP-re van eltéve P dugóm, de az csak a hiúság miatt)
Csak bedugva kell hagyni, ha nincs használatban, akkor is(mindegy hova,én húzok rá RCA dugaljt, mert feketedni hajlamos (szódabikarbóna segíthet rajta)
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/rca-du ... ozott-8-mm

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Ez egy érdekes téma, én például évek óta beszélek erről, különböző demókon, találkozókon.vidor2009 írta: ↑2025.06.18., szer. 22:06Pedig tényleg ott van a kutya elásva! Állítólag annyit fejlődött a technika és a hangmérnökök tudása,mégis még csak megközelíteni sem tudják a 60-as évek zenéi,felvételi minőségét!!!supravox írta: ↑2025.06.18., szer. 20:49Mégis miből gondolod,hogy a felvétel a rossz és nem a kiadvány?
Nekem az a tapasztalatom,hogy nem a felvételi oldalon kell keresni a bajt.
A kiadvány minősége és a saját láncunk bajai dött a technikatöbbet nyomnak a latba.Csak hát ezt nem szeretjük beismerni.
Hogy van az,hogy ugyanaz a lemez jobban tetszően kezd el szólni ha jó irányba fejlesztjük a motyót???
Szerintem ezt a 2 dolgot teljesen külön kellene kezelni.
Annyira szánalmas már a hangmérnököket szapulni.
Részletesen kitárgyalni sajnos ebben a topikban lehetetlen, de címszavakban a fontosabb ismérvei a hatvanas évek technológiájának:
- nem volt utómunka abban az értelemben, mint most, a felvételek gyakorlatilag élőben készültek
- max 8-12 bemenetes hangkeverők voltak és max 3, később 8 csatornás magnók. Ezért kevés mikrofonnal kellett rögzíteni és élőben keverni (lásd utómunka hiánya) kevés felvételi csatornára
- A kevés mikrofon azt jelentette, hogy egy-egy mikrofon egy teljes hangszercsoport hangját rögzítette, nem csak szólamokat izoláltan, mint most
- Ettől van valós térérzet a régi felvételeken (modern felvétel esetében digitálisan zengetnek szólamokat) és ettől van "teste" a hangszereknek illetve átjön a zenészek közötti kommunikáció
- nagyon drága volt a technika és csak a legjobbak dolgozhattak vele
- a zenészeknek a felvétel idején kellett a maximumot kihozni magukból, nem hibázhattak, mert nem hivták többet őket
- a kevés megvehető formátum hasonló dinamikai beállításokkal szólt optimálisan: lemez, rádió ritka esetben hivatalos szalagmásolat, majd később különböző kazettaformátumok
- az otthoni hifi rendszerek sokkal közelebb álltak a stúdiókban használt erősítőkhöz hangsugárzókhoz a hatvanas évek végéig
A hátrányai ezeknek a technológiai lehetőségeknek az alábbiak voltak:
- analóg zaj: egy akkor szalagos magnó jel-zaj viszonya 70 dB alatti volt jellemzően (a mostani pro audio interfacek jellemző jel-zaj viszonya 120 dB körül van)
- minden másolat készítésekor 3 dB-lel romlott a jel-zaj viszony (ma a digitális másolatok és feldolgozás közben nem romlik a jel-zaj viszony, mondjuk más tipusú problémák felléphetnek)
- a lemezeket jellemzően a 3. másolat vagy rosszabb szalagokról készítettek, vagyis akár 10 dB-lel rosszabb jel-zaj viszonyú felvételből
- a lemezeken a mélyhangokat sok esetben monósították és eleve levágták az 50 Hz alatti részt (ezt sokszor ma is így csinálják), vagyis az akkori lemezek többségén nincsenek igazán mély hangok
- jellemzően 65 dB körül jel-zaj viszonnyal és a mostanihoz képest számottevően magasabb harmonikus torzítással dolgoztak a külső csöves eszközök is, mint a mikrofon előerősítők, kompresszor, limiter, eq, stb.
- A külső eszközök miatt a nagyobb stúdiókban több analóg kábelre volt szükség, mint manapság.
- a szalagos magnók zajcsökkentési megoldásai később (Dolby A, DBX, stb) nem voltak transzparensek, de soksávos szalagos rögzítési technológia terjedésével muszáj volt használni őket)
Könyvet lehetne írni a különbségekről, de talán ízelítőnek ennyi is elég itt.
Nem baj.pjm írta: ↑2025.06.18., szer. 22:01Értem én, én azt írom, ha a 6 studio kábel mind semleges akkor hogy lehet, hogy másképp szól, és melyik az etalon?kaef2 írta: ↑2025.06.18., szer. 20:22A semlegesség a studió oldalon ítélhető meg igazán. Amikor ott ülünk a vezérlőben a szólam felvételekor.
Otthon, mivel nem tudjuk mi van a felvételen, nem nagyon lehet semlegesség megitéléséről beszélni. Egyszerűen nincs esélyünk korrekt módon eldönteni, hogy amit hallunk semleges-e. Gondolhatjuk, hogy semleges, de nem tudhatjuk.![]()
Van itthon AT mikrofonom, bekötöm a Focusrite-ba és az asszony a Klotznál azt mondja ez nem az én hangom a Cordialnál meg azt, hogy ez az... Fülesen hallgatja, nincs akusztika, közvetlenül a Focusriteról.
Ha mind színezetlen, hogy lehet különbség?
Ez számomra az ellentmondás.

A különbség adódhat abból, hogy nem ugyanott volt a mikrofon, ez kardioid, hiperkardioid karakterisztikánál már pár centi távolságkülönbség esetében is bekövetkezhet. És ne zárjuk ki azt sem, hogy nem tud az ember kétszer ugyanúgy beszélni. Nem véletlenül írtam azt tegnap az élő zenével történő mikrofonkábel összehasonlításra, hogy nem könnyű korrekt módon elvégezni.
Többé-kevésbé kizárható, hogy rövid (rövidebb, mint 5m) kábel esetében két, hasonló konstrukciójú, hasonló jellemzőkkel rendelkező kábel esetében, a hang felismerését gátló különbség keletkezzen kábel miatt a beszédhang felismerhetőségben.
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2720
@kaef2 a napokban listázott talán 100 olyan kiadót ahol speckó kábelezést használnak/vagy hangrögzitésnél van némi "pedigré" is az eszköztárban..a listán szerepel a Venus,és Water Lily kiadó is...és én találtam a gyüjteményemben egy Cardas kiadványt is..Rock60 írta: ↑2025.06.18., szer. 14:13Nem kell a VZ - re kihegyezni a kérdést, azt hittem, Te érted...![]()
Azért írtam, hogy a márkák tetszőlegesen behelyettesíthetőek.
Miért nem írtam Cables drótot ?Azt kellett volna...
![]()
/ Azért kíváncsi voltam, ki ugrik az AN - re, bejött a tippem./
Tehát a lényeg az, hogy számomra nem kérdés, hogy ami a lehallgató láncban megmutatkozik hangban a kábelek között, az legalább annyira megmutatkozik/megmutatkozna a felvételi oldalon is.
Kíváncsi lennék a magyarázatra, hogy miért is ne ?
Archie Shepp "Blue ballads" (Venus)
Ben Harper "Peasure and pain" (Cardas)
Ry Cooder & M.V.Bhatt "Meeting by the river (Lily)
A Shepp lemezen csak egy vlmilyen direct to disc folyamatot emlagetnek,és kiveszem a trilogiábol,mert a régivágású hangrögzitési folyamatot idézi (sztem,ahogyan én mondani szoktam,John Wayne,berúgta az ajtót,lövök és aztán kérdezek féle megközelités),és ez az amivel elő koncerten esetleg találkozhatunk,a másik kettő,annak ellenére hogy Cooder és Harper rajongó vagyok,audiofilista fingreszelésre való...Cooder és Harper bármely "komersz" sorlemeze nagyobb élményt nyújt,számomra

- Csatolmányok
-
- IMG_5820.JPG (73.97 KiB) Megtekintve 596 alkalommal
-
- IMG_5821.JPG (85.9 KiB) Megtekintve 596 alkalommal
-
- IMG_5822.JPG (51.97 KiB) Megtekintve 596 alkalommal
-
- IMG_5823.JPG (100.52 KiB) Megtekintve 596 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
-
- Beköltözött
Mi volt vele a probléma? Miben volt más a hang?SoundMania írta: ↑2025.06.19., csüt. 07:30Ilyenkor mindig eszembe jut a hozzám került wbt dugós Vz kábel. Talán szólt úgy mint a sokkal olcsóbb V.... :) Aztán tettem rá egész olcsó Kácsás dugókat, amivel nem tudtuk megkülönböztetni az eredeti P dugóstól sem. Ez kb az összes felsorolt variációd lefedi.... :)cables írta: ↑2025.06.19., csüt. 07:11Én aztán nem vagyok a mai kor szerelmese, de ezzel nem értek egyet. Szerintem jobban szólnak az újabb, kevés fémet tartalmazó WBT csatlakozók. Az áram minden fémalkatrész minden pontján áthalad. A hihetetlenül kis IC áramnak kár kóborolni a sok anyaghibán. Nyitottabb, részletezőbb az újabb csatik hangja.
- SoundMania
- V.I.P.
Az rp66gt8 volt az. Már 3ezer/db lett az ára. :(. A wbt meg valamelyik aranyozott kevésfémes volt. Régebben már tettem fel róla képet. Lehet keresni, akit érdekel pontosabban melyik.tunerman írta: ↑2025.06.19., csüt. 07:43SoundMania írta: ↑2025.06.19., csüt. 07:30Ilyenkor mindig eszembe jut a hozzám került wbt dugós Vz kábel. Talán szólt úgy mint a sokkal olcsóbb V.... :) Aztán tettem rá egész olcsó Kácsás dugókat, amivel nem tudtuk megkülönböztetni az eredeti P dugóstól sem. Ez kb az összes felsorolt variációd lefedi.... :)cables írta: ↑2025.06.19., csüt. 07:11
Én aztán nem vagyok a mai kor szerelmese, de ezzel nem értek egyet. Szerintem jobban szólnak az újabb, kevés fémet tartalmazó WBT csatlakozók. Az áram minden fémalkatrész minden pontján áthalad. A hihetetlenül kis IC áramnak kár kóborolni a sok anyaghibán. Nyitottabb, részletezőbb az újabb csatik hangja.
Van egy alapvető hiányosság a hozzászólásodban- nem adtad meg a WBT csatlakozót lealázó Kácsa tipusát...kérhetem minden DIY építő érdekében?
TJ.
Van egy alapvető hiányosság a hozzászólásodban
- nem adtad meg a WBT csatlakozót lealázó Kácsa tipusát...kérhetem minden DIY építő érdekében?
TJ.
- tunerman
- V.I.P.
SoundMania írta: ↑2025.06.19., csüt. 07:30Ilyenkor mindig eszembe jut a hozzám került wbt dugós Vz kábel. Talán szólt úgy mint a sokkal olcsóbb V.... :) Aztán tettem rá egész olcsó Kácsás dugókat, amivel nem tudtuk megkülönböztetni az eredeti P dugóstól sem. Ez kb az összes felsorolt variációd lefedi.... :)cables írta: ↑2025.06.19., csüt. 07:11
Van egy alapvető hiányosság a hozzászólásodban

TJ.